כל השנה אני עוקב אחרי הנ.ב.א, והרגע לסיכום האחרון הגיע. מבחינתי, המעקב אחרי השליש, החצי ושלושת הרבעים די מעניין, ויש אפילו כמה תפניות מאד מעניינות בסוף.
MVP: שליש – דוראנט חצי: דוראנט 4\3: דוראנט סופי: קווין דוראנט – יש מה להגיד? השחקן המוביל של הקבוצה השניה בטיבה בליגה, עונה התקפית חסרת תקדים, שיפור בכל פרמטר התקפי שיש. ולא, אין לו 50-40-90 גם בסוף העונה, אבל הוא בהחלט דגדג את הסטטיסטיקה הזאת. הוביל את הקבוצה למקום השני בליגה גם (אם כי יש כאלה שיגידו בגלל) כשווסטברוק פיספס עשרות משחקים, וספולושה פיספס עוד כמה עשרות, ולמרות המאמן הכי מחורבן בליגה. הוא עדיין לא גאון הדור, אבל הוא תמיד היה פנומן.
חמישייה ראשונה: שליש – אלדרידג', דוראנט, לברון, ווסטברוק, פול חצי: אלדרידג', דוראנט, לברון, ג'ורג', קארי 4\3: גריפין, דוראנט, לברון, ג'ורג', קארי סופי: גריפין, דוראנט, לברון, ג'ורג', הארדן בלייק גריפין כי הוא כנראה היה השחקן היותר חשוב של הקליפרס השנה (והפחות פצוע) עם כל הכבוד לפול, ועשה שידרוג יפה בכל פרמטר. סופרסטאר של ממש. דוראנט ולברון כי דוראנט ולברון. ג'יימס הארדן עוקף את סטף קארי, כי הוא שיחק בקבוצה ברמה של הקבוצות הטובות של המזרח, והתחושה שלי היא שפול ג'ורג' יקבל יותר קרדיט על אינדיאנה למרות רבע עונה אחרון לא משהו בכלל, מקארי יקבל על גולדן סטייט. האם מגיע לו יותר מקארי? לא יודע, למעשה גם לא בטוח בכלל שמגיע לו יותר מפול. אבל אני לא יכול לשים שני שחקנים מהקליפרס בחמישייה.
חמישייה שניה: שליש – האוורד, לאב, ג'ורג', הארדן, קארי חצי: האוורד, גריפין, לאב, פול, הארדן 4\3: אלדרידג', לאב, נוביצקי, הארדן, דראגיץ' סופי: נואה, אלדרידג', נוביצקי, פול, קארי נואה שעד כה לא הוזכר בכלל באף אחת מהחמישיות שפרסמתי, נתן סוף עונה אול אראונדית מרשימה והשאיר את שיקגו במקום השלישי או הרביעי (עוד כמה שעות נדע). אלדרידג' הוא השחקן המוביל של אחת הקבוצות המפתיעות ביותר על הנייר בליגה. נוביצקי בכל זאת ממרומו גילו ובלי ריבאונד לקח (יחד עם מונטה אליס הזכור לטוב) את דאלאס לפלייאוף אחרי היעדרות קצרה. פול וקארי כי הם לא נופלים באמת מהארדן וג'ורג'. והם מבחינתי השישי והשביעי כאן, הרבה לפני שלושת הגבוהים\פורוורדים.
חמישייה שלישית: שליש: הורפורד, גריפין, נוביצקי, לילארד, פארקר חצי: בוש, נוביצקי, מלו, לילארד, פארקר 4\3: אל ג'פרסון, האוורד, דרוזן, לילארד, פול סופי: ג'פרסון, לאב, דרוזן, לילארד, דראגיץ' ג'פרסון מבחינתי גם מפלרטט מול נואה על מקום בחמישייה הראשונה, אבל נואה באמת נתן סיום יפה. ג'פרסון הוא הסנטר ההתקפי הטוב בליגה, והוא לראשונה סחב די בעצמו קבוצה לפלייאוף. אמנם במזרח, ועדיין, מאזן חיובי שאי אפשר להתעלם ממנו. לאב אולי לא בפלייאוף, אבל 25 נקודות ו-13 ריבאונדים זאת סטטיסטיקה שלא נראתה מאז שאקיל בעיקרון, מה גם שמיני לא היתה כזאת רעה ואפילו היתה מתברגת בפלייאוף המזרחי, אילו. דרוזן כי הוא הכוכב של הקבוצה שהכי לא שמים לב אליה בליגה, ובכל זאת הכי יש לה יתרון ביתיות בסיבוב הראשון של הפלייאוף. הבעיה שלי היתה עם שני הגארדים, עם בדבוקה הראשונה של גארדים בליגה יש אפילו יותר (הארדן, קארי, ג'ורג', פול) אז בדבוקה השניה יש בכלל חמישה, השניים שנכנסו, וגם ג'ון וול שלקח קבוצה לפלייאוף, מונטה אליס. וקצת מאחוריהם שניים שהיו פצועים מדי בשביל להיכנס, ווסטברוק ודווין וויד. בסופו של דבר בחרתי בדראגיץ' שהיה השחקן העיקרי של קבוצה שכמעט והגיעה לפלייאוף, וחשוב יותר – לא היתה רחוקה מחמישים נצחונות. ובלילארד שהוא קלעי של 20+ בקבוצה שכן הגיעה לחמישים נצחונות. אז הם.
רוקי השנה: שליש: MCW חצי: MCW 4\3: MCW סופי: MCW, אלא מי, אבל הרבה פחות מרשים משהיה יכול להיות לו הקבוצה שלו לא היתה כזאת חרא. בכל מקרה, סביר מאד להניח שיש לו עתיד גדול, אם רק פילי תדע לשים לידו את השחקנים הנכונים. מוביל את כל הרוקיז גם בנקודות, גם בריבאונדים, גם באסיסטים וגם בחטיפות (שם הוא גם בצמרת הליגה בלי קשר).
חמישיית הרוקיז: שליש: אוליניק, אולדיפו, ברק, מקלמור, MCW חצי: אוליניק, אולדיפו, ברק, קלדוול-פופ, MCW 4\3: אוליניק, קלי, אולדיפו, ברק, MCW סופי: אוליניק, פלאמלי, אולדיפו, ברק, MCW אוליניק גם כי הוא מגניב, וגם כי הוא חצי שחקן. פלאמלי כי הוא כנראה הגבוה היותר טוב בסופו של דבר, במחזור לא משהו, וגם בגלל שהוא בניגוד לכל האחרים משחק בקבוצה ששווה קצת. אולדיפו היה היחיד פרט ל MCW (ודיינג שנזכר מאוחר מדי) שהראה ניצוצות של מישהו שיכול להיות משמעותי פעם. אבל האמת היא שאני בספק אם התקרה שלו הרבה יותר גבוהה מאשר זו של חברו לקו האחורי של אורלנדו, אפללו. ברק מצא מקום ביוטה, ואין ספק שהוא בלט יותר מאשר רוב שאר חבריו למחזור הבינוני הזה. מקווה שלא יחזור עלינו בשנה הבאה.
חמישית הרוקיז השניה: שליש: פלאמלי, קאלדוול פופ, סנל, הארדוואי ג'וניור, וולטרס חצי: מקלמור, אנטטוקומבו, סנל, קלי, אנטיץ' 4\3: פלאמלי, אנטיץ', אנטוטוקומבו, הארדוויי ג'וניור, סי.ג'יי. מקאלום סופי: דיינג, אנטיץ', קלי, מקלמור, הארדוויי ג'וניור, ואם דיינג רק היה מתחיל להיות שחקן חודש קודם, הוא היה מעמיד את רוקי השנה של MCW בכמה וכמה סימני שאלה. יצוין לטובה עוד רוקי אחד שהתלבטתי אם להכניס, והוא קודי זלר של שארלוט.
שחקן ההגנה: שליש: סטיבנסון חצי: סטיבנסון 4\3: סטיבנסון סופי: נואה. כן, לא סטיבנסון שכמו הקבוצה כולה סיים את העונה לא משהו, אלא הכוכב הגדול של הקבוצה שספגה הכי מעט בליגה, ונראה לי שמגיע לו לגמרי, ולמעשה בשני צדדי המגרש. חתיכת קפיצה היתה לבחור השנה. סטיבנסון? למעשה גם אחרי ג'ורדן ואולי עוד כמה כשחושבים על זה. ירד בסוף השנה כמו כל הקבוצה שלו.
חמישיית ההגנה: שליש: היברט, איבקה, לברון, סטיבנסון, פול חצי: היברט, נואה, לברון, בראדלי, סטיבנסון 4\3: נואה, ג'ורדן, לברון, ג'ורג', סטיבנסון סופי: נואה, ג'ורדן, לברון, לאונרד, סטיבנסון האמת היא שאני לא בטוח אם סטיבנסון באמת טוב מג'ורג' בהגנה והאמת היא שאני גם לא יכול להכניס עוד סנטרים לשם כי יש מצב שהייתי מכניס, אבל כך זאת נראית לי כמו חמישיית הגנה מוצדקת ומאוזנת למדי.
חמישיית הגנה שניה: שליש: דיאנדרה ג'ורדן, לאונרד, ג'ורג', בראדלי, טוני אלן. חצי: דיאנדרה ג'ורדן, בוגוט, איבקה, לאונרד, ג'ורג' 4\3: היברט, מרק גאסול, איבקה, טוני אלן, בראדלי סופי: דאנקן, איבקה, ג'ורג', באטלר, פול. מה שאומר ששחקן ההגנה של העונה שעברה בחוץ. רוי היברט הגדול והמאיים בחוץ. האיש שעד לא מזמן היה שם נרדף לשחקן ההגנה הטוב בליגה – דוויט האוורד, בחוץ למרות עונה סבירה מאד. שני הגארדים ההגנתיים הטובים של השנים האחרונות (בראדלי ואלן) בחוץ. חדגבה בחוץ בעיקר בגלל יותר מדי תחרות בין הגבוהים ובגלל שניו אורלינס לא משהו. ולצערי גם בוגוט בחוץ, למרות שקצת מגיע לו, אבל יש גבול לכמה גבוהים אפשר להכניס. מה כן יש? יש שחקנים מקבוצות ההגנה הטובות בליגה. שניים מאינדי, שניים מהספרס, שניים משיקגו ושניים מהקליפרס. שחקן משתפר: שליש: אריק בלדסו חצי: דראגיץ' 4\3: דראגיץ' סופי: דראגיץ'. נמשיך ללכת איתו, האיש בכל זאת נמצא בחמישייה השלישית שלי, ועם קצת יותר מזל היה גם מוצא את עצמו מוביל קבוצה לפלייאוף. מה רע?
[u]שחקן שישי:[/u] שליש: ג'מאל קרופורד חצי: ג'מאל קרופורד 4\3: ג'מאל קרופורד סופי: ג'מאל קרופורד. כי עם כל הכבוד לניק יאנג, או לטיירק אוונס, הכי מגיע לשחקן שקלע 18 נקודות למשחק בקבוצה השלישית בטיבה בליגה. בהחלט, הכי מגיע, ובקלות.
מאמן השנה: שליש: פרנק ווגל חצי: ווגל 4\3: הורנאסק סופי: גרג פופוביץ' והאמת היא שלמרות שזה לא היה ברור לאורך כל העונה, בסוף העונה אני לא חושב שיש אפילו ספק או שאלה. הקבוצה הטובה בליגה עשתה את זה עם רוטציה רחבה ובלי כוכב אחד בשיא, כשפארקר עצמו בירידה. והיא עשתה את זה רק בגלל שהיא לגמרי ולחלוטין ועדיין קבוצה של שיטה. וכשאני אומר שיטה אני מתכוון לפופוביץ'. הרבה מאמנים טובים היו השנה, הורנאסק וווגל כמובן, ודוק ריברס שהתגבר על לא מעט וטרי סטוטס שהפתיע מאד, ות'יבודו שלא וויתר לרגע. אבל מעל כולם. הרבה מעל כולם, פופ.
_________________ תודה לאלוהי הבירה
|