ציטוט מפוסט שרשם מישהו בפייסבוק
ציטוט:
שלום לך חוסיין ח'ליפה. מה שלומך? הכל בסדר? אחלה.
רציתי להסביר לך, עכשיו כשנתפסת על הרצח של שלי דדון, איך זה הולך להיות.
אתה בטח נורא מבוהל, אל תדאג, הכל בסדר. אתה תהיה בסדר. אומנם דקרת ודקרת ודקרת אותה, אומנם היא עלתה על המונית שלך בגלל שהייתה בטוחה שתיקח אותה לראיון עבודה, אבל אתה החלטת שמהנסיעה הזו היא לא הולכת לצאת חיה, אומנם רצחת אותה וזרקת אותה במקום אחר, אומנם לקחת את הארנק שלה אחרי שהשארת אותה מתה, אבל אל תדאג.
קודם כל, אתה צריך לשים מדים חומים של שב"ס. כן כן, חומים, לא כתומים. כתומים זה היה פעם, אבל עברנו לחום.
כשתסיים להתלבש, נכיר לך את המלווה שלך בכלא. הוא בעצם אסיר כמוך והוא אמור לדאוג להתאקלמות שלך. תכירו, שבו, שחקו קצת שש-בש. אל תדאג. יהיה בסדר.
יש לך קנטינה פעמיים בשבוע. שלי דדון כבר לא תקנה כלום - ולא כי היא לא התקבלה לראיון העבודה, אלא בגללך. אבל אתה? אתה תקנה פעמיים בשבוע בקנטינה. הקנטינה זה כמו מכולת, רק ששם לא משלמים מע"מ בגלל שזה של המדינה - אז ככה שאתה גם חוסך. המשפחה יכולה לבוא לבקר אותך פעם בשבועיים, ואחרי תקופה פעם בשבוע. ייקח קצת זמן, אבל אתה תרגיש בנח.
אחרי שתסיים לקנות מהקנטינה את כל מה שאתה רוצה, אולי ממתקים, עוגיות, תמרים לרמאדן - כן, גם זה יש שם אל תדאג, אחרי כל זה, תחזור לתא. כי אתה חייב להיות בתא.
אבל אל תדאג חוסיין. בתא שלך יש טלוויזיה עם שלושה ערוצים בעברית ולא פחות מ-15 ערוצים בערבית. אתה תסתדר יופי. אל תדאג. גם החבר'ה שם רואים כולם את התוכנית הזו שכל רמאדן רצה בערוץ הירדני - ואנחנו משדרים לכם אותו. אז תחזור לחדר אחרי הקנטינה, קנה שמפו טוב, תתקלח, תהיה רענן ולך לראות את התוכנית שלכם.
אם אתה ממש מתגעגע הביתה, אתה יכול לרכוש טלכרט בקנטינה, יש לך טלפון חופשי כל היום להתקשר הביתה. דבר חופשי, אל תדאג. השיחות בטלכרט לא יורדות מהר כאן, כי גם על זה אתה לא משלם מע"מ.
עכשיו, אחרי שסיימת לדבר עם הילדה, והאישה, אפילו שאימא של שלי דדון כבר לא תדבר איתה יותר, אחרי שתסיים את שיחת הטלפון - יש לך חצר. זו לא באמת חצר, אבל זה זמן להיות מחוץ לתא. אתה מקבל בכל יום שעתיים כאלה, להיות במסדרון ובגינה. ואחרי תקופה תקבל ארבע שעות. אז אל תדאג.
עכשיו, לא רוצים להעליב חוסיין, אבל שמענו שיש לך בעיות בשיניים. אל תדאג - לא מפריע הריח. דבר על זה עם הקצינה שלך, היא תסדר לך במידית פגישה אצל רופא השיניים שלנו. הוא יסדר לך פה מלא. מה? יקר? לא, לא, אל תדאג חוסיין. זה עלינו. תפאדלו.
אנחנו מבינים גם שלא השלמת 12 שנות לימוד. אז תראה, בגלל שאתה תהיה כאן מלא זמן, לפחות עד עסקת השחרור הבאה, ארגנו לך תוכנית לימודים ממש טובה. היא נקראת "אתה תשתין עלינו ואנחנו בולעים". זה עובד ככה: אתה רצחת ילדה, ואנחנו ניתן לך השלמת 12 שנות לימוד, בגרות מלאה ואם הציונים טובים - תואר אקדמי. והחדשות הטובות? הכל עלינו! הישראלים.
מה? אתה שואל למה אנחנו עושים את זה, חוסיין? אה, זה כי אנחנו רוצים להראות לאו"מ שאנחנו מדינה נאורה שמקדשת חיי אדם וזה. מה אכפת לך? אתה תקבל את הלימודים, האוכל, הלינה, החצר, הביקורים. אל תדאג לאימא של שלי. היא יכולה לבקר את הבת שלה בבית הקברות מתי שמתחשק לה. אתה סמוך עלינו, יהיה בסדר.
אה כן, לגבי האוכל - שמע אנחנו עובדים על זה, האוכל לפעמים סבבה לפעמים לא, אבל אנחנו משפרים את השירות בשבילך. חשוב לנו שתרגיש שהאוכל טעים לך כי אנחנו מבינים שעכשיו כשאתה כאן - אז בבית שלך יש מקום אחד פחות בשולחן האוכל. כואב לנו לשמוע על זה שהמשפחה שלך נאלצת לאכול בלעדיך. לא קל בכלל.
כן כן, אנחנו יודעים שגם אצל משפחת דדון קשה - אבל הם לא ערבים, אנחנו לא צריכים להוכיח לאו"מ שום דבר עליהם. עזוב - הם לא עניינך, אתה את שלך עשית, טעות, טועים, טעית. אנחנו עם הנצח. עם שגאה בזה שהוא יודע למחול. מעלה אלוהית וכל הזיוני מוח האלה. מה אכפת לך? אל תדאג, תראה את זה ככה:
אתה תהיה אומנם ב"כלא", אבל זה תכל'ס חופשת פנסיון. למה? תראה, אתה מקבל שלוש ארוחות ביום, טיפולים רפואיים ללא הגבלה על חשבוננו, טלויזיה בחדר, קנטינה במחירים הכי זולים בישראל, טיולים בחצר, לימודים אקדמיים עלינו, ביקורים של המשפחה וחברים לשחק איתם שש-בש.
שלי דדון מקבלת חלקת קבר.
* * *