התותח המפוברק כתב:
1. מה צריך לאכול לפני אימון?
2. מה צריך לאכול אחרי אימון?
3. האם ריצה על הליכון בריאה? האם יש שיטה נכונה לרוץ יותר מאחרת? שמעתי פעם חבר שדיבר על כך שנכון יותר לרוץ על קצות כף הרגל ולא על כל כף הרגל.
תודה לעוזרים.
גימל
לפני אימון צריך להזין את הגוף בפחממות. בארוחה שקודמת לאימון חשוב שיהיו פחממות כמו פסטה או לחם. ממש לפני האימון אפשר לאכול פרי. פה הנושא הכי חשוב הוא התחושה שלך. יש אנשים שגם ארוחה שעה וחצי לפני האימון גורמת להם לתחושת כבדות, והם צריכים מרווח של שעתיים ויותר בין הארוחה לאימון. יש אנשים שחומציות של פירות כמו תפוז גורמת להם לתחושה לא נעימה. תנסה ותתאים את סדר היום למה שנח לך.
אחרי אימון חשוב לכפר על פירוק השריר בצריכת חלבון, אבל חלבון שנאכל ללא פחמימות הוא ברמה אפקטיבית נמוכה יותר, שכן הגוף צריך למלא את מלאי האנרגיה שלו, ואם אין לו ממה הוא מפרק חלק מהחלבון כדי להשלים את החסר. לכן צריך להוסיף בזמן שאחרי האימון גם לחם או פחמימה אחרת.
בגדול סך החלבון שצריך לצרוך במשך היום הוא כתלות במטרה ובעומס האימון. מפתחי גוף צורכים עד כ-2 גרם לכל ק"ג של מסה. מתאמנים קלים יותר צורכים סביב 1.5 ומי שבעיקר רוצה לשמור על השריר במצבו הקיים צריך לצרוך סביב 1-1.2. כמובן שזה מאד אינדיבידואלי, אבל במקרים רבים אנשים נכנסים לתכנית אימונים למטרת הרזיה, אבל מצרפים לה דיאטה דלה וכתוצאה מזה הם מאבדים הרבה מסת שריר במקום שומן. הדבר מתבטא הרבה פעמים בתופעה של אובדן משקל ללא ירידה בהיקפים.
מחישוב קצר אתה יכול להבין שכמה שלא תנסה, לא תוכל לדחוף כמות כזו של חלבון בארוחה שאחרי האימון (עבור מתאמן במשקל 75 - 1.2 * 75 נותן 90 גרם חלבון. בקופסת טונה יש ~25)
יש גם תאוריה (שלא ברור כמה היא נכונה) שאומרת שלגוף יש יכול לספוג רק כ-30 גרם חלבון בזמן קצר. המסקנה היא שחשוב לאכול אוכל עשיר בחלבון לאורך כל שעות היום. טונה אחרי אימון זה מצויין. בבוקר אפשר לאכול גבינה או קוטג' (גביע קוטג' שווה ערך בקירוב לקופסת טונה סטנדרטית בכמות החלבון). בארוחה הגדולה של היום אפשר לאכול חזה עוף. בערב ביצה, טחינה, גבינה.
אם לשלב ת'רד פעיל אחר מהפורום, אז יש היום טרנד חזק של מזון טבעוני שהוא טעים ובריא. אם אתה לא מפחד מגלוטן אז בגרגירי חיטה מבושלים יש הרבה חלבון, וגם בסייטן שהוא תחליף בשר מחיטה. בקטניות גם יש הרבה חלבון. אפשר (ואני ממליץ, אפילו רק מבחינת הטעם) להוסיף לסלט ירקות מנות קטנות של עדשים/מאש/פולי סויה. בכלל יש באינטרנט הרבה מידע על בודיבילדרים טבעוניים ועל התזונה שלהם. סתם מעניין לקרוא לדעתי.
באופן עקרוני אבקות חלבון וחטיפים הם למתאמנים רציניים שאין להם יכולת/זמן לאכול 4-5-6 ארוחות ביום, אז הם משתמשים בתוספים במקביל ל-3 ארוחות. לא מומלץ לרדת מתחת ל-3 ארוחות בכל מקרה. בתחום האבקות גם יש סוגים שונים למטרות שונות. יש גיינירים שהם תכשירים שבנוסף לערך חלבוני גבוה הם גם עתירי קלוריות ומטרתם היא עלייה במסה, ולעומתם תכשירי חלבון גבינה, שהם לא מפוצצים בקלוריות (לרב יהיה כתוב עליהם WHEY שזה השם של חלבון הגבינה שהוא המרכיב העיקרי בהם).
לגבי ריצה על הליכון, אני לא מבין גדול, אבל יודע כמה דברים בסיסיים:
א. שיכוך הזעזועים תלוי באיכות ההליכון. ברב חדרי הכושר המצב הוא טוב. בהליכונים הביתיים בטווח המחירים הנמוך-בינוני זה יכול להיות יותר בעייתי.
ב. כמו שמישהו ציין פה, יש אנשים שמתאמנים בריצה כדי לרוץ במרוץ מסוים. במצב הזה אין תחליף לריצה בחוץ. בהליכון הרגל לא ממש מניעה את הגוף, אלא מגיבה לתנועה של הקרקע. יוצא שאתה בעצם מין קופץ באוויר, ולא באמת מניע את הגוף קדימה. אתה כן מאמן את הלב-ריאות, אבל עבור השרירים ברגליים והשלד זה אימון קצת שונה.
לגבי ריצה על קצות האצבעות, אני מוכרח להגיד ששמעתי על זה פעם אחת, לפני כמה חודשים, ממישהו ש"ככה מישהו אמר לו שעדיף". לי זה נשמע מוזר לכיוון המסוכן, אבל באמת שאני לא מרגיש מספיק בנח אפילו להשתמש בדעתי כהמלצה.