כשאייל ברקוביץ' קיבל את התפקיד בהפועל היה ברור שמעניין הולך להיות. חוזי השחורות (הריאליסטים) חזו מן הסתם שחורות, אבל לא נראה לי שמישהו זיהה את הפארסה שמתרחשת לנגד עינינו עוד לפני שהעונה התחילה. בחלק מהדברים לברקו אין יד ורגל, כמו האוהדים הנפלאים של הפועל שהצליחו לגרש את האיש ששם את הכסף בקבוצה, אבל רשימת הפאשלות, תקלות קלקולים ארוכה גם ככה.
1. מחלקת הנוער - הבייבי של ברקוביץ'. מיד הוא החל במסע חיסכון, שלפחות לפי גורמים בהפועל היה מוצלח מבחינה כלכלית. בדרך הוא ניסה לפטר את המנהל המקצועי, איתי מרדכי, ללא שימוע, קיבל איום תביעה, נאלץ להחזיר אותו לעבודה ואז פיטר אותו שוב. אני חושב שיש תביעה בנושא נגד הפועל. אבל כאן זה לא הסתיים, כי המחליף של מרדכי לא ממש הספיק להכיר את המאמנים. תוך חודש גם הוא הלך הביתה.
2. פרשיית דמארי. זה החל בכך שברקו אמר שדמארי לא יישאר, כי הוא רוצה חו"ל. דמארי מיד אמר שיש על מה לדבר. ברקו דיבר ומיהר להחתים אותו. רק הוא שכח לברר עם עמוס לוזון שמחזיק ב-50% מהכרטיס של דמארי אם החוזה מקובל עליו. הוא לא היה מקובל, החוזה, בזובור עצום לברקו, בוטל.
3. פרשת השוערים - בוריס קליימן היה מוכן לקיצוץ בשכרו ולהישאר בהפועל. ברקו העדיף את דני עמוס וקליימן שחשב שהוא יישאר בהפועל קרא בעיתון שהוא עובר. קצת שכונה אבל לא נורא, לפחות הפועל נשארה עם שוער שהמנהל המקצועי שלה מאמין בו וגם הוא הסכים לקיצוץ. אופס, הסאגה רק התחילה. מסתבר שברקו הבטיח לעמוס כחלק מהמו"מ להחליף את מאמן השוערים אותו עמוס לא אהב. זה גם בסדר, מאמן שוערים חייב להיות מיושר עם השוער. הכול בסדר. אופס, זה רק הפרולוג לסיפור, כי המאמן אסי דומב לא ממש הסכים עם זה והכריח את ברקו להחזיר את מאמן השוערים לתפקיד שלו. עמוס כמובן שלא התלהב מהסיפור, ונקט בתגובה ציונית הולמת, שכללה קללות, הטחת חפצים ושבירת כל הכלים. נכון להיום עמוס מחוץ להפועל והשוער הוא תום אלמדון, שלפי מה שאני יודע מעולם לא היה שוער ראשון באופן קבוע ורק החלים מפציעה קשה ובעונה שעברה היה השוער המחליף של בני יהודה, שכזכור ירדה ליגה.
4. ה"חיזוק" - דיברנו על סאגת השוערים ותום אלמדון הוא חלק בלתי נפרד מה"חיזוק" שברקו הביא. בוא נגיד שלפי השחקנים שהגיעו להפועל, אז הקבוצה יכולה ללכת לאליפות...ליגה א'. סגל השחקנים החדשים, ביחוד עם הזר החדש ששיחק באשקלון שנה שעברה, יכול להתמודד היטב במרכז הליגה הלאומית.
אי אפשר להגיד שברקו לא בא לעבוד. את מלאכת ההריסות בהפועל שהוא עשה בהפועל, בן אדם פחות מוכשר היה זקוק למשהו כמו שנה וחצי, שנתיים במקרה הטוב.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|