סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 6:01 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 8:49 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
משעמם לי לרפרש את המשחק של הפועל אז הנה הזדמנות לת'רד שכבר מזמן אני חושב עליו: איזה דברים הייתם מוסיפים/מורידים/משנים בחוקת הכדורגל? מותר להציע גם את הדברים המטורפים ביותר בלי להתבייש. רצוי לא להציע לבטל את הנבדל כי זה היה כבר מיליון פעם (אבל הצעות יצירתיות במיוחד לשינוי החוק יתקבלו בברכה).

ההצעות שלי:

1. שחקן שמורחק בכרטיס אדום (או בדיעבד) על פגיעה ברוטלית בשחקן יריב שגורמת לפציעה, יורחק לפחות למשך תקופת הפציעה של השחקן האחר.

2. הכנסת מרכיב "פייר פליי" למשל כולל אפשרות להענשה בדיעבד (על בסיס טלביזיה) של שחקן על משחק לא ספורטיבי והרחקה למספר משחקים. בזה הייתי כולל: התחזות שמטרתה להשיג עונשין מ11 מטר (ע"ע העבירות של פפה ובלוטלי מראשית השנה), ניצול החזרת כדור של היריב כדי לכבוש, כיבוש שער תוך שימוש ביד, או המקרה שקרה בגרמניה של השחקן שפספס נגיחה ואז רץ לחגוג כשראה שהשופט אישר כי הכדור נכנס דרך חור ברשת. וכו' וכו'.

3. הנהגת "גולטנדינג" כפי שהוא קיים גם בכדורסל: כלומר שחקן שמונע בצורה לא חוקית מכדור להיכנס לשער, ושלדעת השופט היה נכנס בודאות, ייחשב כגול. השאלה האם עדיין צריך להרחיק את השחקן הנ"ל או לא (בכדורסל זו אפילו לא עבירה...) פתוחה לדיון.

בכל אופן, את 2 ו-3 הייתי מאמץ ברצינות גמורה. הצעה 1 היא כנראה מופרכת אבל עדיין נחמד לפנטז עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 9:02 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
על 2 הייתי מוכן לחשוב. 1 ו-3 - לדעתי החוצה מהחלון, אבל עוד לא כרגע, כי יש הפוגה בגשם. אחכה שהוא יתחדש.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 9:15 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
מה רע ב-3?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 9:17 pm 
Junior

ואם כבר, שאלה חוקתית, שחקן ביצע עבירה שמצדיקה צהוב, השופט נתן יתרון על דעת לתת את הצהוב בהמשך, אבל במהלכו של היתרון אותו שחקן שוב ביצע עבירה שמצדיקה צהוב, יש אפשרות (חוקתית) שהוא יקבל 2 צהובים בו זמנית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 9:19 pm 
מנהל פורום

הלו הלו, כאן אתה צריך להגיד מה צריך לעשות לדעתך במקרה כזה, לא לשאול מה החוקה אומרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 9:29 pm 
Junior

לדעתי 2 צהובים הנשלפים בבת אחת מוגדרים כאדום גם אם הם מגיעים בגלל 2 פעולות, שליפת הצהוב היא הרגע המכריע בנידוננו, ולא גופה של עבירה, ושליפה כפולה דינה כאדום, וע"כ כל עוד השחקן לא ביצע עבירת אדום אין מנוס אלא מלתת לו רק כרטיס צהוב אחד*.

אבל השאלה היא אם זה ספק דרבנן או ספק דאורייתא.

*האמת שזה מצדיק דיון עמוק ונפרד, האם 2 צהובים ואדום הם צווי דינים או לא. (נורטון, קח את זה בקלות, זה לא פלפול).

צום קל לכל בית ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 9:38 pm 
Hall of Famer

הדבר האחד שיכול להפוך את הכדורגל למעניין באמת (במקום, כפי שהגדיר חבר לעבודה גרמני (!!!) את הכדורגל - זה כמו להסתכל על צבא מתייבש), זה אולי לא ביטול חוק הנבדל, אבל שינוי משמעותי שלו. למשל, אם יהיה משהו בדומה לחוק שלוש שניות בכדורגל - כלומר, אסור לשחקן לחנות ליד שער היריב, אבל בהחלט מותר למסור לו כשהוא מעל קו ההגנה. צריך לבדוק בדיוק איך לחוקק את זה ,אבל זה אפשרי בוודאות - הכדורגל יהפוך למשהו נסבל עם יותר מ-2 וחצי גולים במשחק טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 9:40 pm 
Junior

רק לא זה, זה יבטל את היתרון של הכדורגל הטכני ויחזיר אותו אחורה לשיטה האנגלית של שליחת כדורים סתמיים לגובה, שיטה שפג תוקפה מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 9:41 pm 
Junior

אני חושב שזה דווקא יהפוך את הכדורגל למשעמם יותר, כי קבוצות רבות יעדיפו במצב כזה להרחיק לאחור את קו ההגנה שלהן ולא לשחק בכלל על מלכודת נבדל, שטעויות בה גורמות היום להרבה שערים.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 9:46 pm 
Hall of Famer

אני די בטוח שאם קבוצות ירחיקו את קו ההגנה שלהן מהמקום בו אמור להיות (כלומר, חצי המגרש בהגנה), יהיו בהחלט יותר שערים. אפילו הרבה יותר .
בוא נגיד, שעבורי, היום בו בכדורגל יהיו תוצאות בייסבול, יהיה יום די משמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 9:59 pm 
Senior

הגדלת השער
יותר חילופים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 10:01 pm 
Hall of Famer

מה לגבי הורדת מספר שחקני השדה לתשעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 10:47 pm 
Hall of Famer

כעיקרון, שימוש במצלמות, לרבות (אבל לא רק) באירועים הבאים:
1. פנדל
2. נגיעת יד שגורמת להרחקה/כדור חופשי במצב מסוכן (=30 מטר מהרחבה)
3. בדיקה האם שחקן ההגנה היה האחרון בדרך לשער

מעבר לזה, צ'אלנג'ים למאמנים

האמת שאולי כל ההצעות שהצעתי לא מתאימות לת'רד הזה, כי אני מאוד מקווה שהם כן יקרו ב-10-20 שנים הקרובות

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 12, 2014 11:18 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
מה רע ב-3?

שכדורגל זה לא כדורסל. בכדורסל יש טבעת קטנה ששחקן גבוה יכול לשמור עליה בקלות ולמנוע כל סל שהוא לא דאנק, אם לא היה גולטנדינג. בכדורגל יש שער של 7 וחצי מטרים, ויש שוער שעדיין בלא מעט פעמים זה לא מספיק. במתוטא מהחלוצים, שיכניסו את הכדור לשער כדי שיהיה גול. פנדל ואדום על חוסר הספורטיביות - עונש ראוי בהחלט בעיני.
מה כן הייתי משנה? הייתי מקרב את קו המינימום לאופסייד, שהיום הוא בחצי המגרש, לאזור של 30 מטר מהשער. אולי בכלל משרטט קשת אופסייד, שככל שאתה יוצא ממרכז המגרש ומתקרב לאגפים - מרחק האופסייד קטן. גם ככה אופסיידים בפינות המגרש הן לא מה שהמשורר התכוון אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 12:23 am 
Sophomore

שעון עצר. לא בכל מצב ובכל מהלך אבל למשל לשחקנים שמתפתלים על הדשא החל מהדקה ה-70 ובמקביל לקבוע שטיפול בשחקן שהביא להפסקת המשחק יימשך לפחות חמש דקות. זה פשוט ה-דבר שמוציא אותי מדעתי בכדורגל ובמיוחד בישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 12:40 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Shiver כתב:
מה רע ב-3?

שכדורגל זה לא כדורסל. בכדורסל יש טבעת קטנה ששחקן גבוה יכול לשמור עליה בקלות ולמנוע כל סל שהוא לא דאנק, אם לא היה גולטנדינג. בכדורגל יש שער של 7 וחצי מטרים, ויש שוער שעדיין בלא מעט פעמים זה לא מספיק. במתוטא מהחלוצים, שיכניסו את הכדור לשער כדי שיהיה גול. פנדל ואדום על חוסר הספורטיביות - עונש ראוי בהחלט בעיני.
מה כן הייתי משנה? הייתי מקרב את קו המינימום לאופסייד, שהיום הוא בחצי המגרש, לאזור של 30 מטר מהשער. אולי בכלל משרטט קשת אופסייד, שככל שאתה יוצא ממרכז המגרש ומתקרב לאגפים - מרחק האופסייד קטן. גם ככה אופסיידים בפינות המגרש הן לא מה שהמשורר התכוון אליו.

ומה לגבי זה? (כן, אני יודע שזה מקרה שיכול לקרות אחת ל-100 שנה, אבל בכל זאת, רבע גמר מונדיאל)

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 1:18 am 
מנהל פורום

היה לנו על זה ויכוח בזמן אמת והדעות היו אותן דעות (למעשה זה המקרה שבגללו חשבתי על העניין). לגיטימי להיות חלוקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 1:40 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Shiver כתב:
מה רע ב-3?

ומה לגבי זה? (כן, אני יודע שזה מקרה שיכול לקרות אחת ל-100 שנה, אבל בכל זאת, רבע גמר מונדיאל)

מה לגבי זה? שישים את הפאקינג פנדל. 7 וחצי על 2 וחצי מטר של שער.
נכון, זה מעשה לא ספורטיבי ומכוון. הוא נענש בהרחקה ועדיין רוב הסיכוי שגם יחטוף את הגול, אבל את הגול צריך לשים. את ההבדל בין גולטנדינג בכדורסל לזה הסברתי, וגם בכדורסל על מעשה בלתי ספורטיבי שמונע סל (נניח, פאול גס ומכוון על שחקן שעולה לדאנק או לייאפ) לא נותנים אוטומטית סל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 2:10 am 
Junior

אני מעתיק לפה רעיון של לירן שכנר שנכתב בטור שלו בסופהשבוע ואני לגמרי מסכים.
לבטל את חוסר שיקול הדעת של השופט באדום על ׳מניעת שער בטוח׳.

זה הטור שנכתב בעקבות סיטי-ברצלונה וארסנל-באיירן שבשני המשחקים היו אדומים מוצדקים לגמרי מבחינה חוקתית אבל הרסו את המשחק. http://www.thepost.co.il/news/new.aspx? ... r9VQ=EMLGI

הרעיון הוא לתת לשופט שיקול דעת ואם העבירה לא ברוטלית אלא רגילה (או אפילו עבירה ששוה צהוב אם היא היתה מתבצעת באמצע המגרש) אז להרחיק שחקן לרבע שעה (כמו הוקי). הרווח הוא שבניגוד למצב כיום שהקבוצה מקבלת 2 עונשים על המקום (לשחק ב10 שחקנים ולפעמים במשך זמן לא מבוטל והרחקה של השחקן במשחק הבא) או 3 אם יש גם פנדל וגם ברוב המקרים המשחק ׳נגמר׳ בעקבות הרחקה ובחוק החדש הדברים האלה ימנעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 2:19 am 
Hall of Famer

ואני דווקא לא מסכים. מי שהורס את המשחק אלה לא השופטים או החוקה, אלא השחקנים שעושים את העבירות האלה. כן, שתקבל הקבוצה שלהם 2-3 עונשים. לא נורא בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 2:19 am 
מנהל פורום

צריך להגיד ש(אאל"ט) החוק הזה הוא חחק ממערך החוקים שהתקבל באממע שנות ה90 מתוך מטרה לחלץ את הכדורגל מהבור ההגנתי המגעיל שהוא נכנס לתוכו. ככה שזה לא חוק חקוק באבן אבל לדעתי הרציונל שלו מאוד הגיוני ונכון בעיני.

אבל ההצעה להרחקות קצובות בזמן בהחלט עונה על הכותרת של הת'רד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 2:27 am 
מנהל פורום

אגב, דוגמה עוד יותר טובה בעיני ממקרה סוארז לחוק הגואלטנדינג זה הגמר ברצלונה-ארסנל והשוער שעצר ביד גול בטוח מחוץ לרחבת ה16.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 2:50 am 
Junior

הייתי מאמץ את הגישה הפוטבולית של ריוויו לכל מהלך שבו הושגו נקודות (בכדורגל - ריוויו לכל גול, אדום או פנדל). נראה לי לא הגיוני שהשופט יכול לפספס משהו שמיליארד איש ראו בבית, וזה יכריע משחק בצורה לא ספורטיבית. שייך לעבר.
עם חוק הנבדל הנוכחי אני יכול לחיות, רק לא עם העצירות הבלתי נסבלות של המשחק בגללו. שוב, כמו בפוטבול - שחקו את המהלך עד הסוף, אחר כך שיבדקו אם היתה שם טעות. זה כמעט לא אפשרי לקוון לתפוס את קו ההגנה בצורה מדויקת ב-100%, הוא צריך להיות עם העין בשני מקומות שונים (השחקן המוסר והחלוץ), תמיד יהיו שם טעויות של 10-20 ס"מ. זה יכול ליצור בעיה אם המהלך ממשיך וממשיך (כלומר, יתרון התחלתי הושג בזכות עמדת נבדל והוביל מאוחר יותר לשער שלא היה מתרחש אילו המהלך היה נעצר בזמן), אבל לדעתי אפשר למצוא לזה פתרון.
כל מה שקשור לאלימות - לגמרי בעד הרחקה על סמך התחזות, מצלמות ועדויות של שולה זקן. לא כל כך בעד הצמדת העונש לפגיעה - לכל שחקן יש ברכיים שבירות יותר או פחות, העונש צריך להיות בהתאם לפראות ולאדישות לתוצאה האפשרית שבתיקול עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 10:50 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ואני דווקא לא מסכים. מי שהורס את המשחק אלה לא השופטים או החוקה, אלא השחקנים שעושים את העבירות האלה. כן, שתקבל הקבוצה שלהם 2-3 עונשים. לא נורא בכלל.

ועדיין, זה הורס את המתח בהתמודדות, הכדורגל מיועד בין היתר לקהל ובדרך כלל אדומים לפני המחצית כמו במשחקים הנ״ל זה מוציא את העוקץ משאר המשחק ובדרך כלל מהבא אחריו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 13, 2014 11:19 am 
Hall of Famer

"מהבא אחריו", מה גם במשחק הבא הקבוצה שלו משחקת ב-10 שחקנים? יש לך את זה ביותר דרמטי?
הקהל בא כדי לראות מהלכי כדורגל, בעיקר שערים, ולא פאולים שהורסים אותם כמו שהיו בשפע עד שנות ה-90. אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אני מספיק מבוגר והייתה אז הרגשה שאם לא ייעשה משהו, הכדורגל ידעך עד שימות. חוק מצוין, ומי שצריך לחשוב לא להרוס את המתח (כמובן בהנחה שהקבוצה שלהם תתמוטט עם 10 שחקנים, מה שלא תמיד קורה) זה השחקנים שעושים את הפאולים הציניים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 52 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה