סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 11:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 3:34 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
כי לייצר אסיק (ציפ בודד לא ל-mass production) הכי פשוט בלי שום ניסיון יכול לעלות בין עשרות למאות אלפי דולרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 4:50 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז מה?
הנסיון מהביטקוין מראה שהחברה המייצרת מחזירה את ההשקעה שלה במהירות גדולה, למעשה עוד לפני שייצרה ההזמנות המוקדמות מממנות לה את ההשקעה והיא אפילו מרוויחה. אין סיבה שזה לא יקרה בלייטקוין.
ואחרי שסגרנו את הנקודה הזו, בתור בונוס היא גם מייצרת לעצמה מטבעות תוך כדי תהליך התכנון, הניסויים והייצור. למעשה יש לה יתרון בכרייה על פני כולם, כי ברגע שיש לה אבטיפוס - לה יש את הכלים הכי חזקים לכרייה עד שהיחידות הראשונות לצרכנים יוצאות מהדלת שלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 7:10 pm 
Junior

שלום חברים וותיקים, אני לומד ומלמד כעת את הלכות רבית (פרק איזהו נשך) בהם נושאי הלכה וכלכלה נושקים זה לזה רבות בחדא מחתא, ונדרשתי לברר את "סוגיית" הביטקוין מנקודת מבט הלכתית, בחרתי לברר אצל הטובים ביותר, ולקפוץ לביקור קצרצר, אחכים בעזרתכם, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 8:18 pm 
Junior

תישאר, תישאר , תישא-אר !!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 8:29 pm 
Hall of Famer

מה שכפיר אמר. מהן הסוגיות הבעייתיות בביטקוין?
אני כן מבין שבגמרא, אמנם הכירו באינפלציה (חיטה בזוז או בשתיים) אבל לא במסחר בין מטבעות כי השווקים אז מן הסתם לא היו פתוחים, ועדיין מה מותר הביטקוין מהדולר או היורו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 8:34 pm 
Junior

1. יש אפשרות להתחייבות חוזית על תשלום עתידי בביטקוין, (משהו כמו המחאה במטבע ה"קונבנציונאלי")?
2. האם שער הביטקוין הוא הקובע הבלעדי בעיסקה שנעשתה על פיו, (כאשר המוצר התייקר בטרם מועד האספקה)?
3. האם לבית משפט יש סמכות לעקל ביטקוינים במקרה של נושים וכיו"ב?

ומסחר בין מטבעות קיים רבות בתלמוד (דינרי כסף וזהב, סלעים ופרוטות וכו'), יש גם דיונים רבים על ירידת ערכי המטבע והחלפתו באחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 8:38 pm 
Hall of Famer

האמת היא שככל שידוע לי, ומנוסים ממני יתקנו אותי, כמעט כל קנייה של ביטקוין היום היא לא אוטומטית. אלא לוקחת איזה יום או יומיים לביצוע. אם אני לא טועה, כך היה אצלי אם כי אני לא בטוח בזה. אתה מעביר את הכסף, ורק כאשר הצד השני מקבל אישור, כעבור יום או יומיים, הביטקוין מועבר אליך, אם כי בשער בו הוא היה לפני יומיים (כלומר, ברגע שאתה ביצעת את ההעברה, ולא כשההעברה בוצעה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 27, 2013 12:46 am 
Hall of Famer

זה לא נכון.
צריך להבחין פה בין הבורסות (יש גם ישראלית בשם bit2c) לבין החלפנים כמו bits of gold. החלפנים - להם לוקח עד יום עסקים אחד, אבל זה יכול להיות גם פחות אם התחלת את הפעולה בבוקר. בבורסות הדברים מתבצעים כמו בבורסה. אתה נותן פקודת קנייה או מכירה, וברגע שיש צד שני - העיסקה מתבצעת. זה יכול להיות מיידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 28, 2013 12:30 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אני לא רואה סיבה למה החברה המתיימרת לייצר אסיק ללייטקוין לא תייצר אותו. אם להסתמך על הנסיון משוק האסיק לביטקוין, היא תאחר מן הסתם בלוחות הזמנים ואולי תעורר חשד לרמאות כמו שהיה עם יצרניות האסיק הראשונות לביטקוין, אבל היא או מישהו אחר יוציא אסיק ללייטקוין באיחור של כמה חודשים.
ואז כל מחשב שהוא לא אסיק, נניח עם כרטיס גרפי חזק, כבר יהיה מיושן ולא משתלם לכרייה.

כמובן שזה סיכון מחושב אצלי. אם הם מתחייבים על אמצע השנה הבאה כנראה שהם יצליחו, אם בכלל, בסוף השנה הבאה. חוץ מזה, למיטב הבנתי החברה שהודיעה על זה היא לא שחקנית גדולה בשוק ה ASIC לביטקוין (שאלה המועמדים הרציניים בעיני לייצר ASIC כזה). ממה שהבנתי אין לה בכלל מוצר כזה. התגובות בפורומים היו סקפטיות למדי.
בכל מקרה, אני מאמין שאהיה ב break even תוך בין חצי שנה לשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 28, 2013 6:14 pm 
Hall of Famer

תוכל לפרט את החשבון?
האם לקחת בחשבון את הקושי שעולה ואת עלויות החשמל? כי מעבד גרפי שכורה בכל כוחו לוקח אחושילינג חשמל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 29, 2013 12:33 am 
Sophomore

המחשב עלה לי בערך 6000 ש"ח. העלות היא כ 4200 ש"ח לשני הכרטיסים הגרפיים (R9 290 אם אתה מכיר), עוד בערך 800 ש"ח לספק הכוח ועוד 1000 ש"ח לשאר ירקות. דרך אגב, עשיתי טעות שקניתי דיסק קשיח, אם אתה עובד בלינוקס אתה יכול להתקין את מערכת ההפעלה על USB. אני עוסק מורשה אז ההוצאה מוכרת לצרכי מס ותעלה לי הרבה פחות בנטו. לא בטוח שזה משתלם לשכיר.

לקחתי בחשבון את הקושי שעולה. דרך אגב, בינתיים הוא ירד מאזור ה 3000 ל 2825. לקחתי בחשבון גם את עלויות החשמל.
השתמשתי במחשבון הזה:
http://ltc.anapaapps.com/
וגם זה טוב:
http://bitcoinwisdom.com/litecoin/calculator
מאמר מעניין על חיזוי כריית לייטקוין. נורטון, אם אתה מחפש סול מייט נראה לי שמצאת:
http://www.reddit.com/r/litecoin/commen ... isleading/
ההמשך שלו:
http://www.reddit.com/r/litecoinmining/ ... ve_method/

מה שצריך להביא בחשבון הוא המון המון זמן על קינפוג ה miner. אני עובד בלינוקס כבר כמה שנים ומתכנת הרבה מאוד בלינוקס למחייתי, ואני עובד על זה כבר כמה ימים ועדיין לא סיימתי. רוב הבעיות שלי הן כי קניתי כרטיסים מהסדרה החדשה שיצאה רק לפני חודש וחצי, אבל גם עם הכרטיסים הישנים זה לא נראה טריוויאלי בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 29, 2013 12:09 pm 
Hall of Famer

אולי אני מפקשש משהו באלגוריתם הכרייה של לייטקוין, אבל בלייטקוין הקושי הוא לא פונקציה של המטבעות (או הבלוקים) שנכרו כבר? אם כן, איך הוא יכול לרדת עם הזמן?
דרך אגב, אם הבנתי נכון את המחשבון שלך, הקושי בכריית לייטקוין הולך לעלות, לפי הערכתו, ב-6 אחוז כבר ביממה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 29, 2013 1:47 pm 
Sophomore

אם הבנתי נכון אז אתה טועה. הרשת מכוונת את עצמה ככה שנוצר בלוק חדש בכל 2.5 דקות ללא תלות במספר הכורים. אם מספר הכורים יורד אז גם דרגת הקושי יורדת. מאז הטירוף של החודש שעבר הלייטקוין ירד במשהו כמו שליש ולכן הגיוני שיש פחות כורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 01, 2014 3:34 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
חשבתי על משהו עכשיו.
יש למישהו ספק כרגע שיש אי אלו עובדי חברת חשמל עכשיו עם חוות ריגים שלמות בבית ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 01, 2014 6:04 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא יודע אם יש כאלה, אבל אני מהרהר בסוגיה מאז ההודעה הראשונה של חגי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 02, 2014 1:14 am 
מנהל פורום

אין לי מושג כמה עולה החשמל לדבר הזה, אבל אני מאמין שאין יותר מידי כאלו שעושים חישובים עד כדי כך עמוקים...

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 02, 2014 1:18 am 
Sophomore

ראובן כתב:
אני לא יודע אם יש כאלה, אבל אני מהרהר בסוגיה מאז ההודעה הראשונה של חגי.

ראובן, דבר איתי לפני שאתה מחליט. רק תביא בחשבון שזה ככל הנראה יעשה הרבה רעש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 05, 2014 12:01 am 
Hall of Famer

אחרי כמה מכות שחטף הזמן האחרון, ביטקוין מקבל זריקת עידוד מסויימת - חברת משחקי האונליין זינגה, שהתפרסמה בזמנו עם פארמוויל, התחילה לקבל ביטקוין כתשלום. כרגע, באופן רשמי, מדובר בניסוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 05, 2014 3:45 pm 
Junior

זה חלק מפרפורי הגסיסה של זינגה.

זה בערך כמו ש"העמותה לשחרור הזנב" תגדיר את החלטת השממית המאוימת להיפרד ממנו כזריקת עידוד....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 05, 2014 5:07 pm 
Hall of Famer

נו שוין. זריקת עידוד יותר גדולה היא שלמרות המכות, שוב התגלתה התמיכה ב-500 דולר שהייתה לו בנפילה הקודמת. כל פעם שהוא ירד לשם נכנסו קונים חדשים. כרגע מחזיק לא רע באזור 800-900, אבל עדיין במחזורים מאד נמוכים.

ואיך שאנחנו מדברים - הביט עובר את ה-1000, בפעם הראשונה מזה כמעט חודש (במונחי ביטקוין, זה המון זמן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 06, 2014 7:53 am 
Sophomore

זה בלוף. מטבע אמיתי לא מתנהג ככה. אם נתרגם את מה שקרה החודש לביטקוין לעולם האמיתי, זה כאילו שמערכת מוניטרית קרסה תוך יום, והשתקמה תוך חודש. דברים כאלה קורים באגדות, או בהונאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 06, 2014 8:56 am 
Hall of Famer

או במשהו שלא היכרת קודם...
אני לא אומר שלא, יכול להיות שהוא ייעלם יום אחד. כל עוד הוא לא קונה יותר מדי דברים אי אפשר להתייחס אליו כ"מטבע אמיתי", אלא כספקולציה. אף אחד לא אמר שהביטקוין הוא "מערכת מוניטרית", בטח נכון לעכשיו כשהוא לא מטבע עובר לסוחר באופן המוני. אמרתי את זה כל הזמן. אבל אני כן מאמין באופי המבוזר של יצירתו, ולאחרונה גם המסחר בו התבזר לכמה מקומות מרכזיים. בינתיים מכל נפילה הוא התאושש יפה מאד, היו לפחות 3 כאלה וזה אומר שאנשים מאמינים בו. וכספקולציה זה מה שחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 06, 2014 9:40 pm 
Sophomore

אין לאף אחד מושג מה האופי של יצירתו. רק יודעים שמישהו הבטיח שיש כמות מוגבלת. מי? כמה? מי מפקח על זה? ואולי הנפילה לפני כמה שבועות נבעה מהחלטה של היוצר ליצור לעצמו כמה מליוני דולרים יש מאין? מה יותר פשוט בשבילו מלהזרים כמה אלפי, או עשרות אלפי ביטקוין לשוק? מי ידע? מי יעצור אותו? אולי מאחורי כל ההתאוששויות והנפילות עומד אותו יוצר, שמעלה ומוריד את הערך כרצונו? הרי הוא שולט בכמויות, וזה לא עולה לו גרוש. אין נכס שמתנהג ככה. לא רק במטח או בפיננסים. פשוט אין נכס שמתנהג ככה. אין נכס שמוחק חצי מערכו ביום, ומחזיר הכל חזרה בחודש.

בהיעדר רגולציה אמינה, זו אפילו לא ספקולציה. זה הימור, עם יותר מדי משתנים ונעלמים. אני משחק עם מטח כבר כמה שנים. הביטקוין זה לא מטח. זה לא נכס מדיד. זה לא נכס הגיוני. אני בספק אם זה בכלל נכס. אם אתם חובבי הימורים, ומתייחסים לזה כהימור- תפדל. אבל הביטקוין הוא לא השקעה. תזהרו ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 06, 2014 9:57 pm 
Hall of Famer

אז סלח לי, אתה מדבר מבורות מוחלטת. אם אתה לא יודע, תקרא. מי זה "היוצר"? כולנו, כלומר כל מי שיש לו מחשב או מוצר ייעודי שמבצע כרייה, כי הכרייה מבוצעת בצורה מבוזרת ב-P2P. מי מפקח על זה? כולנו, כל מי שיודע לקרוא קוד תכנות לפחות, פרוטוקול הכרייה הוא לא סוד. כך גם ההתכנסות לכמות המטבעות הסופית, הגמול על כל hash ובלוק של כרייה (שהולך ויורד) והקושי שעולה ומפחית את קצב הכרייה. מהבחינה הזו אני דווקא רגוע לגמרי.
גם המסחר, שהיה פעם מרוכז בבורסת מטגוקס, התבזר בין כמה בורסות.
מה כן יכול להרוג אותו? אמרתי. קטסטרופה של אבטחת מידע, עלייה של אלטרנטיבה טובה ופופולרית יותר, ובעיקר - מלחמה של הרגולטורים והבנקים כשהם ירגישו מאויימים. אבטחת המידע השתפרה בהרבה בכל הבורסות המובילות, וכך גם היכולת שלהן להתמודד עם התקפות ddos למיניהן. אלטרנטיבה שתאיים עליו - לא נראית, עם כל הכבוד ללייטקוין. נשארנו עם הרגולטורים והבנקים, שזו הסכנה הגדולה והיא שרירה וקיימת, וככל שהוא יעלה הסכנה הזו תגבר.. זה מה שהפיל אותו בפעם הקודמת - כשמדינה מרכזית מוציאה אותו מחוץ לחוק או עושה צעד קיצוני אחר כלפיו (סין במקרה הזה). שוב, לגבי הסיבה, אם אתה לא יודע תקרא.
להיזהר תמיד כדאי. גם אני לא יכול לומר שהוא לא ייעלם יום אחד, לדעתי הסיבה האחרונה שציינתי היא הסכנה הגדולה ביותר שזה יקרה. עד עכשיו, כל פעם שאמרו שהנה הנה הוא נעלם, הוא צחק לכולם בפרצוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 06, 2014 10:57 pm 
Sophomore

בסדר... בורות מוחלטת... נניח.

אתה יודע איך אתה יוצר לעצמך ביטקוין, ואתה מאמין שאין דרך אחרת. אתה לא יודע בוודאות, שמישהו אחר לא יוצר מטבעות בדרך שאתה לא יודע שקיימת. אתה לא יודע בוודאות מוחלטת שכמות הביטקוין שאתה חושב שיש, היא באמת הכמות הנכונה. אתה בוחר להאמין שכן. אני, מנסיוני, מניח שטבע האדם הוא כזה, שאם יש אפשרות להונות, כנראה שיש הונאה. ופה יש אפשרות להונות. זה כסף בלי אבא, בלי רגולציה ובלי מעקב.

מעבר לזה, ההתנהגות הנוירוטית של הנכס, מרמזת על אפשרות של הונאה. אין נכס בעולם שמאבד 50% מערכו ביממה, וחוזר לאותה נקודה תוך חודש, בלי שתהיה שם איזושהי הונאה. כדי שנכס יאבד 50% משוויו ביממה, צריך אירוע משמעותי. הביטקוין עשה את זה ככה סתם. זה אומר שמישהו נפטר מכמות גדולה של הנכס תוך יום. מישהו מכר הרבה ביטקויין במחירי רצפה. למה זה קרה? אף אחד לא יודע. מי עשה את זה? סימן שאלה. מאיפה הגיעו המטבעות האלה שנכנסו לשוק במכה? לא ברור.

כדי שנכס יכפיל את שוויו תוך חודש (ועוד אחרי אירוע ארמגדוני במונחי השקעות כמו שקרה לביטקוין), צריך שיקרה אירוע שיצדיק שינוי כזה- גם בהיקף וגם במהירות. זה לא קרה. המשמעות של העליה הזו היא שמישהו סופג מטבעות בכמות גדולה. מי זה? למה הוא עושה את זה בנכס שנשחק ב- 50% תוך 24 שעות? מה ההגיון שלו? זה אפילו לא נכס שאפשר להגיד שמושפע מספקולציות של גופים מוסדיים (שיש להם מספיק כסף להזיז נכס כזה), כי הם לא נוגעים בו. הציבור- העדר- לעולם לא יחזור בצורה כזו לנכס שנשרף תוך יום כמו שקרה לביטקוין (ובצדק). אם הנפילה היתה מוזרה, העובדה שהביטקוין חזר תוך חודש לאותם ערכים שבהם נסחר לפני הנפילה, פשוט מסריחה. אין מלה אחרת. זה לא קורה, גם לא באגדות. פשוט לא. נכס שקורס ככה, הופך לתקופה למוקצה. חשוד. טרף לשורטיסטים. מטבע רגיל לא מתאושש מזה שנים. בגלל שהוא מטבע וירטואלי, אם הוא היה משוטט סביב נקודת הבלימה חודש-חודשיים ואפילו חצי שנה, ואז מתחיל לטפס- ניחא. אבל להתרסק, ולחזור תוך חודש לפסגה?? בחייך. מישהו עושה כאן סיבוב. אין הסבר סביר אחר. בכל נכס אחר, הרגולטור היה פותח בחקירה. פה, בהעדר רגולטור- אפשר לחגוג. ובמציאות- איפה שאפשר לחגוג- מישהו חוגג. מה שאתה קורא לו "צחק לכולם בפרצוף", הוא עבור מי שמבין קצת בעולם הפיננסי, סימן מובהק להונאה. נכס שקורס לא מתאושש ככה. זה אפילו לא נס.

זה יותר מדי מסריח, מצטער. לא הייתי שם עליו שקל כהשקעה. כהימור, אני מכיר הימורים בהם יכולת הערכת הסיכונים שלי טובה יותר. פה אין לך שום אפשרות להערכת סיכונים. אין לך שום נתונים להערכה. ואת זה אני טוען כהימור- לא כהשקעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 511 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 72 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: