סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 10:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 544 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 11:18 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
מאד משנה לגביי הסדרה הזאת וכמובן גם לגמר אם ירושלים בטעות יגיעו לשם. כוח האש של ירושלים בפנים הופך להיות הרבה פחות גדול והרוטציה שם מאד קטנה פתאום. גרין זה יופי נגד הכלום שיש לחולון בפנים והרכב הסמול בול שלהם, אני חושב שבסדרה הזאת זה יהיה הרבה יותר בעייתי אין בחיפה אז שחקני פנים גדולים אבל כן יש שלישיה שבעיקר יכולה להעביר את הזמן ולפוצץ מכות בפנים. בנוסף זה יגרום בוודאות כמעט להרבה יותר דקות של רייט על חשבון דופרי מה שכבר אמרתי מעמיד בעיה קשה בהגנה על דונטה.

חושב שעדיין ירושלים פייבוריטים אבל מפייבוריטים ברורים לפני בלעדיו לאורך כל הסידרה זה בהחלט אפשרי לנצח משחק בחוץ. כמובן שרוט ויבזורי צריכים להתאפס על עצמם אבל אם זה יקרה גמר חוזר מול מכבי הוא אפשרות הגיונית מאד היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 21, 2014 11:22 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
המושבע ה-13 כתב:
ראובן כתב:
לא יודע אם זו אגדה או לא, אבל לי מוכר שרוט בד"כ נותן הצגות מול הפועל.

משחק ראשון ברוממה לא שיחק
משחק שני במלחה היה גדול עם 21 נקודות 6 אסיסטים
משחק שלישי במלחה 0 נקודות
משחק רביעי 11 נקודות ברוממה ו6 אסיסטים

תודה. בכל אופן התכוונתי לא רק לעונה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 12:39 am 
Sophomore

מבחינת ירושלים אלו לא סתם חדשות רעות, אלא מה שלהערכתי יסגור את העונה.
גרין הוא לא באמת תחליף, כי הוא יעוף לספסל בארבע ואז חמש עבירות כל כך מהר, שכבר אולי עדיף לחשב את הדקות בלעדיו. פראחוסקי, עם כל החסרונות שלו (ויש לא מעט כאלו) הוא השחקן היחיד בסגל שבאמת משנה זריקות לשחקנים, ומדובר בנתון חשוב מאוד לקבוצה עם שחקנים כמו רוט שבנה קריירה על חדירות התאבדות מימין+פאולים וגם רייס ויבזורי.
מה שסביר להניח שיקרה, בהגנה וגם בהתקפה, זה שדופרי יקבל הודעה שהוא קודם לעמדת הסנטר. ודופרי עושה בסופו של דבר מה בראש שלו, עם או בלי הודעות. לא פעם זה עובד יופי, אגב. הפעם זה לא. גם בהתקפה האהבל הזה מסוגל לסבסב באלגנטיות נהדרת שומרים קשוחים ולהגיע לקרש סל, רק כדי לנסות ולעשות פייד אוואי כי ככה התחשק לו (ושוב, לא פעם הזריקות האלו ייכנסו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 7:45 am 
מנהל פורום

אני מת על דופרי.

לגבי פרחוסקי, כשהיה כשיר, נטען שהוא המגבלה של הפועל ושהם נראים טוב יותר בלעדיו, ועכשיו כשהוא יחסר נטען שזו המגבלה של הפועל ושהם נראים טוב יותר איתו.... הווישפול ת'ינקינג בשיאו.

בכ"א, מכה קשה להפועל, אני מניח שחיפה פייבוריטית די ברורה עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 8:11 am 
מנהל פורום

למה שחיפה תהיה פייבוריטית די ברורה לעזאזל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 8:14 am 
מנהל פורום

כי הוא שחקן סופר חשוב, שנתן יתרון על חיפה ועכשיו הוא חסר וצריך לשחק עם יניב גרין 25 דקות ומעלה במשחק? ולסמוך על אליהו שישחק בצבע גם בהגנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 8:37 am 
Sophomore

עידן שגיב כתב:
גרין הוא לא באמת תחליף, כי הוא יעוף לספסל בארבע ואז חמש עבירות כל כך מהר, שכבר אולי עדיף לחשב את הדקות בלעדיו. פראחוסקי, עם כל החסרונות שלו (ויש לא מעט כאלו) הוא השחקן היחיד בסגל שבאמת משנה זריקות לשחקנים, ומדובר בנתון חשוב מאוד לקבוצה עם שחקנים כמו רוט שבנה קריירה על חדירות התאבדות מימין+פאולים וגם רייס ויבזורי.
מה שסביר להניח שיקרה, בהגנה וגם בהתקפה, זה שדופרי יקבל הודעה שהוא קודם לעמדת הסנטר. ודופרי עושה בסופו של דבר מה בראש שלו, עם או בלי הודעות. לא פעם זה עובד יופי, אגב. הפעם זה לא. גם בהתקפה האהבל הזה מסוגל לסבסב באלגנטיות נהדרת שומרים קשוחים ולהגיע לקרש סל, רק כדי לנסות ולעשות פייד אוואי כי ככה התחשק לו (ושוב, לא פעם הזריקות האלו ייכנסו).

בואו נשים דברים בפרופורציות. דופרי לא יהיה סנטר, דאנקן וגרין יכולים לתת 40 דקות ביחד וגם אם אליהו יתן כמה דקות בתור 5 זה לא אסון מול חיפה שאין לה סנטר אמיתי וגם לא מול מכבי נטולת הגבוהים. זה כן יקח מירושלים את אחד היתרונות היחסיים שלה ובעיקר יהיה משמעותי מול מכבי וסופו שביום טוב יכול להיות מסחטת עבירות. ירושלים גם ״ביטחה״ את עצמה עם חמישה זרים כך שעדיין יש לה ארבעה טובים שימלאו יפה את ה-120 דקות שלהם ולא יצטרכו לשלוף יותר מדי שפנים מהספסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 8:39 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שחיפה פייבוריטית ברורה , אבל אולי זה מקזז פחות או יותר את הפייבוריטיות הקלה שהייתה להפועל בגלל הביתיות. אגב , פראחובסקי העונה נגד חיפה - 5.75 נק' , 2.75 ריב' בממוצע למשחק , אבל זה יותר מהעניין הזה כמובן , יש את העניין של הרוטציה וכו'. עדיין סדרה פתוחה מאוד.

מה שיקרה בתאכלס שדאנקן ישחק יותר 5 , דופרי יקבל כמה וכמה דקות בתור 4 , וזה יכול ליצור גם יתרונות להפועל בדקות מסויימות. לדעתי הנקודה בסדרה תהיה יבזורי. אם הפועל תסגור אותו נכון , לחיפה יהיה מאוד קשה לנצח.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 8:45 am 
מנהל פורום

לא יודע אם חיפה פייבורטית אבל החסרון שלו מאוד משמעותי, יש דקות באמת שהוא נזק אבל אז בראד מספסל אותו ויש דקות שהוא יתרון גדול ואת זה נחסר מאוד
יותר מזה, הוא משנה הרכבים של היריבות, כשהוא על המגרש הוא מחייב את היריבה להתאמות של החמישיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 9:02 am 
Sophomore

אני חשוב שהפועל יכולה להסתדר מקצועית מצוין גם בלי פרחובסקי. הבעניין הוא שהיא צריכה מהר להוציא את מנקו ואריאל מההקפאה היחסית כי היכולת שלה לתמרן עם החוק הרוסי במקרה וגרין יצבור עבירות הופכת לבעייתית מאד ובנוסף בסידרה מול חולון היה נראה שברייסי רייט מתקשה גם הוא להחזיק יותר מדי דקות על המגרש (לא ברור לי למה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 9:18 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בתור אחד שעבר לא מעט פריקות אצבעות, בכל מיני דרגות, היה נראה לי חשוד מראש כשכתבו שהוא "פרק את האצבע וייעדר 10 ימים"... כתבתי כבר אז שזה נראה לי היעדרות ארוכה מאד בשביל פריקת אצבע. אז לא פריקה ולא 10 ימים... אבל לא חשבתי שהוא יסיים את העונה או משהו.
אני חושב שאי אפשר לדעת מה ההשפעה של זה תהייה. פרחוסקי הוא סוג של סופו - כוח התקפי כשהוא בראש ותופס יום ומופעל כמו שצריך, הגנה בינונית מאד, הרבה עבירות יחסית שחלקן נמכרות ממש בזול, משנה את צורת המשחק של הקבוצה. זה יכול ללכת ביום מסוים, וביום אחר עדיף לקבוצה בלעדיו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 9:23 am 
Hall of Famer

אבל תמיד עדיף שתהיה האופציה שהוא ישחק , ושרוטציית הגבוהים תהיה על 4 במקום על 3.......

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 10:57 am 
מנהל פורום

יש המון דברים שעדיף. גם עדיף שסמית ורוט ייפצעו לפני הסידרה ושלהפועל יהיה מותר לחרוג מהחוק הרוסי. השאלה היא האם הפציעה הזו פוגעת בהפועל אלא האם היא הופכת את חיפה לפייבוריטית (לא כל שכן פייבוריטית ברורה), וזה לגמרי נובמת.

מה גם שאחד השיקולים להחתים חמישה זרים זה בדיוק כדי שאם אתה מגיע למצב הזה של פציעה אז יש לך גיבוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 12:16 pm 
Hall of Famer

עידן שגיב כתב:

כנראה לא עקבת אחריי הפרח אבל מאז סיום היורוקאפ הוא מסריח את המגרש ב2 הצדדים והפועל ירושלים נראתה הרבה יותר טוב שגרין על המגרש במקומו(לצידו של דאנקן).
דופרי ישחק קצת יותר בעמדה מס 4 יתנו כנראה קצת יותר דקות למנקו בעמדה מס 3 וכמובן שגרין ובמיוחד דאנקן יקבלו יותר דקות משחק וטוב שכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 2:53 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

ככל שדופרי יהיה יותר על המגרש כך ההגנה על דונטה תהיה טובה יותר ולהיפך, לכן באפקט זה דווקא ההעדרות של פרחוננסקי (כך מכונה) תועיל לי"ם. בנוסף, חיפה טובה דווקא נגד סנטרים כבדים כי עידו וצ'וברוביץ אוהבים להרגיש גוף. זילברשטיין מנס ציונה אגב שמר חלק גדול מהסדרה על עידו עם טפירו (כן כן) ובכך החביא את טפירו בהגנה, הוציא את וואט לשמור על דונטה וניצל את העובדה שחיפה לא מסרו לעידו בכלל גם כשראו מי שומר עליו, כי עידו מצוי בכושר התקפי רע. מענין אם גרינברג ינסה להחביא את אליהו על עידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 3:15 pm 
Junior

לא מבין איך העדרות יכולה להיות יותר טובה. אם יותר דקות של דופרי זה טוב אפשר שהוא פשוט ישחק יותר. אלא אם חושבים שגרינברג לגמרי דביל ושצריך לקשור לו את הידיים.
החיסרון שלו עוד יותר משמעותי לאור זה שמדובר בסדרה, ושהפועל מגיעה אליה עם רוטציה מאד קצרה של 7 שחקנים. אני מקווה שלא נשלם על זה שהוצאנו את הצעירים מהרוטציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 3:17 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בתור אחד שעבר לא מעט פריקות אצבעות, בכל מיני דרגות,

לא אמרנו לך פעם שאתה כותב בפורום יותר מדי ? 8)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 3:41 pm 
Senior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני מת על דופרי.

לגבי פרחוסקי, כשהיה כשיר, נטען שהוא המגבלה של הפועל ושהם נראים טוב יותר בלעדיו, ועכשיו כשהוא יחסר נטען שזו המגבלה של הפועל ושהם נראים טוב יותר איתו.... הווישפול ת'ינקינג בשיאו.

בכ"א, מכה קשה להפועל, אני מניח שחיפה פייבוריטית די ברורה עכשיו.

אני טענתי את זה אבל אמרתי את זה בסדרה נגד חולון שם לדעתי זה עזר גם. חיפה לטעמי בנויה אחרת והחיסרון שלו (בעיקר בהתקפה וביכולת להעניש בצבע) הולך להיות משהו שיהיה חסר לירושלים. הוא לא אבידה שירושלים לא יכולה להתמודד איתו או משנה את הסדרה אבל הוא בהחלט חיסרון בעצם זה שלא יהיה להם את הכלי הזה להשתמש בו ובעצם לא תהיה להם אופציה רצינית מתחת לסל. זה גם יאפשר לחיפה להשתמש בהרכב הנמוך עם רנדל ב5 בלי יותר מידי בעיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 4:33 pm 
Hall of Famer

ללכת לסדרה עם רוטציה מעשית של 7 שחקנים ( כפי הנראה ) - זה בעייתי .
כאשר מכלילים גם את החוק הרוסי ואת דונטה סמית מנגד - זה כבר בעייתי מאוד .

אני בהחלט חושב שגרינברג יצטרך להעביר דקות עם ציוותים יצירתיים בהגנה ( סתם רעיונות - הלפרין על קוז'יקרו , אליהו על רייס ) , כי אחרת יהיו לו קשה לשחק בהרכב 3 הגארדים שכה הצליח לו לאחרונה ( כאשר דונטה מנגד משחק ב-3 לצד שני גבוהים ) , או לשלב את אליהו כנגד הרכב שבו רודריק וסמית משחקים 3-4 לצד גבוה בודד .

נראה לי כמו 1-3 לחיפה , כאשר אחד מהמשחקים "יוכרע מעשית" עקב היעדרות של שחקן נוסף ( לפחות ) בירושלים .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 4:37 pm 
Senior

הרכב 3 הגארדים (שהוא ההרכב הטוב שלהם בחוץ היום) הוא גם ככה בעייתי ושום ציוות שהצעת לא יפתור את זה. מהסיבה שאין אפשרות שאף אחד מהגבוהים ישמור את דונטה כמו שהיה לנס ציונה. לנס ציונה היה הרכב מאד טוב להתמודד עם חיפה בגלל האופי והסגנון שלהם, חיפה הפוך. אם ינסו לשים את הלפרין על קוז'י ולתת לאליהו או דאנקן או גרין לשמור את דונטה הוא יפרפר אותם. הם לא מיצ'ל וואט מבחינת האתלטיות הסגנון האורך והמהירות.

לדעתי אם כבר ירושלים תאלץ להשתמש בהרבה מאד אזורית בסדרה הזאת. גם לשמור על עבירות, גם לשמור על כוח וגם לסגור את המיסמאצ'ים שיש להם בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 4:40 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
ללכת לסדרה עם רוטציה מעשית של 7 שחקנים ( כפי הנראה ) - זה בעייתי .
כאשר מכלילים גם את החוק הרוסי ואת דונטה סמית מנגד - זה כבר בעייתי מאוד .

אני בהחלט חושב שגרינברג יצטרך להעביר דקות עם ציוותים יצירתיים בהגנה ( סתם רעיונות - הלפרין על קוז'יקרו , אליהו על רייס ) , כי אחרת יהיו לו קשה לשחק בהרכב 3 הגארדים שכה הצליח לו לאחרונה ( כאשר דונטה מנגד משחק ב-3 לצד שני גבוהים ) , או לשלב את אליהו כנגד הרכב שבו רודריק וסמית משחקים 3-4 לצד גבוה בודד .

נראה לי כמו 1-3 לחיפה , כאשר אחד מהמשחקים "יוכרע מעשית" עקב היעדרות של שחקן נוסף ( לפחות ) בירושלים .

בגלל שדופרי ישחק הרבה בעמדה מס 4 מנקו יקבל דקות בעמדה מס 3 .גרינברג ילך על רוטציה של 8שחקנים כנראה ברוב המשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 5:11 pm 
Sophomore

לא יודע, אני אופתע מאוד אם חיפה לוקחים את זה. ראיתי כמעט את כל הסדרה שלהם מול נס ציונה והם נראו רע מאוד, הישראלים שם בכושר מזעזע ויש גבול למה שדונטה יכול לעשות. בכלל, הכוח של דונטה הוא לא בתור איזה סקורר מטורף אלא בגיוון שלו, ביכולת שלו לשחק כמעט ב-5 עמדות ולתת כמעט-טריפל-דאבלים בלי שאתה מרגיש, בחכמת המשחק ובדברים הקטנים, אבל אני לא רואה את זה כאילו הוא שחקן שצריך "לעצור" באותה מידה שצריך לעצור את ברייסי רייט נניח (שהוא פשוט סקורר נדיר). באותה מידה שוואט עצר אותו בנס ציונה או אוונס במשחקים מול הפועל (ואין ספק ששחקנים מהסוג הזה מאוד מקשים עליו) אני חושב שגם הכושר של השחקנים האחרים בחיפה עוצר אותו. עצם המצב של חיפה כרגע שהם תלויים בדונטה בתור סקורר זה מצב לא בריא בשבילם, בימים שרוט-יבזורי-רייס נראו כמו שחקני כדורסל והיה את אופואיבו לידם (שחקן שמאוד אהבתי לפני שנפצע, והנינג לא מדגדג לו את הציפורן) הקבוצה מן הסתם היתה הרבה יותר מאוזנת וזה המקום שבו דונטה צריך להיות. לא כמו במשחק החמישי מול נס ציונה שבונים עליו להציל את המולדת בדקות האחרונות (שזה יותר מתאים באמת לשחקנים כמו ברייסי רייט או קרלון בראון).

נכון שגם ירושלים לא נראו טוב מול חולון, אבל הם קבוצה הרבה יותר מוכשרת ומאוזנת עם שני סקוררים ברמות הכי גבוהות באירופה לטעמי (רייט ודאנקן) ולידם שחקנים משלימים קלאסיים. השאלה היחידה מבחינתי היא איך דופרי יבוא לסדרה הזאת, כי זה שחקן שכשהוא רע יכול לחרב משחקים וגרינברג לא יוכל לצנן אותו בספסל כשפרחוסקי פצוע. הלפרין ואליהו הם מטבעם שחקנים לא יציבים, אבל גם כשהם פחות טובים הם בדרך כלל לא עושים הרבה נזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 5:31 pm 
Hall of Famer

אליהו הראה יכולת לעשות המון נזק השנה.

אבל אני מצטרף לאמירה שלך שלנסות "לעצור" את דונטה זו טעות. אני מעדיף שהשחקן שלו ילך לעזור על יבזורי או על רוט מאשר להפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 7:22 pm 
מנהל פורום

טל כתב:
זילברשטיין מנס ציונה אגב שמר חלק גדול מהסדרה על עידו עם טפירו (כן כן)

זה אחד הדברים הכי מגניבים ששמעתי אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 22, 2014 7:32 pm 
Senior

הוא עשה את זה גם במשחקי הליגה. וזה לא משהו חדש טפירו לא מסוגל לכאורה לשמור על אף אחד מהשחקנים הגארדים של הקבוצה ובכל משחק שזילברשטיין נתקל בבעיה הזאת גם מול קבוצות אחרות הוא היה נוהג לשים את טפירו לשמור על אחד הגבוהים של היריבה שם הוא יכול להרביץ ולהיות אגרסיבי אבל לא צריך לרדוף אחרי גארדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 544 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], Hacohen, uriel17, נ.כ.ב.ש רשמית ו 105 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: