סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' פברואר 22, 2025 7:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 51  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רצועת עזה
הודעהפורסם: ד' יולי 16, 2014 2:23 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
דרך אגב, מי שחשב שכל עניין הפסקת האש היה בגדר תוכנית גאונית של ביבי להשגת הלגיטימציה הבינלאומית לתת לחמאס מכה קשה, מקבל לאט לאט את התשובה, מה שהיה הוא שיהיה, אין שום סימנים למבצע קרקעי או אפילו להרחבת התקיפות מהאוויר, כשאני כבר קורא כותרות על כך שגורמים בכירים אצלינו מעריכים שחמאס מת להשיג איתנו הפסקת אש וזה רק עניין של עוד יום או יומיים. וכמובן, הקלישאה הפאתטית שחזורת אחרי כל מבצעון "עכשיו הם בבונקרים, שהם ייצאו ויראו איזה נזק נגרם ברצועה הם יחשבו פעמיים בפעם הבאה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 16, 2014 6:30 pm 
Hall of Famer

מתוכנן או לא,ביבי עוד יהיה זה שיפיל את החמאס, בלי לרצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 16, 2014 9:28 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מתוכנן או לא, החמאס עוד יהיה זה שיפיל את ביבי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 17, 2014 9:24 am 
Hall of Famer

כל הכבוד, מתברר שיש צד במלחמה הזו שלא מפחד מכניסה קרקעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 17, 2014 1:46 pm 
Junior

...

נערך לאחרונה על ידי רן בתאריך ה' יולי 17, 2014 3:26 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 17, 2014 1:57 pm 
Hall of Famer

מדברים על הפסקת אש ממחר בבוקר ב-6

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 17, 2014 3:13 pm 
Hall of Famer

אני חייב להגיד שהחגיגות בעניין סיכול פיגוע המנהרה הן מגוחכות, פאשלה כבדה וגדולה. כולם היות תחת תצפית ונתנו להם לברוח לפני הפצצת המנהרה. וכאילו זה כלום, דובר צה"ל עוד ערך את הסרטון כדי שייראה כאילו הפציצו אותם כשהם עוד בחוץ (אפשר לראות את הסרטון הלא ערוך בכל מיני מקומות). בקיצור, פאשלה רצינית מוסתרת בטקטיקות הסברתיות שמתאימות לצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 17, 2014 3:36 pm 
Sophomore

אפשר לינק לסרטון הלא ערוך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 17, 2014 3:58 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אני חייב להגיד שהחגיגות בעניין סיכול פיגוע המנהרה הן מגוחכות, פאשלה כבדה וגדולה. כולם היות תחת תצפית ונתנו להם לברוח לפני הפצצת המנהרה. וכאילו זה כלום, דובר צה"ל עוד ערך את הסרטון כדי שייראה כאילו הפציצו אותם כשהם עוד בחוץ (אפשר לראות את הסרטון הלא ערוך בכל מיני מקומות). בקיצור, פאשלה רצינית מוסתרת בטקטיקות הסברתיות שמתאימות לצד השני.

אכן. זה בדיוק מה שחשבתי שראיתי את הסרטון. ביזיון שלא הפציצו את זה חצי דקה קודם, אני בספק אם מישהו מהמחבלים האלה נהרג, אולי 2-3 שהיו האחרונים שניסו להכנס בחזרה וגם זה לא בטוח.
בכל מקרה, אני מבין שצה"ל נכנס לאחר מכן למנהרה והופעל איזשהו מטען. וזה שלא שמענו על גופות מחבלים שנמצאו אומר לכל הפחות שיש שם ניצולים.

בלי קשר, הודעות דובר צה"ל לכל אורך המלחמה הן פאתטיות, פומפוזיות, מלאות במנטרות חסרות טעם שחוזרות על עצמן סטייל "החמאס נפגע באורח קשה מאוד, שראשיו ייצאו מהבונקרים ויראו את ההרס הם יבינו למה הם גרמו", והכי גרוע, כנראה גם לא הכי מהימנות. עם כל הצער שבדבר, הגעתי למצב שאם דובר החמאס אומר שכל המחבלים שבו בשלום אני מאמין שהאמת יותר קרובה לצד שלו מאשר לצד שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 17, 2014 4:55 pm 
Junior

בינתיים עושה רושן שהפעולה הקרקעית בדרום ממשיכה.

מתוך רוטר (אין לי מושג עד כמה זה אמין)

בסביבת השעה 16:00 הונחו תושבי נירים, ניר עוז, עין השלושה וכיסופים להיסגר בבתים עד להודעה חדשה, בשל חשש לחדירת חוליית מחבלים. הכבישים סגורים לתנועה
בסביבות השעה 16:00 התגלתה פרצה בגדר המערכת בין ישראל לעזה באזור מרכז הרצועה. במקום התגלו עקבות החשודים כמחבלים. כיתות הכוננות של הישובים הוקפצו וכוחות של צה"ל ושל המשטרה סורקים את השטח כדי לאתר את החוליה.

ככל הנראה מדובר על שמונה מחבלים פחות או יותר שנעים בין הגדר לישובים הסמוכים. ישנם דיווחים לא מאומתים על חילופי אש עם המחבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 17, 2014 10:22 pm 
Hall of Famer

סתם בשביל ההומור, מעניין איך ראי ולאומית היו כותבים על אשכול בת'רד "נאצר חסם את מיצרי טיראן" בנוגע לתקופת ההמתנה ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 17, 2014 10:45 pm 
Hall of Famer

פעולה קרקעית התחילה רשמית לפני כמה דקות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 17, 2014 10:49 pm 
Junior

לפי אהוד יערי הודעה נדירה מאוד של מצרים ולפיה היא מטילה את האחריות לדם הפלסטינים על כתפי החמאס, בנוסף מודיעה שלא תפתח את מעבר רפיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 18, 2014 9:10 pm 
Hall of Famer

אני מאד מקווה שלא יעצרו בזה. יש פה הזדמנות שאולי לא תחזור, וגם הזמן דוחק. לדעתי כל פתרון שמשאיר את שלטון חמאס הוא בלתי מתקבל על הדעת, חזרה מהירה למצב של לפני המבצע ויותר גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 18, 2014 10:11 pm 
Junior

לא רואה איך ישראל עוצרת את המבצע הזה בלי לנקות את עזה מרקטות, בלי לצאת מובסים תודעתית. הסיבה היחידה להפסקת אש כרגע היא רק אם חמאס יסכים לחתום על מסמך כניעה מבחינתו, ולוותר על הרקטות. זה לא יקרה, גם אם ישראל תבטיח חופש תנועה ותשחרר את כל האסירים של חמאס, ולכן המילכוד. מניח שיש לציבור אורך רוח של עוד שבוע שבועיים, וזה טווח הזמן לפעולה. יותר מזה - המשק הישראלי יגיד את דברו ונתניהו ייאלץ להתפשר על הסכם הפסקת אש שיהווה כניעה ישראלית לתכתיבי חמאס. אי אפשר להשבית את המדינה לכל כך הרבה זמן. אם רוצים להשיג משהו - זה הזמן. אחר כך נתחשבן.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 18, 2014 10:49 pm 
Hall of Famer

אני פחות מודאג מהעניים התודעתי ויותר מהעניין הפרקטי לגמרי. כל דבר שהוא לא הפלת משטר חמאס אומר סבב קשה יותר בפעם הבאה שלא תהייה מאד רחוקה, כשבדרך יציקו לתושבי הדרום ואולי גם מעבר לזה. כמו שבעמוד ענן קיבלת רקטות מייצור עצמי, ועכשיו קיבלת מנהרות תקיפה ומזל"טים, בפעם הבאה תקבל גם (למשל) נשק נ.מ. או טילים לא קונוונציונלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 19, 2014 1:39 pm 
Hall of Famer

טוב, אני מקווה שאני טועה ולא יודע מספיק ורב הנסתר על הגלוי וכו', אבל אירועי היום מראים שוב למה הזמן דוחק ולמה השארת החמאס בשלטון היא לא אופציה מתקבלת על הדעת. כמו שזה נראה בינתיים ישראל עוד לא הפנימה את זה והיא מדשדשת רגליים. לא צריך להצהיר על זה כמטרה, צריך לעשות את זה. הרי אחד הנסיונות האלה יצליח מתישהו.

אני חושב שישראל טועה גם בהערכתה את מידת הבידוד של חמאס בעולם. הוא יותר מבודד משהיה בתקופת מורסי, בוודאי; אבל הוא לא איזה אי בודד. ציר קטאר-טורקיה הוא חזק מאד, אולי אפילו יותר מהמצרים. ולדעתי לא תרחק השעה שארה"ב, בהכירנו את נשיאה, תתמוך דווקא ביוזמה הזו ולא בזו המצרית. ואז ישראל אכלה אותה בענק.

בקיצור, מעבר להגדרת המטרה שמעידה בעיקר על חשיבה של ראש קטן, ישראל גם נמצאת באשליה שיש לה מלא זמן לעשות אפילו את המעט הפצפון שהגדירה לעצמה כדי... לחזור לאותו מצב.

מילה על יצחק אהרונוביץ'. לא בפעם הראשונה הוא נראה לי כאחד שנותן דרור ללשונו בנסיון פאתטי להראות כמה הוא שולט במצב, בזמן שכל ההתנהלות שלו אומרת שהוא בעיקר מפחד שירגישו שהוא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 19, 2014 2:18 pm 
Junior

ישראל צריכה להיכנס למו״מ רציני על הצעות חמאס, להרשות לעצמה לעשות צעדים משמעותיים להקלת המצור והקלה בחייהם של תושבי עזה.
בקשה כמו תחנת כוח לא נוגדת את האינטרס הישראלי, גם נמל שיחזק את הכלכלה העזתית זה לא דבר רע לישראל. ״הצלחה״ של חמאס בהגעה להישגים שישפרו את איכות החיים בעזה תוכל להביא עלייה של שלטון יותר מתון בבחירות הבאות. תחנת כוח יכולה גם להיות משהו שישראל תוכל להתקיף או לאיים בהתקפה עליו במקרה הצורך, כל מה שנאפשר לחמאס יהיה משהו שהם ירצו להימנע מפגיעה בו ואנחנו נקבל מנוף לחץ בלי פגיעה באזרחים.
הם מציעים הפסקת אש לעשר שנים. אני לא יודע כמה היא תהיה שווה במקרה של התלקחות ועדיין אפשר לדון בצעדים מהותיים על סמך ההצעה הזו. כמו פירוז. כמו צעדים בשטח.
חמאס מבקש בעיקר הקלות אזרחיות, לישראל תהיה אפשרות להציב דרישות נגד בנושאים ביטחוניים. אפשר לדרוש בחירות חופשיות בעזה, בפיקוח בינלאומי, ובכל מקרה חשוב להבין שהחמאס שואב את כוחו מול כוחות כמו אבו מאזן על סמך יאוש וכאב של התושבים. הדרך הטובה ביותר להפיל את חמאס היא להקל על חייהם של תושבי עזה, שיהיה להם מה להפסיד ובהמשך גם תקווה לחיים טובים יותר. אני מבין שיש אינטרס ישראלי לא לתת הישגים לחמאס ועדיין שינוי אם הוא חיובי ולא נועד להתחזקות צבאית אלא לשיפור החיים האזרחיים צריך להישקל בכובד ראש תוך הקפדה כמובן על דרישות ביטחוניות ואחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 19, 2014 3:08 pm 
Hall of Famer

הרעיון שהישגים לחמאס יובילו לכך שהוא יאבד את השלטון למישהו מתון ממנו, או שיתקבל איזשהו מודל של פירוז, הוא הגיוני בערך כמו להגדיר את דאעש כמין ארגון רפובליקני ששואף למודל סטייל האיחוד האירופי.
הכלל הראשון צריך להיות שמי שמתעסק עם ישראל - מת. זו נקודת המוצא. אחר כך נדבר על הדברים האחרים, אבל קודם כל מי שמתעסק עם ישראל יאבד את כל מה שבנה בעמל וכסף רב.
אני לאור זאת לא רואה שום בעייה בזה שאחרי חמאס תישאר שם אנרכיה לזמן מה, שיהיו עסוקים במאבקים פנימיים ביניהם. אחר כך, אם יעלה שם מישהו שיחליט שכנראה לא כדאי להתעסק עם ישראל, אפשר לדבר על דברים אחרים - בזהירות הראויה. הרי זה לא שלא היה שם כבר נמל, וגם שדה תעופה, וסחר ענף ורחב עם ישראל ועם עוד מדינות, וכסף שנשפך להם כמו מים על הראש מהמדינות התורמות. ועוד כל מיני דברים שאתה מכנה אותם "מנופי לחץ שהם לא ירצו לאבד". כל זה היה כבר, וכנראה שהם החליטו ששווה להם לאבד את כל אלה ולהילחם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 19, 2014 3:11 pm 
Junior

וזה מה שהם מבקשים. הדרישות שלהם הם בעיקר להקל על החיים האזרחיים וישראל גם יכולה להציג דרישות משלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 19, 2014 3:13 pm 
Hall of Famer

קודם כל לא נכון. יש להם דרישות גם על משוחררי שליט ועל התשתית שלהם ביו"ש.
שנית, אין להם שום סיבה לקבל את הדרישות של ישראל, כי הן נוגעות למהות קיומם. ובכל מקרה ראה הכלל הראשון שלי. את ההקלות האזרחיות צריך לקבל מי שמחליט לא להתעסק עם ישראל. מי שמחליט כן להתעסק עם ישראל - צריך לאבד הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 19, 2014 3:15 pm 
Junior

ולא טענתי שדעאש ארגון רפובליקני, טענתי שהאידאולוגיה שלו על מדינת איסלאמית גדולה יכול לתת לו אהדה בחלקים מהרחוב הערבי והופכים אותו למסוכן יותר. אני כן חושב שרפובליקה מזרח-תיכונית יכולה לקום, כמובן שלא בתנאים של דאעש וכמו שאמרתי תוך כדי שמירה על הריבונות המדינית של כל המדינות כולל ישראל.

בקשר לחמאס הוא ארגון שמייצג את הזעם הפלסטיני ומייצג חלק מהציבור, חלק שגדל ככל שהזעם גדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 19, 2014 3:33 pm 
Hall of Famer

טענת שהשם "איסלאמי" מייצג משהו טריטוריאלי ולא דתי, וגם כשהם הכריזו על "חליפות איסלאמית" אמרת שלא ברור מה זה אומר אידאולוגית.
בעקבות סיפור מוסול, אני מקווה שברור לך. או שעדיין לא?

ולא מעניין אותי הזעם של חמאס ואת הזעם של מי שהוא מייצג. הוא מתעסק עם ישראל, ובנה כוח צבאי שיש להתחשב בו, ולכן יש לסלקו מהשלטון ולסיים את משטרו. הבא אחריו, אני מקווה, יבין שלא כדאי להתעסק עם ישראל, כי אז מאבקו לתפיסת השלטון בעזה יהיה לשווא כמו של החמאס. וגם אם יחליט להתעסק עם ישראל - מהבחינה המעשית גרידא הוא יהיה פחות מאומן, מנוסה ומצוייד מחמאס.
קבל שאלה בהקשר הזה: למה לדעתך חמאס לא מתקיפים את מצריים כשהם רוצים לפתוח את מעבר רפיח - אלא את ישראל? היתכן כי זה בגלל שהם יודעים עם מי לא כדאי להם להתעסק?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' יולי 19, 2014 3:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 19, 2014 3:37 pm 
Hall of Famer

אבי יששכרוף בוואלה:
ציטוט:
בעיה שעולה מתמונת המצב הזו ומהדרישות המופרכות של חמאס שמופיעות בהצעה הקטארית להפסקת אש, היא שהמלחמה הזו רחוקה מסיום. חמאס שאנן, בטוח בעצמו, כמעט באופוריה. אישים שונים שבאו במגע עם בכירי ארגון הטרור בימים האחרונים, טוענים שהתחושה שנציגי חמאס מקרינים היא שהארגון צר על תל אביב ובעוד רגע יתחיל את הפלישה אליה, ולא שישראל צרה על עזה ופועלת בתוכה קרקעית.

סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס, מוסא אבו מרזוק, שנפגש עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בקהיר, הסביר לו ש"מה זה 200 שהידים לעומת הסרת המצור?". לאחר מכן צייץ בטוויטר שלא תהיה הפסקת אש ללא תנאי "ההתנגדות" ושעדיף שישראל תכבוש את רצועת עזה מאשר שהמצור יימשך. אבו מרזוק, מיותר לציין, מתגורר בקהיר הרחק מסכנת הפגיעה של המטוסים הישראליים.

המסקנה שאליה ישראל כנראה צריכה להגיע, היא שיש לשנות קונספט או מסגרת פעולה. התפיסה הבסיסית שמנחה את ירושלים בשנים האחרונות היא שחמאס צריך להמשיך ולשלוט ברצועה, או במילים אחרות ששלטון חמאס "טוב ליהודים". אולם לא ניתן להמשיך ולשדר לצד השני מסרים של חזרה לנוסחת "שקט תמורת שקט".

חמאס פועל מתוך הנחה בסיסית שבישראל מעוניינים לשמר בכל דרך את שלטונו ברצועה ומכאן השאננות והאופוריה שלו. הארגון בתחושה שצה"ל לא רוצה בהפלת חמאס או בחיסול בכיריו. ובכדי שהארגון ובכיריו ישקלו את עמדתם מחדש בנוגע להמשך הלחימה, המסר הזה חייב להשתנות, ובקרוב. חמאס צריך להבין שמעתה השתנו כללי המשחק והארגון או המסגרת השלטונית שלו, יחוסלו בקרוב גם במחיר של כיבוש הרצועה. אין מדובר בהמלצה לכבוש את עזה, אך כדי לסיים את המערכה הנוכחית על הצד השני להבין ולהאמין שסופו קרב. וכרגע לפחות, הוא לא.

יפה אמר (אם כי לא הלך מספיק רחוק - האמירה הזו צריכה להיות מגובה במעשים, ולא רק "שיאמינו כדי לסיים את הסיבוב הנוכחי"). פה בדיוק שורש הבעייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 19, 2014 6:04 pm 
Junior

http://www.hayadan.org.il/produce-clean ... l-1507146/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 51  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: