כשאתה מתעקש להסתכל על פוטין והיטלר- אתה צודק. אין הבדל. ממש כמו שאמרתי- בריון ישאר בריון, בין אם הוא סטאלין, פוטין או היטלר (או כל בריון מחומש אחר שתבחר). לכן כתבתי, שההשוואה כזו לא באמת מענייינת. גם היטלר וגם פוטין מתנהגים כפי שהיית מצפה מהם. לא מעניין. אתה רוצה להשוות ביניהם? בבקשה. אתה רוצה שפוטין יהיה סטאלין? בכיף. אבל זה לא כיוון השיחה שאני נקטתי בו.
אני לא מדבר על היטלר ופוטין, אלא על ההתנהלות המערבית מול הקורבן. אני מדבר על היחס שבין צ'כוסלובקיה, שנפלה קרבן להסכמי ההגנה שלה עם המערב, לבין אוקראינה, שעם פירוק בריה"מ היתה מעצמה גרעינית, ואיבדה את הקלף היחיד שלה מול רוסיה, בגלל הסכמי ההגנה שלה עם המערב.
נכון שהשימוש בנאצים היא מחסל דיונים (וגם זה במצבים מסויימים. זה לא שאסור לדבר על מה שקרה שם). אבל אני לא עשיתי שימוש מהסוג שנקבת בו (שגם הוא לא נופל לקטגוריית מחסל הדיונים, אבל הוא פשוט לא כיוון השיחה שלי. אולי שלך, אבל לא שלי). למרות שאתה נורא מתעקש שאני משווה את פוטין להיטלר- אני לא. אני מדבר על ההתנהלות המערבית מול כל הפרשה. אוסטריה וצ'כוסלובקיה (בעיקר צ'כוסלובקיה, אבל גם אוסטריה דוגמא טובה, בגלל התירוץ של התוקפן, ואופן קבלתו במערב), מול אוקראינה. לא היטלר מול פוטין, לא גרמניה מול רוסיה ולא נאצים מול פרו-רוסים. צ'כוסלובקיה מול אוקראינה, ואובמה מול צ'מברליין. זה מותר לדעתי על פי חוקי האינטרנט הבלתי כתובים.
אגב- זה שהשימוש בנאצים הוא מחסל דיונים, לא אומר שאסור להגיד "היטלר", "גרמניה" או "נאצים" בדיון. מה שמחסל בד"כ דיונים בנקודה הזו, הוא ההתעקשות לקפוץ ולהגיד "אמרת נאצים, הדיון מת", בלי לבדוק את ההקשר בו נאמרו הדברים. כוונת הטענה היא, שכשצד אחד בדיון מאשים את הצד האחר בהתנהגות נאצית, הדיון לעולם יתקע. זה לא שאסור להשתמש בדוגמאות הסטוריות מהשנים 33'-45', אתה יודע. קרו שם דברים. היו שם תהליכים היסטוריים, ובעיקר בגלל ההתנהלות השגוייה של המערב מול היטלר, גרמניה הנאצית הצליחה להגיע למימדים ולעוצמה שאליה הגיעה בשיאה. להגיד "בוא לא נדבר על זה, כי אסור להגיד נאצים", זו שגיאה. אפשר, מותר וצריך לדבר על גרמניה הנאצית. צריך ללמוד ממה שקרה אז. אסור לקרוא לאנשים מסויימים נאצים, זה נכון. אבל להתעלם ממה שקרה שם?? למה?
בכל מקרה, כרגע, מה שתוקע את הדיון הנוכחי, הוא ההתעקשות שלך שאני משווה את פוטין להיטלר- מה שלא עשיתי. אולי אתה חושב שההשוואה של אובמה לצ'מברליין בעייתית, ואפשר להתווכח על זה, אבל אי אפשר להתווכח על מה שלא אמרתי. מצטער.
נערך לאחרונה על ידי אורליאן בתאריך א' מרץ 02, 2014 10:46 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.
|