סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 7:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 90 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אולמרט הורשע
הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 4:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא רואה איך זה נתון לפרשנות. בודקים נתונים מהעבר, או שיש אחוזים גבוהים לשינוי בעליון או שלא. זה קטע עובדתי (מה שכן, אפשר להתווכח האם למשל שמונים אחוז זה גבוה או נמוך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 4:46 pm 
Sophomore

כמו שאמר נורטון, כשנאשם מגיש ערעור לעליון אז מבחינה הסתברותית הסיכוי שיתקבל הוא קלוש ביותר. רבים הם המערערים שעושים זאת ממניעים פסיכולוגיים גרידא, כמו רצון להיאחז בשביב תקווה כדי לא לשקוע בייאוש מוחלט.
לעומת זאת, כשהמדינה היא המערערת הסיכויים להתקבל עולים משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 5:05 pm 
Junior

ציטוט:
לבכות...
מדינה שמשליכה אדם כזה לכלא צריכה להתבייש
מאת: אהרון קריב, מערכת וואלה! יום חמישי, 19 ביוני 2014, 13:00

מדינת ישראל צריכה להתבייש ביום בו היא משליכה לכלא את אחת מדמויות האיכות שצמחו בה.
מי שיצר מודל בינלאומי של סיוע לחלש. וכל עוונו נעוץ בכך שניסה עוד יותר לסייע לחלשים

מי שחושב שבסדום היה כאוס, טועה. בסדום היו חוקים מתקדמים. סדום העריצה מצוינות. היא לא נתנה לפרזיטים לחיות על חשבון החברה, זה מחליש את החברה מבפנים.
סדום העריצה את "העבודה והמלאכה" ולא היו שם מקבצי נדבות תחת הגשר. הם היוו אבן ריחיים על צווארה של החברה וגרמו להאטה של המשק.
המטרה המרכזית של הממשל הסדומי הייתה להכניס למעגל העבודה עוד ועוד אנשים. לא לתת להם חלילה תמיכה. זה עלול לגרום להם להישאר במעגל העוני.

אגב, זה היה מודל מוצלח במיוחד. סדום הייתה פנינת טבע בנוף הים-תיכוני הקדום. כשלוט, בן דודו של אברהם אבינו, חיפש גן עדן קטן לגור בו הוא מצא את סדום. מקום ירוק, יפה ופורח. מקום שהכלכלה משגשגת וכולם מצליחים.
הייתה רק בעיה קטנה עם ביתו של לוט שפעם ראתה עני רעב ללחם. היא נתנה לו פרוסה. זהו פשע בל ימחה בסדום. משמעותה של הפרוסה הזאת זה עוד ציבור שחי על חשבון משלם המיסים שלמעמד הביניים נמאס לסחוב אותם על גבו.

גם השופט דוד רוזן התפעל מאוד מן השיטה הסדומית. בפסק דין אכזרי ונוקשה הוא שולח לכלא את אחד מדמויות הפאר שצמחו במדינת ישראל בכל שנותיה. כל עוונו נעוץ בכך שהוא קיבל תרומה עבור החולים, הנזקקים והסיעודיים הנתמכים על ידי "יד שרה".
מדובר באדם שהשופט עצמו מעיד עליו כי "שלא לתפארת המליצה, ניתן לומר כי הנאשם הקדיש את חייו לעשיית מעשי צדקה וחסד. מדובר בנאשם שלא ביקש ליהנות דווקא ממטעמי החיים, ובוודאי לא להתפנק ולהנעים זמנו בחיים נוחים וראוותניים.
השופט גם יודע לספר שהוא "לא נטל כספי שוחד לכיסו". אגב, השופט החמיץ את העיקר: מעבר לאדם שהעדיף את הסיוע לציבור על גבי רווחתו האישית וחי בדירה צנועה בזמן שנכים שהוא לא מכיר ולא יכיר נהנים מציוד רפואי מתקדם. החיסכון שהוא יצר למשלם המיסים מידי שנה עומד על מליארד וארבע מאוד מיליון שח. אומר זאת שוב: "יד שרה" חוסכת למדינה בחיסכון של מיטות אשפוז וסיוע רפואי 1,400,000,000 שקלים מידי שנה.

יד שרה גם מעסיקה המון אנשים בעלי מוגבלויות, במקום שהם יפלו על הרווחה ומשלמי המיסים.
המודל של "יד שרה" (שהוא גם אחד משלושת הארגונים הישראלים המוכרים באו"ם לצד זק"א ומד"א) נלמד בערים גדולות ברחבי העולם כמו לוס אנג'לס ואחרות.

אורי לופוליאנסקי הוא לא רק גאון חברתי, הוא אחת מדמויות הפאר שעל כל ישראלי להיות גאה בה. לא השופט רוזן. לדידו יש לשלוח את הנ"ל לכלא על כך שהשיג תמיכה ל"יד שרה". תמיכה שמסייעת ברגעים אלו לעוד חולה להישאר ביית במקום להתאשפז. שמעניקה ניידות לעוד נכה. שנותנת תעסוקה ומשכורת לעוד מוגבל. על פי דוקטרינת רוזן, לסייע לחלש זו עבירה פלילית שעונשה כליאה בכלוב אחד עם אחרון העבריינים. אני יודע שהשופט נימק את עצמו בטיעון משפטי קלוש הטוען כי "גם משלא נטל כספי שוחד לכיסו, כספי השוחד שימשו להעצמתו והגדלת כוחו והשפעתו" אולם מהם כוחו והשפעתו אם לא עשייה ציבורית שגם השופט רוזן אינו יכול להיות עיוור אליה?

אורי לופוליאנסקי חולה מאוד. המדינה תיאלץ להתאים במיוחד את תנאי הכליאה כדי לאפשר לו לשהות מאחורי סורג ובריח. אורי, שכל ימיו דאג לחולי מדינת ישראל, מושלך לכלא על עוונו החמור לסייע לחולים בדיוק כשהוא חולה.

מדינה שמשליכה אדם כזה לכלא צריכה להתבייש. יקח שנים כדי לתקן את העוול המוסרי, החינוכי והציבורי העולה מפסק הדין הזה שנים.
ידיד אמר לי שמן הראוי יהיה להפסיק את פעילותה של יד שרה בזמן שאורי בכלא.
אני מסכים איתו שלפחות חלק משופטינו ראוי שיתנזרו מקבלת טובת הנאה מ"ארגון הפשע" יד שרה.

ולתפארת מדינת סדום.

וזה מה שכתב שחר אילן שאינו חשוד באהבת חרדים:

ציטוט:
יש שני אנשים שכתבתי עליהם שאם יש ל"ו צדיקים בדור הם נמנים עליהם. אורי לופוליאנסקי היה אחד מהם (Sigal Rozen היתה השניה). הרעיון שלופוליאנסקי ישב בכלא הוא בילתי נסבל. האמת? קשה לומר משהו טוב על חברה ששולחת את אחד מגדולי צדיקיה לכלא. נכון קשה לומר גם משהו טוב על חברה שיש בה פרשיות מושחתות כמו הולילנד. אני לא אכנס להתפלפלות על לאן הלך הכסף וכל זה. רק אציין שלופוליאנסקי כידוע לכולנו רחוק מלהיות אדם עשיר. רובנו היינו מקבלים פסק דין בלי כלא. 6 שנים? השופט רוזן סבל מליקוי מאורות קשה. עכשיו קשה לראות איך אפילו העליון מוציא אתנו מגוב החרפה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 5:30 pm 
Hall of Famer

עוד שניה אני אחשוב שחלקו של אורי לופוליאנסקי בפרשת הולילנד בכלל היה אות ומופת להתנהלות איש ציבור לפי הכתבה שהבאת.
שורה תחתונה, לופוליאנסקי לקח שוחד. על זה הוא צריך להיענש. המעשה לא ראוי ואי אפשר לצבוע זאת בשום צבע אחר. לא אפשרי שהמדינה תקבל התנהלות כזאת של אנשי ציבור, גם אם הם באים לשרת את הציבור.
מה שכן, העובדה שהכסף לא הלך לכיס פרטי של אדם זה או אחר, אלא למפעל באמת ראוי להתפעלות אמורה להפחית מהעונש.
אני גם בכלל לא בטוח שהעבירה שלופוליאנסקי ביצע היא שוחד (אם אכן על זה הורשע) או אפילו קבלת טובות הנאה. אולי יותר בכיוון של מנהל לא תקין או משהו כזה.
שוב עונש מחייב, בעיני גם מאסר (כמובן בכפוף למצבו הבריאותי), אבל העונש שהשופט השית על לופוליאנסקי נראה מוגזם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 5:36 pm 
Junior

לא יודע, ממדינה בה אנשים שהרגו בתאונת פגע וברח מקבלים 2-3 שנות מאסר, הוא הדין לאנסים וכו', ולופוליאנסקי מקבל 6 שנים, אני כבר לא מצפה לכלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 5:41 pm 
Hall of Famer

גינות, מה לדעתך היה השופט צריך לקבוע בנוגע ללופוליאנסקי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 5:55 pm 
Junior

לא בקיא מספיק בתקדימים ובנהלים, מחד לפי הסטנדרטים הקיימים ולאור אופי העבירה עבודות שירות יספיקו בהחלט אולי בתוספת קנס כספי סביר אלא שיש משהו אבסורדי בלתת לאיש עבודות שירות באשר זה מה שהוא עושה כבר 30 שנה, מאידך האם הוא אמור לסבול בשל כך?

בקיצור לצד המחמיר ביותר 6-9 חודשי מאסר...

...וחנינה לאור מצבו הבריאותי הקשה, ראבאק, גם הטרוריסט של לוקרבי שוחרר בשל מחלת הסרטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 6:04 pm 
Junior

ריבלין יחון אותו מהר מאוד לטעמי.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 6:09 pm 
Hall of Famer

אם כבר הזכרת אותו, למחבל מלוקרבי גם אם הוא גוסס מהסרטן וצורח כל היום מכאבים לא ראוי בעיניי לחנינה אלא ראוי היה להמשיך ולהרקב בכלא עד מותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 6:17 pm 
Junior

ואם זכרוני אינו מטעה אותי הוא התברר אחר כך כבריא אולם.

בנוגע לריבלין אל תמהר כל כך, זה נכון שמדובר באדם רגיש וכו', אבל יש לו נטיה לתמיכה חזקה ולעיתים גם עיוורת ב"חוק היבש".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 10:59 pm 
Junior

אגב, סך התרומות בעשור האחרון ליד שרה הסתכם בכ1,000,000,000 (מליארד!) שקל, כ100,000.000 (מאה מליון) בשנה, (לא כולל תרומות בשווה כסף), האם מישהו יכול לטעון שלופוליאנסקי ביקש לקנות מעמד או השפעה באמצעות 2.5 מליון שקל ששימשו ברובם לבניית בית כנסת?

בגזר הדין השופט לא נתן שום אסמכתא או בדל ראיה למניע לקבלת השוחד, אלא פשוט בדה זאת מליבו, כי אכן, מי יודע מה היה מעמדו של האיש ללא בית כנסת בבנין יד שרה...

מישהו טען שהמינימום הנדרש כעת הוא השבתת הפעילות יד שרה למשך כל תקופת ריצוי מאסרו של האיש, לפחות שהמדינה תשלם עוד 6 מליארד שקל שנחסכים לקופתה בזכות האיש וארגונו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 19, 2014 11:04 pm 
Hall of Famer

גם אני הקטן מבקש להודיע כאן על סלידתי מחומרת העונש. כמו עמוס, אני חושב שעל שוחד חייבים להרשיע, מה גם שהציבור ניזוק מהשוחד הזה (בניית הפרוייקט, שכיערה לנצח את קו הרקיע של ירושלים והשמידה שטחי טבע שהיו נחלת הכלל). אבל לתת לצדיק שמעד פעם אחת כמו לופוליאנסקי עונש שווה לחזיר כמו אולמרט? לא נתפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 12:01 am 
Junior

אם נדב מסכים, אני חושב שאפשר לנעול את התרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 1:33 pm 
Hall of Famer

Dovi כתב:
אם נדב מסכים, אני חושב שאפשר לנעול את התרד.

זה שיש אנשים שהסיקו שאני איזה אנטישמי שרואה יהודים דתיים ומעוניין להשליך אותם לכלא למאסרים ארוכים ונטולי פרופורציה, זה מעיד יותר על ההגיון שלו מאשר על שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 1:56 pm 
Junior

אני לא יודע למי התכוונת (כשכתבת ׳שלו׳). אני כמובן כתבתי בהומור.

למרות שאני מודה שחיכיתי לראות איך תגיב למקרה הזה, כי זה לא חכמה שאני (ואחרים פה) שמגיעים מהצד של לופוליאנסקי חושבים שהפסק דין הוא בזיון. אם אחד מהצד השמאלני (שגם בדרך כלל פחות מחבב דתיים וחרדים) חושב שהוא צדיק ושלא מגיע לו, כנראה שבאמת לא מגיע לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 5:11 pm 
Junior

אני לא מ"הצד" של לופוליאנסקי, ובמובנים פוליטיים פנימיים, גם התנגדתי לחלק ממעשיו, אבל כשראיתי את הציטוט של השופט על מטרותיו של האיש בבנית בית הכנסת ביד שרה, זה הוציא אותי מדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 20, 2014 6:39 pm 
Sophomore

גינות מיכאל כתב:
אני לא מ"הצד" של לופוליאנסקי, ובמובנים פוליטיים פנימיים, גם התנגדתי לחלק ממעשיו, אבל כשראיתי את הציטוט של השופט על מטרותיו של האיש בבנית בית הכנסת ביד שרה, זה הוציא אותי מדעתי.

מסכים עם כל מילה. זה פשוט מופרך לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 21, 2014 1:22 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מאמר מעניין שבין היתר טוען שרוזן בין השורות מציע/מבקש מהמדינה לשחרר את לופוליאנסקי עקב מצבו הבריאותי:

http://www.news1.co.il/Archive/003-D-93465-00.html

בכל אופן אין לי עמדה ממשית לעניין העונש, אבל הקלות שבה אנשים מוציאים אותו צדיק (שחר אילן אמר את זה מפורשות) היא מופרכת לחלוטין. האיש נבחר לתפקיד ציבורי ומעל באמון הבוחרים שלו, ומי שמשלה את עצמו שכל הבעיה היא בקו האופק של הולילנד שיזכור שמה שחריג בהולילנד זה שהמושחתים נתפסו בו, לא זה שהוא קרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 21, 2014 9:29 am 
Hall of Famer

ראובן, אנשים מוציאים אותו צדיק כי בהתנהלות שלו במשך שנים ארוכות הוא אכן היה צדיק. הבנאדם הרים מפעל חסד מיוחד במינו, אתה לא לוקח את זה ממנו ברגע.

למהות העבירה, בטח שצריך להרשיע, היה שוחד וזה פגע בתושבי ירושלים. אבל יש טיעונים לעונש, ולופוליאנסקי לקח כסף בשביל בית כנסת בארגון החסד שלו, והראייה של רוב האנשים היא שזה צריך להקל בעונשו אל מול אולמרט, שהוא הפרוטוטייפ של מי שהשתמש בתפקידיו הציבוריים להאדרת כוחו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 21, 2014 11:09 am 
מנהל פורום

ואם הוא היה רוצח בשביל בית כנסת באירגון שלו?

כל הכבוד לו על יד שרה. אבל ההגדרה שלי לצדיקות היא שונה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 21, 2014 12:03 pm 
Hall of Famer

רצח היא עבירה חמורה משוחד עבור עצמך, שהיא עבירה חמורה משוחד עבור ארגון חסד. קוראים לזה מדרג של חומרה.

וזכותך לחשוב מה שתרצה, אבל המציאות היא שאנחנו מוקפים בשחיתות שלטונית חמורה, של אנשים שמנצלים באופן שיטתי כספי ציבור על מנת לעשות לביתם. רוב האנשים האלה מסתובבים חופשיים. לופוליאנסקי לא עשה לביתו, והתרומה שלו לציבור חייבת להלקח בחשבון. זה כל מה שאומרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 21, 2014 12:37 pm 
מנהל פורום

אבל עדיין, הוא היה רוצח צדיק, הלא כן?

ואני לא רואה שום הבדל בין סוגי השוחד ולשמחתי נראה שגם החוק הישראלי לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 21, 2014 5:05 pm 
Hall of Famer

"כי אדם אין צדיק בארץ, אשר יעשה טוב ולא יחטא".

לא משפטן, נדמה לי שבטיעונים לחומרת עונש בהחלט יש מקום לשאלת תרומת האדם לחברה, ועברו נלקח בחשבון. לכן הביקורת על רוזן, שהוא יכל להתחשב ונראה שלפי המקובל הוא היה צריך להתחשב-אבל הוא לא התחשב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 21, 2014 5:16 pm 
מנהל פורום

יש גם פסוק בתנ"ך שמגדיר כצדיק מי שלקח שוחד? כי אני די בטוח שהתנ"ך לא מחבב את העבירה הזו.

המעשים הטובים של לופוליאנסקי בעבר בהחלט רלוונטיים כהקלה לעונש. לאן הלך השוחד לחלוטין לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 21, 2014 5:18 pm 
Hall of Famer

את זה אני יכול לקבל. חשבתי שיש לך בעיה עם ההתחשבות ברקורד שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 90 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה