סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:06 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 14, 2014 9:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אמנם עכשיו זה זמן לא מתאים, כאשר המונדיאל היה די מוצלח והצמפיונס הסתימה בדרבי,אבל כהכללה.
בצמפיונס יש ריכוז כוכבים גבוה יותר,הקבוצות מאומנות יותר והאיצטדיונים ביתיים ומלאים יותר.
הצמפיונס עשה קפיצת מדרגה בשנים האחרונות והחשיפה שלו בעלייה מתמדת.
אני לא אתפלא עם גמר קלאסי עם מועדוני על יגרוף רייטינג גבוה משל גמר מונדיאל משמים כמו אתמול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 14, 2014 9:43 pm 
Freshman

כמו שכתבתי בת׳רד של הגמר, לפחות בישראל אין ממש תחרות והמונדיאל משאיר אבק לליגת האלופות מבחינת רייטינג, אני אישית חושב שזה תמיד ישאר ככה, יש משהו מרגש יותר ואותנטי יותר בכדורגל של נבחרות שיוצר חוויה סוחפת יותר לטעמי ואני חושב שגם רואים זאת על השחקנים עצמם שנסחפים הרבה יותר באמוציות מאשר משחק מועדונים שנתי, לאומנות זה כח לא קטן ביצירת דרמה, כח שלטעמי מתעלה מעל מדדים טכניים של רמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 14, 2014 10:02 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
המודל של הצ'מפיונז הוא מודל דפוק והפוך מזה של המונדיאל, וכל זמן שזה יישאר ככה אין לצ'מפיונז סיכוי.

המונדיאל בנוי על חודש מרוכז אחת לארבע שנים. ליגת האלופות מבוססת על מעט משחקים מעניינים שמרוכזים לאורך עונה שלמה ומתקיימים מחדש כל שנה. אין שום סיכוי בעולם שזה יתפוס (אני למשל יכול לדקלם את כל הזוכות בכל המונדיאלים מאז 1930 בזמן שאין לי מושג מי זכתה בליגת האלופות לפני עשר שנים) מה גם שהמונדיאל הוא אירוע עולמי.

אם ליגת האלופות רוצה להתקדם היא צריכה לקחת כמודל את הNBA וליצור ליגה איכותית ואינטנסיבית עם שיטה אמיתית לקביעת אלופה. לא שזה יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 14, 2014 10:05 pm 
מנהל פורום

אבל אם כבר זה ת'רד פוסט מונדיאל, אני אוסיף שאלה משלי של מה הלקחים שעולם הכדורגל יפיק מהמונדיאל הזה.

מ82 יצאה בשורת מות הכדורגל ההתקפי. מ90 ומ94 יצאו עם שלל שינויי חוקה ששינו לגמרי את המשחק. מ2010 יצאו עם תובנה שחייבים לשלב צילומי טלביזיה. לי נראה שחייבת לבוא הסקת מסקנות כלשהי מהצניחה הדרמטית בשערים ובעניין בשלבי ההצלבה. אם כי מאירגון שבוחר את מסי למצטיין מונדיאל אני לא בטוח שיש למה לצפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 14, 2014 10:23 pm 
Hall of Famer

אילו שינויי חוקה יצאו מ-94/?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 14, 2014 10:28 pm 
Hall of Famer

ברמת הרייטינג, ברור שהמונדיאל תמיד יישאר בראש, ולו מסיבות היסטוריות.
ברמת איכות הכדורגל והחשיבות של הטורניר, אני לפחות תופס הרבה יותר מגמר הצ'מפיונס, וגם כתבתי את זה כמה פעמים. מסי ורונאלדו כנראה לא יקחו מונדיאל, אבל ברור לכולם שלמשך כמה שנים הם היו הכדורגלנים מס' 1 ומס' 2 בעולם.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 14, 2014 10:37 pm 
Freshman

ראובן כתב:
אבל אם כבר זה ת'רד פוסט מונדיאל, אני אוסיף שאלה משלי של מה הלקחים שעולם הכדורגל יפיק מהמונדיאל הזה.

מ82 יצאה בשורת מות הכדורגל ההתקפי. מ90 ומ94 יצאו עם שלל שינויי חוקה ששינו לגמרי את המשחק. מ2010 יצאו עם תובנה שחייבים לשלב צילומי טלביזיה. לי נראה שחייבת לבוא הסקת מסקנות כלשהי מהצניחה הדרמטית בשערים ובעניין בשלבי ההצלבה. אם כי מאירגון שבוחר את מסי למצטיין מונדיאל אני לא בטוח שיש למה לצפות.

אכן יש בעיה עם שלבי ההצלבה, המשחקים הופכים לגורליים במיוחד וצורת המחשבה משתנה מיוזמה לרק לא לספוג שער שיסגור את הסיפור, זה בהחלט מובן כשמדובר במשחק נוקאאוט בודד שיכול להעיף גם נבחרת עדיפה יותר על טעות קטנה בדקה ה 90.

לכן אולי כדאי לעבור למפגש כפול שגם יהווה אינדיקציה טובה יותר לגבי מי הנבחרת העדיפה וגם יתן לשחקנים שקט נפשי ומרווח גדול יותר לסיכונים ולטעויות, כמובן שהחסרון זה שיהיו פחות הפתעות ודרמות אבל אני מאמין ששחקנים יזמו יותר בהתקפה ומאמנים יבואו לשחק פתוח יותר אם לא ישב להם בראש שמדובר במשחק אחד שקובע הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 14, 2014 11:02 pm 
Hall of Famer

אין מצב למשחק כפול. יותר מדי זמן, וגם ככה הטורניר הזה דחוס ודחוק, כי גביעי אירופה השונים מתחילים פחות משבוע מסיום המונדיאל

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 14, 2014 11:44 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
אילו שינויי חוקה יצאו מ-94/?

המון. אני לא זוכר מה בדיוק נכנס לפני 94 (והונהג במונדיאל) ומה מייד אחרי, אבל איסור ההחזרה לשוער, כל השינויים בנושא הנבדל, כל ההחמרות בענייני כרטיס אדום/צהוב, הרחבת חוק היתרון, ואאל"ט גם הסימון הפורמלי של תוספת הזמן במקום שהשופט יוסיף כמה שבא לו (כולל החצי דקה האוטומטית על חילוף).

להבדיל, היה גם את שער הזהב האומלל שלא שרד הרבה זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 15, 2014 12:55 am 
Junior

מה שמעניין זה שבתחילת המונדיאל פורסם פה טור שמסביר למה שלב הבתים הוא דרעק וצריך לשנות את השיטה כי הוא מעודד בונקרים.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 15, 2014 12:59 am 
מנהל פורום

דובר על מעודד בונקרים באופן כללי או רק בסיבוב השלישי? כי לגבי הסיבוב השלישי הוא לדעתי מאוד ענה על ההגדרה.

ואם כבר אתה מצטט את הדיון ההוא, המונדיאל הזה רק חיזק את דעתי שצריך לעבור לשיטת סוויס. הייתי מבטל את שלב הבתים ואת ההצלבה, עושה כמה סיבובי סוויס שאפשר ואז חצי גמר וגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 15, 2014 1:00 am 
Hall of Famer

לי יש רעיון אחר, אני קצת בונה על העניין הזה של חצי שער ירון אבל למשחק הבא. דוגמא: אם בשמינית קבוצה א כבשה מול קבוצה ב וניצחה ובשמינית המקבילה שתי הקבוצות נצרכו לפנדלים בעקבות 0-0 משמים, אזי ברבע הקבוצה המנצחת הראשונה תזכה ליתרון של חצי שער על המנצחת השניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: