סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 5:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 12:06 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
צריך להבין שהבדלי הכסף הם לא עד כדי כך מטורפים. מיליון דולר נטו שמכבי תיתן לעומת 2.5 מיליון יורו נטו שצסק"א תיתן זה לא בדיוק ההפרש הזה. למה?
1. ברוסיה המס הרבה יותר נמוך בישראל וכאשר בלאט יחזור לארץ הוא יצטרך לשלם את ההפרש (30%-35% מס).
2. במידה והוא יפוטר אין סרט בעולם שהוא יקבל פיצויים ראויים או את כל החוזה, למה? כי ככה זה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 12:25 pm 
Hall of Famer

את המס בלאט משלם מהיום הראשון כאילו הוא בישראל, ואני מניח שתחשיבי הנטו שלו מתואמים לכך. מעבר לזה אני מקווה בשבילו שהוא פועל תחת מטריה של חברה, אחרת הוא סתם אוכל אותה במס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 12:28 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מניח שזה תלוי במידה מסויימת אם המשפחה נשארת בישראל, לא? והיא נשארת בישראל, אז יהיה לו קשה להגדיר את "מרכז חייו" במקום אחר מבחינת מס גם אם את רוב זמנו הוא יעביר ברוסיה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 12:36 pm 
Sophomore

1. הוא משלם את המס רק אחרי חזרה לארץ (ראה מקרה הלפרין) או אם עברו X שנים ואז הוא נחשב כתושב חוזר.
2. גם תחת חברה הוא יצטרך לשלם מס חברות + מס על הדיבידנד ככה שהדבר היחיד שזה עוזר זה בהקטנת מס על ידי גידול בהוצאות.
3. אני לא כל כך מבין את הקטע המשפחתי, אם אני לא טועה יש לו שתי תאומות אחרי צבא שאחת מהן עובדת בערוץ 5 ויש לו עוד בן שלדעתי סיים עכשיו באקדמיה. יש עוד ילדים?
אני באמת מנסה להבין מה הבעיה הגדולה של המשפחה עם זה שהוא ייסע לכמה שנים ויסדר אותו ואותם כלכלית לכל החיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 1:24 pm 
Senior

G כתב:
צריך להבין שהבדלי הכסף הם לא עד כדי כך מטורפים. מיליון דולר נטו שמכבי תיתן לעומת 2.5 מיליון יורו נטו שצסק"א תיתן זה לא בדיוק ההפרש הזה. למה?
1. ברוסיה המס הרבה יותר נמוך בישראל וכאשר בלאט יחזור לארץ הוא יצטרך לשלם את ההפרש (30%-35% מס).
2. במידה והוא יפוטר אין סרט בעולם שהוא יקבל פיצויים ראויים או את כל החוזה, למה? כי ככה זה שם.

מה הביג דיל מקסימום הוא ירשום את רוב הכסף שהוא ירוויח כרווחים מבנק פאנן גם ככה אמרו שמס הכנסה לא רוצה לבדוק את זה... :-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 1:45 pm 
Hall of Famer

איך רמי קליינשטיין אמר באחד משיריו? "הבנק סגר"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 2:11 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
ביקורי מולדת במחלקה הראשונה זה נחשב בהוצאות?

העיקרון המנחה: ההוצאה תותר בקיזוז אם היא לשם הכנסה.
דוגמא: דלק עבור נהג מונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 2:18 pm 
Hall of Famer

G, אני לא מומחה מס, אבל לדעתי השאלה הקובעת היא "האם מרכז חייו בישראל". לא אם הוא עובד בחו"ל. אם המשפחה נשארת בארץ והוא חוזר אליה כל פעם שהוא לא עובד, יהיה קייס לרשויות המס לדרוש ממנו לשלם מס מלא באופן מיידי כמי שמרכז חייו בישראל. שוב, אני אומר את זה כהדיוט בתחום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 2:22 pm 
מנהל פורום

G כתב:
uriel17 כתב:

הבנתי אז מורה פרטית לרוסית ושיעורים בפיתוח קול, נחשב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 2:32 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
G, אני לא מומחה מס, אבל לדעתי השאלה הקובעת היא "האם מרכז חייו בישראל". לא אם הוא עובד בחו"ל. אם המשפחה נשארת בארץ והוא חוזר אליה כל פעם שהוא לא עובד, יהיה קייס לרשויות המס לדרוש ממנו לשלם מס מלא באופן מיידי כמי שמרכז חייו בישראל. שוב, אני אומר את זה כהדיוט בתחום.

אתה צודק במאה אחוז לגבי מרכז החיים.
העניין הוא שלאורך זמן לא בטוח שמבחן מרכז החיים יתקיים לגביו ויכול מאוד להיות שמרכז החיים שלו לא יהיה ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 2:41 pm 
Hall of Famer

אני לא כזה מתמצא בעמדה של רשויות המס בעניין, אבל עד כמה שאני יודע אם המשפחה לא עוזבת את ישראל יחד איתו יקשה עליו להראות שמרכז החיים שלו לא בישראל, גם אם יעבוד כמה שנים בחו"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 2:41 pm 
Sophomore

הדעה עד לא מזמן הייתה כי לא ניתן לפצל בין הנישום לבין משפחתו. כלומר שאם בלאט עובד ברוסיה בעוד משפחתו בישראל - לא ניתן יהיה לפצל ביניהם והמשכורת שהרוויח בחו"ל חייבת במס בישראל. אבל לאחרונה ניתן פס"ד בו כן ניתן לפצל בין השניים, בדרך זו שיהיו לאותו אדם שני מרכזי חיים, ולכן הוא לא יהיה חייב במס במדינת המוצא שלו. ברור שזה לא גורף ותלוי בהרבה נסיבות, אבל בשורה התחתונה זה חידוש גדול מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 2:45 pm 
Senior

בו נגיד ככה גם שסביר שבלאט בונה גם אם ילך לצסק"א על מעבר חזרה לארה"ב משם ככה שיש סיכוי גבוה מאד שאם הוא באמת ילך לצסק"א הוא לא יחזור לעבוד בארץ בשנים הבאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 2:51 pm 
Sophomore

אגב ממה שאני יודע, בלאט מחוייב בתשלום מס גם בארה״ב, שמחייבת במס כל מי שמחזיק באזרחות שלה ומרוויח(נראה לי) מעל מאה אלף דולר. כך שהיתרון לכאורה של מכבי מול צסק״א מתקזז פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 3:44 pm 
Hall of Famer

G כתב:
1. הוא משלם את המס רק אחרי חזרה לארץ (ראה מקרה הלפרין) או אם עברו X שנים ואז הוא נחשב כתושב חוזר.
2. גם תחת חברה הוא יצטרך לשלם מס חברות + מס על הדיבידנד ככה שהדבר היחיד שזה עוזר זה בהקטנת מס על ידי גידול בהוצאות.
3. אני לא כל כך מבין את הקטע המשפחתי, אם אני לא טועה יש לו שתי תאומות אחרי צבא שאחת מהן עובדת בערוץ 5 ויש לו עוד בן שלדעתי סיים עכשיו באקדמיה. יש עוד ילדים?
אני באמת מנסה להבין מה הבעיה הגדולה של המשפחה עם זה שהוא ייסע לכמה שנים ויסדר אותו ואותם כלכלית לכל החיים.

1. לא משנה מתי הוא משלם את המס, העניין הוא החבות במס. תושב חוזר לא רלוונטי פה.

2. בחברה משלמים מס חברות, אבל חוסכים בטוח לאומי, גם אם מושכים דיווידנד (ואין סיבה למשוך דיווידנד). ההוצאות, כאמור, מוכרות.

3. העניין הוא שבנאדם, בטח בגיל לא מאד צעיר, רוצה לעבוד בד"כ במדינה שלו ולהיות ליד אשתו וילדיו, גם אם אחרי צבא. אין לי ויכוח עם הטענה שבעבור סכום גבוה משמעותית מבארץ הוא יעדיף לנסוע. אני חושב שבעבור סכום לא גבוה משמעותית מבארץ, הוא יעדיף לעבוד בארץ. אבל זו דעה, לא שאלתי אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 3:46 pm 
Hall of Famer

פאפאלוקס כתב:
הדעה עד לא מזמן הייתה כי לא ניתן לפצל בין הנישום לבין משפחתו. כלומר שאם בלאט עובד ברוסיה בעוד משפחתו בישראל - לא ניתן יהיה לפצל ביניהם והמשכורת שהרוויח בחו"ל חייבת במס בישראל. אבל לאחרונה ניתן פס"ד בו כן ניתן לפצל בין השניים, בדרך זו שיהיו לאותו אדם שני מרכזי חיים, ולכן הוא לא יהיה חייב במס במדינת המוצא שלו. ברור שזה לא גורף ותלוי בהרבה נסיבות, אבל בשורה התחתונה זה חידוש גדול מאוד.

פס"ד גונן ופס"ד צייגר. אני לא חושב שיש מחלוקת על כך שמרכז החיים של דיוויד בלאט הוא בישראל בנקודה הזו, גם אם ייצא לשנה-שנתיים לאמן בחו"ל. כמובן שיש הרבה נסיבות לגופו של כל מקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 4:21 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
G כתב:
uriel17 כתב:

הבנתי אז מורה פרטית לרוסית ושיעורים בפיתוח קול, נחשב

אני מכיר מאמן שקיבל מימון שיעורי פיתוח קול מהמדינה, עקב מקצוע האימון השוחק את מיתרי הקול.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 4:31 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אפי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 5:28 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:

לא הכל. מוכר רק עד גובה כרטיס של מחלקת עסקים.

כל זאת, כמובן, בהנחה שמצליחים לכבס את מטרות הביקור למטרות עסקים/מקצועיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 5:32 pm 
Sophomore

פאפאלוקס כתב:
אגב ממה שאני יודע, בלאט מחוייב בתשלום מס גם בארה״ב, שמחייבת במס כל מי שמחזיק באזרחות שלה ומרוויח(נראה לי) מעל מאה אלף דולר. כך שהיתרון לכאורה של מכבי מול צסק״א מתקזז פה.

זה לא נכון כי בדיוק מקרים כאלה באות לפתור אמנות בינלאומיות למניעת כפל מס. לישראל ולארה"ב כמובן יש אחת כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 05, 2014 10:05 pm 
Sophomore

פאנוש כתב:
פאפאלוקס כתב:

זה לא נכון כי בדיוק מקרים כאלה באות לפתור אמנות בינלאומיות למניעת כפל מס. לישראל ולארה"ב כמובן יש אחת כזאת.

אתה טועה פאנוש. אמנם לא תמיד אותו אזרח בעל אזרחות כפולה שמחויב בדיווח לרשויות המס בארה"ב, אכן ייאלץ לשלם שם מס (למשל אם שילם בישראל מס בשיעור זהה או גבוה יותר ממה שהיה משלם בארה"ב), אבל בהחלט ישנם מקרים כאלה, במיוחד כאשר מדובר באנשים שמרוויחים משכורות גבוהות מאוד. ובכל מקרה, מי שלא מדווח על הכנסותיו בארה"ב עשוי למצוא את עצמו בבעיה חמורה ביום שידרוך על אדמת ארה"ב (אף אם הוא לא חייב במס שם).
אבל אני לוקח חלק מהדברים שאמרתי קודם, כי בכל זאת, אינני רו"ח וההבנה שלי במיסוי בינ"ל היא לא מעבר לבסיסית, לכן אני לא יכול להיות בטוח לגביי בלאט. אם כי אדם שמרוויח מיליון דולר לעונה, סביר להניח שיצטרך בתשלום מס בארה"ב.

אגב, בדיוק עכשיו הנושא צף במלוא עצמתו כאשר בארה"ב עומד להתקבל חוק מהפכני, לפיו בנקים במדינות זרות מחויבים לדווח לרשויות המס בארה"ב על חשבונות בנק של בעלי אזרחות אמריקאית אצלם. למה בדיוק שהבנקים הזרים ישתפו פעולה? כיוון שנקבעה סנקציה לפיה בנקים שלא יפעלו כך - הרשויות בארה"ב יחרימו 30% (או משהו באזור הזה) מהשקעותיהם (בניירות ערך, מטבע זר וכו') על אדמת ארה"ב. כך שלא יהיה שווה לאותו בנק "לחפות" על מחזיקי אזרחות אמריקאית המחזיקים בחשבון אצלם. אגב, המכה הקשה ביותר היא לאותם אנשים שבמשך שנים ניהלו חשבונות סודיים בשווייץ, שנודעה במשך שנים ארוכות כמקלט מס בשל היותה מציבה חומות בלתי מתפשרים של סודיות בנוגע לזהותם של האנשים המחזיקים בחשבון אצלם. כעת סביר להניח שבלית ברירה הם יהיו מוכרחים לדווח, והדבר יכול להעמיד את אותם בעלי חשבונות בבעיה מטורפת, שכן עבירות מס בארה"ב כמעט שקולות שם לבגידה במדינה (ההגזמה במכוון), ואנשים יכולים לחטוף שנים ארוכות בכלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 06, 2014 12:50 am 
Sophomore

אתה יוצא מנקודת הנחה ששיעור המס בארה"ב גבוה משיעורו בישראל. נקודה בעייתית משהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 06, 2014 1:12 am 
Sophomore

עד כמה שהבנתי הוא אכן כזה, אבל אשמח שיתקנו אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 06, 2014 8:23 am 
Sophomore

פאפאלוקס כתב:
אגב, בדיוק עכשיו הנושא צף במלוא עצמתו כאשר בארה"ב עומד להתקבל חוק מהפכני, לפיו בנקים במדינות זרות מחויבים לדווח לרשויות המס בארה"ב על חשבונות בנק של בעלי אזרחות אמריקאית אצלם.

קורה כבר היום בבנק הפועלים.

פאפאלוקס כתב:
עד כמה שהבנתי הוא אכן כזה, אבל אשמח שיתקנו אותי.

מס חברות בארה"ב יותר גבוה מישראל, אם אני לא טועה, 35%.
המס ליחידים נמוך יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 06, 2014 10:31 am 
Junior

לא קורה רק בבנק הפועלים, בכל הבנקים שיש לי חשבון חייבו אותי לחתום על מסמך בשם w9 (אאלט בשם) שהוא סוג של הצהרת הון לאמריקאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 25 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה