אז כפי שכל הפורום הזה יודע, אני ימני (איפה אינה ו BMSA כשצריך אותם). והאמת היא שאף פעם לא חשבתי על הנושא הזה לעומק עד השבוע, גם בעקבות האירועים האחרונים, וגם בעקבות פוסטים של קאלימי. לי, מבלי לחשוב על הנושא לעומק, הספיקו עדויות כאלה או אחרות (בפייסבוק ובמקומות אחרים) על מנת לטעון שאין סיבה שהסודנים או האריתראים יהיו פה. מצד שני, יש לי חיבה עצומה ליבשת האפריקאית ולאנשים שאני מכיר ממנה, מה שיצר דיסוננס מבחינתי, ומה שהוליך אותי לקרוא, גם קצת בויקי, וגם קצת בגרפים (אגב, אם אתם אנשים של "גרפים", ואין לכם כוח לנבור בגוגל, פשוט תעברו ל GOOGLE IMAGES אחרי כל חיפוש, זה עושה המון טוב). וגם קצת אישתון (שאני לא מסכים איתו בכלל בנושאים אחרים, ובעיניי הוא מלקט מידע הרבה יותר טוב משהוא מבין אותו), וגם כל מיני מקורות אחרים.
והמסקנות שלי הן שבסופו של דבר, פליטים זה הכרחי וראוי, וצריך בהחלט להסדיר את מעמדם: א. אפשר לדבר על הפשיעה בדרום תל אביב עד מחר, אבל אותי לא עשו באצבע, ואני חייתי גם בשנות התשעים ובתחילת שנות האלפיים - וגם אז היו כל מיני כתבות צבע על אונס, אלימות וזנות בדרום תל אביב. יכול להיות שהמצב הקצין קצת (אפילו סביר להניח שכך), אבל עוד יותר יכול להיות שפתאום עכשיו יש את מי להאשים. ב. ישראל היא וצריכה להיות מדינה ככל העמים (כן, עם חוק השבות ועדיין). יש לישראל, כמו כל מדינה מערבית, אחריות מסוימת ויחסית על פליטים. ג. הסדרה תעזור בעיניי המון, בעיקר אם היא תבצע הקצאה נכונה (כמובן, כזכות ולא כחובה) של הפליטים לפי מיקום גיאוגרפי ולפי צורך תעסוקתי. אני לא חושב שכולם צריכים להיות בתל אביב, ולמעשה, הייתי מעדיף לראות את רובם בפריפריה. אם כי בהחלט יש מקום לחלק לא קטן מהם בתל אביב (עבודה במסעדות וכו'). הכוונה למקומות בהם ישראלים לא רוצים לעבוד תהיה ברוכה (עובדים סיעודיים או חקלאיים למשל). ובאידיאל, נראה לי ש 3-4 איזורים מגוונים יכולים רק לעזור. כרגע הם מגיעים לתל אביב, כסוג של מגנט או בתהליך עדר. כולם כבר בתל אביב ממילא, אז גם מי שמגיע מגיע לתל אביב. וזאת בעיה - אם יינתנו אינטרסים כלכליים קפיטליסטיים, להיות בעוד מקום או שניים או שלושה, ויוכלו איכשהו לקבץ לשם, באופן מיידי כמה אלפי פליטים, הרי שהפליטים הבאים גם הם, עשויים להגיע לאותו איזור גיאוגרפי נוסף. אומר שוב - כמובן שלא בכפייה. זאת תהיה הכוונה מתוך אינטרסנטים כלכליים גרידא. ד. בתור קפיטליסט מושבע - המדינה צריכה להוציא עליהם, בדיוק כמו שצריך להוציא על כל אוכלוסיה אחרת בארץ ובעולם - כמה שפחות. אבל המדינה כן צריכה לאפשר את האלוקציה הזאת שעליה דיברתי בסעיף הקודם. ה. יהיה נחמד לדעתי אם יהיה גם בעתיד זרם סביר של פליטים שיידע שיש לו מקום בארץ, באופן מוסדר ומובן (כך למשל, קבלה של לא יותר מ 5,000 - 10,000 פליטים בשנה, שיוכוונו כאמור בסעיף ג').
למרות הכל, זאת מסקנה שגיבשתי רק בימים האחרונים. ואני בהחלט לא מכיר את כל הנתונים, כך שאולי הת'רד הזה יעזור לגבש מעט יותר את העמדה שלי, לכאן או לכאן.
_________________ ״לי יש דרכון של מדינה מתקדמת ובעוד x שנים אני לא כאן.״ (נכתב בנובמבר 2022, על ידי יוזר שאיננו אני).
|