סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 14, 2014 7:29 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
השאלה היא איך אתה מגדיר "לא התאמתה". בכל אופן, אף אחד לא מנבא מה האם ב1.1.2030 ירד גשם בירושלים או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 14, 2014 8:03 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לכן התייחסתי ליום החמישי דייקא, אחפש את אותו ראיון.

עריכה, מצאתי, הנה דבריה של ד"ר הניה ברקוביץ' מנהלת השירות המטאורולגי:
http://www.israelweather.co.il/faq.asp?topic_id=302 (שאלה מס' 8)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 14, 2014 8:18 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
הכל תלוי ברמת הדיוק הנדרשת. נניח, השירות המטאורולוגי מפרסם כל שנה (או פירסם) תחזית לקראת החורף, ועד כמה שהבנתי אחוז הדיוק שלו הוא גבוה למדי.

התחזית העונתית של השמ"ט, למיטב ידיעתי, מדייקת באיזור ה-70%, שזה יותר טוב מניחוש אקראי, אבל בהתחשב בעובדה שהתחזית היא מאוד כללית (מעל הממוצע-ממוצע-מתחת לממוצע), היא עדיין לא ממש מדוייקת. בתור מישהו שעוקב אחרי מודלים באינטרנט, אני יכול להגיד שקודם כל, יש שונות גדולה בדיוק שלהם, יש מודלים שהם יחסית מדוייקים גם לטווחים ארוכים וכאלו שגם בטווח קצר יפספסו הרבה, אבל זה לא אומר שלא יהיו פיספוסים גם אצל המודלים המובילים או פגיעות אצל המודלים הפחות טובים. בכל מקרה, תחזית מאוד מדוייקת אפשר לתת רק לטווח של יומיים שלושה, וגם אז היא לא ב-100%, לטווח של יותר מ-3-4 ימים אפשר לתת כיוון כללי טוב ולטווח של שבוע ומעלה זה יותר בגדר הערכה גסה, הבעייה היא שמכיוון שבישראל אנחנו מקבלים בהרבה מקרים רק שוליים של מערכות, סטייה של 50-100 ק"מ, שבמונחים של מודלים היא לא גדולה, יכולה להיות הבדל אצלנו בין חורף של ממש לבין גשם שנשפך בים ואצלנו לא רואים אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 14, 2014 9:33 pm 
Hall of Famer

מישהי שהכרתי בצבא עבדה ביחידת החיזוי של חיל האוויר. היא אמרה לי בזמנו באופן די מפורש - 36 שעות זה טווח זמן שאפשר לתת תחזית מאוד מדויקת. 36-72 שעות - תחזית טובה מאוד אבל קצת פחות. כל דבר מעבר לזה זו ירייה באפלה שאולי תתגשם (תרתי משמע) ואולי לא.
זכור לי מקרה שנפגשנו בקרייה בשעה שהיו די הרבה עננים בשמיים. שאלתי אותה אם הולך לרדת גשם והיא טענה שבעוד שעה-שעתיים יעלמו העננים ויהיה חם מאוד, ואכן זה מה שקרה. :)

ואפרופו התחממות גלובלית, הנה פרט טריוויה מעניין - מסתבר שב-50 שנה האחרונות היו שתי התפרצויות הר געש שהפחיתו באופן נקודתי את קרינת השמש בכדור הארץ ב-10-15%, כאשר אחרי שנתיים-שלוש זו חזרה להיות פחות או יותר הקרינה הרגילה.

ואפרופו אפרופו התחממות גלובלית, היה סרט אסונות שנקרא "היום שאחרי מחר" שעסק בתנאי מזג אוויר קיצוניים בעקבות ההתחממות הגלובלית. החסרון העיקרי של הסרט היה שלא היו בו כוסיות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 14, 2014 10:38 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
מישהי שהכרתי בצבא עבדה ביחידת החיזוי של חיל האוויר. היא אמרה לי בזמנו באופן די מפורש - 36 שעות זה טווח זמן שאפשר לתת תחזית מאוד מדויקת. 36-72 שעות - תחזית טובה מאוד אבל קצת פחות. כל דבר מעבר לזה זו ירייה באפלה שאולי תתגשם (תרתי משמע) ואולי לא.
זכור לי מקרה שנפגשנו בקרייה בשעה שהיו די הרבה עננים בשמיים. שאלתי אותה אם הולך לרדת גשם והיא טענה שבעוד שעה-שעתיים יעלמו העננים ויהיה חם מאוד, ואכן זה מה שקרה. :)

ואפרופו התחממות גלובלית, הנה פרט טריוויה מעניין - מסתבר שב-50 שנה האחרונות היו שתי התפרצויות הר געש שהפחיתו באופן נקודתי את קרינת השמש בכדור הארץ ב-10-15%, כאשר אחרי שנתיים-שלוש זו חזרה להיות פחות או יותר הקרינה הרגילה.

ואפרופו אפרופו התחממות גלובלית, היה סרט אסונות שנקרא "היום שאחרי מחר" שעסק בתנאי מזג אוויר קיצוניים בעקבות ההתחממות הגלובלית. החסרון העיקרי של הסרט היה שלא היו בו כוסיות.

את האפקט של אחת ההתפרצויות הללו אתה עשוי להכיר בתור חורף 91.

היום שאחרי מחר זה הקשקוש הכי מעצבן שראיתי אי פעם.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 14, 2014 11:57 pm 
Hall of Famer

ונחשו איפה הר הגעש הזה היה ממוקם? באי הכי גדול בפיליפינים, אשר עונה לשם "לוזון".

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 9:13 am 
Hall of Famer

הרסי הוקינס כתב:
התותח המפוברק כתב:

את האפקט של אחת ההתפרצויות הללו אתה עשוי להכיר בתור חורף 91.

היום שאחרי מחר זה הקשקוש הכי מעצבן שראיתי אי פעם.

חורף 92'.
חורף 91 היה שחון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 9:24 am 
Hall of Famer

והרי לך עוד סיבה טובה להשתמש בתאריך העברי. יקל מאוד גם על תארוך עונות כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 11:14 am 
Junior

סליחה אבל דצמבר 1991 היה מאוד גשום :men:

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 11:30 am 
Hall of Famer

נכון, אבל זה נחשב כחלק מחורף 92'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 11:37 am 
Junior

אתה צודק, אבל אני זכרתי את זה לפי זה שהאיילון הוצף בשנת 1991

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 11:56 am 
Hall of Famer

נכון, אבל זה היה חלק מחורף 92', מה לעשות :)
איילון אגב הוצף באותו חורף 3 פעמים: דצמבר 91', ינואר 92' ופברואר 92'.

איזה תענוג היה החורף ההוא...1000-1100 מ"מ בת"א וי-ם, פי 2 יותר מהממוצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 12:04 pm 
Junior

אורן, זה בסדר. אמנם לא אמרתי את זה באופן רשמי אבל כמובן שאני מקבל את התיקון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 12:07 pm 
Hall of Famer

תשמע, אני תמיד מתרעם על חוסר הדיוק בשיר (השנוא עליי מאוד, אגב) "חורף 73". הילדים שעליהם מדובר בשיר אלו הילדים שנולדו אחרי המלחמה, אבל זה בכלל חורף 74'....בחורף 73' היה סבבה לגמריי בארץ, וכולם היו מבסוטים.
:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 12:19 pm 
Junior

ואני תמיד מתרעם על זה שאני שומע רק את הקול של טל מוסרי כל השיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 1:59 pm 
Junior

אורן, מנין הנחרצות על קביעת התאריך? מדובר בחורף 73/74.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 2:05 pm 
Hall of Famer

החורף הוא בחודשים דצמבר עד מרץ (כשבסוף מרץ די נכנס מזג אוויר אביבי). ז"א שהחורף שאחרי המלחמה הוא דצמבר 73', ינואר עד מרץ 74', קרי: חורף 74'.
כנ"ל 92', וכל שנה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 4:58 pm 
מנהל פורום

אורן, זה נכון כשמדברים על כלל החורף. במקרה של 73 מדובר על הילדים שנוצרו בזכות החיילים ששבו הביתה בנובמבר-דצמבר 1973. בהנחה שהחורף הנוכחי לא יכלול איזושהי סופה יוצאת דופן, אני מניח שגם עליו ידברו במושגים של "השלג של 2013" (עם או בלי דצמבר) ולא 2014, למרות שבטח יהיה איזה עורך מדעי/לשוני נודניק שינסה לכפות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 5:01 pm 
Hall of Famer

לא לא, זה הילדים שנולדו בחורף שאחרי המלחמה, שהוא 74', מה לעשות. חוץ מזה, המילואימניקים חזרו הביתה ממש, אחרי ששוחררו, רק בפברואר-מרץ :)

יגידו אולי השלג של 2013, אבל אם יגידו של חורף 2013 זה יהיה לא נכון, כי זה חורף 14'. כמו שהדרבי בלי הקהל של מכבי שייך לעונת 14 אך היה קלנדרית בשנת 2013.
(איך אני מת על הדיונים הסמנטיים האלה..).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 5:05 pm 
מנהל פורום

אורן, אני מניח שהספרי יודע כמה זמן נמשך הריון אנושי. ההיגיון הוא שמדובר על רגע ההתעברות ולא על זמן הלידה (אלא אם נאמר אחרת מפורשות בשיר). וחשבתי אחרי ששלחתי שבטח הם היו תקועים הרבה אחרי שהמלחמה הסתיימה, אבל אתה יודע, אולי הם יצאו לחופש פה ושם...

בכל אופן, להגיד "השלג הגדול של 2014" זה מגוחך כמו ההוא שהחליט שצריך לקרוא לסרט "מרד התרנגולים" לאור זה שיש שם תרנגול אחד בין כל התרנגולות. יגידו יופי 2013 ומי שמוטרד מכך שעלולים להתבלבל בין ינואר 2013 ודצמבר 2013 שיהיה לו לבריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 5:22 pm 
Hall of Famer

לגביי השלג: אם אומרים "השלג הענק של 2014"- בעייתי. אם אומרים "Vשלג הענק של חורף 2014" - נראה לי מוצדק לחלוטין סמנטית, כמו שמדברים על עונות ספורט אם מציינת שנה אחת בלי הלוכסן.

בוא נאמר ככה- לפי ההגדרות האסטרונומיות הספרי טועה, כי חורף מתחיל ב-21/12 בהגדרות הללו, ואם הוא מדבר על ההתעברות בחורף שאחרי המלחמה אז לא נראה לי שהוא כיוון ספציפית ל-11 הימים האחרונים של השנה...
גם לפי ההגדרות היותר רחבות, יש בשנה בפועל משהו כמו 4 חודשי חורף ישראלי (שבחול לא יקראו להם חורף, אבל זה לא לעניין כרגע) - דצמבר, ינואר, פברואר, וחלק ממרץ. גם לפי ההגדרה הזו, רובו המוחלט של החורף שבא אחרי המלחמה נפל ב-74', כך שאם לא אומרים "חורף 73/74" אלא רוצים לומר שנה אחת בלבד ההגיון בעיניי אומר לומר "חורף 74'" (כמו שמדברים על עונות ספורט, גם כאן).

אבל האמת, אני בטוח שאת כל הדברים הללו הספרי לא חשב. אין לי ספק שלא חשב. הוא השתמש ב-73 מסיבה פשוטה מאוד: כשאומרים לישראלי ממוצע את המספר הזה, בטח בהקשר של שנה, הוא חושב על המלחמה. 74 לא מעלה את האסוציאציות הרגשיות שמעלה המספר 73 בהקשרים הללו .
למרות שגם 74 זה לא משהו שמסמל דברים טובים בהסטוריה שלנו, היסטורית 74' הייתה שנה מסריחה ביותר במדינת ישראל, אולי מהגרועות ביותר שהיו כאן. מוראל נורא, מצב מדיני גרוע, התקפות מחבלים בשיעור ובהיקפים שלא היו לפני שלוו במלחמת התשה במובלעת הסורית ובגולן עם עשרות הרוגים באביב של אותה שנה, כלכלה שאיבדה שנה שלמה לטובת משק המלחמה, אנשים שלא היו בבית כל החורף אלא היו תקועים במובלעת הסורית ובאפריקה, קיצוב בדלק בתחילת השנה, מחירי חשמל שזינקו בטירוף, והשנה הגרועה ביותר בתולדות המדינה עד אז ומאז בבחינה של תאונות דרכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 5:37 pm 
Junior

oren_80 כתב:
והשנה הגרועה ביותר בתולדות המדינה עד אז ומאז בבחינה של תאונות דרכים.

:o יש לכך הסבר מניח את הדעת? כלומר, האם היה גרף עליה מתמיד עד שנה זו, ובמקרה הטיפול השורשי החל מאז, או שהיתה עליה מעבר לשנים קודמות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 5:44 pm 
Hall of Famer

היה גרף עלייה מתמיד, כאשר לאחר ששת הימים המספר עלה בצורה לא קטנה. היו לכך כמה סיבות:
א- גידול באוכלוסיה.
ב- שיפור ניכר במצב הכלכלי, וגידול במספר המכוניות שעל הכביש.
ג- קצב גידול המכוניות היה מואץ יותר מהרחבת הכבישים.
ד- הכבישים היו הרבה הרבה הרבה פחות בטיחותיים מהיום: לא היו כמעט כבישים עם הפרדה, הכבישים לא היו מוארים כולל צמתים, היו צמתים מסוכנים ללא רמזורים וללא תאורה (צומת מוצא למשל, איפה שיש את הסיבוב החד בכביש 1 היה צומת ללא רמזורים עם פניות שמאלה בשני מקומות כמדומני וזאת בכביש של 2 נתיבים בכל צד, וללא תאורה עד תחילת שנות ה-70, למשל).
ה- המכוניות לא היו בטיחותיות כלל לעומת מה שמוכר לנו היום.
ו- מודעות וחוקים: עד 75' לא הייתה חובת חגירת חגורות במכוניות (וגם אז- רק בדרכים בין עירוניות , רק במושבים הקדמיים ורק במכוניות משנת 68' וקדימה). חגירת חגורות מקדימה בתקופה ההיא הייתה משהו לא שכיח במיוחד\ למרות שכבר בשנות ה-60 היה אפשר להתקין חגורות מקדימה במכוניות ואנשים גם התקינו בעצמם. בנוסף, הרבה מאוד הולכי רגל היו נהרגים אז בכבישים, כאשר אנשים היו חוצים גם כבישים מהירים שלא בגשרים/מעברי חציה מרומזרים.
ז- לגביי 74'- אני מניח שעוד סיבה היא גידול הנסיעות הצבאיות שהיה אז עקב מצב החירום.
ח- עניין בעייתי נוסף בתקופה ההיא שמתקשר לעניין של בטיחות הוא כמובן נסיעות בקיץ. חודשי הקיץ הביאו עימם אז לא מעט קטל, בגלל החום. כמובן שעל מזגן באוטו אף אחד לא חלם, מקסימום מאוורר קטן ונחמד ליד הנהג....

כללית, שנות ה-70' היו העשור השחור ביותר מהבחינה הזו. בשנים 71-78, כל שנה, מספר ההרוגים בדרכים חצה את ה-600 כאשר ב-74' הוא עבר את ה-700. לשם השוואה- היום אנחנו על אזור ה-300, עם כמות מכוניות אדירה לעומת מה שהיה אז וכמות קילומטרז עצום לעומת מה שהיה אז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 5:51 pm 
מנהל פורום

אורן, זה שהוא מדבר על ההתעברות זה מובן מאליו ממילות השיר:

אנחנו הילדים של חורף שנת שבעים ושלוש
חלמתם אותנו לראשונה עם שחר, בתום הקרבות
הייתם גברים עייפים שהודו למזלם הטוב
הייתן נשים צעירות מודאגות ורציתן כל כך לאהוב
וכשהריתם אותנו באהבה בחורף שבעים ושלוש
רציתם למלא בגופכם את מה שחיסרה המלחמה.

וכמובן שהוא רצה שאנשים יזכרו את מלחמת יום כיפור ולא את שנת השיא בתאונות דרכים. אני רק אומר שזה לגיטימי לגמרי לדבר על חודשי נובמבר-דצמבר 1973 כ"חורף 1973" גם אם מבחינה אסטרונומית או מבחינת הלוח הקלנדרי כפי שנקבע על ידי מלומדי אולדטאון זה לא הכי מתאים בעולם.

ואגב, הפנייה שמאלה למוצא (מכיוון ירושלים) היתה קיימת עוד עמוק בשנות ה-80. זה לצד המון פניות שמאלה בכביש הזה (לבית שמש, בשורש, לאבו גוש וכו') שעלו בלא מעט חיי אדם. את גדר ההפרדה בסיבוב מוצא בנו רק בשנות ה-90 (ירושת ממשלת רבין, שכנראה הדבר הכי טוב שהיא עשתה היתה ההשקעה המסיבית בכבישים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 15, 2014 5:57 pm 
Hall of Famer

אז נאלץ להשאר חלוקים בדעתנו (אם כי ברור לי לחלוטין שהוא אומר 73' בגלל המלחמה, לא חשבתי אחרת. אני סתם נהנה להיות קטנוני לפעמים).

לגביי הפניה שמאלה למוצא: אני זוכר אותה (ועד היום אם מגיעים מכיוון ת"א יש את השריד של הפניה ימינה שנחסם אז גם כן. גם שמגיעים מכביש 7 אחיות אפשר לפנות רק ימינה לי-ם ואין פניה שמאלה לת"א כמו שהיה אז. אבל, אני חושב שהייתה גם פניה נוספת, לפני הסיבוב (אם אתה בא מכיוון י-ם), איפה שהיום בשביל לרדת למוצא מכיוון י-ם אתה יוצא ימינה לפני הסיבוב. הסיבוב הזה אגב אחרי שהרחיבו את הכביש בסוף שנות ה-60' גבה הרבה מאוד קרבנות. עשו שם אם הבנתי נכון כל מיני תיקונים הנדסיים עוד באמצע שנות ה-70'.
הצמתי-טי ללא רמזורים בכביש 1 היו בצומת שער הגיא, צומת שורש, צומת אבו גוש, וכאמור צומת מוצא. בתקופת רבין גם הפכו את כביש 1 למואר לכל אורכו. בכביש החוף הייתה פניה מפחידה כזו שמאלה גם לשפיים למי שהיה מגיע מכיוון ת"א. זו הייתה פניה מפחידה לאללה.

אפרופו התשתיות שדיברתי עליהן קודם, כביש החוף בשנות ה-70 כבר היה דו מסלולי לכל אורכו. אממה, בחלקים נרחבים ממנו לא הייתה גדר בין שני המסלולים אלא פשוט שטח כורכר כבוש, כך שהיו בכביש ההוא תאונות חזיתיות לפעמים עם מכוניות שעוברות מצד אחד לשני. כמדמוני בפיגוע בכביש החוף את אחד האוטובוסים שנסע בכלל צפונה לחיפה ועליו השתלטו סובבו ככה לנתיב לכיוון ת"א (איחדו אותם עם עוד אוטובוס שבא מחיפה עד שזה נגמר בצומת גלילות שאז נקראה צומת הקאנטרי קלאב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה