סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 12:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 1:35 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
alma כתב:
לא חושב שיש קשר בין כמות המנויים של ירושלים לאליפות של מכבי. אני בטוח אפילו שאין. כמו שאני בטוח שהערכות של ירושלים על 6000-7000 מנויים לא יתממשו. אפילו לא קרוב לזה.
לא השתנה אתמול כלום מבחינת ירושלים ומבחינת הכדורסל הישראלי.
אפילו מכמויות הקהל במילאנו ובכיכר אתמול קשה לי להתרשם.
ב2002 הביאה הפועל תל אביב לסן סירו 10,000 איש. באותה עונה הפועל תל אביב לא הייתה מסוגלת להביא כמות כזו לדרבי.
יותר מזה, בכל המסע האירופאי באותה עונה בלומפילד לא היה סולד אווט בשום משחק.
אנחנו רואים פה את תופעת העדר במיטבה ולדעתי גם בשיא הגועל שלה.
אם הייתה שם אתמול הפועל ירושלים הייתי מאוד מופתע ומאוד מוטרד אם היא לא הייתה הופכת לרגע לקבוצה של המדינה.
הבעיה היא וכבר אתמול כתבתי את זה שהסיכוי של ירושלים במסלול בו היא צועדת להיות שם לא קיים

האם מישהו בירושלים העריך שיהיו 7000-6000 מנויים? אם כן מעניין אותי מי וזו נראית לי הגזמה פראית. אני חושב שכל מספר מעל 3000 יהיה סביר ו 4000 מנויים תהיה הצלחה גדולה - זה יותר מכפול ממה שיש היום. צריך גם לזכור שבגלל הגודל של הארינה גם מי שלא יהיה מנוי יוכל לבא למשחקים ה"חשובים" ולכן לפחות מהבחינה הזו האטרקטיביות של מנוי השנה דווקא יורדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 1:56 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
uriel17 כתב:
ראי, שלח את הפוסטים של אבימאל לאישתך, אולי הוא יאובחן כמאנה-דיפרסי

למה, זיהית בהודעות שלו חלק מאני?

"חיפה 2013 או חולון 2008?"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 2:26 pm 
Sophomore

alma כתב:
קובי-כתבתי שאני לא מכיר. אם אתה מכיר בוא תשתף אותי. ואם זה נפוץ אפשר לוותר על הממונה על ההגבלים העסקים ולוותר על הרגולטור במקומות בהם היו הוא מתערב. שיעבדו קשה וישתפרו

לא רציתי שזה ישאר ללא מענה.

קח לדוגמא את ההגמוניה הספרדית על נתיבי השיט והסחר בארה"ב. הם ללא ספק היו מונופול. איך זה נגמר, כולם יודעים.

דוגמא מהעולם העסקי? בבקשה- ידיעות אחרונות היה במשך שנים מונופול בתחומו. מה המצב היום, אני מניח שגם כולם יודעים.

יש עוד המון דוגמאות כאלה. כן, זה קשה לפרוץ בשוק מונופוליסטי, אבל החסמים שבשוק הכדורסל הם לא כאלה שלא ניתן להתגבר עליהם או תלויי רגולציה ממשלתי (לא צריך רישיון מיוחד או לא בעיה לקבל אותו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 3:11 pm 
Freshman

ידיעות אחרונות יורד בגלל העידן הדיגטלי ובגלל שמישהו החליט לחלק עיתון חינם.
החסמים והפער בשוק הכדורסל הוא כזה שמחייב התערבות
סגנית אלופת ישראל זכתה אתמול באליפות אירופה
האלופה לא הייתה מסוגלת להתמודד במפעל ובכל מקרה הכרטיס למפעל לא היה שייך לה.

רוצה עולם עסקי? ליס ולבזק יש כבר שנים אותו בעלים. עד עכשיו אסרו עליו לחבר בין החברות בשביל למנוע יתרון תחרותי בשוק התקשורת.
הרגולטר בכל העולם מטפל במונפולים ומשתדל למנוע אותם עוד לפני שהפכו לכאלו
אם אנחנו מסכימים על ההגדרה שמדובר בשוק מונפוליסטי נראה לי מוזר שיש וויכוח עם צריך להתערב או לא בשוק כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 5:42 pm 
Hall of Famer

אבל זאת הנק', יכול להיות שבעלי הפועל ירושלים הנוכחיים מוכנים לחלק עיתון חינם, כלומר להכניס את היד לכיס למשך תקופה. אל תשכח גם שהבעלות של ירושלים היא לא של אדם אחד, אלא של קבוצה, כך שהנטל הכלכלי מתחלק. אין ספק שאם בעלי ירושלים לא יהיו מוכנים לפחות בשנים הראשונות להשקיע הרבה כסף, אז הסיכוי שלהם להגיע אל המטרות שהם הציבו לא קיים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 5:52 pm 
Freshman

העיתון החינם עדין לא נותן להם כרטיס ליורוליג.
וזה בדיוק מה שאני אומר, הם יכולים לייצר מאבק בליגה המקומית אבל יהיה להם קשה מאוד למנף אותו
הם תמיד יהיו תלויים בהצלחה מקצועית והיריב שלהם לא
הם יצטרכו כל עונה להכניס את היד לכיס והיריב שלהם לא.
לטווח הארוך אני לא רואה את המודל הזה עובד.
ואם אני צריך להמר מה יהיה בסוף אז אני מהמר שהפועל ירושלים תתרסק לפני שהיא תצליח להיות שווה למכבי.
שוב, אם אליפות הייתה שווה יורוליג הסיפור היה אחר. במציאות שקיימת היום הם רצים לתוך הקיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 6:09 pm 
Junior

alma כתב:
וזה בדיוק מה שאני אומר, הם יכולים לייצר מאבק בליגה המקומית אבל יהיה להם קשה מאוד למנף אותו
ואם אני צריך להמר מה יהיה בסוף אז אני מהמר שהפועל ירושלים תתרסק לפני שהיא תצליח להיות שווה למכבי.
שוב, אם אליפות הייתה שווה יורוליג הסיפור היה אחר. במציאות שקיימת היום הם רצים לתוך הקיר

למה ההנחה היא שבלי היורוליג זה לא ילך? האם ההכנסות השונות מההשתתפות ביורוליג כל כך משמעותיות? האם להערכתך יהיה אפשר למכור מנויים במחירים הרבה יותר גבוהים אם הפועל תשתתף ביורוליג? האם מישהו באמת יודע מה המודל הכלכלי של אורי אלון ושות'?
נזרקות פה כל מיני אמירות, אבל אני חושב שצריך לתת לאלון ולחבורתו קרדיט מינימלי (בכל זאת הבן אדם עם כמה הצלחות עסקיות מאחוריו, כך שהוא כנראה מבין משהו בעסקים) שיש להם איזה שהיא תכנית שלא תחייב אותם להוציא מהארנק 10 מליון דולר כל שנה. אז יכול להיות שהן מבוססות על כל מיני הנחות לא מבוססות, למשל שהפועל תגיע תוך כמה שנים ליורוליג, אבל לפחות בינתיים אני מציע לחכות קצת עם כל ההנחות על התרסקות צפויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 6:13 pm 
Senior

בלתי אפשרי יהיה לעולם לירושלים או כל קבוצה אחרת להיות שווה למכבי אלא אם כן תהיה התרסקות בלתי מוסברת של מכבי שתרסק את המועדון.
מה שמכבי בנתה היא עשתה בעשרות שנים של מונופול שהיא הייתה הקבוצה של המדינה.
היא הגיע לרמות שבלתי אפשר להגיע אליהם תוך כמה שנים וכנאה גם תוך עשרות שנים לא משנה איזה תוכנית כלכלית יש לך.
אפשר אולי להתייעל, אפשר אולי להצליח, אבל להגיע למה שמכבי הגיע יהיה בלתי אפשרי לשום קבוצה.
הדרך היחידה של קבוצה להיות שווה למכבי זה אם יגיע אוליגארך דומגת אלו שמגיעים לכדורגל ומחליט שעל הזין שלו כלכלי וזורק מיליונים כל שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 7:00 pm 
Freshman

מנחם ההנחה היא לא ההכנסות שהיורליג יכניס לירושלים כמו ההכנסות שירדו למכבי במידה ואין שיריון והיא לא מצליחה להשיג כרטיס דרך הליגה.
אין היום למכבי בעלים שמסוגל להכניס את היד עמוק לכיס וההשלכות הכלכליות יהיו קשות מאוד.
הדבר השני שנותן היורליג זה חשיפה בתקשורת הארצית שהליגה לא נותנת וגיוס ספונסרים.
אני לא חושב שהאליפות נתנה משהו לחיפה. לדעתי גם רוב האנשים היום בכיכר מקבלים את אלופת ישראל מבחינתם.
במצב כמו שהוא עכשיו לירושלים אין שום סיכוי עם כל הכבוד לאורי אלון שהוא כנראה בחור מאוד מוכשר אבל גם צריך לזכור שבשביל אקזיט צריך תכונות מאוד מסוימות ולנהל קבוצת כדורסל או עסק אחר לטווח אחר זה לא אותו דבר

קוף, אם מכבי שרדה את פרשת פאנן כמכה קלה בכנף אני לא רואה שום דבר שגורם שם לרעידת אדמה של ממש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 7:22 pm 
Junior

עלמה, נדמה לי שכשאורי אלון מדבר על הרצון שלו להגיע ליורוליג, זה לא על חשבון מכבי, כך שאני לא מבין את הטענה שלך. אני לא חושב שהמודל של אלון מתבסס על החלשת מכבי אלא על בניה של קבוצה אטרקטיבית שתצליח באירופה ותוך כמה שנים תגיע ליורוליג ותהיה שם לצד מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 7:39 pm 
Freshman

הטענה שלי היא שמכבי זה מונפול ובלי להחליש אותה לא ניתן לחיות לצידה
הטענה השנייה שלי היא שהיורוליג לא ייתן לירושלים שיריון כי ברור לכולם שזה חלוקת שוק עם מכבי
אני לא רואה את חבר מועצת המנהלים של היורוליג שימון מזרחי מצביע בעד זה ואני לא רואה את שאר החברים בקרטל מצביעים בעד זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 10:26 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

alma כתב:
ידיעות אחרונות יורד בגלל העידן הדיגטלי ובגלל שמישהו החליט לחלק עיתון חינם.
החסמים והפער בשוק הכדורסל הוא כזה שמחייב התערבות
סגנית אלופת ישראל זכתה אתמול באליפות אירופה
האלופה לא הייתה מסוגלת להתמודד במפעל ובכל מקרה הכרטיס למפעל לא היה שייך לה.

רוצה עולם עסקי? ליס ולבזק יש כבר שנים אותו בעלים. עד עכשיו אסרו עליו לחבר בין החברות בשביל למנוע יתרון תחרותי בשוק התקשורת.
הרגולטר בכל העולם מטפל במונפולים ומשתדל למנוע אותם עוד לפני שהפכו לכאלו
אם אנחנו מסכימים על ההגדרה שמדובר בשוק מונפוליסטי נראה לי מוזר שיש וויכוח עם צריך להתערב או לא בשוק כזה.

יש לציין שאלופת המדינה היתה אמורה לשחק בעונה שעברה בליגה הלאומית.
נראה לי שאתה עדיין חי בתקופת גביע אירופה לאלופות שכל המשתתפות היו אלופות המדינה שלהן. היום זה לא כך גם בליגת האלופות בכדורגל. אף אחד לא מונע מאורי אלון או ג'ף רוזן להשקיע בקבוצות שלהם סכומים יותר גדולים ולקרב אותן למכבי מבלי להחליש אותה. זה לא שאחת מהן היתה מגיעה להצלבה העונה (רוב הסיכויים שהן לא היו עולות לטופ 16)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 10:38 pm 
Sophomore

עלמה, מלבד פאנטיות הפועל תל אביבית יש תכלית לדיון?

התוכנית העסקית של אורי אלון לא הכי ברורה, אבל אנחנו יודעים שהיא מורכבת מהגדלת ההכנסות בזכות הארנה ובזכות מכירת זכויות שידור במשחקי יורוליג. אם אני לא טועה, הוא לא דיבר על מכבי ועל להחליש אותה.
להזכירך, הפועל ירושלים ויתרה על השתתפות ביורוליג, כך שלא ברור לי על מה אתה מדבר כשאתה מאשים את מכבי בהערמת קשיים על כניסת ירושלים ליורוליג.

ולגבי המונופול שאתה לא מפסיק להזכיר, יש עוד מלא דוגמאות לשווקים שהיו מונופוליסטיים והמונופולים נשברו. בד"כ, כאשר החסמים הם רגולטורים, כמו בשוק הסלולר, אז כשזה פופולרי הרגולטור מתערב. אתה טוען שמונופול של מכבי בכדורסל קשור איכשהו לחסמים רגולטורים??
כאשר המונופול נוצר כתוצאה מתנאי/ כשלי שוק אז בד"כ המונופול נשבר בגלל חברה מעולה שיוצרת לה תחרות.
עובדתית, לא הפועל (איזו שתרצה) ולא חיפה מספיק טובות מכל בחינה שהיא כדי לאתגר את המונופול הזה. במקום לבכות כל היום ולהתעסק באכלו לי שתו לי, תתחילו לייצר אלטרנטיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 10:45 pm 
מנהל פורום

הפועל תל אביב עושים עבודה מדהימה, אי אפשר לדרוש מהם יותר, הם קמו מהקבר, הצליחו במהלך ספורטיבי גדול לנפנף את שאול, תכף יש אולם נחמד, הם משתפרים מעונה לעונה, מפיקים את המקסימום מהתקציב

לא חושב שצריכות להיות טענות למה שהפועל תל אביב בשנים האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 10:48 pm 
Sophomore

לפני שמכבי היתה מכבי, הפועל תל אביב נתנה לה פייט רציני. זה שמכבי הצליחה כמו שהצליחה לא צריך להיזקף לרעתה.

ובקשר להפועל, הכל טוב ויפה, רק חבל שזה לא הגיע עם כפתור מיוט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 10:56 pm 
מנהל פורום

כן, אבל כשאתה מייעץ לעשות במקום לדבר
צריך לציין שהפועל תל אביב עושה הרבה, הרבה מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 19, 2014 11:49 pm 
Freshman

מנחם כתב:
alma כתב:

למה ההנחה היא שבלי היורוליג זה לא ילך? האם ההכנסות השונות מההשתתפות ביורוליג כל כך משמעותיות? האם להערכתך יהיה אפשר למכור מנויים במחירים הרבה יותר גבוהים אם הפועל תשתתף ביורוליג? האם מישהו באמת יודע מה המודל הכלכלי של אורי אלון ושות'?
נזרקות פה כל מיני אמירות, אבל אני חושב שצריך לתת לאלון ולחבורתו קרדיט מינימלי (בכל זאת הבן אדם עם כמה הצלחות עסקיות מאחוריו, כך שהוא כנראה מבין משהו בעסקים) שיש להם איזה שהיא תכנית שלא תחייב אותם להוציא מהארנק 10 מליון דולר כל שנה. אז יכול להיות שהן מבוססות על כל מיני הנחות לא מבוססות, למשל שהפועל תגיע תוך כמה שנים ליורוליג, אבל לפחות בינתיים אני מציע לחכות קצת עם כל ההנחות על התרסקות צפויה.

התשובה לשלושת השאלות הראשונות ששאלת היא כן חד משמעי נראה לי שההכנסות של מכבי מתחלקות פלוס מינוס 90% מהיורוליג ועוד 10% מהליגה , בלי היורוליג למכבי אין זכות קיום . בוודאי שלהפועל ירושלים שרחוקה שנות אור ממכבי מבחינת חשיפה וחוזק המותג אין סיכוי לדגדג את מכבי בלי יורוליג.

לגבי המנויים דנים פה הרבה כמה מנויים הם ימכרו , נדמה לי שהשאלה הלא פחות חשובה היא בכמה הם ימכרו . אם יעשו בסוף מכירת חיסול של מנויים ויגיעו נניח ל-5000 , זה יקדם אותם תודעתית אבל לא כלכלית .

גם לגבי תאי צפיה , זה נחמד שיש תאי צפיה עכשיו צריך שמישהו יקנה וישלם סכומים שמתקרבים למה שמכבי מקבלת .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 20, 2014 1:01 am 
Junior

יוסי להגיד שנראה לך ש90 אחוז מגיע מהיורוליג בלי לגבות את זה בשום צורה לא נשמע משכנע. מעבר לזה כיצד אתה מחלק את ההכנסה ממכירת מנויים (שמהווה מן הסתם כחמישים אחוז מן ההכנסה הכוללת של מכבי, כלומר 10-8 מליון דולר) בין היורוליג לבין הליגה? וכנ"ל לגבי ההכנסה מאלקטרה ומיתר נותני החסויות? מעבר לזה לשיטתך אם מכבי לא היתה משחקת ביורוליג היה לה תקציב של כשני מליון דולר? הרשה לי לגחך. הפועל מגיעה היום להכנסות של משהו בין 3-2.5 מליון דולר, עם אצטדיון קטן בהרבה ובלי מסורת רבת שנים של מכבי, מעניין אותי איך זה מסתדר עם הטענה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 118 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: d.k., Google [Bot], kakon3, oren_80, עופר האדום ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: