סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 6:58 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שיוויון בנטל
הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 9:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
פפלוקאס, אני לא חושב שיש בינינו ויכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 9:38 pm 
Junior

כמו שאמרתי, אני הייתי באיזור שלא נמצא בתמונה, סמוך לסנטר 1.

שים לב, שאין בתמונה בכלל את גשר המיתרים שהיה מרכז העצרת, להערכתי רואים כאן רק חצי מהמשתתפים, אגב, שימו לב לאיזור הצבעוני הענק במרכז התמונה, אלו הנשים שהתרכזו באיזור רחוב יפו.

נורטון, הרב דרוקמן התראיין קודם לכך לערוץ 2 וקרא מפורשות שלא להשתתף בהפגנה ואף השתמש במילים חריפות נגד יוזמיה (=גדולי התורה החרדים), מה לך כי תלין?

היתה עצרת "יפה" מאוד, נעדרת כמעט אלמנט של מחאה, בעיקר תפילה והעמקת רגש אהבת התורה, הפיזור השקט היה מופתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 9:41 pm 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
כמו שאמרתי, אני הייתי באיזור שלא נמצא בתמונה, סמוך לסנטר 1.

שים לב, שאין בתמונה בכלל את גשר המיתרים שהיה מרכז העצרת, להערכתי רואים כאן רק חצי מהמשתתפים, אגב, שימו לב לאיזור הצבעוני הענק במרכז התמונה, אלו הנשים שהתרכזו באיזור רחוב יפו.

נורטון, הרב דרוקמן התראיין קודם לכך לערוץ 2 וקרא מפורשות שלא להשתתף בהפגנה ואף השתמש במילים חריפות נגד יוזמיה (=גדולי התורה החרדים), מה לך כי תלין?

היתה עצרת "יפה" מאוד, נעדרת כמעט אלמנט של מחאה, בעיקר תפילה והעמקת רגש אהבת התורה, הפיזור השקט היה מופתי.

אהא, כי היחס לרב דרוקמן בציבוריות החרדית תמיד מכבד.

מאך מיר אה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 9:44 pm 
Junior

שים לב, נורטון התלונן על היחס החרדי לרב דרוקמן בנושא זה כסיבה מדוע חלקים מהציבור הדל"י נזעקו לכבודו ונמנעו מהשתתפות, על כך היתה תגובתי, אגב, באופן אישי לא ראיתי אפילו כיפה סרוגה אחת, במובנים מסוימים, טוב שכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 9:56 pm 
Hall of Famer

ולא הבנתי למה התגובה שלך מורידה במשהו מעצמה הטענה של נורטון.

ציבור שמבזה, באופן עקבי ולאורך שנים, גודלי תורה של ציבור אחר, שלא ידבר גבוהה גבוהה על "העמקת רגש אהבת התורה"

לא יודע מה אמר הרב דרוקמן השבוע, אבל איכשהו, יש לי הרגשה שזה לא מתחיל להיות דומה בכלל לדרך שבה מתייחסים אליו ב"המודיע" או ב"יתד נאמן".

(אגב, יש לי ביקורת חריפה מאוד משלי על הרב דרוקמן, ועל ההגנה העקבית שהוא נותן לרבנים עברייני מין. אבל זה עניין אחר).

נערך לאחרונה על ידי אורן בתאריך ב' מרץ 03, 2014 10:02 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:01 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ביומן הפרטי שאני מנהל סביב הסוגיה (וזה ספין ישיבות ההסדר) אז נשבר שיא מסוים בחרדי אחד (ששמו באום אאל"ט), מתון וליברלי והגיוני מאוד, שפתאום קפץ ואמר שה17 חודש שתלמידי ישיבות ההסדר עושים זה "הכי לא שיוויון בנטל שיכול להיות". בכלל, זה היה שבוע רע מאוד לאמון שלי במין האנושי.

וצריך עוד להוסיף שבעידן שבו הפגנות המוניות מתקשרות גם לאלימות משטרתית ולפרצופים מדממים ועוד כל מיני דברים, יש הרבה כבוד למדינת ישראל בהתנהלות סביב האירוע הזה (ובלי קשר לדעתי לגבי הסוגייה הכללית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:20 pm 
Junior

אורן, לא מובן לי מה לא מובן, נורטון טען שההשתלחות של העיתונות החרדית ברב דרוקמן (שבמקרה זה באה לאחר שהתקיף את ההפגנה ומארגניה), היא הסיבה לכך שדלי"ם רבים עשו אחורה פנה, טענתי היא שהחרד לכבודו של הרב דרוקמן ממילא לא יבוא להפגנה כנגדה הוא ירק אש וגופרית.
ושוב, לא מובן לי מדוע יש דלי"ם שחשבו לבוא להפגנה שכל ענינה הוא הצהרה ששירות בצה"ל הוא סתירה מוחלטת לדביקות בתורה (ושמירת מצוות)?

וכן, הרשה לי לגחך על ההיתממות של הרב דרוקמן הכיצד -שומו שמים- חושבים החרדים שמדינת ישראל אינה צועדת יד ביד עם תורת ישראל.

ראובן, מדוע זה מכבד את מדינת ישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:23 pm 
Hall of Famer

גינות, אני לא מדבר כאן על ה"מה", אלא על ה"איך".

מותר לכם לחשוב שהרב דרוקמן טועה (גם אם המשפט שכתבת כאן לגבי הסתירה די מזעזע, וניתן בקלות להראות איך הוא סותר דברים שהרבה חרדים אמרו לאורך השנים, הרב ש"ך, למשל).

השאלה באלו מילים אתם מביעים את הביקורת כלפיו (רמז - זה שאתה מכנה אותו כאן "הרב" דרוקמן, זה כבר כבוד מפליג).

אז כן, יש בציבור שלנו הרבה אנשים שחושבים שצריך לפטור ממצוות השירות בצה"ל כל בן תורה, ואולי הם לא רואים את העניין הזה עין בעין עם הרב דרוקמן - ועדיין לא מסוגלים לעמוד שכם אל שכם עם מבזי תלמידי חכמים.

יש? מונח בסוגיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:25 pm 
Junior

אבל איך כל זה קשור לטיעון שהיחס החרדי לרב דרוקמן הוא זה שגרם לנאמניו להימנע מהשתתפות בעצרת?

ולמקרה שלא הובנתי, לא הבאתי את דבריו של הרב דרוקמן כהצדקה לתגובה החרדית, הבאתים כדי לסתור את הטיעון שנאמניו לא הלכו לעצרת בגלל אותה ביקורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:26 pm 
Hall of Famer

מה לא ברור?

זה שיש מי שחרדים לכבודו של הרב דרוקמן, לא מחייב שהם גם מסכימים עם דעתו בנושא.

אתה באמת לא מבין את החילוק הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:27 pm 
מנהל פורום

גינות, אני חושב שאתה אמור להבין את ההבדל בין "הרב דרוקמן קרא לא להשתתף בעצרת ולכן אני לא אשתתף" ובין "המנהיגים החרדים ניאצו את הרב דרוקמן ולכן אני לא אשתתף". ואני לא חושב שנורטון דיבר על "נאמני" הרב דרוקמן אלא על חובשי כיפה סרוגה באופן כללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:28 pm 
Hall of Famer

תודה, ראובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:36 pm 
Junior

מקבל, ושוב, במובנים מסוימים אני שמח שהדלי"ם הדירו את רגליהם מהעצרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:37 pm 
Hall of Famer

גם אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:51 pm 
Hall of Famer

כבוגר הפגנות אוסלו, אני חייב לומר שיש לי תחושה קשה שהחרדים עשו לנו בית ספר.
הימין ארגן הפגנות הלוך חזור לאורך ולרוחב עם אפקטיביות אפסית, בזמן שהחרדים בנו-טיים ארגנו מפגן כח שקט אבל מאיים יותר מכל הקמפיין של הימין נגד ה20 שנה האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 10:54 pm 
מנהל פורום

בפעם הבאה שהימין יפגין כשהממשלה תחליט לקבל את כל דרישותיו. מן הסתם התוצאות יהיו יותר משביעות רצון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 11:17 pm 
Hall of Famer

אבימאל, אתה יודע, יש סיבות פרוזאיות מאוד לכך שהחרדים יכולים לארגן הפגנות גדולות יותר מכל מגזר אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 11:37 pm 
Hall of Famer

גינות מיכאל כתב:
אבל איך כל זה קשור לטיעון שהיחס החרדי לרב דרוקמן הוא זה שגרם לנאמניו להימנע מהשתתפות בעצרת?

ולמקרה שלא הובנתי, לא הבאתי את דבריו של הרב דרוקמן כהצדקה לתגובה החרדית, הבאתים כדי לסתור את הטיעון שנאמניו לא הלכו לעצרת בגלל אותה ביקורת.

גינות, אתה יכול להניח הנחות ולדבר על תיאוריות. אני יודע כעובדה שיש מזרחי סטים (לא רק אחי אלא גם עשרות מחבריו) שעשו אחורה פנה באותו רגע,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 11:37 pm 
מנהל פורום

הימין אירגן יופי של הפגנות בימי אוסלו. אם יש הבדל במבחן התוצאה הוא לא בכמות המפגינים אלא במהות הדבר שמפגינים נגדו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 11:38 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
כבוגר הפגנות אוסלו, אני חייב לומר שיש לי תחושה קשה שהחרדים עשו לנו בית ספר.
הימין ארגן הפגנות הלוך חזור לאורך ולרוחב עם אפקטיביות אפסית, בזמן שהחרדים בנו-טיים ארגנו מפגן כח שקט אבל מאיים יותר מכל הקמפיין של הימין נגד ה20 שנה האחרונות.

מאיפה אתה יודע כרגע על האפקטיביות? איכשהו קשה לי מאד להאמין שמשהו ישתנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 11:40 pm 
Junior

נורטון כתב:
איכשהו קשה לי מאד להאמין שמשהו ישתנה

בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 03, 2014 11:43 pm 
Hall of Famer

אני רק רוצה לומר שזה מאד מעצבן אותי שהחרדים צודקים (לגבי הסנקציות הפליליות) מכל הסיבות הלא נכונות. לא התכלס הוא שמעצבן אותי כי הם כאמור צודקים לדעתי, אבל הצדקנות וההתנשאות החרדית פשוט מטריפה אותי כל פעם מחדש, במיוחד בתור מישהו שהיה שם ומכיר ויודע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2014 12:34 am 
Sophomore

אפשר בבקשה הסבר, נורטון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2014 12:54 am 
Hall of Famer

כבר היה לי על זה פעם דיון ארוך עם גינות, כללי הדבר
1. מבלי להיכנס לנתונים מדויקים, קשה לי מאד להניח שיותר משליש ובטח שלא יותר מחצי מתלמידי הישיבות לומדים 8 שעות ביום בממוצע
2. עשרות אחוזים (שזה יותר מעשרים אחוז. הרבה יותר) מהצ׳יקניסטים (בוגרי ישיבות קטנות) לא באמת יודעים ללמוד דף גמרא. אם כי לזכותם ייאמר שהם עדיין לא בגיל גיוס
3. אחוזים לא מבוטלים, לא יודעים ללמוד דף גמרא גם בגיל 21 ( הימור שלי? 15 אחוז לפחות)
4. אני לא אדם טיפש, יש לי יותר מ700 בפסיכומטרי וב GMAT ועשיתי דבר או שניים בחיים. אבל גם אני דיקלמתי משפטי מפתח חרדיים באשר לחשיבות לימוד התורה ואיך אנחנו מגנים על העם וכו׳ וכו׳ כשהייתי בן עשרים. רוצים להתערב שהרוב המוחלט מדקלם בדיוק את אותו הדבר מבלי לעצו רגע לחשוב?
5. אחד הדברים שמחזיקים את הציבור החרדי במשך עשרות שנים היא תחושת העליונות הריקה, הם טובים מכולם. שוב, אין כאן דבר פרט לדקלום, אבל הרבנים החרדיים שעלו לפני עשרות שנים על האפקטיביות של ׳גאוות היחידה ׳ הזו, היו גאונים באמת. הם יצרו דורות של בטלנים, אבל הם היו גאונים. הזלזול ברבנות החרדלית או הספרדית הוא לא מקרי. זה חלק אינטגרלי והכרחי של תחושת העליונות והאליטיזם שבלעדיו הכל מתפרק . אתה לא יכול להאמין בשטות מוחלטת אם אתה לא חושב שמדובר בדבר הכי נכון בעולם, ברמה האישית ביותר. גאווה ואגו מחזיקים כל בן אנוש באשר הוא, החרדים שכללו את האמיתה הפסיכולוגית הזאת לדרגת אמנות קבוצתית.
וכן, זה בא לידי ביטוי בכתיבת חבורעס, ובשטעלעס, ובמיר ברכפלד מול חברון וכו׳ וכו׳ וכו׳
6. אפילו החרדים לא מאמינים שקרבות פוניבז׳ או אויערבך מול שטיינמן הם ריתחא דאורייתא ולשם שמיים ממש. (מבלי אגב להמעיט בכבודו של הרב שטיינמן אגב שהוא בדרך כלל בסדר, זה שאר החראות שלא)
7. כללו של דבר, בציניות נוצר, לפני עשרות שנים ציבור עדרי ומטומטם , כזה שחי ונושם קלישאות וכזה שמאד מחזיק מעצמו ומאד אוהב לגרבץ. ברור שלא כולם אבל זה בוודאי בבחינת ״ציבור״

וכן המקום להודות, לפיד מטומטם שאין דברים כאלה, כי זה תריסר שנים חל שינוי, איטי, אך עיקש ומובהק. הייתי מאד רוצה שהוא יהיה דרסטי יותר כי חלאס, ועדיין קשה להתעלם מהשינוי (ותמיד טענתי שהשינוי נגרם בעיקר בגלל שר אוצר אחד, ביבי שמו)

אז כן, הציבור החרדי צודק במקרה הספציפי הזה, אבל ספק אם רובו המוחלט מביו וײַודע שהוא צודק מכל הסיבות הלא נכונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 04, 2014 1:29 am 
Junior

נורטון, מבלי לחזור על אותו ויכוח, אין לך שמץ של מושג, בשעתו דבריך לא השאירו לי אפשרות לחשוב שאינך משקר, אבל מאז הספקתי להכיר יותר את הגינותך, וולכן זכותך אומר (את דעתי) כי ההיכרות שלך עם עולם הישיבות החרדי היא דלה מאוד, מלבד זאת שכנראה הבטת עליו משך תקופה, -זו שהשאירה אצלך את החותם הנ"ל- מנקודת מבט של כעס משולי המחנה, מקום שאכן יש ביסוס מסוים לטענותיך, אבל בכל הנוגע לרוב המוחלט: הבל מוחלט ורעות רוח.

חשוב לי למען ידעו זאת שאר הקוראים כאן.

אשר לסעיפיך:

1. כאמור, לא נכון בעליל, אני מזמין אותך (ואת שאר החברים, למה לא?) לעלות לגבעת הישיבה (פוניבז') ולראות כ2200 לומדים בחדוות רוח, בהתמדה, ובמלא העוז, תורה מונחת בקרן זווית, וכל הרוצה יבוא ויבדוק.
וזה רק שם, למדתי בעוד ישיבות מובחרות ובכל מקום התמונה זהה, כמות ה"בטלנים" נמוכה מאוד, הם סובלים גם ממעמד חברתי ירוד מאוד (מלבד בודדים שמתמחים בעשייה אחרת אבל אין כאן המקום), הסיכוי שלהם לקבל בחורה טובה גם כן נמוך מאוד, ועל כן גם מספרם נמוך.

2, ו3. גם לו היינו מניחים כדבריך שהבחורים בגילאים הצעירים אינם יודעים ללמוד דף גמרא כלשונך (גם כן איוולת, אבל בהמשך), הרי מתוך דבריך עצמך עולה שכאשר הם יתבגרו, הם ישתלמו בלימודם, כך שגם לפי דבריך, הענין חסר משמעות.
אבל לגופו של ענין, מה אומר ומה אדבר, מגיל 11-12 כל ילד בתלמוד תורה מתחיל בתהליך אינטנסיבי שנקרא "הכנה" ובו הוא משתלם בלימוד עצמי של דף גמרא, המוכשרים קולטים זאת מיד ואילו החלשים יותר קולטים זאת אכן רק בישיבה קטנה, אבל נדיר מאוד (וודאי כיום בעידן ה"שוטנשטיין"), למצוא נער בן 16 שלא יודע ללמוד לבד דף גמרא, כמובן, כמו בכל חברה ישנם קשיי למידה, אבל מדובר באותו אחוז בדיוק של נערים בשכבת גיל מקבילה שאינה יודעת לפתור משוואה סטנדרטית, או ליצור חפיפת משולשים.

ואגב, הביטוי צ'יקניסט, שייך בלעדית לך, לא שמעתי עליו מעולם (אפרופו היכרות עם עולם הישיבות החרדי).

4. תרשה לי לחדש לך, הדיבורים על "שומרים על המדינה בלימודם" הם בעיקר ריטוריקה לצורכי חוץ, תשאל כל נער חרדי למה הוא לומד והוא יענה לך בפשטות כי הוא רוצה להיות גדול בתורה, כי זה הדבר הנכון לעשות, וכי זהו רצון בורא עולם, (וגם הבסיס הקיומי של העם כמובן), הטיעון שהתורה מגינה על העם הוא אכן נכון -לדעתנו- אבל הוא בשום אופן לא הסיבה בגללה בחור חרדי לומד תורה.

5. הלאה.

6. נכון מאוד.

7. אל תען כ*** כאיוולתו, פן תשווה לו גם אתה. (מחילה על הניסוח, זה מכעיס, עם זאת אני מסייג את דברי לצורך הויכוח גרידא).

בשורה התחתונה, פתי מי שמאמין שאי פעם יווצר מצב שבחור חרדי ילך בכפיה לצבא ולא לישיבה, הדיון היחיד שישנו הוא אחר כמה שנים מהחתונה, בעיקר במה שנוגע לשוק העבודה, ובזה היה תהליך ארוך שנקטע באיבו לחלוטין בגלל שר האוצר החכם שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 128 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: