ראי שעל הקיר כתב:
אז אולי אכתוב ערך בויקיפדיה על נטפיקר.
הוא לא היה מרואיין בתכנית הזו, כאמור. הוא סיקר בה כדורסל, כולל כדורסל ישראלי שבו הוא גם ייצג בעל עניין. אז אצלך, כי אתה או כה קפדן, כתב זה רק מי שאשכרה כותב מלים על דף? אז קולב בשבילך, כזה שמוציא כתבות בקול, הנה קיבלת מונח אלטרנטיבי. ולפעמים כאמור הוא גם הנחה את התוכנית בעצמו. לפחות בפעמים שאני שמעתי את התכנית, ואני שומע הרבה את תוכניות הספורט ברדיו, לא היה שום גילוי נאות.
ועוד לא נולד פה היוזר שהצליח להעליב אותי, כולל כאלה שקיללו אותי במילים מפורשות.
אני אשמח אם תכתוב כי לא מצאתי גם בגוגל.
הרשה לי לתקן אותך שוב, באמת בלי רצון לפגוע ולא כלום: הוא כן היה מרואיין בתכנית הזו, עוד הרבה לפני שהנחה אותה. לחנה היה מתקשר אליו ושואל שאלות על כדורסל (בעיקר שאלות מקצועיות, לפני משחקים של מכבי באירופה, לפני משחקים חשובים בליגה וכו'). הוא לא סיקר בה כדורסל, הוא דיבר עליו, בערך כמו שאנחנו מדברים כאן. מקסימום אולי הזכיר ידיעות שכבר נדונו במהלך היום, ובעיקר ניתח אותן.
אני לא כה קפדן, ולא טענתי את זה. להיפך, טענתי שאתה קפדן (בד"כ), ולכן אני מרשה לעצמי לתקן אותך. זה אמור היה להחמיא לך, ולכן אני לא מבין ממה נעלבת (ואני בטח לא אקלל אותך, אתה יכול להירגע).
כתב זה לא רק מי שכותב על דף, וכמו שאמרתי - אתה יודע את זה. אני יכול להסביר פה במשך שעה מה ההבדל בין כתב לפרשן וכו', לפעמים זה גם מתערבב (ניו ג'ורנליזם). ערן סלע אכן היה כתב - אבל לא בוואן, אלא במעריב. בתקופה שהוא היה באיגוד הוא לא היה בוואן, וזה כל התיקון. שוב, לא מבין למה לקחת את זה כל כך קשה. אורן 80 מתקן כאן על ימין ועל שמאל נתונים היסטוריים, אורן (לא 80) מתקן סוגיות משפטיות, עכברי האן בי איי מתקנים דברים שאין לי מושג בהם. גם אותי תיקנו בעבר.
לעצם העניין, למרות שהתיקון לא נסב סביבו - יש בעיני הבדל גדול בין להיות כתב של אתר שמכסה גוף ובאותו הזמן משמש כדובר של אותו גוף (שזו השתנה מהמקפצה), לבין מנחה תכנית מגזינית בנושא ספורט שמשמש כדובר של גוף ספורט מסוים. כל עוד הוא לא עסק באיגוד עצמו בזמן שעבד בו - וזה בהנחה שאכן עשה את שניהם ביחד, כפי שאתה טוען (אני מוכן שוב לשאול אותו) - זה אולי ניגוד אינטרסים לכאורה, אבל הרבה פחות בולט מאשר כתב שמסקר גוף שגם משמש באותו הזמן כדובר אותו הגוף.
לכן גם ההשוואה לאבי נמני וכו' אינה הוגנת - אבי נמני, ממה שהבנתי, בפירוש מפרשן שחקנים שהוא הסוכן שלהם (מתנצל מראש אם אני טועה - לא רואה תכניות כדורגל). ערן סלע למיטב זכרוני מעולם לא עסק באייטם שקשור ישירות באיגוד בהיותו מנחה התכנית, וגם אני הייתי באותו זמן מאזין די קבוע. אתה מוזמן להאיר את עיני אם אכן עשה זאת.
אם הוא אכן עסק באייטמים שקשורים באיגוד בלי גילוי נאות - שוב, בהנחה שאכן שימש כדובר האיגוד באותו זמן - זה אכן ניגוד עניינים. אם הוא עסק בעיקר בכדורגל (זה טבען של התכניות האלו לצערי), ומדי פעם העלה את שמעון מזרחי כדי לשאול על הרגשתו לקראת עוד משחק בגביע אירופה - אני אחיה עם זה, למרות ניגוד העניינים לכאורה.
ואגב, גם אפי בירנבוים התראיין פעם בקולו בחמישיות, מגזין שאמור לסקר את הקבוצה שהוא עבד בה. זה לא ניגוד עניינים.