סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 12:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 9:35 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
גם אם אתה מתייחס לתגובות של העולם המערבי (ועל זה דיברתי), אפשר נגיד לדבר על צ'כיה ב1968 והונגריה ואפילו גיאורגיה לפני שקופצים לצ'מברליין ומינכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 9:36 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
יש כמובן מצב שהוא קפץ לשם פשוט כי זו דוגמה מפורסמת פי אלף בערך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 9:37 am 
Sophomore

ראובן כתב:
גם אם אתה מתייחס לתגובות של העולם המערבי (ועל זה דיברתי), אפשר נגיד לדבר על צ'כיה ב1968 והונגריה ואפילו גיאורגיה לפני שקופצים לצ'מברליין ומינכן.

אפשר, נכון. ואפשר לדבר על צ'כוסלובקיה וצ'מברליין. בכל מקרה- ערכתי את ההודעה הקודמת. הרחבתי קצת.

נורטון- לא רק יותר מפורסם, אלא גם יותר מתאים בהקשר שכיוונתי אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 10:09 am 
מנהל פורום

איך הדוגמה ההיא יותר מתאימה? פוטין מתכוון לפלוש לכל אירופה? באמת ההשתלטות של היטלר על צ'כיה יותר רלוונטית מאשר מקרים קודמים שבהם השליט הרוסי התורן דאג להכניע מדינות שכנות שלא היו מספיק צייתניות?

זה יפה איך שלמרות שהשוואה לנאצים נחשבת ובצדק כדרך הטובה ביותר לדרדר דיון למחוזות החוסר תוחלת, עדיין מתמידים בה ועדיין ברור שהפעם זה היה מוצדק והגיוני ומתבקש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 10:36 am 
Sophomore

כשאתה מתעקש להסתכל על פוטין והיטלר- אתה צודק. אין הבדל. ממש כמו שאמרתי- בריון ישאר בריון, בין אם הוא סטאלין, פוטין או היטלר (או כל בריון מחומש אחר שתבחר). לכן כתבתי, שההשוואה כזו לא באמת מענייינת. גם היטלר וגם פוטין מתנהגים כפי שהיית מצפה מהם. לא מעניין. אתה רוצה להשוות ביניהם? בבקשה. אתה רוצה שפוטין יהיה סטאלין? בכיף. אבל זה לא כיוון השיחה שאני נקטתי בו.

אני לא מדבר על היטלר ופוטין, אלא על ההתנהלות המערבית מול הקורבן. אני מדבר על היחס שבין צ'כוסלובקיה, שנפלה קרבן להסכמי ההגנה שלה עם המערב, לבין אוקראינה, שעם פירוק בריה"מ היתה מעצמה גרעינית, ואיבדה את הקלף היחיד שלה מול רוסיה, בגלל הסכמי ההגנה שלה עם המערב.

נכון שהשימוש בנאצים היא מחסל דיונים (וגם זה במצבים מסויימים. זה לא שאסור לדבר על מה שקרה שם). אבל אני לא עשיתי שימוש מהסוג שנקבת בו (שגם הוא לא נופל לקטגוריית מחסל הדיונים, אבל הוא פשוט לא כיוון השיחה שלי. אולי שלך, אבל לא שלי). למרות שאתה נורא מתעקש שאני משווה את פוטין להיטלר- אני לא. אני מדבר על ההתנהלות המערבית מול כל הפרשה. אוסטריה וצ'כוסלובקיה (בעיקר צ'כוסלובקיה, אבל גם אוסטריה דוגמא טובה, בגלל התירוץ של התוקפן, ואופן קבלתו במערב), מול אוקראינה. לא היטלר מול פוטין, לא גרמניה מול רוסיה ולא נאצים מול פרו-רוסים. צ'כוסלובקיה מול אוקראינה, ואובמה מול צ'מברליין. זה מותר לדעתי על פי חוקי האינטרנט הבלתי כתובים.

אגב- זה שהשימוש בנאצים הוא מחסל דיונים, לא אומר שאסור להגיד "היטלר", "גרמניה" או "נאצים" בדיון. מה שמחסל בד"כ דיונים בנקודה הזו, הוא ההתעקשות לקפוץ ולהגיד "אמרת נאצים, הדיון מת", בלי לבדוק את ההקשר בו נאמרו הדברים. כוונת הטענה היא, שכשצד אחד בדיון מאשים את הצד האחר בהתנהגות נאצית, הדיון לעולם יתקע. זה לא שאסור להשתמש בדוגמאות הסטוריות מהשנים 33'-45', אתה יודע. קרו שם דברים. היו שם תהליכים היסטוריים, ובעיקר בגלל ההתנהלות השגוייה של המערב מול היטלר, גרמניה הנאצית הצליחה להגיע למימדים ולעוצמה שאליה הגיעה בשיאה. להגיד "בוא לא נדבר על זה, כי אסור להגיד נאצים", זו שגיאה. אפשר, מותר וצריך לדבר על גרמניה הנאצית. צריך ללמוד ממה שקרה אז. אסור לקרוא לאנשים מסויימים נאצים, זה נכון. אבל להתעלם ממה שקרה שם?? למה?

בכל מקרה, כרגע, מה שתוקע את הדיון הנוכחי, הוא ההתעקשות שלך שאני משווה את פוטין להיטלר- מה שלא עשיתי. אולי אתה חושב שההשוואה של אובמה לצ'מברליין בעייתית, ואפשר להתווכח על זה, אבל אי אפשר להתווכח על מה שלא אמרתי. מצטער.

נערך לאחרונה על ידי אורליאן בתאריך א' מרץ 02, 2014 10:46 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 10:43 am 
Senior

לגבי ההיסטוריה של חצי האי קרים, חשוב לציין שהתושבים הרוסים אינם יושבים שם מקדמת דנא אלא יושבו בו אחרי מלחמת קרים מהמאה ה 19 ואחרי מלחמת העולם השניה כשכל תושבי קרים הטטרים גורשו משם בעקבות תמיכתם בנאצים במה שאין דרך נכונה יותר לכנות אותו מאשר רצח עם. (מאוחר יותר לאחר פירוק ברה"מ הם הורשו לחזור לשם כלומר מי ששרד).

לעניין היחסים הבינלאומיים אני מסכים עם Ketchup, העולם מחולק לגושים שווי כוחות פחות או יותר וכל גוש נהנה מאוטונומיה פחות או יותר בתחום ההשפעה שלו גם אם המונח "החצר האחורית" מוזר לנורטון.
אין דרך שבעולם שלארה"ב ישתלם להיכנס לעימות משמעותי מול רוסיה, שהיא אמנם חלשה יותר אך גם חסרת מעצורים במידה רבה, אלא אם אובמה יבקש להפגין מול סין שארה"ב אינה נמר של נייר (עדיין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 1:01 pm 
Hall of Famer

גיוס מיל' כללי באוקראינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 1:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גיוס בשר תותחים כללי. זה ייגמר כמו בגאורגיה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 1:19 pm 
Hall of Famer

"סיר בשר"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 1:27 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
גיוס בשר תותחים כללי. זה ייגמר כמו בגאורגיה.

לא מתווכח איתך לגבי ה"ייגמר כמו" אבל תן דעתך שאוקראינה אינה גיאורגיה, לא מבחינת הכוח הצבאי (אם כי אני מודה שבהשוואה לצבא הרוסי אין הבדל משמעותי) והן מבחינת המיקום.

עם זאת בעיני ההבדל המשמעותי ביותר בין שני המקרים הוא במיעוט הרוסי הגדול שחי באוקראינה (גדול בהרבה מהמיעוט האוסטי בגיאורגיה) שיגרום לכל עימות שיתחולל שם להיות סוג של מלחמת אזרחים יותר מכל.
נדמה לי שהתסריט של חלוקת אוקראינה אינו מופרך במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 1:41 pm 
Hall of Famer

יכול להיגמר גם כמו מלחמת צ'צ'ניה הראשונה.

די ברור שבכל מקרה, לאוקראינים יש יכולת להקיז הרבה יותר דם רוסי משהייתה לגיאורגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 1:44 pm 
Hall of Famer

נורטון, אני חושב שכדאי לחשוב על להחליף קונקשיין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 1:51 pm 
Senior

לי דווקא נראה שאלא אם כן הקונקשן הוא בסימפרופול, אין סיבה לדאגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 2:06 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:

די ברור שבכל מקרה, לאוקראינים יש יכולת להקיז הרבה יותר דם רוסי משהייתה לגיאורגים.

אני חושב שאם הייתה להם מי יודע מה יכולת, שלא לדבר על רצון, כבר היו עושים את זה בקרים. בסך הכל יש שם אלפים בודדים של חיילים, שאפילו לא מזוהים רשמית כאנשי צבא רוסיה, כלומר הם fair game אם האוקראינים היו רוצים ו/או יכולים. בינתיים אני רואה שהם מגיעים לבסיסים של צבא אוקראינה, מחרימים ציוד ונשק, ועושים בהם כבשלהם בלי שום התנגדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 2:11 pm 
Junior

אין בכלל מה להשוות בין הצ'צ'נים העניים בעלי האופי המוסלמי ג'יהאדיסטי לבין האוקראינים שבסך הכל חיים די טוב ביחס למה שהיה פעם ברית המועצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 2:25 pm 
Hall of Famer

לאומית כתב:
אין בכלל מה להשוות בין הצ'צ'נים העניים בעלי האופי המוסלמי ג'יהאדיסטי לבין האוקראינים שבסך הכל חיים די טוב ביחס למה שהיה פעם ברית המועצות.

לצ'צ'נים של המלחמה הראשונה שם לא היה אופי "מוסלמי ג'יהאדיסטי". האיסלאם הופיע שם במתכונת סופית-נקשבנדית, רחוק מאוד ממה שאנחנו מכירים באזור שלנו או באפגניסטן.

האופי הג'יהאדסטי צץ במלחמה השנייה.

ידועה האמירה של דודייב כשנשאל פעם לגבי עומק אדיקותו המוסלמית, ואמר שהוא מתפלל שלוש פעמים ביום. כשואל הרים גבה כמובן, ואמר שאמורים להתפלל חמש פעמים ביום. בתגובה, ענה דודייב שהוא מתפלל, שלוש, חמש, שבע, כמה שצריך".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 2:27 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
נורטון, אני חושב שכדאי לחשוב על להחליף קונקשיין

החלפתי, ניסע ישיר. גם ככה העבודה משלמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 2:27 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אורן כתב:

אני חושב שאם הייתה להם מי יודע מה יכולת, שלא לדבר על רצון, כבר היו עושים את זה בקרים. בסך הכל יש שם אלפים בודדים של חיילים, שאפילו לא מזוהים רשמית כאנשי צבא רוסיה, כלומר הם fair game אם האוקראינים היו רוצים ו/או יכולים. בינתיים אני רואה שהם מגיעים לבסיסים של צבא אוקראינה, מחרימים ציוד ונשק, ועושים בהם כבשלהם בלי שום התנגדות.

כך התחילה גם מלחמת צ'צ'ניה הראשונה.

בהתחלה נכנס צבא רוסי למדינה, בלא שנפתחו עימותים משמעותיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 2:52 pm 
Hall of Famer

לא ממש מדויק. למיטב זכרוני הרוסים לא עשו שום "כיבוש שקט" עם כוחות צבאיים לא רשמיים כמו שהם עושים עכשיו בקרים, מה שהופך אותם ל-fair game. הם נכנסו רשמית עם צבא ישר לכוון גרוזני. ומה שבאמת קרה זה שהצ'צ'נים התכוננו אליהם טוב טוב ונתנו להם להגיע לשטחי השמדה כבר בשלב הראשון של המלחמה, ושם כיסחו להם את הצורה. זה לא מה שקורה כאן, מה שקורה כאן - ככה זה נראה לפחות - זה אובדן עשתונות וחוסר נכונות להילחם (כנראה מובנים להם יחסי הכוחות).

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' מרץ 02, 2014 2:54 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 2:53 pm 
Senior

שוב, בקרים כמעט שאין אוכלוסיה אוקראינית, יש שם רוב רוסי מכריע, זה לא נראה לי האתר הנכון לקרוא תגר על רוסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 2:58 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לא ממש מדויק. למיטב זכרוני הרוסים לא עשו שום "כיבוש שקט" עם כוחות צבאיים לא רשמיים כמו שהם עושים עכשיו בקרים, מה שהופך אותם ל-fair game. הם נכנסו רשמית עם צבא ישר לכוון גרוזני. ומה שבאמת קרה זה שהצ'צ'נים התכוננו אליהם טוב טוב ונתנו להם להגיע לשטחי השמדה כבר בשלב הראשון של המלחמה, ושם כיסחו להם את הצורה. זה לא מה שקורה כאן, מה שקורה כאן - ככה זה נראה לפחות - זה אובדן עשתונות וחוסר נכונות להילחם (כנראה מובנים להם יחסי הכוחות).

אז זהו, שכן קדם לכך כיבוש שקט, שהפרלמנט הרוסי הכריח את ילצין לסגת ממנו.

תומר, השאלה אם זה יישאר תחום לקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 3:00 pm 
מנהל פורום

יש אישור/ביסוס כלשהו לטענה של אריה אלדד שארה"ב חתמה על ברית הגנה עם אוקראינה כתמורה על פירוק הנשק הגרעיני שלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 3:10 pm 
Hall of Famer

כן. למעשה זה היה הסכם בין אוקראינה, ארה"ב, בריטניה ורוסיה עצמה. לא יודע אם אפשר לקרוא לזה "ברית הגנה", יותר כמו התחייבות לא לפגוע באוקראינה ולתמוך בה במקרה של פגיעה (שמדובר על תמיכה צבאית).

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' מרץ 02, 2014 3:12 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 3:11 pm 
מנהל פורום

ויש לינקים לכך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 02, 2014 3:12 pm 
Senior

אורן כתב:
תומר, השאלה אם זה יישאר תחום לקרים.

זו חידה ותשובה לי אין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: