אורליאן כתב:
הכדורסל הישראלי הולך אחורה כבר שנים. החוק הרוסי והפיינל פור רק האיצו את הרגרסיה. עכשיו שחקנים ישראלים דרג ג' עולים הון, והתואר הישראלי המרכזי הוא סוג של בדיחה לא רצינית (כי בכדורסל אליפות לוקחים בסדרות. משחק גמר יחיד זה גביע).
מעבר לזה, כשאני חושב כמה סדרות גדולות הפסדנו בשנים האחרונות (רק לחשוב איך יכלה להתפתח סדרת גמר של מכבי ת"א מול חיפה בעונה הקודמת), הלב נחמץ. או סדרת הגמר שלא תערך השנה, של חמישה משחקים בין חיפה/מכבי ת"א/הפועל ת"א/ים- כל הרכב מתוך הריבעיה הזו יכול לספק סדרה דרמטית ומותחת. לא חבל??
אני לא חושב שיש איזה ספונסר שרץ לשפוך כסף על הכדורסל הישראלי, רק בגלל שאולי בטעות, מישהו יגנוב אליפות ממכבי במשחק יחיד. אולי להיפך (וע"ע מגדל שנוטשת השנה, והחורבן שהשתרר בחולון אחרי התואר, או ההיעלמות של גליל אחרי התואר שלה). זה לא תרם כלום. אולי כמה שעות של שמחה בגליל ובחולון.
בוא נעשה הפרדה בין המועדונים הישראלים (ללא מכבי ת"א) לבין השחקנים הישראלים.
המועדונים יכולים להתקדם מאוד בזמן שאיכות השחקנים הישראלים תרד ולהפך. בוא נתעלם לרגע מהשחקנים הישראלים (כי: א. אין קשר בין הפיינל פור לשחקנים הישראלים. ב. כי עדיין כסף משחק תפקיד הרבה יותר חשוב באיכות הליגה ובהתקדמות של הקבוצות באירופה).
בכדורסל לא בהכרח לוקחים אליפות בסדרות. בצרפת 8 שנים היה משחק אחד, וגם בבריטניה אין סדרות.
חוץ מזה, אני לא מכיר אף ליגה שבה יש פערים כ"כ אדירים בין קבוצה אחת לכל השאר.
נורא קל לשכוח את זה, אבל מאז שגליל זכתה באליפות ועד הפיינל פור, מכבי שיחקה 38 משחקים בסדרת גמר, וניצחה 36(!). רק פעמיים ב12 שנה הקבוצה הכי טובה בארץ למעט מכבי הצליחה לנצח משחק בסדרת גמר!
אתה אולי חושב על איזה סדרות פיספסנו בגלל הפיינל פור, אבל אתה לא לוקח בחשבון שיכול להיות שפיספסנו את הסדרות האלה בעיקר בגלל שמלכתחילה בעלי הקבוצות ידעו שהאליפות מוכערת במשחק אחד.
מיקי דורסמן עשה השקעה חד פעמית בהפועל חולון (בליגה הראשונה), אבל האם הוא היה עושה אותה אם בתחילת העונה היה יודע שהאליפות מוכערת בסדרה של הטוב מ5? אני לא בטוח.
גם יכול להיות שעצם זה שהפועל חולון, קבוצת ליגה לאומית לפני 10 שנים, שרדה בליגה והיא במצב כלכלי-ניהולי טוב יותר ובדרך לאולם חדש זה תוצאה של זכייה בתארים.
האם ג'ף רוזן היה נכנס לחיפה ומשקיע מה שהשקיע כל השנים אם סדרות הגמר היו ממשיכות להיגמר ב3-0 חלק? אני שוב לא בטוח (אגב, ממש לא יודע איזה סדרת גמר הייתה יכולה להתפתח בעונה שעברה, שבה חיפה הפסידה את כל המפגשים שלה עם מכבי ת"א לפני הגמר).
אני לא כ"כ זוכר מי היו הספונסרים לפני הפיינל פור, אבל אני חושב שנכנסו לכדורסל הישראלי חברות רציניות כספונסרים ראשיים של קבוצות (כמו בזן, פתאל, אלטשולר שחם, מפעל הפיס שנותן חסות לכל הליגה). לדעתי רוב קבוצות הכדורגל בארץ היו שמחות לחסות מהחברות האלה. אגב, מגדל לא נוטשת, אלא החליפה בעל שליטה (שהבן שלו אוהד הפועל ת"א).
צריך גם לציין שבליגות ארצית וא' מסתובבות 5 קבוצות עם היסטוריה בשתי הליגות הבכירות שהוקמו מחדש ע"י אוהדים של קבוצות כדורגל (כולל הפועל באר שבע שתשחק בעונה הבאה בארצית עם אולם חדש). חלק מזה לדעתי נובע מהבאזז שנוצר סביב הכדורסל בשנים האחרונות.