סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 10:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 19 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2013 4:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
התחושה שלי היא שאנו חוזים בשנים האחרונות ב"תופעה" , שבה שחקני התקפה מובילים כובשים הרבה יותר מאשר כבשו מקביליהם בעבר . הכוונה היא לא רק לשחקני על במונחים היסטוריים כמו מסי ורונאלדו , אלא גם לכל מיני דייגו קוסטה , סוארז , זלאטן וכו' .

בליגה הספרדית למשל בחמש השנים האחרונות מלך השערים כובש מעל 30 שערים ( מסי 3 פעמים , רונאלדו ב- 2010-11 ופורלאן עם 32 שערים ב- 08-09 ) . לפני כן במשך 11 שנים ברציפות לא היה בליגה זו שחקן שהגיע ל-30 שערים .
באנגליה זה פחות בולט ( אולי כי מגיעים לשם פחות "שחקני על" מאשר לספרד ) , אבל בשנתיים האחרונות ואן-פרסי העמיד מספרים יפים מאוד ( 30 שערים לפני שנתיים , 26 בשנה שעברה ) , והשנה יש כמובן את סוארז עם 19 שערים ב-12 הופעות , כאשר גם אגואגרו בקצב מרשים למדי ( 13 שערים ב-15 משחקים ) .

למיטב זכרוני , בזמנו ממוצע של 0.7 שערים למשחק למשל היה נחשב לתפוקה נהדרת עבור שחקן התקפה . כיום , כל עונה מסיימים לא מעט שחקנים בליגות הטובות בעולם עם ממוצע של סביב השער למשחק ( וחלקם אף הרבה יותר מכך ) .

האם גם לתחושתכם יש כאן מגמה ?
אם כן , מהם הגורמים לכך ( שהרי , לא חלו שינויים מהותיים בסך כמות השערים הנכבשת , חוקי המשחק וכו' ) ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2013 5:17 pm 
Junior

אני חושב שזה בעיקר מסי ורונאלדו.
אם תשמיט אותם, יתר הנתונים לא מהווים יותר מאשר סטיית תקן ובטח שלא מהווים מגמה.

ומסי ורונאלדו הם בהחלט חתיכת תופעה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2013 6:01 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חושב שבאופן, זה העידן ההתקפי ביותר מאז שב82 ההגנה נתנה נוקאאוט להתקפה. אבל אין לי שום נתונים לבסס את זה חוץ מתחושות בטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2013 9:32 pm 
Hall of Famer

רשימת כובשים בולטים השנה במסגרת משחקי הליגות הבכירות ( פרט למסי ורונאלדו ) :
סוארז עם 19 שערים ב-12 הופעות ( 19 / 12 ) .
Alfred Finnbogason ( הירנביין ) - 17 / 15 .
דייגו קוסטה - 19 / 17 .
Graziano Pelle ( פיינורד ) - 13 / 14 .
אגוארו - 13 / 15 .
זלאטן - 15 / 18 .
ג'וזפה רוסי - 14 / 17 .

לתחושתי לפני 5 שנים לא ניתן היה למצוא רשימה שכזו .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 12:32 am 
Junior

לדעתי, גם רמת ההגנות ירדה.

אמנם הכל היום מאוד טקטי אבל לא מכיר בלמים כמו פויול, מאלדיני, נסטה, קאנברו וכו׳

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 8:39 am 
מנהל פורום

הסקוררים האלו שיחקו מול פיויל ונסטה וכאלו.

התופעה נובעת מכך שרונאלדו ומסי הם שחקנים יוצאי דופן שמשחקים בליגה בינונית עם הגנות בינוניות והם עצמם בקבוצות על. תוציאו אותם מהמשוואה ותקבלו מספרים הגיוניים לחלוטין, עם תקופות מטורפות קצרות טווח כאלו או אחרות של שחקנים שונים. לא משהו שלא היה פעם. שימו את מסי ורונאלדו עכשיו באנגליה או איטליה או צרפת, והם יכבשו פחות. שימו אותם בגרמניה והם יכבשו יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 10:43 am 
Junior

אמנם מסי ורונאלדו הרגילו אותנו למספרים מפלצתיים, אבל יש גם הרבה פחות בלמים מוצלחים כיום. לא רק נסטה ומאלדיני, אלא דור שלם של בלמים מצויינים שבלט בתחילת העשור הקודם. יחד עם ההתרכזות של סגלים עמוקים בקבוצות הגדולות הדבר הותיר פחות שחקנים איכותיים ביריבות של השחקנים שמולם, קרי ליגות פחות תחרותיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 11:26 am 
Junior

אולי ההגנות בספרד הן בינוניות, אבל הליגה ממש לא בינונית. אולי רק הגרמנית יותר טובה (וגם זה לא בטוח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 1:09 pm 
Junior

איזו קבוצה ספרדית יכולה לשחק היום בהצלחה בפרמיירליג או בבונדסליגה למעט שלוש הראשונות? מי מהן לא תאבק על מקום באמצע הטבלה מלמטה? שים את סוואנסי, סאות'המפטון או אולי אפילו את קארדיף בליגה הספרדית והן צמודות לרביעיה הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 1:34 pm 
Junior

מאדים כתב:
איזו קבוצה ספרדית יכולה לשחק היום בהצלחה בפרמיירליג או בבונדסליגה למעט שלוש הראשונות? מי מהן לא תאבק על מקום באמצע הטבלה מלמטה? שים את סוואנסי, סאות'המפטון או אולי אפילו את קארדיף בליגה הספרדית והן צמודות לרביעיה הראשונה.

אני בכלל לא בטוח.
לדעתי הן גם שם היו בחצי התחתון.

תהייה - בכוונה בחרת שלוש קבוצות מהקצה הדרומי של האי הבריטי, בשביל לחסוך להן שעות טיסה לערי ספרד? :mi_ga_et:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2013 1:36 pm 
Junior

לגבי שתיים מהן אני משוכנע. שתיהן מחזיקות מאמנים מהאסכולה הספרדית שמוציאים מהקבוצות שלהם 200%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 27, 2013 12:50 pm 
Sophomore

matan 2.0 כתב:
אולי ההגנות בספרד הן בינוניות, אבל הליגה ממש לא בינונית. אולי רק הגרמנית יותר טובה (וגם זה לא בטוח).

הליגה הספרדית של היום היא פח אשפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 27, 2013 5:46 pm 
Junior

מה זה כל מיני דייגו קוסטה, סוארז ואיברה?

אתה מדבר עליהם כאילו מדובר בחלוצים זניחים. סוארז הוא החלוץ הטוב בעולם היום ואיברה הוא טופ 3 בחלוצים כבר עשור.
סוארז סגר עונה באייאקס עם 50 שערים בכל המסגרות! והוא ואיברה טכניים יותר מרוב קשרי העילית בעולם.

דייגו קוסטה, חובת ההוכחה עדיין עליו. היו המון חלוצים בליגה הספרדית שפרצו ונתנו עונה של סביבות ה30 שערים. רובם לא הצליחו לשחזר אחרי שעברו למועדון גדול יותר.
אתה סגור על ה30 אבל היו גם הרבה שגירדו את ה30. דארקו קובצ'ביץ', מהו קודרו, חואן אנטוניו פיצי סגר 30 שערים והיה מלך השערים של אירופה (המאמן של סן לורנצו שלקח אליפות בארנטינה עכשיו) פדג'ה מיאטוביץ', אלפונסו פרז... זה רק כאלו שעולים לי בשלוף מבלי לבדוק ולחפש (גם רונאלדו המקורי וויירי כבשו את הליגה הספרדית בסערה)

מסי ורונאלדו הם פנומנים והם היו עושים את מה שהם עושים בכל ליגה והם עושים את זה בכל מסגרת.

הליגה האנגלית היום שקולה לליגה האיטלקית של שנות ה90. היא הכי טובה כי בה יש הכי הרבה כסף והכי הרבה כוכבים. זה עדיין לא הופך את המועדונים המשניים בה לכאלו מהטופ העולמי.
יש תהליך מאוד רע בכדורגל הספרדישבו כל קבוצה משנית שמצליחה נכנסת למשבר בעונה שלאחריה.
פעם עוד היו אלטרנטיבות בריאות כמו אתלטיקו, ולנסיה, לה קורוניה, בטיס, סביליה ולפעמים שתי הבאסקיות. היום הן פשוט לא מצליחות לייצר יציבות מול שתי המפלצות. הכסף מליגת האלופות, מהשיווק ומחברות ממתגות פשוט גמר את הקבוצות האחרות בליגה הזו. ועדיין אני לא מוצא את סוונזי, סאות'המפטון וקארדיף מגיעות לצמרת בליגה הספרדית. גם הן צריכות להראות יציבות בצמרת בכדי לקחת אותן ברצינות. עונה אחת לא מבשרת על האביב, אלא בדר"כ על עוד בעלים מושחת שהגיע להרוס עוד מועדון עם היסטוריה בליגה האנגלית...

וזה גם לא נכון לומר שהכדורגל היום יותר התקפי. ההיפך, הוא הרבה יותר טאקטי. אנחנו חיים בדור שבו הקשר האחורי הוא השחקן החשוב ביותר על המגרש. הכדורגל הרבה יותר צפוף, יותר פיזי, שחקנים עושים יותר קילומטראז'. לכן אני גם טוען ששחקנים בדור הזה היו מפרקים שחקנים מדורות קודמים. הם פשוט לא היו עומדים בקצב הזה ובמיעוט השטחים שאפשר לשחק בהם היום. דריבליסטים היו מתקשים לשרוד את המציאות של היום.

מאמנים כמו מוריניו, בניטז, מנצ'יני בטח לא יכולים להיחשב כמאמנים התקפיים. למעשה עד לפריצה של פפ עם בארסה, הכדורגל הטאקטי שלט באירופה. הדבר הכי טוב שיכול היה לקרות לכדורגל זה הניצחון של היופי על הכיעור. כי אני עוד זוכר את התקופה החשוכה שבה מוריניו לקח את ליגת האלופות עם פורטו ורפא את קופר הרגו את אירופה עם הבונקר שלהם ע"ח מאמנים כמו דל בוסקה שנחשבו מיושנים בתפישת החופש ההתקפי שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 28, 2013 9:00 pm 
Hall of Famer

מתחבר לרוח הדברים שלך , אבל :
דייגו קוסטה לא הולך ( כנראה ) לסיים את העונה עם 30 שערי ליגה "בלבד" . הוא גם כבר במועדון גדול , ולא מפציע בעונה בודדת בקבוצה קטנה .
אתה לא חושב שהעונה קיים מספר גדול במיוחד ( ביחס לשנים עברו ) של שחקנים שהולכים לסיים את העונה עם ממוצעי הבקעות "פסיכיים" ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 29, 2013 12:42 am 
Junior

אתלטיקו הוא מועדון גדול, אבל הקבוצה של המועדון הזה אינה תמיד גדולה.
האמת העצובה היא שגם כשאתלטיקו הייתה בצמרת, היא בכלל לא היוותה מועמדת רצינית לאיום על התואר.
מאז האליפות עם ראדו אנטיץ' אתלטיקו לא הייתה קרובה אפילו להיות קונטנדרית.
קודם צריך לראות את אתלטיקו רצה כפקטור אמיתי לאורך כמה שנים ולא בעונה אחת. כנ"ל קוסטה.

אני לא חושב שקיים מספר יוצא דופן של שחקנים עם ממצועי הבקעה פסיכיים, אני פשוט חושב שיש ריבוי של מסגרות שבהן נספרים נתוני ההבקעה.

כאמור, מסי ורונאלדו הם יוצאי דופן. הם אנומליה. להוציא את פלטיני, אני לא זוכר קשרים שהיו מבקיעים יותר מכל חלוץ אחר. וזה הדרג, דרג הפנומנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 19, 2014 11:36 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
רשימת כובשים בולטים השנה במסגרת משחקי הליגות הבכירות ( פרט למסי ורונאלדו ) :
סוארז עם 19 שערים ב-12 הופעות ( 19 / 12 ) .
Alfred Finnbogason ( הירנביין ) - 17 / 15 .
דייגו קוסטה - 19 / 17 .
Graziano Pelle ( פיינורד ) - 13 / 14 .
אגוארו - 13 / 15 .
זלאטן - 15 / 18 .
ג'וזפה רוסי - 14 / 17 .

לתחושתי לפני 5 שנים לא ניתן היה למצוא רשימה שכזו .

עדכון ( ממוין כמובן בסדר יורד ע"פ שער פר משחק ) :

סוארז 22 / 17
Alfred Finnbogason ( הירנביין ) - 18 / 16 .
רונאלדו 21 / 19
דייגו קוסטה 19 / 19
אגוארו 14 / 16
Graziano Pelle ( פיינורד ) - 14 / 17
זלאטן 15 / 19
סטארידג' 11 / 14
רוסי 14 / 18

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 21, 2014 4:56 pm 
Junior

אני חוזר ואומר שיוצאי הדופן הם מסי ורונאלדו שהם פנומן.
לצורך ההמחשה, עד העונות האחרונות של מסי ורונאלדו. ולמען הסדר הטוב אחת של פורלאן, כלומר מ08-9, להוציא את הוגו סאנצ'ז הגדול, אני לא זוכר מלך שערים בספרד עם מאזן חיובי. כלומר- יותר שערים ממשחקים. וסאנצ'ז הוא פנומן בפני עצמו.

היו כבר מלכי שערים ברייט כזה.

היו את השנים של ז'ארדל בפורטו כשהוא חרך את הליגה והיה פעמיים מלך השערים של אירופה.

בהולנד תמיד יצאו חורכי רשתות (ואן באסטן, שני הברזילאים, ואן ניסטלרוי, קז'מן, הונטלר וסוארז עצמו) והיו גם את השנים של סקוטלנד שבכל שנה יצאו טופ סקוררים משתי הגדולות. זכור בעיקר אלי מקוייסט שלקח פעמיים את נעל הזהב. אבל גם מרקו נגרי ולארסון קרעו את הליגה הזו.

בשביל הספורט, הנה בדיקה קטנה מדגמית. זכרתי את עונת 95-6 כיוצאת דופן בליגה הספרדית כשחואן אנטוני פיצי ופדג'ה מיאטוביץ' נלחמו על תואר מלך השערים ובתום אותה עונה כל אחד מהם עבר לריאל ובארסה בהתאמה. ובאנגליה, שירר קיבל פייט אדיר מרובי פאולר הצעיר.
פיצי סיים עם 31 שערים, פדג'ה עם 28 בבטו עם 26 ופרטנץ' עם 23 (אף נציג לשתי הגדולות)
באנגליה שירר סיים עונה שלישית עם ממוצע שעובר 30 שערים ושניה ברציפות כמלך השערים- 31 שערים. רובי פאולר עם 28, פרדיננד 24, קולימור 22 וקול את קלינסמן 21.
באיטליה פפה סיניורי ואיגור פרוטי סיימו עם 24, אנריקו קייזה עם 22
דומינגוש שם 25 בפורטוגל, עונה אחת לפני ההתפוצצות של ז'ארדל עם 30+
הולנד היא לא דוגמא טובה לעונה הזו כי ניליס סיים בה עם 21 שערים, אבל עונה לפני כן רונאלדו הפציץ שם 30...
ואן הוידונק חורר 26 בסקוטלנד...

בקיצור, לא רואה איך העונה הזו שונה מעונות פוריות אחרות להוציא את שני הפנומן וסוארז שבינתיים ממצב את עצמו כחלוץ הטוב בעולם כיום. ומעניין אם הוא יצליח לשמור על הרייט הלא שפוי שלו (כשאנחנו לא לוקחים בחשבון גם את הבישולים שלו)

אני דווקא חושב ההיפך ממך, אני חושב שיש היום פחות סקוררים קלאסיים כמו פעם ויותר שחקני הייבריד שעושים הרבה דברים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 21, 2014 5:43 pm 
Sophomore

Mook כתב:

בשביל הספורט, הנה בדיקה קטנה מדגמית. זכרתי את עונת 95-6 כיוצאת דופן בליגה הספרדית כשחואן אנטוני פיצי ופדג'ה מיאטוביץ' נלחמו על תואר מלך השערים ובתום אותה עונה כל אחד מהם עבר לריאל ובארסה בהתאמה.

בהתאמה הפוכה, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2014 9:40 pm 
Hall of Famer

עדכון :

רונאלדו 28 / 27
סוארז 29 / 28
מסי 25/25
Alfred Finnbogason ( הירנביין ) 26 / 28
Graziano Pelle ( פיינורד ) 22 / 25