לאומית כתב:
מזמין אותך להפסיק לדבר בקלישאות. כסף שמסף, עובדתית לצ'לסי יש קישור והתקפה סופר מוגבלים. הם יכולים לשלם לאטו מילארד פאונד לשבוע, אז מה ?
אל תשווה בכלל לאתלטיקו שעוד נחשבת לקבוצה נחותה טכנית יחסית לבארסה/ריאל אבל יש לה את דייגו קוסטה, דויד וייה, מגן ברמה של חואן פראן, קוקה. אפילו שחקנים ברמה של ארדה טוראן ודייגו זה שחקנים שמבחינה טכנית, חוץ מהזאר שכרגע לא משחק, אין בצ'לסי.
וחוץ מזה, אני מזמין אותך לצפות בשידורי הליגה הספרדית. לא פעם אתלטיקו עושה בונקרים מפוארים, כולל מול קבוצות תחתית. זה קורה בדרך כלל שהיא ביתרון והיא רוצה לשמור עליו. גם במשחק בקאמפ נואו רוב המשחק היא שיחקה בונקרון/נסוג ביותר. ולאתלטיקו יש חלק במה שקרה אתמול, גם הם עלו עם מערך נסוג בהתחלה, לא היתה שום סיבה שוייה לא יפתח לצד קוסטה למשל.
ולגבי הביזתה והביטלה וכל הפסקנות (!!!!!), זו דעתך. הכי לגיטימי שבעולם, באו לעשות תוצאה והוא לא חייב שום דבר לאף אחד חוץ מלבוס שלו. ושוב, איך שלא תנסה להפוך את זה, לא מדובר כאן בריאל או ברצלונה שאם רק היה בא להם הם היו מבקיעים רביעיה. קבוצה סופר מוגבלת התקפית שבשנה הבאה אין לי ספק שהוא יעיף שם חצי קבוצה לפחות, והוא מגיע איתה לחצי גמר ואולי גם לגמר. לדעתי, שאפו.
אתה מדבר בקלישאות, בדיוק כמו מוריניו שאוהב תמיד לנופף בכמות השערים שריאל שלו כבשה. עם איכות כזו, מסורסת או לא, קשה שלא לכבוש הרבה.
הוא לוקח שחקנים יצירתיים והופך אותם ל"שחקנים טאקטיים". הוא מעדיף מערך של שלושה בלמים.
הוא מעדיף טאקטיקה של הסתגרות והאטת קצב המשחק. זה מוריניו. ככה הוא לקח תארים בכל הקריירה שלו.
אם זה הופך אותו למאמן פחות טוב? ממש לא. היו מספיק מאמנים בונקריסטיים בהיסטוריה ומעטים מהם היו מצליחים כמוהו. עם פנקס צ'קים או בלי. הוא הימם את אירופה עם פורטו שהתקציב שלה לא מדגדג את הגדולות (זו רק עוד עדות לכך שהוא לא באמת צריך לבזבז כ"כ הרבה כסף). מוריניו הוא מאמן גדול, אחד הגדולים בעולם.
אם אני אוהב את זה? ממש לא. אני אוהב כדורגל (וגם כדורסל במובן הזה) ממקום של הנאה מהמשחק. המטרה עבורי אינה מקדשת את האמצעים. אני מעדיף ליהנות מכדורגל מאשר לחיות מתוצאות. אם רק תוצאות היו מעניינות אותי, הייתי בודק מה תוצאת הסיום ולא יושב לצפות במשחק. מאמנים כמו מוריניו, מוציאים לך את החשק לראות כדורגל.