ראי שעל הקיר כתב:
כחול, חולון וחיפה ויתרו על השתתפות במוקדמות היורוליג. חיפה ויתרה עליהן השנה למרות שהייתה לפני ריגה בדירוג לקבלת המקום במוקדמות אחרי שכמה קבוצות פרשו.
ואני חלוק עליך בעניין הפיינל פור. כשתשמע את ג'ף רוזן או אורי אלון, או אפילו דורסמן, מדברים על הפיינל פור כסיבה, ראשית או משנית, לזה שהם באו - תרים טלפון. עד אז זו דעתך שלא מבוססת על כלום.
חוץ מזה, בחיאת. כל שנה, כל השנה, אני שומע כמה מכבי פגיעה, כמה כמה כל קבוצה יכולה לנצח אותה, ואז באים ואומרים לי "רק לא סידרה, זה ייגמר 3:0 חלק עם כל משחק ב-30 הפרש". זה רציני? לאור זה שחיפה ניצחה את הגמר האחד שהיה בשנה שעברה, אתה חושב שסידרה הייתה מסתיימת 3:0 חלק? אני חושב שמכבי הייתה מנצחת (כמובן שלעולם לא נדע, אבל זו דעתי), אבל ממש לא חלק, והפסדנו סידרה גדולה.
חולון בוודאות לא ויתרה על היורוליג. אז בכלל לא היו מוקדמות, וגם לא דירוגי קבוצות וליגות. היא בכלל רצתה לתפוס את המקום של אוולינו שהייתה בספק ובסוף שיחקה בבית של מכבי.
לגבי חיפה הסיפור קצת יותר מורכב. כמה ימים אחרי שחיפה נרשמה ליורוקאפ ויום לפני שפורסמה רשימת המשתתפות ביורוליג Igokea ויתרה על המקום במוקדמות.
אני זוכר שבמקרים שבהם קבוצות ישראליות ויתרו על כרטיסים היול"ב החליטו להעניק למי שבא להם (בדר"כ הפועל י-ם). אני לא יודע אם מבחינת הbylaws היה מותר להם להעניק למי שבא להם.
בכל מקרה, לא הצלחתי למצוא כתבה בזמן אמת שמודיעה על כך שחיפה ויתרה על מקום במוקדמות.
המשתמש טל עדיין עובד במכבי חיפה? הייתי שמח לשמוע מעובד של המועדון (או סתם מקורב) אם באמת הוצע לחיפה המקום או שהיול"ב ישר פנו לריגה.
אם כבר הייתי מפנטז על סדרה, אז הייתי מפנטז על חיפה - מכבי בעונה שחיפה הפסידה (אם כי הובילה בהפסקה כמדומני) וכמובן חולון - מכבי, ממש לא על העונה שעברה.
אבל אתה מתעלם מההשפעה של הפיינל פור. אנחנו לא יודעים איך הקבוצות היו נראות אם היו ממשיכים בסדרות כרגיל. לצערי בכדורסל הישראלי אין נתונים מהימנים על תקציבי הקבוצות וזכויות השידור (אם כי לאחרונה קראתי שהעונה המנהלת תעניק סכום שיא לכל קבוצה) ככה שקשה לי לנסות לכמת עלייה בהכנסות ובהשקעות בכדורסל הישראלי בעידן הפיינל פור.
(אגב, צריך להסתכל גם על הצד השני ולהגיד תודה שלא היו לנו סדרות לפחות בשנתיים שלפני האליפות של חיפה)
לאורן: אתה טועה, השיטה של לחשב עונות עבר עבור מדינות מסוימת כבר לא קיימת, וכבר ציינתי בהודעה קודמת איזה ליגות מקבלות נציגה מובטחת בבתים. כל השאר במוקדמות או בכלל לא.