-מבחינת התזמון, מה הבעיה ? בדיוק להיפך לדעתי. נותן מספיק זמן לשאר קבוצות הצמרת להגיב ולהתאים את עצמן, להבין שיש כאן מירוץ חימוש לאליפות. לא משנה כרגע אם זה אני או אחר, מבחינתי - מי שמוכן להקריב מהעתיד בשביל הנוכחית, "מגיעה" לו האליפות. מי שלא מוכן להקריב מהעתיד, ורוצה לזרום עם המצב הנוכחי, לקוות שיצליח להוציא משהו מהעונה הזו כשבינתיים הוא לא מקריב שום חתיכה מהעתיד שלו, אז בהחלט "לא מגיע" לו לזכות באליפות העונה, כי הוא לא היה מוכן לעשות את ההקרבות הדרושות בשביל האליפות הזו.
- ביל אכן היה עציץ בליגה הזו, לא נכחיש. עשינו כמה שיחות על זה, ואני אחשוף לכם (מקווה שביל לא ייכעס) שהצעתי לו להביא לו מחליף (יש מוכן) אם הוא לא רוצה לשחק בליגה הזו, כי אין שום בעיה ואנחנו לא מחזיקים אף אחד בכוח כמובן, אמורים להנות מזה ואם מישהו לא נהנה הוא יכול לעזוב, no hard feelings. הצעתי לו את זה כי ביל לא התחבר לכל סגנון המשחק, לשיטת הרוטו ולרעיון הקיפרים שבו הוא כרגע בעמדה שהוא צריך לבנות לעתיד, ללא כל סיכוי בעונה הנוכחית. וזה בסדר לחלוטין מבחינתי. אחרי ההצעה, ואחרי שדיברנו קצת, הוא לקח זמן לחשוב, והחליט שהוא כן רוצה להשקיע בקבוצה הזו ובליגה הזו. זה לא שהוא ישן עד עכשיו והטרייד הזה העיר אותו, הוא החליט להישאר בליגה הזו ולהשקיע בה, ואז התחיל להיות אקטיבי, הציע גם לעודד וגם לך מוק לפי מה שהבנתי. לכן הנושא הזה לא אישיו לדעתי יותר.
- יש כאן 3-4 קבוצות שדי סיימו את סיכוייהן לעונה הזו, ו-3/4 קבוצות שרוצות להתמודד על האליפות. הדבר ההגיוני ביותר זה שיהיו טריידים בין קבוצות הצמרת לקבוצות התחתית, ואני לא מבין מה זה משנה אם הקבוצה במקום האחרון או באמצע הטבלה. לצורך העניין, ושוב מצטער על הניים-דרופינג, מה ההבדל בין המצב של עידן למצב של ביל ? זה באמצע הטבלה עם סיכוי אפסי למדליה, זה בתחתית הטבלה עם סיכוי אפסי למדליה. האינטרס העליון של שניהם (ושל עמוס לב) צריך להיות בניית מערך הקיפרים של העונה הבאה, כשכל מי שלא צפוי להמשיך בעונה הבאה צריך להיות מוקרב בשביל המטרה הזו. האינטרס העליון של קבוצות הצמרת צריך להיות מדליית האליפות, ואני באמת מקווה שמי שיהיה הכי ראוי לה גם ייזכה בה. כרגע ? כרגע אני חושב שאני הכי ראוי לזכות בה, בלי ספק בכלל. למה ? כי הקרבתי המון מהעתיד בשביל לקחת אליפות. אם רוני, עודד או אתה מוק תהיו מוכנים להקריב מהעתיד של הקבוצה בשביל לשפר אותה בעונה הנוכחית, אז יגיע גם לכם. זו המהות של ליגת קיפרים לטעמי, בטח כזו שיש בה מעמדות ברורים שנוצרו בגלל קבוצות אקספנשן, אבל גם בלי קשר, כך בדיוק צריכה לטעמי להתנהג קבוצת תחתית בליגת קיפרים, כך בדיוק צריכה להתנהג קבוצת צמרת. קבוצת תחתית שלא פועלת כפי שביל עשה כרגע, פוגעת בעצמה, חד וחלק. קבוצת צמרת שלא פועלת כפי שאני פעלתי כרגע, פוגעת בעצמה ומאבדת זכויות לאליפות, חד וחלק. מי שרוצה לקחת אליפות בליגת פנטזי רצינית צריך להשקיע ולהקריב. להשקיע ולהקריב מזמנו האישי בניתוח הטבלה והמספרים של שחקני קבוצתו, להשקיע מחשבה בשחקני הרוטציה שהוא אוסף כל יום, ולהקריב שחקנים צעירים/קיפרים בתמורה לכאלה שתורמים יותר כרגע. רק ככה לוקחים אליפות בליגה מאוד תחרותית ורצינית.
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
|