סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 11:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 418 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
ואיפה בכל הפסקה הארוכה הזאת מופיעה תמיכה בטרוריסטים? כי זועבי כן תמכה. סליחה, היא רק אמרה שהם לא טרוריסטים ולא אחראים, כמו פוליטיקאית אמיתית.

והאמת היא נדב שאין לי ספק שאם כהנא היה אומר על ברוך גולדשטיין שהוא "לא טרוריסט" (כבר לא זוכר מי מהם מת קודם, נראה לי כהנא, אבל תיאורטית) ואילו זועבי היתה כותבת את הפסקה הארוכה לעיל, היית עדיין מצדיק אותה.

לא יודע מאיפה הבטחון שלך לומר את מה שאתה אומר, זו אפילו סוג של חוצפה, אבל:

1. אם זועבי היתה מציעה חוקי נירנברג כפי שהציע כהנא, בוודאי ובוודאי שהייתי מתנגד לה באופן החריף ביותר.

2. ברוך גולדשטיין, עובדתית, היה טרוריסט. הוא הרג בלא סיבה עשרות אנשים חפים מפשע בזמן תפילה. הוא טרוריסט כמו כל מחבל שהתפוצץ באוטובוס אזרחי בישראל. האנשים שחטפו את הנערים לא נמצאים בקטגוריה הזו, כל עוד לא הוכח שהם רצחו, חלילה וחס. אם יתברר שרצחו את הנערים, הם טרוריסטים. אם הם חטפו אותם למטרות מיקוח עם ישראל, גם אני לא ממהר לקרוא להם טרוריסטים. ישראל חוטפת הרבה יותר פלסטינים, ובדיון הזה כבר היינו.

נורטון כתב:
nadav_hacohen כתב:
ומה שעוד מצער בעניין של זועבי, זה שיש מעט מאד ח"כים מן הימין שהיו מסוגלים לנהל ויכוח אינטלקטואלי עם בשארה ולצאת כשידם על העליונה. מה שאין כן עם זועבי (לא שהתגובות האוטומטיות של היוגבים והליברמנים למיניהם הן אינטיליגנטיות במיוחד).

נכון, כי אין פרופסורים או בכלל אנשים עם תארים בימין, כולם בשמאל (ההזוי). ובכלל, הערבים בממוצע משכילים בהרבה ממקביליהם היהודים, ובטח ובטח שממקביליהם היהודים הימנים, חס וחלילה.

פרופסורים או תארים זה לא מעניין לעניין מה שבקשתי לומר, והטענה כאילו כל האינטלקטואלים והמשכילים נמצאים בשמאל או בקרב הערבים מעולם לא נשמעה מפי, אלא באה ממך (כמו האקסיומה המעוותת שהייתי תומך בחוקי נירנברג של זועבי). אמרתי, באופן ספציפי לחלוטין על אדם ספציפי לחלוטין, שלחברי כנסת מהימין היה קשה מאד להתמודד עמו אינטלקטואלית. מה לעשות, יש כאלה. הוא היה אדם ברמה גבוהה מאד. זועבי לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:11 pm 
Sophomore

נדב, גם לחופש הביטוי יש גבולות.
מה שהחוטפים ביצעו הוא פעולת טרור (אלא אם כן גם בזה יש לך ספק...), ופעולת טרור כנגד אזרחים.
האם היית חושב שזה לגיטימי ובגבולות חופש הביטוי שח"כ מהימין יגיד שפעולות תג מחיר הן לא פשע שנאה ושהפלסטינים הם אלה שמביאים למעשים האלה?

אז לא,לטעמי זה אסור.
זאת תמיכה במעשי אלימות וטרור.
כמו שהייתי מבקש שיעיפו את אותו ח"כ ימני פרי דמיוני מהכנסת-אותו דבר עם זועבי.

ושלא לדבר איך היא מנבלת את הפה וקוראת לילד "טיפש" ולחברת כנסת אחרת לסתום את הפה והכל בצרחות.
היא חושבת שהיא בשוק? שיעיפו אותה כבר קיבינימאט. אם אני הייתי מדבר ככה במקום העבודה שלי היו מעיפים אותי מזמן.
היא לא ראויה להיות חברת כנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:12 pm 
Hall of Famer

אני באמת באמת לא מאמין לך, ומבחינתי זו חוצפה להיות שמאל הזוי.
נקודה 2 שלך מוכיחה כמובן את מה שכתבתי לעיל. חוטפים של ילדים בני 16 הם לא טרוריסטים. מה פתאום. הם צדיקים, (או למצער, כפי שאמרה זועבי, "מסכנים". רחמים עליהם).

אגב כהנא וזועבי, אולי כתבתי את דעתי בעבר ואולי לא. דעתי בגדול היא שגם לזה וגם לזו יש זכות בגדול להביע את דעתם ואפילו להיבחר לכנסת. (כל עוד הם עצמם לא פוגעים באחרים). למעשה, אם כבר אני חושב שהזכות של זועבי גדולה יותר, לא כי היא גזענית פחות ולא כי היא מסיתה פחות, אלא כי אני לא בטוח עד כמה ההסתה שלה משפיעה (לעומת כהנא שהיה, מה לעשות, כריזמטי יותר) אבל יכול להיות שאני פשוט לא יודע, וכל הרחוב הערבי הולך אחריה בעיניים עצומות. אנעארף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:20 pm 
Sophomore

nadav_hacohen כתב:
נורטון כתב:
ואיפה בכל הפסקה הארוכה הזאת מופיעה תמיכה בטרוריסטים? כי זועבי כן תמכה. סליחה, היא רק אמרה שהם לא טרוריסטים ולא אחראים, כמו פוליטיקאית אמיתית.

והאמת היא נדב שאין לי ספק שאם כהנא היה אומר על ברוך גולדשטיין שהוא "לא טרוריסט" (כבר לא זוכר מי מהם מת קודם, נראה לי כהנא, אבל תיאורטית) ואילו זועבי היתה כותבת את הפסקה הארוכה לעיל, היית עדיין מצדיק אותה.

לא יודע מאיפה הבטחון שלך לומר את מה שאתה אומר, זו אפילו סוג של חוצפה, אבל:

1. אם זועבי היתה מציעה חוקי נירנברג כפי שהציע כהנא, בוודאי ובוודאי שהייתי מתנגד לה באופן החריף ביותר.

2. ברוך גולדשטיין, עובדתית, היה טרוריסט. הוא הרג בלא סיבה עשרות אנשים חפים מפשע בזמן תפילה. הוא טרוריסט כמו כל מחבל שהתפוצץ באוטובוס אזרחי בישראל. האנשים שחטפו את הנערים לא נמצאים בקטגוריה הזו, כל עוד לא הוכח שהם רצחו, חלילה וחס. אם יתברר שרצחו את הנערים, הם טרוריסטים. אם הם חטפו אותם למטרות מיקוח עם ישראל, גם אני לא ממהר לקרוא להם טרוריסטים. ישראל חוטפת הרבה יותר פלסטינים, ובדיון הזה כבר היינו.

נורטון כתב:
nadav_hacohen כתב:
ומה שעוד מצער בעניין של זועבי, זה שיש מעט מאד ח"כים מן הימין שהיו מסוגלים לנהל ויכוח אינטלקטואלי עם בשארה ולצאת כשידם על העליונה. מה שאין כן עם זועבי (לא שהתגובות האוטומטיות של היוגבים והליברמנים למיניהם הן אינטיליגנטיות במיוחד).

נכון, כי אין פרופסורים או בכלל אנשים עם תארים בימין, כולם בשמאל (ההזוי). ובכלל, הערבים בממוצע משכילים בהרבה ממקביליהם היהודים, ובטח ובטח שממקביליהם היהודים הימנים, חס וחלילה.

פרופסורים או תארים זה לא מעניין לעניין מה שבקשתי לומר, והטענה כאילו כל האינטלקטואלים והמשכילים נמצאים בשמאל או בקרב הערבים מעולם לא נשמעה מפי, אלא באה ממך (כמו האקסיומה המעוותת שהייתי תומך בחוקי נירנברג של זועבי). אמרתי, באופן ספציפי לחלוטין על אדם ספציפי לחלוטין, שלחברי כנסת מהימין היה קשה מאד להתמודד עמו אינטלקטואלית. מה לעשות, יש כאלה. הוא היה אדם ברמה גבוהה מאד. זועבי לא.

ההתבטאות של זועבי זה עוד בקטנה. הישה הקטנה הייתה שותפה לפעילות טרור.
מעבר לזה דבריה מהיום בהחלט מעודדים חטיפות של ילדים. הרי הכל מותר במסגרת חופש הביטוי גם שזה פוגע בביטחון המדינה.
והיא כל כך חכמה יותר מאנדי הימים שבכל ריב שלה בכנסת ובכלל היא משתמשת במושג ״גזען״ כתגובה לכל מי שלא מתיישר עם דעותיה.
אם לחטוף ילדים זה לא טרור אז מהו טרור ? לשיטתך כל עוד לא פוגעים בהם אז הכל טוב. לוגיקה מעניינת, הם בטח בחופשה שם אוכלים, שותים, צופים במונדיאל ועושים תארים על חשבון משלם המיסים הפלסטינאי.
לפחות יצא משהו טוב מדברייך. סוף סוף אני נתקל בשמאלני קיצוני שלא חושב שתג מחיר הוא טרור... או לפחות זה מה שאני מקווה שאתה חושב כי לא הגיוני שגרפיטי זה טרור וחטיפה היא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:26 pm 
Hall of Famer

נדב - לפי מה שאתה כותב הקריטריון שלך להגדרה של טרוריסט האם הוא נחשב או לא נחשב טרוריסט זה עניין של הרג.
ובכן... להבנתי, אם המטוסים שנחטפו ופגעו במגדלי התאומים היו רק נחטפים למטרות מיקוח, אז לשיטתך האנשים שחטפו את המטוס, שהם אנשים חמושים שמאיימים על נוסעי המטוס בהרג, הם לא בהכרח טרוריסטים.
אני לא מסכים עם הגישה הזאת, אני לא חושב שמישהו מסכים עם הגישה הזאת (סליחה, אולי חנין זועבי), ואני חושב שזו גישה הזויה לחלוטין ומנותקת מהמציאות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:30 pm 
Sophomore

חטיפת אזרחים למטרות מיקוח (קל וחומר רצח), זה האבא והאמא של פעולת טרור. מה ההבדל בין זה לבין חטיפת מטוס? מטרת החטיפה (רצח, או מיקוח), לא רלוונטית לשאלה האם מדובר בפעולת טרור.

מילא- לו היית טוען שגם ישראל מפעילה טרור דומה על הפלסטינים, עוד אפשר היה להתווכח על זה. צריך לבחון כל מעצר כזה לגופו, ואני לא בטוח שיש לנו גישה למידע רלוונטי שכזה, למרות שמראש אני מניח שלו היה לנו, היינו מוצאים אזרחים פלסטינים שעצורים ללא סיבה ראוייה. אבל אני לא מצליח להבין איך חטיפת אזרחים ממניעים לאומניים, היא לא אירוע טרור.

אגב- גם ברחוב הפלסטיני, ואפילו פה ושם בחמאס, תמצא מי שמתנגדים לפעולות האלה. בניגוד לפעולות נגד חיילים, אי אפשר לשווק לעולם חטיפת אזרחים כפעולות לוחמה נגד צבא כיבוש. חמאס למשל טוען שחטיפת חיילים היא לקיחת שבויים, פעולה לגיטימית במצב לוחמה. מאחר שחטיפת אזרחים אין שום דרך להסביר לבד מפעולת טרור, אפילו באגפים מתונים יותר בחמאס מעקמים את האף. גם בחמאס מבינים שזה טרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:37 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שנדב טוען שזה לא טרור רק בגלל שזה לא רצח, אני די בטוח שיש תנאי נוסף - הערבים הם התוקפן והיהודים הם הקרבן. אם זה היה הפוך, ברור לי שגם נדב היה מצטרף לדעת הרוב וטוען שזה טרור מובהק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 10:43 pm 
Sophomore

נורטון, אתה הסנגור. לך תעשה לו הנחות וגם עם זה זה פסול מכל ומכל.
הבנאדם הזוי ותלוש מהמציאות.
מר ״הייתי מצביע לזועבי״ אם יש לך אומץ תרשום את זה בפייסבוק כפאבליק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 11:03 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אני באמת באמת לא מאמין לך, ומבחינתי זו חוצפה להיות שמאל הזוי.
נקודה 2 שלך מוכיחה כמובן את מה שכתבתי לעיל. חוטפים של ילדים בני 16 הם לא טרוריסטים. מה פתאום. הם צדיקים, (או למצער, כפי שאמרה זועבי, "מסכנים". רחמים עליהם).

נורטון כתב:
אני לא חושב שנדב טוען שזה לא טרור רק בגלל שזה לא רצח, אני די בטוח שיש תנאי נוסף - הערבים הם התוקפן והיהודים הם הקרבן. אם זה היה הפוך, ברור לי שגם נדב היה מצטרף לדעת הרוב וטוען שזה טרור מובהק

מאז שאני עומד על דעתי הפוליטית הנוכחית, עניין של כמה שנים, מעולם לא תמכתי בפעולה אלימה כלשהי שאיננה הגנה עצמית מובהקת לגמרי (ברמת המישהו קופץ עליי ברחוב להכות אותי). אני פורש פה במשך השנים את דעותיי המאד שליליות על אלימות דתית/לאומנית מכל סוג. מעולם לא הצדקתי כזו. החוצפה שלך, היהירות שלך, היללנות האינהרנטית שלך (כבר איזה חודשיים לא כתבת הודעה של "נדב מחפש להכנס בי אישית!!!", מה קורה עם זה באמת?)-נניח שזה נסבל איכשהו. מה שאתה כותב פה אלה השמצות טהורות, הכפשה של ממש. דיון בוודאי אי אפשר לנהל אם אתה מניח, משום מה, שאני שקרן. אבל באיזו זכות אתה מכפיש אותי ומכניס לפי מילים שמעולם לא הייתי קרוב להשמיע?

אורליאן כתב:
חטיפת אזרחים למטרות מיקוח (קל וחומר רצח), זה האבא והאמא של פעולת טרור. מה ההבדל בין זה לבין חטיפת מטוס? מטרת החטיפה (רצח, או מיקוח), לא רלוונטית לשאלה האם מדובר בפעולת טרור.

מילא- לו היית טוען שגם ישראל מפעילה טרור דומה על הפלסטינים, עוד אפשר היה להתווכח על זה. צריך לבחון כל מעצר כזה לגופו, ואני לא בטוח שיש לנו גישה למידע רלוונטי שכזה, למרות שמראש אני מניח שלו היה לנו, היינו מוצאים אזרחים פלסטינים שעצורים ללא סיבה ראוייה. אבל אני לא מצליח להבין איך חטיפת אזרחים ממניעים לאומניים, היא לא אירוע טרור.

אגב- גם ברחוב הפלסטיני, ואפילו פה ושם בחמאס, תמצא מי שמתנגדים לפעולות האלה. בניגוד לפעולות נגד חיילים, אי אפשר לשווק לעולם חטיפת אזרחים כפעולות לוחמה נגד צבא כיבוש. חמאס למשל טוען שחטיפת חיילים היא לקיחת שבויים, פעולה לגיטימית במצב לוחמה. מאחר שחטיפת אזרחים אין שום דרך להסביר לבד מפעולת טרור, אפילו באגפים מתונים יותר בחמאס מעקמים את האף. גם בחמאס מבינים שזה טרור.

אתה יודע מה, אני מתקן חלק מדבריי. קודם כל חשוב להבהיר (וזו היתה דעתי כל הזמן, מן הסתם, מצטער שלא הבעתי אותה קודם למען הסר ספק): אני נגד חטיפה. זה מעשה מתועב שאסור שייעשה, זה פוגע בזכויות אדם בסיסיות ואני כמובן מקווה שהנערים יחזרו הביתה מהר ובשלום. ההגדרה שלך נכונה יותר: זה טרור, ומה שישראל עושה זה טרור. לקחתי בשתי ידיים.

יוטה כתב:
נורטון, אתה הסנגור. לך תעשה לו הנחות וגם עם זה זה פסול מכל ומכל.
הבנאדם הזוי ותלוש מהמציאות.
מר ״הייתי מצביע לזועבי״ אם יש לך אומץ תרשום את זה בפייסבוק כפאבליק.

רמה אינטלקטואלית נמוכה זה מילא, אבל יכולת בסיסית להבנת הנקרא? אמרתי, אבל ממש אמרתי, "לא אצביע לבל"ד בגלל זועבי". אמרתי שהייתי שוקל בחיוב הצבעה לבל"ד אילו בשארה היה עומד בראש הרשימה.

ואין לי פייסבוק. אבל אם אתה חושב שאי פעם חששתי להביע את דעותיי-ועל מנת להרגיע את נפשך ההומייה רק אומר שהמשפחה שלי ימנית כולה ואני חי ועובד בעיר ימנית מובהקת, בטח לא כזו עם תומכי בל"ד ברחובות-אז אתה שוגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 11:15 pm 
Sophomore

אתה באמת משווה בין "הטרור" הישראלי שמתבצע מחשש ביטחוני ועל מידע מודיעיני,לרוב נגד חמושים,לחטיפה של אזרחים חפים מפשע?
אני לא טוען לרגע שאין פישולים מהצד הישראלי, אבל המציאות הביטחונית קשה שמדובר בארגוני גרילה.

לפחות חזרת בך ואתה מודה שהחטיפה היא טרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 11:21 pm 
Sophomore

חוכמולוג, היית מצביע לבל״ד בגלל בשארה שהוא בוודאות סייע לאוייב לא הופך אותך לצדיק מה גם שהצבעה בשבילו מחזקת גם את זועבי עצמה אז זה אפילו גרוע יותר.
יפה לך לא להתייחס גם לשאר הדברים שכתבתי בתחילת הדף. כנראה שאתה לא יודע להתמודד עם המציאות.
לפחות יצאת חצי דביל וחזרת מחלק מדברייך. מה קרה ? הפחידו אותך המילים שכתבת ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 11:25 pm 
Freshman

לפי האמנה הרלוונטית העוסקת בחטיפות במשפט הבינלאומי ברור שהחטיפה של הנערים היא אקט של טרור ואילו המעצרים של ישראל הם לא (כל עוד לא מדובר על מקרי קיצון של קלפי מיקוחכשאין עילת מעצר לגיטימית אחרת).

אבל למה להפריע עם דברים שוליים כמו הגדרות של המשפט הבינלאומי תמשיכו להתקוטט, אני בטוח שאתם מצליחים לשכנע אחד את השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 11:41 pm 
Sophomore

לא הגדרתי את מה שישראל עושה כטרור, אלא טענתי שלו היית טוען את זה אתה, זה היה בר ויכוח (לאורך כל הדיון פה מנסים לדחוף לך מילים לפה. אל תחטא בזה בעצמך).

אני לא יכול לומר שלחלוטין נוח לי עם כל מה שאנחנו עושים עם הפלסטינים. הכלי של מעצר מנהלי הוא כלי אגרסיבי, שהשימוש בו הופך חופשי וקל מדי ככל שהשנים עוברות, והמערכות מבינות שזה כלי מהיר ונוח. האם כל העצורים המנהליים אכן אמורים להיית עצורים? אני די משוכנע שלא. האם זה יכול להחשב כטרור? אני לא חושב כך. אני לא רואה את ישראל מודיעה כי היא תשחרר את העצורים הללו אם וכאשר יעשה א', ב' וג', והיא גם לא מאיימת כי תרצח אותם אם לא יתקיימו התנאים שדרשה.

יש בין העצורים המנהליים כאלה שנעצרו שלא כדין? בהחלט. יש פה הפרה בוטה של זכויות אדם? בוודאי. הרי זה כלי מפר זכויות אדם, ואחד המבישים שהמדינה משתמשת בהם, ומוטב היה לו היה נעשה בו שימוש מושכל ובמשורה, ולא באופן פרוע כפי שקורה היום. יש סיטואציות, בהן המעצר המנהלי הוא הכלי היחיד שנותר בידי המדינה, להגן על אזרחיה. הבעיה היא, שכיום הוא הפתרון הנוח בהרבה סטואציות שבהן הוא לא הכרחי (אגב- זו אינה המצאה ישראלית. בכל הדמוקרטיות המערביות בעולם קיים כלי דומה).

אבל האם זה יכול להחשב טרור?? הרחקת לכת ידידי.

אני מזכיר לך, שמי ששבה את רון ארד ואחראי להעלמותו, הגיע לבית המשפט בישראל, עם תביעה שהגיש נגד חוקריו, על הפרת זכויות האדם שלו. אני לא רואה את שליט תובע את שוביו בבג"ץ עזה. רוצה לומר- הפרות זכויות אדם, אם וכאשר קורות בישראל, הן יוצא מן הכלל המעיד על הכלל, ויש גופים וארגונים לגיטימיים- תוך ארגוניים ואזרחיים, שעוסקים בטיפול והוקעת המעשים האלה.

ושוב- הפעילות הישראלית בשטחים, רחוקה מאד מלהיות משהו שאפשר להתגאות בו. טרור? או שאתה מגזים מאד בהגדרת הפעילות הישראלית בשטחים, או שאתה ממעיט מאד בהגדרת טרור.

אבו שוקרי, המציאות הביטחונית הזו היא תוצאה של כמעט 50 שנות כיבוש. אנחנו בחרנו -ובוחרים- לחיות בתוך המציאות הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 17, 2014 11:48 pm 
Sophomore

אורליאן, אנחנו בוחרים ? ניסינו להתנתק מהם וקיבלנו טרור מוגבר ומשוכלל מהמקומות שיצאנו מהם.
הצד השני מחנך מגיל 0 לשינאת היהודי באשר הוא.
הם סרבנים לפתרון כולל. חושבים שמגיע להם הכל מהכל כולל זכות השיבה וירושלים.
המצב היום לא אידיאלי אבל זה הרע במיעוטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 12:07 am 
Sophomore

המצב הלא אידיאלי, הוא עוד מדינה ערבית ששונאת אותנו, וגובלת בנו. יש כבר כמה כאלה בסביבה. כשאני שומע את התירוץ הזה לכיבוש, אני לא יודע אם לבכות או לצחוק. אנחנו בוחרים לכבוש ולדכא עם, ובדרך להשחית מוסרית דורות של חיילים, כי אם לא, אוי ואבוי- תהיה פה מדינת אוייב, באוטופיה המזרח תיכונית שאנחנו חיים בה. ועוד אחת בלי טנקים, בלי נמל ובלי צבא. ממש איום קיומי.

ובכלל- לבוא אחרי 50 שנה ולהגיד שהם לא מוכנים לשום פתרון, זה קצת מגוחך. א- היינו צריכים לעוף משם כבר מזמן. ממש מזמן. ב- זה לא שאנחנו רדפנו אחריהם עם הצעות לפתרונות ב- 50 השנה האחרונות, אתה יודע... ההגדרה הנכונה יותר היא, ששני הצדדים לא ממש רוצים פתרון, ושני הצדדים אוכלים את מה שהם מבשלים. רוב הישראלים מעדיפים כיבוש, טרור ושטחים, על הפרדה. רוב הפלסטינים מעדיפים להמשיך את המצב הקיים, עד ליום שבו תכפה על היהודים מדינה דו לאומית.

ואתה יודע מה? הם יותר חכמים. כי בסוף הם יזרקו אותנו לים, בהחלטה בכנסת.

כשאני מסתכל 50 שנה לתוך העתיד- אני מעדיף אותם כמדינת אויב נוספת על הגבולות שלנו. יש לנו יותר סיכוי ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 12:15 am 
Sophomore

עוד מדינת אוייב כמו זאת שקמה לנו בדרום ?למה ? למה לקחת סיכון שלא לצורך ?
ודי כבר עם ההפחדות הדביליות הללו שהם יהיו אדוני הארץ בעוד 50 שנה.
אני ממש לא מסכים שרוב העם לא רוצה שלום. בדיוק להיפך אבל לא בכל מחיר. איך אתה יכול להשוות הקמה מדינת פלשתינית כעוד אויב שלא שונה מאילו שסביבנו. אנחנו נצטרך לדאוג להם עוד שנים רבות ואני עוד לא דיברתי על ערביי ישראל, זכות השיבה, ירושלים מפולגת ועוד.
ואם נחזור לנושא התרד. תמשיכו להתעלם מזה ששיחררנו מחבלים תמורת המשך תהליך השלום (תודה רבה באמת לאבו מאזן) ותהליך השלום התפוצץ לכולנו בפנים. תמשיכו להתעלם מזה שרוצחים מקבלים ביקורים ממשפחותיהם ונהנים מרווחה כלכלית בכלא. עושים תארים על הגב של כולנו. את הציבור הישראלי לא מעניינת שביתת הרעב. הם רוצים לשבות בכיף. אין שום סיבה שנתגמש בגלל שהם הפסיקו לאכול. תמשיך להתעלם מכך שנחטפו ילדים ,קטינים לא כמו גלעד שליט שהיה כבר בוגר וחייל. הפתרון לדעתי הוא עונש מוות לכל רוצח שפל שנתפס והורשע ככה לא תהיה מוטיבציה לשחרר וממשלת ישראל לא תצטרך "להזמין חטיפות" ולשבור את הראש. win win !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 9:47 am 
Sophomore

אורליאן, לא דיברתי על סיבות. המצב הביטחוני הוא מצב נתון ולפיכך התגובות.

אתה יודע, עד לפני שבוע גם אני חשבתי שהכיבוש הוא החלק המהותי בטרור הפלסטיני.
אבל אז קרה מה שקרה בעיראק, סומליה,קניה ואפריקה בכללי, ולפני כמה שנים הפיגועים באירופה.

מה לאירופאים ולכיבוש?
מה זה כל הטרור הזה שמתרחש בעולם.

התשובה היא אחת-->איסלם.
לא יודע מה יש בדת הזאת שגורם למאמיניה להיות טובחים ורוצחים שפלים עם מעשי טרור פשוט מזוויעים. אבל כבר אי אפשר לשא לשים לב לזה.

אז כן,לכיבוש הישראלי בהחלט יש חלק,אבל זה בסה"כ חלק מתופעה כלל עולמית.
ועוד משהו-מז'תומרת מדינה פלסטינית ללא צבא ונמל? להבנתי זה חלק זה עיקרי מהדרישות שלהם והם לא מוכנים להתפשר על זה.
ובתור מישהו שלא עקב אחרי שיחות השלום,מישהו מוכן להסביר לי על מה באמת היה הפיצוץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 12:59 pm 
Freshman

אבו שוקרי כתב:

מה לאירופאים ולכיבוש?
מה זה כל הטרור הזה שמתרחש בעולם.

התשובה היא אחת-->איסלם.
לא יודע מה יש בדת הזאת שגורם למאמיניה להיות טובחים ורוצחים שפלים עם מעשי טרור פשוט מזוויעים. אבל כבר אי אפשר לשא לשים לב לזה.

אולי זה ניטפוק, וסתם כי אני מאוד אוהב הכללות (ובכל זאת, כמה מוסלמים יש בעולם? בקושי רבע מכלל האנושות, לא יותר מדי), תסתכל על זה: לפי נתונים רשמיים של ה-FBI (הייתי קצת סקפטי אבל הוא נותן שם אסמכתא מאתר רשמי של הארגון), בין 1980 ל-2005 בוצעו בשטח ארה"ב יותר מעשי טרור ע"י יהודים קיצוניים מאשר ע"י מוסלמים. אמנם זה מידע חלקי שכן מין הסתם אחרי 2001 (ואולי לפני, לא יודע) המוסלמים סומנו וייתכן שנמנעו כך מעשי טרור מתוכננים רבים, ובכל זאת. יש בעולם בערך 100,000 מוסלמים על כל יהודי. כך שמספרית, אם כבר עושים הכללות, לא בטוח שמצבנו כל כך טוב.

דתות שטוענות לעליונות מוסרית וערכית, דתות שטוענות לזכות אלוהית כזו או אחרת, בהכרח מולידות פנאטיים אלימים. אני בספק אם תמצא מובהקות סטטיסטית לכך שהאיסלאם נוטה לקיצוניות מיוחדת מבין הדתות העונות להגדרות אלה, ביחס לגודל אוכלוסיית המאמינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 1:47 pm 
Hall of Famer

ולי אין ספק שהמובהקות הזאת לא רק קיימת, אלא גם קיימת ב P<0.05 (אולי אחר כך אחפש מחקרים, אם כי קראתי כאלו בעבר).
בכל מקרה, אשמח לראות אסמכתא לנתונים האלה של ה FBI. לא בגלל שאני לא בטוח שהם קיימים (אם כי אני לא בטוח) אלא כי מאד מעניינת אותי האינטרפרציה. כך למשל, יכול להיות שהיו פחות אירועי טרור עם מוסלמים אבל הם היו חריפים הרבה יותר מאשר איזו שטות של מישהו מה"ליגה נגד השמצה" של כהנא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 2:07 pm 
Sophomore

מתי בוצעו בשטחי ארה"ב טרור ע"י יהודים?
לא זכור לי אפילו מקרה אחד אי פעם.

אולי אני טועה,אבל נראה לי הזוי מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 2:09 pm 
Hall of Famer

מצאתי את הנתונים, ואכן היו (כצפוי על ידי הליגה למניעת השמצה בשנות השמונים בעיקר). בכל מקרה, אני עובר על הנתונים כדי להסתכל קצת יותר לעומק.

http://www.bibliotecapleyades.net/socio ... rror78.htm

http://www.fbi.gov/stats-services/publi ... rror_05sum

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 2:16 pm 
Freshman

נורטון, כנס ללינק שנתתי, הוא מקשר שם לרשימה באתר הפדרלי.
ברשימה באתר הרשמי גם מצויין סוג האירועים ומס' הנפגעים (שכשלעצמו לא ממש רלוונטי, אם אופי הפעולות זהה וההבדל הוא ברמת הביצוע).

רק אציין שאני מסכים איתך ברמה מסויימת לגבי עניין האינטרפטציה. לא בדקתי לעומק ואין לי כוונה כזו, ובהחלט ייתכן שתמצא שם כי כל האירועים שבוצעו ע"י מוסלמים היו פיגועי תופת רצחניים ואילו ע"י יהודים הפרות סדר. אנא אערף. בכל זאת, אני עדיין בספק אם תצליח למצוא 100,000 אירועי טרור שבוצעו ע"י מוסלמים, עבור כל אירוע שבוצע ע"י יהודים.

(רק כדי שיהיה ברור - אין לי שום דבר בעד או נגד מוסלמים דתיים, בדיוק כשם שאין לי דבר בעד או נגד יהודים דתיים. יש לי בעיה עם פאנטים מכל סוג שהוא, וכן עם דתות ממוסדות ובכלל מסגרות אשר מחלקות את האנושות ל"אנחנו" ו"הם". אהה, וחטיפה של אזרחים היא בודאי אירוע טרור נבזה לכל דבר ועניין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 2:21 pm 
Hall of Famer

בקיצור, חרטא. הכל משנות השמונים, ואחרי קריאה קצת יותר מעמיקה ב FBI ובויקיפדיה, לא נראה לי שהיה שם אפילו פיגוע רציני אחד, ובסך הכל פחות מחמישה מתים באירועים בודדים. (לא ספרתי בדיוק, אבל נראה לי שראיתי ארבעה) גם אם נעזוב את 9-11 בצד, אני חושב שאין אפילו מה להשוות בין המאות והאלפים שהמוסלמים הרגו בארה"ב ובאירופה, למה שהיהודים עשו.
אבל אולי זה רק אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 2:22 pm 
Hall of Famer

איפה נתת לינקים? אני הזכרתי כאן שני לינקים ואמרתי שבחנתי אותם קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 18, 2014 3:06 pm 
Junior

פשוט הזוי לנסות ליצור השוואה כלשהיא בין מקרי רצח המבוצעים בשם האיסלאם, לכאלו המבוצעים ע"י יהודים, הן מבחינה כמותית ו"איכותית", והן מבחינת מהות.

אני רק אניח כאן סרטון מחריד ומזעזע, מהשבוע האחרון, ביום בו יהודים יבצעו אלפית או מליונית מהברבריות הזו נוכל להתחיל להשוות.

https://www.youtube.com/watch?v=y2VTIw9Mbms

-אזהרת צפיה קשה וחמורה בהחלט-.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 418 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Shiver ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: