סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 10:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 13, 2014 3:52 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
והם נתונים תחת מתקפה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 16, 2014 2:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הבנתי שבלטביה יש סימנים בכיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2014 12:19 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לינק? פירוט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2014 12:23 am 
Hall of Famer

בלטביה יש מיעוט רוסי עצום, אאז"ן בערך שליש מהאוכלוסייה, בריגה למעלה מחצי.
עבר שם איזה חוק שמגביל פעילות של בתי ספר דוברי רוסית, או משהו כזה, והרוסים הלטבים כבר פנו לפוטין בבקשת עזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2014 12:53 am 
מנהל פורום

טוב, בינתיים החבר הליטאי שלי לא דיווח לי על שמובלעת קלינינגרד מבקשת להתחבר למולדת הרוסית, אני מניח שגם זה יגיע (ואולי הגרמנים ייזכרו שזו בכלל עיר גרמנית במקור...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2014 1:33 am 
Hall of Famer

ובקיצור, אפשר להיות ימני או שמאלני, אבל הנה דוגמה לתנועת ההתנחלות שעובדת... האוכלוסיות הרוסיות הגיעו לשם בדחיפת השלטונות בימי ברית המועצות שהעבירו את המדינות האחרות, בעיקר את אוקראינה, רוסיפיקציה חריפה ואגרסיבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 17, 2014 1:35 am 
Hall of Famer

ואם יורשה לי:

ראי שעל הקיר כתב:
אורן כתב:
יכול להיגמר גם כמו מלחמת צ'צ'ניה הראשונה.

די ברור שבכל מקרה, לאוקראינים יש יכולת להקיז הרבה יותר דם רוסי משהייתה לגיאורגים.

אני חושב שאם הייתה להם מי יודע מה יכולת, שלא לדבר על רצון, כבר היו עושים את זה בקרים. בסך הכל יש שם אלפים בודדים של חיילים, שאפילו לא מזוהים רשמית כאנשי צבא רוסיה, כלומר הם fair game אם האוקראינים היו רוצים ו/או יכולים. בינתיים אני רואה שהם מגיעים לבסיסים של צבא אוקראינה, מחרימים ציוד ונשק, ועושים בהם כבשלהם בלי שום התנגדות.

מי שחושב שהאוקראינים יתנגדו בכוח, שיקום. לדעתי מה שנראה עכשיו זה גל עריקות והתמוטטות כללית של הצבא שלהם. חשבתי שזה ייגמר כמו גאורגיה, טעיתי. זה ייגמר הרבה יותר גרוע מגאורגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 18, 2014 6:01 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:
בלטביה יש מיעוט רוסי עצום, אאז"ן בערך שליש מהאוכלוסייה, בריגה למעלה מחצי.
עבר שם איזה חוק שמגביל פעילות של בתי ספר דוברי רוסית, או משהו כזה, והרוסים הלטבים כבר פנו לפוטין בבקשת עזרה.

לטביה היא חלק אינטגרלי מהאיחוד האירופי. נראה לי הבדל משמעותי מאוקראינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 18, 2014 7:40 pm 
Hall of Famer

תראו מי חזר

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 18, 2014 9:21 pm 
Hall of Famer

גם פולין היא חברה באיחוד האירופי, ועדיין יש להם פחד ממשי הרוסים (היו כמה התבטאויות גם של בכירים בממשל הפולני בנושא אחרי הלישה לקרים) ויותר מזה, הם יודעים שבמקרה כזה אף אחד לא יעזור להם, לא האיחוד ולא השמיחוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 19, 2014 12:18 am 
Hall of Famer

לא יודע איזה פחד ממשי יש לפולין מהרוסים, לי זה נשמע מופרך למדי שרוסיה יכולה להתערב צבאית מול חברה בנאט"ו ובאיחוד האירופי ושזה יעבור בשתיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 19, 2014 12:25 am 
Hall of Famer

זו קפיצה ברמה, אבל לי דווקא לא נשמע כל כך מסובך. הרוסים יכולים בקלות לפעול כמו באוקראינה, אם תרצה בשיטות פלסטיניות - קבוצות חמושות שכאילו לא שייכות להן, אבל עם האיום של הצבא הרוסי הגדול מאחוריהן. ולאור ההתנהגות האופיינית של הממשל האמריקאי הנוכחי, לא בטוח שהרוסים לא צוקדים בחישוביהם.
לגבי הפחדים שיש או לא לפולין, ראש הממשלה שלה כבר התבטא בנושא ודיבר על הצורך של פולין לשדרג את מערכות הנשק של הצבא שלה לנוכח מה שקורה. אז אני מניח שהפחד הוא ממשי וזה לא נראה להם כל כך מופרך. שרת החוץ של ליטא דיברה על רצונה של רוסיה לשרטט מחדש את הגבולות באירופה. בקיצור, נראה לי שהם יודעים עם מה הם מתעסקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 19, 2014 3:10 pm 
Hall of Famer

אני לא מומחה ליחב"ל או לצבא, אבל אם מה שאתה אומר לי זה שדין אוקראינה-לא חברה באיחוד ובנאט"ו-הוא כדין לטביה שכן חברה, זה באמת מטריד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 19, 2014 3:30 pm 
מנהל פורום

אם כבר מה שמטריד בעיני זה ההנחה שללטביה יש מעמד עודף. בכל אופן לדעתי אם אוקראינה תיפול הדבר האחרון ששאר המדינות ששכנות לרוסיה יבנו עליו זו מילת הכבוד של המערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 19, 2014 7:20 pm 
Hall of Famer

מה זאת אומרת "ההנחה שללטביה יש מעמד עודף"? נאט"ו זו ברית צבאית שלטביה חברה בה ואוקראינה לא, האיחוד האירופי זו ברית מדינית שלטביה חברה בה ואוקראינה לא. בוודאי שיש לה מעמד בטחוני-מדיני שונה משל אוקראינה, מטריד או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 19, 2014 11:28 pm 
מנהל פורום

אני חושב שכנעשה עוול, השאלה אם מדובר במדינה שאתה בברית איתה או לא היא הרבה פחות חשובה. מה גם שהסכם בודפשט מטיל ממילא אחריות על המעצמות לגבי אוקראינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 2:33 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
אני לא מומחה ליחב"ל או לצבא, אבל אם מה שאתה אומר לי זה שדין אוקראינה-לא חברה באיחוד ובנאט"ו-הוא כדין לטביה שכן חברה, זה באמת מטריד.

כן, אני חושב שכשזה יגיע לרגע האמת, כך ניווכח. לטביה לא מספיק חשובה כדי שהמעצמות בנאט"ו ייכנסו לעימות צבאי עם רוסיה בגללה.
לעניין האיחוד, הבה ונזכיר שיש כבר חברת איחוד שמדינה אחרת מחזיקה בשטח כבוש שלה, על פי תפיסתה וגם על פי תפיסת האיחוד והקהילה הבינלאומית (השטח הזה אמנם נכבש לפני שהיא הייתה חברת איחוד, אבל למה זה צריך לשנות?) למדינה הזו קוראים קפריסין, מה האיחוד עושה בעניין חוץ מלא לקבל את המדינה הכובשת כעוד חברה?
נוסיף ונאמר שהמדינה הכובשת דווקא חברה בנאט"ו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 3:23 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אני חושב שכנעשה עוול, השאלה אם מדובר במדינה שאתה בברית איתה או לא היא הרבה פחות חשובה. מה גם שהסכם בודפשט מטיל ממילא אחריות על המעצמות לגבי אוקראינה.

היא אולי הרבה פחות חשובה ברמה המוסרית, אבל ברמה הפרקטית היא אמורה להיות חשובה. לא מכיר את פרטי הסכם בודפשט, אבל כאמור לדעתי יש הבדל אקוטי בין חברה בנאט"ו ובאיחוד לבין מי שלא לעניין פלישה רוסית.

ראי שעל הקיר כתב:
nadav_hacohen כתב:

כן, אני חושב שכשזה יגיע לרגע האמת, כך ניווכח. לטביה לא מספיק חשובה כדי שהמעצמות בנאט"ו ייכנסו לעימות צבאי עם רוסיה בגללה.
לעניין האיחוד, הבה ונזכיר שיש כבר חברת איחוד שמדינה אחרת מחזיקה בשטח כבוש שלה, על פי תפיסתה וגם על פי תפיסת האיחוד והקהילה הבינלאומית (השטח הזה אמנם נכבש לפני שהיא הייתה חברת איחוד, אבל למה זה צריך לשנות?) למדינה הזו קוראים קפריסין, מה האיחוד עושה בעניין חוץ מלא לקבל את המדינה הכובשת כעוד חברה?
נוסיף ונאמר שהמדינה הכובשת דווקא חברה בנאט"ו.

אני לא חושב שזה יגיע לרגע אמת, אבל תיאורטית, אמנם לטביה היא מדינה קטנה ו"לא חשובה", אבל עדיין חלק אינטגרלי מהבריתות הנ"ל ואני לא מאמין שתופקר. קרא לי אופטימיסט חסר תקנה, אבל זה מה שאני חושב. אגב, ציטוט מויקי על נאטו: "מטרתה העיקרית של הברית מופיעה בסעיף V של האמנה שלה, שנחתמה ב-4 באפריל 1949 בוושינגטון:

המדינות החברות מסכימות שבכל מקרה של התקפה חמושה כנגד אחת או כנגד יותר מהן, באירופה או בצפון אמריקה, תיחשב התקפה כזו כהתקפה כנגד כולן. בהתאם לכך, הן מסכימות שבמקרה של התקפה כזו, כל אחת מהן, בהתאם לזכותה להגנה עצמית המוכרת על פי סעיף 51 לאמנת האומות המאוחדות, תסייע לפי הנחוץ למדינה או למדינות שהותקפו, באופן עצמאי או בשיתוף פעולה עם המדינות האחרות. הסיוע יכול לכלול, לפי הנחוץ, גם שימוש בכוחות מזוינים. כל זאת, על מנת להחזיר את הביטחון למדינות הברית הצפון אטלנטית."

והדוגמא הקפריסאית לא קשורה לכלום, אז אנא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 3:52 pm 
מנהל פורום

נדב, הנקודה שחסרה בתיאור שלך היא רפיסות המערב. אין לי ספק שאובמה היה שמח מאוד לסייע לאוקראינה. הבעיה היא שהוא לא מסוגל (או גרוע מזה, שהוא חושב שהוא עושה משהו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 3:59 pm 
Hall of Famer

מה שראובן אמר.
ואם אתה לא מכיר את הסכם בודפשט, כדאי שתקרא. ציטטת מויקי על נאט"ו, אז כנס לויקי לקרוא על האמנה הזו. קבל ספוילר, תמצא כמה קווים מקבילים.

ולגבי קפריסין, אנא ממך... תגיד עוד כמה פעמים שזה לא קשור לכלום וזה לא יעזור לך. היא קשורה בדיוק לזה שהזכרת את לטביה כחברת האיחוד, כאילו שזה משהו שמשנה משהו אם כובשים ממנה שטח.
אז הדוגמה של קפריסין בדיוק קשורה לזה.
כמה עובדות:
מי שחברה באיחוד היא קפריסין. לא "קפריסין היוונית" או "דרום קפריסין", אלא מדינת קפריסין, שהעולם בכלל (למעט טורקיה ובמידה מסויימת אזרבייג'אן) והאיחוד בפרט, מכירים בה כריבונית על פני שטח האי כולו. כל העולם למעט המדינות שהזכרתי, ובפרט מדינות האיחוד האירופי, לא מכירות במה שהטורקים קוראים "הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין" ורואות בה שטח כבוש מידי מדינת קפריסין - חברת האיחוד.
עכשיו בוא תגיד לי איך זה לא קשור. יש כאן חברת איחוד אירופי ששטח שלה כבוש על ידי מדינה חיצונית שאינה חברת איחוד. את זה לא אני אומר, אומר את זה האיחוד בעצמו. אז מה הוא עושה בעניין, ואיך זה לא מתחבר למה שיעשה בעתיד עם שטח כבוש של חברת איחוד אחרת?
,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 6:25 pm 
Sophomore

לארה"ב אין כרגע כוחות להקצות למשבר מול רוסיה. היא עסוקה באפגניסטן ועיראק. צבא המילואים שלה עמוס מדי, וזו בעיה בפני עצמה. תקציבית היא חנוקה. אין לה כסף לממן צבא בהיקף מלא לעימות מול רוסיה. גיוס כזה יחייב אותה לגייס כסף, וגם ככה החוב הלאומי שלה מרקיע שחקים. לא, ארה"ב לא תתערב צבאית באירופה. היא תנסה להתערב דיפלומטית. תטיל סנקציות, תמחה באו"ם. צבא? לא יקרה! אין חוזה שיצליח לשכנע את האמריקאים לשלוח צבא לעימות בהיקף כזה.

כל זה עוד לפני השאלה אם לממשל אובאמה יש ביצים גדולות מספיק כדי לבחון צבאית את פוטין, שלגבי הביצים שלו, אני חושב שכבר קיבלנו מושג. הן גדולות! אובאמה לא ישחק איתו צ'יקן, גם בהתעלם מהבעיות האוביקטיביות שיש כרגע לאמריקאים.

נאט"ו?? מישהו פה באמת רואה חברה אחרת חוץ מהאמריקאים, מתחילה לחשוב של לשלוח צבא לעימות עם רוסיה? הבריטים? צרפת? קנדה? גרמניה? אף אחת מהן לא תוביל מהלך כזה. שאר המדינות בברית ממילא חוסות תחתיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 6:59 pm 
Hall of Famer

אוקיי. אז דעתי היא שמצבה של לטביה טוב יותר מתוקף הבריתות שהיא נמצאת בהן, ודעתכם היא שהבריתות האלה לא שוות כלום. בואו נשאיר את זה כך, ואם רוסיה תנסה לעשות מהלך מול לטביה-כולנו נווכח מי צדק. אני, כאמור, חושב שלא יהיה מהלך כזה בכלל וכל הדיון ממילא תאורטי בעלמא.

למה המקרה של קפריסין לא קשור?

1. קפריסין לא חברה בנאט"ו, טורקיה כן.

2. קפריסין באיחוד מ2004, שזה 30 שנה אחרי הכיבוש הטורקי של צפון האי. אתה לא באמת חושב שאני חושב שהמטריה של האיחוד היא רחבה עד כדי יציאה לעימות צבאי מול טורקיה רק לכבוד צירופה של קפריסין לאיחוד.

3. לכיבוש הטורקי יש השלכות. זו אחת הסיבות העקריות שבגינה לא מצרפים את טורקיה לאיחוד (יש שיאמרו שזה הכסת"ח), צפון קפריסין זה מחוז מבודד, עני ושכוח אל שאף אחד חוץ מטורקיה לא סוחר איתו וכמעט ולא מגיע אליו, למרות הפוטנציאל התיירותי הגדול.

אם קפריסין היתה חברה בנאט"ו, טורקיה לא, ועכשיו טורקיה היתה באה וכובשת את צפון קפריסין בשתיקת כל שאר מדינות המערב-הדוגמא שלך היתה טובה. אבל היא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 7:18 pm 
Hall of Famer

אתה זה שדיברת על חברותה של לטביה באיחוד, ולא רק בנאט"ו, כגורם מרתיע מלכבוש שטח שלה או להחזיק בשטח כבוש שלה. מקרה קפריסין מראה שלפחות החברות באיחוד לא אומרת כלום מהבחינה הזו, והנה, בתשובה 2 שלך הודית בזה בעצמך.
האם נאט"ו זה סיפור אחר? לאור ההתנהגות של הממשל האמריקאי בסוגיות אחרות עם בעלות בריתו, ולאור התפיסה המסתמנת שלו מה חשוב ומה לא חשוב, אני חושב שלא. מה שבטוח, החברות באיחוד היא ריקה כקליפת השום כשזה מגיע לסוגיות של שטח כבוש.

לגבי הכיבוש הטורקי והיחס של העולם לצפון קפריסין דה-פקטו, קבל תיקון. צפון קפריסין היא עדיין מדינה לא מוכרת ומבודדת, אבל אולי לא עודכנת שמאז שקפריסין נכנסה לאיחוד מה שקרה הוא דווקא - למרבה האבסורד - שצפון קפריסין יצאה, באופן יחסי למה שהיה קודם כמובן, מהבידוד שלה. חוקי חופש התנועה של האיחוד הכריחו דווקא את מדינת קפריסין לוותר על כמה הגבלות שהיו קיימות קודם לכן, למשל על תנועה חופשית בין שני חלקי האי. המצב לפני כן היה שאם באת מדרום קפריסין היה מותר לך לצאת לצפון רק לטיולי יום, ואם באת ישירות לצפון קפריסין (למשל בטיסה מטורקיה) - היה אסור לך להיכנס לחלק הדרומי בכלל. שני הדברים האלה כבר לא קיימים, דווקא בגלל שמדינת קפריסין חברה באיחוד. גם יחסי המסחר של האיחוד האירופי עם צפון קפריסין השתפרו באופן ניכר, התיירות התגברה באופן משמעותי, ובנוסף מנהיגי צפון קפריסין - על אף שהאזור עדיין נחשב לשטח כבוש מבחינת העולם - התקבלו לביקורים ממלכתיים גם במערב אירופה ואפילו בארה"ב.
לגבי קבלתה או אי קבלתה של טורקיה לאיחוד - מאחר שאני לא תופס אותך כאדם נאיבי, אין לי ספק שאתה לא חושב באמת ובתמים שקפריסין היא הסיבה לאי קבלתה של טורקיה. אבל אתה מוזמן לתקן אותי, אולי אני תופס אותך לא נכון... בוא ונאמר כך - אם הטורקים לא היו מוסלמים סלאש מציפים את אירופה בפועלים זולים שלוקחים עבודה מהמקומיים, סוגיית קפריסין לא הייתה מה שיעצור את הקבלה שלה לאיחוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 7:29 pm 
Hall of Famer

לגבי קבלת טורקיה לאיחוד-ראית שכתבתי "כסת"ח". אבל עדיין, היות שהאיחוד לא באמת יכול לתרץ אי קבלה של טורקיה ב"אתם מוסלמים", זו אחת הסיבות הרשמיות החזקות ביותר לאי הקבלה של טורקיה.

ולגבי מה שאתה מתאר אני דווקא מעודכן, ומה שמעניין הוא שלפני הקבלה של קפריסין לאיחוד נערך משאל עם בקרב הקפריסאים-יוונים והקפריסאים-טורקים לכינון פדרציה לשליטה באי, רעיון שזכה לתמיכה הן מהממשל היווני והן מהטורקי. הקפריסאים הטורקים הצביעו בעד, ומי שהפילו את זה היו הקפריסאים-יוונים.

ואני עדיין לא חושב שהנקודה שלך עם קפריסין באמת קשורה, גם לאור ס' 2 שלי. המצב של צפון קפריסין הכבוש הוא מצב שהעולם לא אוהב, אבל הוא לא יגרום לאירופה לצאת למלחמה על שחרורו רק בגלל שקפריסין הצטרפה לאיחוד 30 שנה אחרי שזה קרה. דווקא הסנקציה הרשמית מול טורקיה, "לא נקבל אתכם עד שתגיעו לפתרון בקפריסין", מראה שלפחות בתאוריה האירופים כן משווים לזה חשיבות מדינית.

אבל שוב, נחזור לנאט"ו, שהיא ברית צבאית פר אקסלנס ולמצב הנוכחי והעתידי, לא להסטוריה. אתה אומר שהמערב ישתוק מול התערבות צבאית מול חברת נאטו והאיחוד, אני אומר שלא, אם זה בכלל יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 20, 2014 7:38 pm 
Hall of Famer

אז אשאל אותך כך: אם הטורקים לא היו מוסלמים, אתה באמת חושב שסוגיית קפריסין היא מה שהיה עוצר את קבלתם לאיחוד? אם קראת לזה כסת"ח, אז גם אתה יודע שלא. אז אם שנינו מסכימים שזה תירוץ, ולאירופה לא באמת איכפת מזה ברמה העקרונית (עובדה שמעשית הם דווקא הולכים ומקלים עם צפון קפריסין בכל הקשור לחופש תנועה, תיירות ומסחר), אז נתייחס לזה כמו שזה - תירוץ ולא השלכה אמיתית. אירופה לא רוצה מדינה מוסלמית באיחוד, ואם לא הייתה סוגיית קפריסין, האירופים היו מוצאים כסת"ח אחר.

אם כבר משהו לא קשור פה, זה משאלי העם שציינת. הם לא שינו דבר וחצי דבר. הם לא משנים את ראיית העולם של האירופים שרואים בצפון קפריסין שטח כבוש של חברת האיחוד. מה הם עושים עם ראיית העולם הזו? משפרים את יחסי המסחר והתיירות עם המדינה דה פקטו שהכובשים הקימו, ומכריחים את המדינה החברה באיחוד - זו שהשטח כבוש ממנה - לאפשר חופש תנועה מוחלט אל ומהשטח הכבוש.
אכן תשובה ניצחת.

מעשית, פוטין אפילו לא צריך לשלוח צבא באופן רשמי. בלטביה יש מיעוט רוסי גדול (ודורש הגנה, כמובן! תיכף נשמע על זה, יש לי תחושה..) והוא יכול להפעיל חמושים פרו רוסיים, בין אם הם למעשה כוחות מיוחדים מרוסיה ובין אם לא, כשהוא מאחוריהם באופן מאיים אך לא רשמי, כמו שהוא עושה עכשיו באוקראינה. ושיבואו נאט"ו לתפוס את הרוח, במי הם יילחמו שם? הם יבואו להילחם באזרחי לטביה שרק מביעים את דעתם?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' אפריל 20, 2014 7:52 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: ראי שעל הקיר ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: