nadav_hacohen כתב:
1. המתנחלים הם סמל הכיבוש מבחינת הפלסטינים. האנשים שמסמלים יותר מכל את הנצחת עליבותם ואת היותם תתי-אדם מסוג ת' מינוס על ידי שלטון האפרטהייד שיושב בישראל. הם האנשים שסוללים להם כבישים נפרדים, שמקימים להם ישובי וילות על שטחים פלסטיניים בעוד הם מצטופפים במחנות פליטים או בקסבות צפופות ומוזנחות, הם האנשים שיש להם חופש תנועה ותעסוקה מוחלט בזמן שאצלם הכל תלוי בהחלטות של הממשלה והצבא. בנוסף לזה, אתה אומר "מחבלים"-שזה הנראטיב הישראלי השקרי הקלאסי. בישראל תמיד עוצרים או מחסלים רק "מחבלים". אם תבחן את זה לעומק, לא תתקשה לגלות ש"מחבלים" זו הגדרה מאד-מאד רחבה אצל הישראלים. "מחבל" יכול להיות ילד בן 15 שהוא חבר של מישהו שבן דוד שלו נחשד בזריקת אבנים, והוא יכול להיות גם סתם ילד שמשחק כדורגל בזמן שחיל האוויר "מחסל ממוקד" בעזה.
2. כאמור, לפלסטינים אין צבא. יש להם ארגונים שמבצעים פעולות ספורדיות אל מול האלימות השיטתית, הנמשכת והאגרסיבית בהרבה של הצבא הישראלי. אין כאן שום רצון להצדיק אלימות של שום צד, רק להסביר למה זה מאד טבעי שהפלסטינים ישמחו בחטיפת מתנחלים על ידי אחד מארגוני ההתנגדות, ולמה השמחה הזו לא מזעזעת אותי מעבר לזעזוע הרגיל שיש לי מאלימות.
3. לעניין ה9/11, שלא קשור בכלל לענייננו אבל דחפת, כבר אמרתי שאני סולד ומתעב לא פחות ממך אג'נדה אלימה ואיסלמיסטית. ברור שהמאבק הלאומי הפלסטיני והמאבק הלגיטימי נגד הכיבוש מתערבבים גם באידאולוגיה אלימה ואיסלמיסטית שאני מתעב. אבל אני מתעב לא פחות את האידאולוגיה האלימה והמשיחיסטית של מספר יהודים לא מבוטל.
יש כל הרבה דברים חסרי ביסוס בהרצאה הזו שאני לא יודע מהיכן להתחיל.
אבל מכיוון שהדיון הזה שחוק לעייפה לא אתחיל עוד סיבוב של דיון שכל האמירות בו צפויות ולא משכנעות אף אחד.
בבסיס העקרוני יש כמה הנחות שאנחנו חלוקים עליהם ולכן אין בסיס אמיתי לדיון:
1. אני חושב שצה״ל כן צבא מוסרי, אני מאמין בכל ליבי שכאשר נעשה סיכול ממוקד הוא נעשה כדי למנוע אסון גדול בצד שלנו. וכנ״ל לגבי הרבה מהפעולות שאתה מנסה לתאר כאכזריות ורצחניות.
2. אני מאמין שכל ממשלה שהיתה בישראל הייתה מוכנה לתת לפלשתינים שלטון עצמי כולל מדינה אם היתה לרגע מאמינה שבזה הם יעצרו ויהיה שלום. שלום עם אבו מאזן בזמן שהחמאס נשבע לשפוך את דמנו זה לא שלום בעיני.
3. למרות הניסיון הדמגוגי לתאר את כל השטחים כמחנה פליטים אחד גדול, אנחנו יודעים וראינו שגם להם יש אליטות ושכונות עושר. עזה היא לא סודן. החמאס התחיל את ההמראה שלו בחברה הפלשתינית בגלל השחיתות ששררה בפת״ח. הם ממש לא מנתבים כל משאב לטובת העם שלהם בצורה נכונה. למעשה קיום המחנות במתכונת שלהם היא אסטרטגיה מכוונת בחלקה האחד ועוני אמיתי בחלקה האחר.
והם משקיעים בנשק כסף שיכל לבנות בתים ותשתיות.
והנקודה הכי חשובה, גם אם יש צדק חלקי בטענות שלהם ובזכות שלהם על המדינה ובזכות שלהם להצביע כל עוד שהם תחת שלטוננו. מצידי שכל העקרונות הדמוקרטים ילכו לעזאזל. בשונה מהאירופים הרכרוכיים שנותנים לאיסלם להשתלט עליהם בדרך לאבדון אני לא מוכן להתאבד רק כדי לקדש חופש, דמוקרטיה ופלורליזם.
אם מתן זכויות מלאות וחופש מוחלט יביא להשמדת מדינת ישראל כמו שאני מבין אותה אז תקרא לנו דרום אפריקה מצידי.
החיים זה לא תרגיל במדע המדינה או פילוסופיה הומנית. קודם שורדים ורק אחרי זה נותנים לעקרונות יפים לנהל את החיים.