רן,
(1) הטענה שלי היא לא כלפייך ושכמותך, אם אכן אתה בעד לשלול פרסים אלו ואחרים מכל קיצוני, בין אם מימין ובין אם משמאל.
(2) הבעיה היא כנגד הצביעות של אותם אנשי מפתח שכן עושים את ההבחנה כנ"ל, לפי מידת התיישבות הדבר עם ערכיהם ואמונותיהם.
ועכשיו נעבור להתבטאויותיו של אריאל זילבר:
א. טען שהומואים הם סטייה - אולי בנוף המודרני בו מתייחסים בצורה מקלה יותר ויותר לתופעה הנ''ל, יהיה יותר חריג לאוזן לשמוע טענת בדבר סטייתם של חברי הקהילה הגאה, אך אין מקום לטענה שאולי בכל זאת, כן מדובר בסטייה? בעיניי מבחינה טבעית, מדובר בסטייה בולטת ביותר לעין (זה לא מה שגורם לי לשנוא אותם אגב או להתעסק בהם יותר מידי, ויש לי חברים הומואים שאני אוהב ושמבחינתי שיעשו מה שהם רוצים) וזכותי המלאה להגיד זאת בפה מלא, מבלי שהדבר יקים עליי עדת חשוכים מהשמאל, שחופש הביטוי הוא מהם והלאה.
ב. עוד הוא טען שאם משחררים רוצחי משפחות אז צריך לשחרר את יגאל עמיר - לא חייב להסכים כמובן, אבל שוב, דעה סופר מקובלת, שכן יגאל עמיר, מבחינה מוסרית, וודאי שאינו נופל מהחלאות הללו, ובעיניי אמירות כגון זו של זילבר מקבלות משנה תוקף, כאשר אנו רואים אסירים ביטחוניים, שפעלו כטרוריסטים
כאזרחי מדינת ישראל, משוחררים לחופשיי בעסקת שבויים, או מחווה כזו או אחרת. במה הם שונים, מוסרית, מיגאל עמיר? וממתי לתמוך בשחרורו של הנ"ל מהווה עבירה פלילית?
ג. טרנספר לערבים - שוב, דעה מאוד קיצונית אין ספק (וגם לא מציאותית אגב), אך כל זמן שנושא דגל הטרנספר, ז"ל, כיהן כשר בממשלה ומסתבר כי דיעותיו חסו בצילו של חופש הביטוי (ומסתבר שגם להחזיק בדיעות כהניסטיות - אם אכן ניתן לייחסן לזילבר - לא חורג מגבולות חופש הביטוי, ע"ע ח"כ בדימוס, מיכאל בן ארי), אל לך להלין על זילבר שהוא בעמדה נחותה בהרבה. אותו טומרקין שהוזכר כאן ואמר את שאמר, גרוע באמירותיו בעשרות מונים, ואף אחד לא נזעק לנגד הענקת הפרס לו, על אף שדבריו חורגים בעיניי באופן בוטה מגבולות חופש הביטוי, ושמשולים לכך שפלוני יגיד שכאשר הוא רואה את האשכנזים, אזי הוא חש שהיטלר משלים אותו רעיונית.
שולמית שמתה לה לפני שבוע וקצת, אמרה דברים לפחות באותן רמות חומרה (ויש היגידו שיותר), והדבר לא הפריע לתקשורת להציג אותה כאשת השלום הגדולה בדורנו. למשל:
http://he.wikiquote.org/wiki/%D7%A9%D7% ... 7%A0%D7%99ואם למישהו יש ספק, אז אני בהחלט תומך בזכותה לטעון את כל מה שטענה, למרות שמדובר באישה שאני אישית מתעב, ושלהגיד שהזלתי דמעה בלכתה יהיה שקר גס (אגב, גם את זה מותר לי להגיד), וזאת מן הטעם שעם כל סלידתי מדבריה, אני יותר סולד מהמחשבה שיהיה בידי המשטר את הכוח לחקור כל אדם אשר דיעותיו אינן מתיישבות עם הנורמה המקובלת, ומי יודע מתי הוא יפנה את הכוח הזה גם כנגדי.
(3) יש לך אנשים במדינה, ולא אנשי שוליים וחסרי השפעה, שקוראים לאומות העולם להחרים את מדינת ישראל. אני חושב שזו זכותם, אע"פ שמדובר ברעיון בעל פוטנציאל להמיט אסון, לא על הממשל, אלא על כל אחד ואחד כאן. גם כאלה שכלל לא מתעניינים בפוליטיקה, וסביר להניח שיפגעו קשות מחרם עולמי, וכמובן סביר להניח שמי שבעיקר יסבול הם אלו שכבר סובלים גם ככה. אז יאללה, בואו נהרוס אותם עוד יותר. אם דיעות כאלה הופכות יותר ויותר מקובלות בארצנו, אזי שאין כל סיבה להתעסק בפרטנות על כל הגיג שיוצא מפיו של זילבר.