סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 11:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 418 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 1:23 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
beatla כתב:
אגב אם הם באמת נחטפו ויהיו בחיים , מעניין (וסליחה מראש שאני לוקח את הדיון למקומות כאלה) איך יגיבו ראשי הימין שהיו המתנגדים הקיצונים ביותר לעסקאות עם המחבלים בפעמיים הקודמות.

ואוו אתה אמיתי? כאילו נראה לך שהם היו נגד בגלל שכאן זה שליט, ועכשיו הימין יהיו בעד כי אלו מתנחלים?? :shock:

ובקיצור
פוציץ' כתב:
לא מפתיע, הכתובת הייתה על הקיר.
כשהערבים רואים שתמורת חייל אחד ישראל מוכנה לשחרר 1000 מחבלים ובכלל כביבי משחרר כל כמה חודשים מחבלים כמחווה לאבו מאזן או בכדי "להתחיל במו"מ עם הפלסטינים"-אין פלא שזה נותן תמריץ גדול במיוחד בשביל אוייבנו לחטוף חיילים ואזרחים. אם ישראל לא תגיב באופן קשה במיוחד, המקרים האלו יחזרו שוב ושוב.

אם נמשיך עם העסקאות זה ימשיך. 999 מחבלים + חסן משוחררים מהכלא, עבדאללה האסיר שנותר מאחור מדבר עם חברים שלו שגם הוא רוצה, חברים שלו חוטפים יהודים, עבדאללה + 999 משתחררים תמורתם, ואז גם מוחמד רוצה, וחוזר חלילה. זה באמת כזה מסובך? צריך להיות הכי קר מחשבה פה, אני לא מאמין שעכשיו שהמתנחלים כגוף יהיו בעד 1000 תמורת 1, אלא בכוח הזרוע כמו שצריך להגיב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 5:29 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
nadav_hacohen כתב:
כמה דברים:

1. גם לי הסיפור נשמע מתחילתו מוזר מאד. גם נטילת האחריות המאוחרת והלא ברורה מוסיפה למוזרותו.

2. לא יודע איך זה היום, אבל לפני 13 שנה, כשהייתי בן 14 וחובש כיפה סרוגה בישיבה תיכונית, חרשתי בטרמפים את כל ארץ ישראל כולל השטחים. ההורים שלי לא ידעו כמובן (במובן הזה הם הרבה יותר "בורגנים חילונים"), אבל חוסר הזהירות הבסיסי הזה היה נראה לגיטימי לחלוטין לכל הסביבה הד"לית שהייתי בה.

3. נורטון, זה באמת מפריע לך שהציבור הפלסטיני מזדהה עם חטיפת מתנחלים?

מה שחטפו שלושה ילדים? (טוב, רק שניים מהם) לא. זה בכלל לא מפריע לי. מה פתאום

ראה, אני נגד אלימות, נקודה. בתודעה שלי היום, לא אצטרף לשום כח לוחם-לא לצבא ישראלי ולא לארגון התנגדות פלסטיני. אבל:

הפלסטינים נמצאים תחת כיבוש אלים ומפר זכויות כבר כמעט 50 שנה. גוזלים מהם אדמות, עוצרים ומענים אותם באלפיהם וברבבותיהם (רק שאת המעצרים האלה, אתה רשאי לקרוא להם "חטיפות" אם תרצה כי חלקן הלא מבוטל הוא באמת כזה במהות, לא מפרסמים בכותרות ענק וראש הממשלה לא מדבר עליהם), גם אלה שמזדעזעים מהגדרת ישראל כמדינת אפרטהייד לא יוכלו להתעלם מכך שבמידה רבה בשטחים האפרטהייד חי ובועט-כולל ישוב שבמוצהר ערבים לא יכולים להכנס אליו ואין פוצה פה, וכל זה לפני שמדברים על אבידות בנפש. אין לפלסטינים צבא סדיר שיעמוד מול "הצבא הטוב בעולם". יש להם ארגוני התנגדות, שאת האידאולוגיה של חלקם אני מתעב לא פחות ממך, אבל זה הכח שיש להם להפעיל כנגד העוולות שמעוללים להם (וכבר ציינתי ואציין שוב שאני מתנגד לשימוש בכח זה).

הציבור הפלסטיני מזדהה עם זה, כמה טבעי. ישראלי מצוי מזדהה עם צה"ל, פלסטיני מצוי מזדהה עם ארגוני ההתנגדות שלו. אתה כה מזדעזע מחטיפה של 3 נערים (וגם אני), אבל כמה אתה מזדעזע מחטיפות או חיסולים של חפים מפשע שצה"ל מבצע באופן שוטף? אני מניח שאתה פשוט לא, ואתה בטח לא מודע לרובם המכריע של המקרים. לכשעצמי אני מזועזע מאלימות באשר היא אלימות, אבל אני גם מודע למי הצד שמפעיל יותר אלימות, באופן שוטף ובעצמה חזקה הרבה יותר. אני לא בת יענה או קולוניאליסט שמתייחס אל הכבוש והחלש ממנו כשווה בין שווים ומצפה ממנו לסטנדרטים הרבה יותר גבוהים משלי (כי ישראל חוטפת אנשים כל הזמן, ובבתי הכלא שלה נרקבים במעצר מנהלי הרבה יותר מ3 נערים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 11:11 am 
Hall of Famer

תודה נדב על כך ששיתפת שוב את הנרטיב שלך. אבל מה הקשר?
אילו ישראל היתה חוטפת שלושה חפים מפשע ושמה אותם במקום לא ידוע ונניח בתנאים דומים לאלו שהיו לגלעד שליט, אני מניח שלרוב הישראלים כנראה שלא היה כזה אכפת (אולי כן, סביר יותר להניח שלא), אבל גם שאף אחד מאותם ישראלים לא היה יוצא בתופים ובמחולות. (למעשה, אני מניח שהחלוקה היא 98 אחוז מהציבור היה אדיש לחלוטין, ושני אחוז מהציבור היה יוצא בקריאות גנאי).
אני לא מצפה מהכבוש (נניח) לסטנדרטים הרבה יותר גבוהים משלי, אני מצפה ממנו כמו מכל אדם בעולם לאותם סטנדרטים בדיוק. (ובתקווה שגם שלי יהיו גבוהים יותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 11:19 am 
Junior

נתניהו אומר הבוקר שהחמאס חטף אותם.
אם זה נכון, נראה לי שאפשר לקנות להם קברים ל״ע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 11:26 am 
Hall of Famer

אם לא הבנת את הקשר, קטונתי. לא יודע להסביר יותר טוב מזה.

ישראלים לא שמחים כשמדווחים להם ש"מחבלים נמצאים במעצר מנהלי"? הם לא בודקים מי ומה עשו ה"מחבלים". ישראל תמיד עוצרת (ופעמים רבות פשוט חוטפת) "מחבלים", אז מסתבר שאלפים ורבבות מהפלסטינים שנעצרו ע"י ישראל היו תמיד "מחבלים", אף פעם לא אזרחים חפים מפשע. זה הנראטיב הישראלי, שאין צורך לציין שהוא שקרי. אבל עזוב מעצרים. כמה ישראלים עוצרים לחשוב על החפים מפשע שנהרגים בהפצצות צה"ל וב"חיסולים ממוקדים"? על עינויי השב"כ כלפי חפים מפשע גם לא דיברנו. כן, יש הרבה מאד ישראלים ששמחים מאד שהורגים, מענים וחוטפים פלסטינאים. אם לא הייתי יודע את זה מכלי ראשון, לא הייתי אומר. אבל בתוך עמי אני חי. אפשר לשלוף מפייסבוק של יהודים אמירות שנאה מטורפות כלפי ערבים מדי יום ביומו, כולל קריאות להשמדה המונית. את זה אתה לא מביא כ"דוגמא מקסימה".

אז אחרי כל זה, אצל הפלסטינים תחליף "מחבלים" ב"מתנחלים". הם, ברובם, שונאים מתנחלים. הם, כנראה ברובם, שמחים כשחוטפים אותם. בשבילם זו פעולת התנגדות כמו שבשביל ישראלי "פעולה נגד מחבלים" היא פעולת הגנה. וכמו שהישראלים אוהבים ותומכים בפעולות צה"ל שלהם, הפלסטינים אוהבים ותומכים בפעולות הארגונים שלהם. טבעי. עצוב וטבעי, אבל טבעי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 11:27 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
נתניהו אומר הבוקר שהחמאס חטף אותם.
אם זה נכון, נראה לי שאפשר לקנות להם קברים ל״ע.

כי גלעד שליט חזר מת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 11:42 am 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
אם לא הבנת את הקשר, קטונתי. לא יודע להסביר יותר טוב מזה.

ישראלים לא שמחים כשמדווחים להם ש"מחבלים נמצאים במעצר מנהלי"? הם לא בודקים מי ומה עשו ה"מחבלים". ישראל תמיד עוצרת (ופעמים רבות פשוט חוטפת) "מחבלים", אז מסתבר שאלפים ורבבות מהפלסטינים שנעצרו ע"י ישראל היו תמיד "מחבלים", אף פעם לא אזרחים חפים מפשע. זה הנראטיב הישראלי, שאין צורך לציין שהוא שקרי. אבל עזוב מעצרים. כמה ישראלים עוצרים לחשוב על החפים מפשע שנהרגים בהפצצות צה"ל וב"חיסולים ממוקדים"? על עינויי השב"כ כלפי חפים מפשע גם לא דיברנו. כן, יש הרבה מאד ישראלים ששמחים מאד שהורגים, מענים וחוטפים פלסטינאים. אם לא הייתי יודע את זה מכלי ראשון, לא הייתי אומר. אבל בתוך עמי אני חי. אפשר לשלוף מפייסבוק של יהודים אמירות שנאה מטורפות כלפי ערבים מדי יום ביומו, כולל קריאות להשמדה המונית. את זה אתה לא מביא כ"דוגמא מקסימה".

אז אחרי כל זה, אצל הפלסטינים תחליף "מחבלים" ב"מתנחלים". הם, ברובם, שונאים מתנחלים. הם, כנראה ברובם, שמחים כשחוטפים אותם. בשבילם זו פעולת התנגדות כמו שבשביל ישראלי "פעולה נגד מחבלים" היא פעולת הגנה. וכמו שהישראלים אוהבים ותומכים בפעולות צה"ל שלהם, הפלסטינים אוהבים ותומכים בפעולות הארגונים שלהם. טבעי. עצוב וטבעי, אבל טבעי.

מחבלים = מתנחלים. הבנתי, סבבה, אפשר להמשיך הלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 11:43 am 
Junior

אני לא מאמין שאני מכניס את הראש שלי לכאן אבל נורטון, לא קראת את מה שנדב כתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 11:47 am 
Hall of Famer

קראתי בדיוק את מה שנדב כתב. אני לא מתכוון להגיב לכל אימרה שלו ולכל הנרטיב שלו, וכבר עשינו את זה מספיק פעמים על דפי הפורום. אבל אם אתה חושב שבין השורות אין כאן השוואה בין מחבלים ומתנחלים אצל נדב (וכן, אני יודע, הוא רק אמר שמבחינת הפלסטינים, תחליף את האחד בשני וכו' וגו'), אז אני חושב שאתה טועה.
מה גם שכל המניפסטים של נדב כאן, לא מסבירים למה גם כשיש פיגועים נגד ישראלים בשטח ישראל, (או לחילופין ב 9-11) הפלסטינאים יוצאים בתופים ובמחולות. אבל שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 12:01 pm 
Hall of Famer

1. המתנחלים הם סמל הכיבוש מבחינת הפלסטינים. האנשים שמסמלים יותר מכל את הנצחת עליבותם ואת היותם תתי-אדם מסוג ת' מינוס על ידי שלטון האפרטהייד שיושב בישראל. הם האנשים שסוללים להם כבישים נפרדים, שמקימים להם ישובי וילות על שטחים פלסטיניים בעוד הם מצטופפים במחנות פליטים או בקסבות צפופות ומוזנחות, הם האנשים שיש להם חופש תנועה ותעסוקה מוחלט בזמן שאצלם הכל תלוי בהחלטות של הממשלה והצבא. בנוסף לזה, אתה אומר "מחבלים"-שזה הנראטיב הישראלי השקרי הקלאסי. בישראל תמיד עוצרים או מחסלים רק "מחבלים". אם תבחן את זה לעומק, לא תתקשה לגלות ש"מחבלים" זו הגדרה מאד-מאד רחבה אצל הישראלים. "מחבל" יכול להיות ילד בן 15 שהוא חבר של מישהו שבן דוד שלו נחשד בזריקת אבנים, והוא יכול להיות גם סתם ילד שמשחק כדורגל בזמן שחיל האוויר "מחסל ממוקד" בעזה.

2. כאמור, לפלסטינים אין צבא. יש להם ארגונים שמבצעים פעולות ספורדיות אל מול האלימות השיטתית, הנמשכת והאגרסיבית בהרבה של הצבא הישראלי. אין כאן שום רצון להצדיק אלימות של שום צד, רק להסביר למה זה מאד טבעי שהפלסטינים ישמחו בחטיפת מתנחלים על ידי אחד מארגוני ההתנגדות, ולמה השמחה הזו לא מזעזעת אותי מעבר לזעזוע הרגיל שיש לי מאלימות.

3. לעניין ה9/11, שלא קשור בכלל לענייננו אבל דחפת, כבר אמרתי שאני סולד ומתעב לא פחות ממך אג'נדה אלימה ואיסלמיסטית. ברור שהמאבק הלאומי הפלסטיני והמאבק הלגיטימי נגד הכיבוש מתערבבים גם באידאולוגיה אלימה ואיסלמיסטית שאני מתעב. אבל אני מתעב לא פחות את האידאולוגיה האלימה והמשיחיסטית של מספר יהודים לא מבוטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 12:13 pm 
Hall of Famer

קשור לעניינינו בדיוק כמו שדחיפת שאר הנרטיב שדחפת בשלושת ההודעות האחרונות קשורה לענייננו. כלומר או שכן מאד או שבכלל לא. בעיניך, בתור שמאלן קיצוני האחד קשור מאד לעניינו והשני בכלל לא. בעיניי, אם הראשון קשור, הרי שהשני (וגם מה שקורה בעיראק, ובסוריה וכו' וכו') מעקר את הנרטיב מהשורש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 2:30 pm 
Sophomore

נדב, כשאתה מדבר על כבישים נפרדים אתה בוודאי לא מדבר למשל על הכביש ממנו נחטפו הילדים נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 2:46 pm 
Hall of Famer

אאלט אין היום כבר כבישים שסגורים לרכבים פלסטינים ביו"ש.
אם כבר,רשמית יש כבישים שסגורים ליהודים וכבישים המוגדרים כלא מומלצים לישראלים.

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 2:53 pm 
Sophomore

(1) אי אפשר להזדעזע מכך שהערבים (ולא רק אלה בשטחים) שמחים על חטיפת יהודים. מבחינתם כל האמצעים בדרך למטרה כשרים בהחלט. בכנות, מזעזע אותי בעשרות מונים לראות אב ערבי שמחזיק את בתו הקטנה ואומר לעיתונאי ישראלי שהוא היה גאה אם היא תתפוצץ בלב אוכלוסיה אזרחית - ישראלית. ולא, הזעזוע לא קם בי בגלל שהוא רוצה לראות עשרות ומאות ישראלים עולים השמיימה (בהחלט יכול להבין את זה), אלא שהוא אשכרה מוכן להעלות את בתו, אותה הוא מחזיק, כקורבן. זה זעזע אותי.

(2) נדב, אתה מסלף, בכוונה או שלא, את העובדות: הערבים (שוב, לא רק אלה בשטחים) לא רוצים לחטוף מתנחלים, שאינם כשלעצמם משולים עבורם ל''מחבלים''. הם רוצים והיו שמחים לחטוף כל אזרח יהודי בא"י. בפיגועים שניסו לעשות הם לא בדיוק עשו את ההבחנה בין מתנחל ליהודי אזרח ישראל. שוב, גם זה לא מזעזע אותי כלל.

(3) אם כבר עלתה שאלת המוסריות - אני חד משמעית טוען שכקבוצה (לא כבודדים) הערבים (ובכל מקום בו שולט האסלאם) בכל העולם, הם נחותים מוסרית מאתנו. חוסר המוסריות אצלם הוא מושרש, מקרי הרצח אצלם הם המוניים והפשעים שהם מסוגלים לעשות אחד כלפיי השני הם כמעט בלתי נתפשים, בין היתר דוגמת הילדה והאב שציינתי לעיל. כל זאת נובע מכך שהערך שלהם לחיי אדם מקביל לערך שלי למנת פלאפל. אם הפשעים שהם מבצעים בינם לבין עצמם הם כה מחרידים, אז הפשעים שיעשו בנו (אוייביהם) כשתינתן להם האפשרות, יעמידו את רצח המשפחה באיתמר; שחיטת תינוקות במיטתם; או סתם פיגוע התאבדות במועדון צעירים - באור חיובי.
(4) בהתאם לסעיף 3, אני חושב שהדרכים בהם ישראל פועלת כנגד אוכלוסיה כ''כ בלתי מוסרית במהותה הם יותר מלגיטימיים, ובדיוק בגלל אותו עיקרון שאתה מדבר עליו: דהיינו, אם ניתן להבין את הערבים שעושים מה שהם עושים, בשל דיכוי צבאי וכו', אז את ישראל ניתן להבין שהיא עושה מה שעושה כי היא מבינה שהיא מתמודדת עם אוכלוסיה קשה מהרגיל, בלשון המעטה.
אם כי אני מוכן להסכים שאותן הדרכים אכן מוציאים "מטמעים" נהדרים מהאוכ' הערבית הנפלאה, אך מאידך, אני עומד על כך שלא אנו הבאנו למצב הזה מלכתחילה אלא נקלענו אליו בעל כורחנו. ולכן האחריות (אם הם בכלל מבינים את המושג הזה) לסבלם של הערבים מוטלת על כתפיהם בעיקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 3:25 pm 
Sophomore

כנציג הגוש בפורום (היחיד?) אתייחס למס' נקודות שעלו כאן בדיונים ואשתדל לא להכניס עצמי בין רגליהם של הענקים בשעת היאבקותם:
אם הייתי נדרש להצביע על הנקודה הכי רגועה ונוחה לתפוס בה טרמפים בגוש עציון (שגם בכללותו למי שמכיר, הוא אזור שיש בו הרבה תנועה רגלית של אזרחים כולל ילדים ומשפחות, כמעט בכל שעות היממה, כמעט ללא נוכחות של כפרים פלסטיניים בתוך חלקו המערבי והעיקרי ואלו שכן קיימים נמצאים בסה"כ ביחסים טובים עם האוכלוסייה היהודית) זו הטרמפיאדה הזו. היא מוארת, מסודרת, עם מפרץ עצירה גדול, קרובה מאד לשער הכניסה לאלון שבות ולבסיס החטיבה המרחבית ובעיקר- בשל המיקום הגאוג' שלה אין בה כמעט תנועה פלסטינית לכיוון עמק האלה/בית שמש- יעדם המקורי של הנערים (שנמצאים כעת בכיוון ההפוך). אה, ואין מהגוש שום תחבורה ציבורית לכיוון הזה (בניגוד לירושלים אליה יש הרבה תנועה מתוך הייושבים וגם תחב"צ).
ממש במקום הזה צעדו לפני שבוע כ-5000 משתתפים שבהערכה גסה חציים היו "לא מהמגזר" שהגיעו לפסטיבל הדובדבנים בראש צורים. אני מניח שהשקט הזה והשאננות היחסית שהוא מייצר סימנו דווקא את התחנה הזו כנקודת תורפה.
קשה אולי להסביר למתבונן מן החוץ (ורבים כאן הם בכלל מבפנים) אך בנקודה הזו ובגוש בכלל זו דרך תנועה טבעית הגיונית ו-כן, בטוחה (על אף שידי רועדת כשאני מקליד זאת). החברה האלה אפילו יצאו אחראים במידה מסויימת כשבמקום לתפוס את הטרמפ מאזור כפר עציון החשוך בחרו להגיע למקום הנוח יותר. זו לא הרפתקנות ולא עצימת עיניים. אפילו לא איזה הימור של טרמפים בגולן של "מי יעצור לי". התנועה מהגוש כולו לכיוון המרכז נעה בציר הזה כמעט לכל אורך שעות היממה, בטח בחמישי בערב. ברור שמוסדות החינוך יצטרכו לעשות חשבון נפש רציני ולשנות את ההנחיות על כל המשתמע מכך אך כאמור העמידה שם היא פעולה הגיונית וסבירה בהחלט, מה גם שככל הידוע לי, ובזהירות המתבקשת, לא מדובר על סיטואציה של "עלו לרכב עם 3 מחבלים והוא חטף אותם" אלא בסיטואציה מורכבת הרבה יותר.
אין לי טענה כלפי מי שמרגיש "איך הם חיים שם/ איך הם נותנים לתפוס שם טרמפים" וכדו'. זה מאד טבעי למתבונן מן החוץ כמו שהשאלה הזו עולה באופן טבעי לתושב החוץ שצופה ב-cnn כלפי הירושלמי שעולה על אוטובוס או כלפי כל מי שמתגייס. מי שנמצא בפנים חש אחרת ואני חייב לומר כמי שמסתובב לא מעט באזור שטח החטיפה שכבר אתמול בלילה ראיתי חברה יוצאים לריצה על הציר הזה- כנראה שהחיים חזקים מכל דבר על אף שברור שהידרדרות נוספת במצב תשנה מן הסתם הרגלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 3:49 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
1. המתנחלים הם סמל הכיבוש מבחינת הפלסטינים. האנשים שמסמלים יותר מכל את הנצחת עליבותם ואת היותם תתי-אדם מסוג ת' מינוס על ידי שלטון האפרטהייד שיושב בישראל. הם האנשים שסוללים להם כבישים נפרדים, שמקימים להם ישובי וילות על שטחים פלסטיניים בעוד הם מצטופפים במחנות פליטים או בקסבות צפופות ומוזנחות, הם האנשים שיש להם חופש תנועה ותעסוקה מוחלט בזמן שאצלם הכל תלוי בהחלטות של הממשלה והצבא. בנוסף לזה, אתה אומר "מחבלים"-שזה הנראטיב הישראלי השקרי הקלאסי. בישראל תמיד עוצרים או מחסלים רק "מחבלים". אם תבחן את זה לעומק, לא תתקשה לגלות ש"מחבלים" זו הגדרה מאד-מאד רחבה אצל הישראלים. "מחבל" יכול להיות ילד בן 15 שהוא חבר של מישהו שבן דוד שלו נחשד בזריקת אבנים, והוא יכול להיות גם סתם ילד שמשחק כדורגל בזמן שחיל האוויר "מחסל ממוקד" בעזה.

2. כאמור, לפלסטינים אין צבא. יש להם ארגונים שמבצעים פעולות ספורדיות אל מול האלימות השיטתית, הנמשכת והאגרסיבית בהרבה של הצבא הישראלי. אין כאן שום רצון להצדיק אלימות של שום צד, רק להסביר למה זה מאד טבעי שהפלסטינים ישמחו בחטיפת מתנחלים על ידי אחד מארגוני ההתנגדות, ולמה השמחה הזו לא מזעזעת אותי מעבר לזעזוע הרגיל שיש לי מאלימות.

3. לעניין ה9/11, שלא קשור בכלל לענייננו אבל דחפת, כבר אמרתי שאני סולד ומתעב לא פחות ממך אג'נדה אלימה ואיסלמיסטית. ברור שהמאבק הלאומי הפלסטיני והמאבק הלגיטימי נגד הכיבוש מתערבבים גם באידאולוגיה אלימה ואיסלמיסטית שאני מתעב. אבל אני מתעב לא פחות את האידאולוגיה האלימה והמשיחיסטית של מספר יהודים לא מבוטל.

יש כל הרבה דברים חסרי ביסוס בהרצאה הזו שאני לא יודע מהיכן להתחיל.
אבל מכיוון שהדיון הזה שחוק לעייפה לא אתחיל עוד סיבוב של דיון שכל האמירות בו צפויות ולא משכנעות אף אחד.

בבסיס העקרוני יש כמה הנחות שאנחנו חלוקים עליהם ולכן אין בסיס אמיתי לדיון:

1. אני חושב שצה״ל כן צבא מוסרי, אני מאמין בכל ליבי שכאשר נעשה סיכול ממוקד הוא נעשה כדי למנוע אסון גדול בצד שלנו. וכנ״ל לגבי הרבה מהפעולות שאתה מנסה לתאר כאכזריות ורצחניות.
2. אני מאמין שכל ממשלה שהיתה בישראל הייתה מוכנה לתת לפלשתינים שלטון עצמי כולל מדינה אם היתה לרגע מאמינה שבזה הם יעצרו ויהיה שלום. שלום עם אבו מאזן בזמן שהחמאס נשבע לשפוך את דמנו זה לא שלום בעיני.
3. למרות הניסיון הדמגוגי לתאר את כל השטחים כמחנה פליטים אחד גדול, אנחנו יודעים וראינו שגם להם יש אליטות ושכונות עושר. עזה היא לא סודן. החמאס התחיל את ההמראה שלו בחברה הפלשתינית בגלל השחיתות ששררה בפת״ח. הם ממש לא מנתבים כל משאב לטובת העם שלהם בצורה נכונה. למעשה קיום המחנות במתכונת שלהם היא אסטרטגיה מכוונת בחלקה האחד ועוני אמיתי בחלקה האחר.
והם משקיעים בנשק כסף שיכל לבנות בתים ותשתיות.

והנקודה הכי חשובה, גם אם יש צדק חלקי בטענות שלהם ובזכות שלהם על המדינה ובזכות שלהם להצביע כל עוד שהם תחת שלטוננו. מצידי שכל העקרונות הדמוקרטים ילכו לעזאזל. בשונה מהאירופים הרכרוכיים שנותנים לאיסלם להשתלט עליהם בדרך לאבדון אני לא מוכן להתאבד רק כדי לקדש חופש, דמוקרטיה ופלורליזם.
אם מתן זכויות מלאות וחופש מוחלט יביא להשמדת מדינת ישראל כמו שאני מבין אותה אז תקרא לנו דרום אפריקה מצידי.
החיים זה לא תרגיל במדע המדינה או פילוסופיה הומנית. קודם שורדים ורק אחרי זה נותנים לעקרונות יפים לנהל את החיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 4:28 pm 
Sophomore

1. צבא שנאלץ לעסוק בכיבוש אוכלוסיה אזרחית, הולך ומרחיב את שולי ההגדרה של מוסר צבאי. אין לו ברירה.
2. אני לא מבין ממה נובעת האמונה שלך.

קראתי את מה שנדב כתב. אני לא חושב שיש בזה להצדיק את הטרור הפלסטיני, אבל זו הראייה הפלסטינית של הסכסוך. אני לא מתכוון לראיה החמאסניקית, אלא לראיה של הפלסטיני מרמאללה, שלא עוסק בטרור, ולא רוצח יהודים להנאתו. הכיבוש, האסירים- אלה בעיות כואבות בחברה הפלסטינית, וצריך לדעת את זה (גם אם לא להסכים או להבין- לדעת צריך).

ההתייחסות הישראלית לכאבים הפלסטינים, מאד דומה להתייחסות הפלסטינית לכאבים הישראלים. התגובה הפלסטינית לחוסר הבטחון האישי של הישראלים נעה בין פליאה לחוסר אמון ודחיה, ובכל מקרה- אי הבנה. חוסר הסובלנות בשתי החברות גורם לי להבין שהסכסוך הזה רחוק מסיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 4:35 pm 
Junior

ביליתי את המילואים בשנים האחרונות שבהם היו לי מילואים בחמ"ל מאד בכיר.
ראיתי אנשים ערכיים ומוסריים שמקבלים החלטות בכובד ראש ועם הרבה כבוד לחיי אדם.
יכול להיות שישנם מקומות אחרים שבהם ההחלטות נופלות בצורה אחרת אבל אין לי שום סיבה להאמין שדווקא אני הגעתי למקום המוסרי היחידי בכל צה"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 4:51 pm 
Sophomore

עזוב אותך מחמ"לים. לך תראה איך השטח מתנהל. על שולחן החול, הכל סטרילי.

ואל תשכח את נושא המעצרים המנהלים, שהוא פצע אמיתי בחברה הפלסטינית (השפוייה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 4:55 pm 
Junior

עזוב, אתה סתם גורר את הדיון למחוזות אחרים ונקודתיים.
הבעיה האמיתית היא שאנשים מקדשים עקרונות מוסריים שלקוחים מהאוניברסיטה וחושבים שעל מזבח העקרונות האלו נקריב את עצמנו לעולה.
אני לא טוען שאין עוולות וגם כתבתי שיש משהו גם בטענות שלהם אבל אני לא מוכן להקריב את העם שלי והמדינה שלי על מזבח הרצון לתת להם צדק.
שלום לא יתכן כאשר הצד שני לא מוכן בעצמו להקריב כלום ולסיים את הסכסוך.
אז גם אם זה לא דמוקרטי אני לא אפתח את המצור הימי כדי שיזרום לכאן נשק בכמות שתפתח כאן מלחמת עולם.
ואני לא אתן להם זכויות שוות ולהצביע אם זה אומר שזה יביא להשמדת המדינה שלי והעם שלי.
חופש, דמוקרטיה ופלורליזם הם לא מטרות אלא אמצעים להגיע למטרה.
אם המטרה היחידה שהם יביאו אותי אליה תהיה להכחדה אז לא אקדש אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 5:07 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
אאלט אין היום כבר כבישים שסגורים לרכבים פלסטינים ביו"ש.
אם כבר,רשמית יש כבישים שסגורים ליהודים וכבישים המוגדרים כלא מומלצים לישראלים.

Sent from my GT-I9500 using Forum Runner

תפסיק כבר לבלבל את המוח עם עובדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 5:11 pm 
Sophomore

לא ביקשתי ממך להקריב את העם שלך (שהוא גם שלי, וגם אני לא אובדני). מה שכן רציתי, זה להבין שהעוול עובד לשני העמים (ובוא לא נכנס לדיון למי הוא כואב יותר. גם כי אני לא בטוח שיהיה בינינו ויכוח- בסוף שנינו מאותו צד, וגם כי זו לא המטרה). זה הצעד הראשון להדברות בין העמים. אגב- הדרישה הזו שרירה וקיימת גם כלפי הצד הפלסטיני, שאני לחלוטין לא בטוח שהנכונות שלו לסיים את הסכסוך מתוך רצון לשלום אמיתי, והבנה של המצוקה הישראלית, גדולה יותר ממה שקורה אצלנו כציבור.

לא מזמן נחשפתי ליוזמה חדשה לסיום הסכסוך ע"י הקמת מדינה פדרטיבית ישראלי-פלסטינית. התגובה שלי היתה, שאני לחלוטין לא משוכנע שלסחורה הזו יהיו קונים משני צדי גבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 9:03 pm 
Junior

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 15, 2014 9:13 pm 
Hall of Famer

בסדר, הוא לא היחידי. גם רענן שקד פרסם סטטוס יפה היום, אבל מחק אותו......

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 16, 2014 12:05 am 
Junior

אני מאמין שהעקרונות האלה שכביכול הם ״מהאוניברסיטה״ אלה עקרונות חשובים והכרחיים. אני מסכים עם מוקי שלא ייכון שלום בלי צדק.
אני לא מאמין עם זאת בפינוי ישובים בכוח וחושב שלתושבי ההתנחלויות יש זכות מוסרית לבחור להישאר במקום מגוריהם. אני לא יודע אם ישראל יכולה להרשות לעצמה, לאורך זמן, להמשיך להיות הריבון בכל מקום שיש בו התנחלויות, לא בלי מהלך של מדינה דו-לאומית. אם ברצוננו לשמור על זכותנו הבינלאומית למדינה אנחנו חייבים לפעול על פי חוקים בינלאומיים שמבוססים על זכויות אדם בסיסיות.
התוצאה של המהלך הלוגי הזה הוא איזשהו מבוי סתום ולכן אני מאמין שיש להשעות את הניסיון להגיע לפתרון מדיני כולל ולנסות ליצור איזושהי נורמליזציה זמנית שתאפשר ירידה של מפלס הטינה והאיבה - בין האנשים עצמם, כדי שהמנהיגים יוכלו בהמשך להגיע להסכם שיהיה מבוסס גם על רצון טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 418 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 81 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: