סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' פברואר 23, 2025 11:20 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 51  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רצועת עזה
הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 10:17 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עושה רושם שהסיפור של החייל החטוף נגמר.
כל ההכחשות האלה של החמאס והג׳האד האסלאמי וההערכה של הגדודים שהחייל מת יחד עם החוליה שחטפה אותו מצביעים לדעתי על הכיוון. נשמע כמו הפצצה מוצלחת של צה״ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 11:29 am 
Junior

לצערי הם לא כל כך משקרים לאחרונה אז נראה שזה נכון.

חניבעל עשה את שלו, חניבעל יכול ללכת.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 12:32 pm 
Hall of Famer

האזעקה הבוקר ב-6 הייתה חתיכת דבר מבאס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 1:11 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הוקינס, אז אתה מאמין שהחטיפה קרתה בשבע בבוקר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 3:04 pm 
Junior

תכנית אברמוביץ: לא נרד לרמה שלהם, פשוט ניסוג חד צדדית.
תכנית נהדרת שכנראה יאמץ הקבינט. ככה מרתיעים את החמאס ומשדרים לו מסר של עוצמה.
רק נזכיר שמבצע צוק איתן התחיל במטרה להשיב את השקט לדרום בדגש על ירי הרקטות. עכשיו לפי תכנית אברמוביץ-גלאון-ביבי אנחנו ניסוג חד צדדית, החמאס יזנב בנו וימשיך לירות (הוא הודיע שכך יעשה) והתגובה שלנו תהיה הפצצות של חיל האויר, בעצם כמו בימים שלפני המבצע שהיינו מפציצים נדל״ן ריק באיזה חור בתגובה לרקטה.
לא ננסה חלילה לתפוס מרחבי שיגור ולהוריד דרמטית את ירי הרקטות כמו שעשינו והצלחנו בעופרת יצוקה. פשוט ניסוג כמו פחדנים, כמו ביבי.
ככה הממשלה מתייחסת לתושבים שלה. כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 5:20 pm 
Junior

אל תקבע שהחמאס יתחיל לירות כל כך מהר, זה לא ארגון עם משאבים לא מוגבלים. יש שם פנאטים שאין להם הגיון, אבל המערכה הזו היתה קשה מבחינתם. הם איבדו המון לוחמים, מפקדות, מנהרות שהושקעו שנים בבנייתן.
אני מרשה לעצמי להניח שהם גם איבדו לא מעט בני משפחה, בהתבסס על המבנה החמולתי של הערבים בכלל ועזה בפרט. ההיפך של לסגת כמו פחדנים כולל הרבה מאוד חיילים הרוגים ומחיר מדיני שכבר מתחיל להיות כבד מדי. זו לא דילמה קלה ואל תחשוב שרק לך יש את הצדק בכף היד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 5:31 pm 
Sophomore

זה היה ברור שניסוג חד צדדית מתישהו במבצע. בקיצוניים צריך להלחם עם קיצוניים. ביבי, לבני, אולמרט- לא מתאימים למלחמות כאלה, הם נלחמים בחוקים של האו"ם בזמן שהאויב והצד השני יורה ומשגר טילים ללא הבחנה וללא אזהרה על אזרחים. גם היום, אנחנו אפילו לא קרובים לנצח אותם כשירו לעבר ישראל כ70 רקטות ואנחנו עדיין לא בשעה 18:00.
אגב, למה להשמיד רק את "המנהרות ההתקפיות"? למה לא את כל המנהרות ברצועה?
בקיצור, בעוד שנה שנתיים תכינו את עצמכם לעוד מבצע כזה. רק ששוב, נקבל חמאס הרבה יותר חזק מהמבצע הקודם. להערכתי יהיו להם כבר טילים נגד מטוסים, הרבה יותר טילים נגד טנקים, הרבה יותר טילים למרכז-גם כאלו שכיפת ברזל לא תצליח לעצור. ואגב, גם במהלך השנה שנתיים האלו, לפני המבצע הבא, הטילים ממש לא יפסקו ויחזרו ה"טיפטופים" שתושבי הדרום סופגים כבר 15 שנה. רק שאותם טיפטופים לא יהיו במרכז ולכן יונית לוי תשקר על כולם ותגיד ש"יחסית שקט מאוד"(מעניין אם הייתה אומרת את זה כאשר היו טיפטופים של טילים על תל אביב). וכן, המנהרות שהרסנו במבצע הזה, תוך חצי שנה ישוקמו ויפעלו באופן סדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 5:40 pm 
Junior

חייבים להודות שהטקטיקה של לשלוח טילים בודדים לכל אזורי הארץ ב-5-6 בבוקר היא מאד אפקטיבית.
זה ישבש לגמרי את החיים במדינה ולא צריך 5000 טילים כדי להטריד ככה את ישראל שבועות ארוכים.
יהיה מאד קשה לחיות עם סירנות יומיומיות לאורך זמן אחרי נסיגה של צה״ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 6:10 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
stpsg כתב:
אל תקבע שהחמאס יתחיל לירות כל כך מהר, זה לא ארגון עם משאבים לא מוגבלים. יש שם פנאטים שאין להם הגיון, אבל המערכה הזו היתה קשה מבחינתם. הם איבדו המון לוחמים, מפקדות, מנהרות שהושקעו שנים בבנייתן.
אני מרשה לעצמי להניח שהם גם איבדו לא מעט בני משפחה, בהתבסס על המבנה החמולתי של הערבים בכלל ועזה בפרט. ההיפך של לסגת כמו פחדנים כולל הרבה מאוד חיילים הרוגים ומחיר מדיני שכבר מתחיל להיות כבד מדי. זו לא דילמה קלה ואל תחשוב שרק לך יש את הצדק בכף היד.

איזו סיבה יש להם לא לירות? הסיבות שציינת - איבוד לוחמים, משפחה, תשתיות - היו נכונות גם בעופרת יצוקה ועמוד ענן. יתרה מזו, לדעתי גם תקבל בתוך ימים בודדים חדירה ממנהרה שלא היכרנו, או שהיכרנו ולא פוצצנו - ולו כדי להראות שישראל לא השיגה אפילו את המטרה הטקטית והמצומצמת שלה (ויש לך ספק שיש מנהרות שלא מצאנו?)
הבעייה היא שמראש לא הוגדרה מטרה של הכרעה, ובנוסף (או יותר נכון, נובע מכך) לא התחשבו בזמן כגורם קריטי. עכשיו זה יותר קשה, אבל לא פחות הכרחי. במצב הנוכחי חמאס ימשיך לירות כי זה מה שהוא עושה, כי יש לו מטרה אסטרטגית שאם ישראל תיסוג חד צדדית הוא עדיין לא השיג אותה. אין לו שום סיבה להפסיק, להיפך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 7:12 pm 
מנהל פורום

טוב, אני כבר לא מבין כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 7:19 pm 
Freshman

אני בתור מישהו שלא רואה את עצמו כימין במיוחד לא מבין כל כך למה ישראל מתחילה לסגת, הם עדיין יורים ללא הפסקה, איום המנהרות לא באמת נוטרל, באמת אני מנסה להבין מבחינה לוגית מה בדיוק אנחנו עושים ולמה דווקא עכשיו החליטו לצאת, זה מרגיש רנדומלי למדי, למה לא יצאנו לפני שבוע? למה לא נשארים עוד שבוע? לא מבין על מה סמך ההחלטה לצאת, ברור לי שלראשים שלנו יש הרבה יותר מידע ממני ויכול להיות שזה העיתוי, אבל אני מצפה לקבל הסברים מפורטים מה בדיוק עשינו בזה כי לי נראה שאין סיבה למהלך הזה לפי הפעולות של חמאס.
אולי זה פשוט הלחץ הבינלאומי שעושה את שלו ואין קשר ליעדי המבצע אבל מצד שני חשבתי שקיבלנו מנדט לא קטן להמשיך לפעול אחרי החטיפה האחרונה שהפרה את הפסקת האש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 7:28 pm 
Junior

זה מה שנתניהו אמר על נסיגה חד צדדית וויתורים ללא תמורה חודש לפני התאונה שנקראת צוק איתן:

http://www.haaretz.co.il/news/politi/1.2343093

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 7:40 pm 
Freshman

אני יודע שאם הייתי תושב עוטף עזה הייתי מחפש כבר מחר לעבור דירה, פחד אלוהים להמשיך לגור שם אחרי שראינו את כמות המנהרות שבנו שם, אין סיכוי שבאמת טיפלנו בכולן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 7:55 pm 
Hall of Famer

shukista כתב:
אני בתור מישהו שלא רואה את עצמו כימין במיוחד לא מבין כל כך למה ישראל מתחילה לסגת, הם עדיין יורים ללא הפסקה, איום המנהרות לא באמת נוטרל, באמת אני מנסה להבין מבחינה לוגית מה בדיוק אנחנו עושים ולמה דווקא עכשיו החליטו לצאת, זה מרגיש רנדומלי למדי, למה לא יצאנו לפני שבוע? למה לא נשארים עוד שבוע? לא מבין על מה סמך ההחלטה לצאת, ברור לי שלראשים שלנו יש הרבה יותר מידע ממני ויכול להיות שזה העיתוי, אבל אני מצפה לקבל הסברים מפורטים מה בדיוק עשינו בזה כי לי נראה שאין סיבה למהלך הזה לפי הפעולות של חמאס.
אולי זה פשוט הלחץ הבינלאומי שעושה את שלו ואין קשר ליעדי המבצע אבל מצד שני חשבתי שקיבלנו מנדט לא קטן להמשיך לפעול אחרי החטיפה האחרונה שהפרה את הפסקת האש.

גם לך וגם לראובן, מה יש פה לא להבין? כל דבר פרט להכרעה פירושו סיום רנדומלי של המבצע. בלי הכרעה ישראל לא תשיג אפילו את המעט שרצתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 8:47 pm 
Junior

כואב הלב על משפחת גולדין.
הם תזמרו היטב את מסיבת העיתונאים שלהם ואכן הלב נחמץ.
נראה איך יגיב נתניהו לעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 9:16 pm 
Junior

בנימין נתניהו: ״לא נעצור את צה״ל בעזה. צריך למוטט את שלטון החמאס״.

http://m.ynet.co.il/Article.aspx?id=4309326

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 9:44 pm 
מנהל פורום

I think the United States has been terrific

ביבי כרגע (הייתי ממשיך לצטט אם לא היה התרגום הסימולטני שלא נותן לשמוע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 9:55 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
shukista כתב:

גם לך וגם לראובן, מה יש פה לא להבין? כל דבר פרט להכרעה פירושו סיום רנדומלי של המבצע. בלי הכרעה ישראל לא תשיג אפילו את המעט שרצתה.

דווקא יש מה להבין. בהנחה שביבי לא מסוגל לקבל החלטה לכבוש את הרצועה ולפרז את החמאס זה הדבר השני הכי טוב. זה מעבר למתכונת לבנון עכשיוית: ראשי החמאס בבונקרים, מותר לנו להפציץ מתי שרוצים את מי שרוצים והם לא יכולים לצאת מחורים. אין פתחית מעברים ושום דבר. עד שיתחננו להפסקה בתנאים שלנו. הטילים שלהם נגמרו כמעט קליל והם כבר לא ממש יכולים להפריע לחיים פה מלבד העניין של פצצות מרגמה (וגם את זה אפשר יהיה למזער עם התקפות מהאוויר מבחוץ) שזה עדיין רציני אבל סביל מבחינתנו עד שהם ישברו. המנהרות חוסלו או בדרך והאיום הזה קטן הרבה יותר.

כמה זמן אתה חושב שראשי החמאס יוכלו להתקיים במצור ובחשש כשהם לא יכולים לצאת מהמחילה והחיים בישראל ממשיכים? לדעתי לא יותר מידי. הלחץ עכשיו עליהם להשבר כשאין להם כמעט כלים בצד השני (אני מעריך עם כל הכאב שלמרות שלא אומרים את זה הערכה היא שכנראה החייל הנעדר מת, אחרת אני לא חושב שהיו יוצאים) והם נמצאים במצב שהם לא רגילים אליו מהעבר של הסבבים הקודמים, הנשק שלהם נגמר, ישראל תמנע מהם התחמשות והם צריכים להישאר קבורים באדמה לעוד הרבה מאד זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 10:01 pm 
Junior

לאומית כתב:
בנימין נתניהו: ״לא נעצור את צה״ל בעזה. צריך למוטט את שלטון החמאס״.

http://m.ynet.co.il/Article.aspx?id=4309326

זה בדיוק מה שהוא אמר גם במסיבת עיתונאים עכשיו. תמיד אפשר להגיד שהוא שקרן פתולוגי וגם עכשיו הוא משקר, אבל אם הוא משקר- לפחות זה בעקביות.

1. מילה אחת משנה הרבה. "נמוטט את שלטון הטרור של החמאס", כלומר לא את שלטון החמאס בעזה, אלא נמוטט את הטרור של החמאס. זה בדיוק מה שביבי חוזר ואומר גם במסיבת עיתונאים עכשיו. קודם כל להפיל את החמאס לחלוטין על השולחן, ומה שכבר הוחלט לעשות זה לחסל את המנהרות, ולפרז את עזה מרקטות=לפרק את הטרור נגד ישראל.

2. ביבי חזר ואמר במסיבת עיתונאים שהוא לא עוצר, המבצע לא יסתיים עד שהשקט יחזור לדרום, צה"ל ימשיך לתקוף עד שתושג הרתעה וחמאס יפסיק לירות, ואני לא מאמין שביבי יתפתה שוב לכל הפסקת אש הומניטרית ליום ומעלה, שהחמאס/קרי/האו"ם מבקשים בשבוע הקרוב. צה"ל הולך להשמיד את המנהרות ההתקפיות שהוא מכיר, ולתקוף עד שהרקטות יפסיקו לעוף מעלינו. בלי הפסקות אש. אני מניח שהנסיגה החלקית היא בשביל לשדר לעולם רגיעה יחסית כדי להרוויח זמן רציני, בנוסף להפסקת האש שהפר החמאס, והחטיפה, להשיג שקט לכמה שבועות מהעולם.

זה מה שהוא אמר, אבל כאמור אפשרי שהוא שקרן פתולוגי.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ש' אוגוסט 02, 2014 10:02 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 10:02 pm 
Hall of Famer

לא יודע על סמך מה אתה אומר שהרקטות שלהם נגמרו כמעט כליל, אפילו לפי האופטימיים שב"קצינים הבכירים" יש להם עוד כמה אלפים. גם אי אפשר להיות בטוחים כמה באמת פגענו להם במערך הייצור, ואין לי גם ספק שלא הגענו לכל המנהרות.
והפצמ"רים הם אולי לא בעייה בשבילך, מיסטר חיפה. גם לא בשבילי. אבל הבטיחו לתושבי הדרום שהם יוכלו לחיות בלעדיהן. אם היית תושב עוטף עזה היית חוזר הביתה?

ולגבי ה"כמה זמן", זה לא שיש לנו את כל הזמן שבעולם, אני מזכיר. בסופו של דבר יכפו עליך להפסיק, מה שתשיג זה מה שתקבל. אבל אם אתה מראש הולך על תיקו, המקסימום שתקבל זה תיקו - בהנחה שהקבוצה השנייה לא גונבת גול.

רעיון פירוק עזה בגיבוי בינלאומי הוא דרך מעניינת ללכת אליה, כמה הוא ריאלי? לדעתי לא ממש. פחות ממיטוט שלטון החמאס לדעתי. אני לא רואה את הקהילה הבינלאומית מתגייסת לזה באופו מעשי, וממילא אני לא רואה איך כופים את הפירוז על חמאס בלי שהוא ממוטט.
כן מעודד שהוא לא מדבר על המנהרות בלבד כיעד המבצע. לזה אני מסכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 10:16 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
לא יודע על סמך מה אתה אומר שהרקטות שלהם נגמרו כמעט כליל, אפילו לפי האופטימיים שב"קצינים הבכירים" יש להם עוד כמה אלפים. גם אי אפשר להיות בטוחים כמה באמת פגענו להם במערך הייצור, ואין לי גם ספק שלא הגענו לכל המנהרות.
והפצמ"רים הם אולי לא בעייה בשבילך, מיסטר חיפה. גם לא בשבילי. אבל הבטיחו לתושבי הדרום שהם יוכלו לחיות בלעדיהן. אם היית תושב עוטף עזה היית חוזר הביתה?

ולגבי ה"כמה זמן", זה לא שיש לנו את כל הזמן שבעולם, אני מזכיר. בסופו של דבר יכפו עליך להפסיק, מה שתשיג זה מה שתקבל. אבל אם אתה מראש הולך על תיקו, המקסימום שתקבל זה תיקו - בהנחה שהקבוצה השנייה לא גונבת גול.

רעיון פירוק עזה בגיבוי בינלאומי הוא דרך מעניינת ללכת אליה, כמה הוא ריאלי? לדעתי לא ממש. פחות ממיטוט שלטון החמאס לדעתי. אני לא רואה את הקהילה הבינלאומית מתגייסת לזה באופו מעשי, וממילא אני לא רואה איך כופים את הפירוז על חמאס בלי שהוא ממוטט.
כן מעודד שהוא לא מדבר על המנהרות בלבד כיעד המבצע. לזה אני מסכים.

את ביבי, ממש כמו החמאס, צריך למדוד במעשים.
בינתיים המבצע במתכונתו המצומצמת נגמר וגם את המטרות המקוריות לא השגנו, יכולת השיגור של החמאס לא נפגעה, אף בכיר צבאי או מדיני לא נפגע, תשתית הכוחות המיוחדים שלהם לא נפגעה כמעט בכלל, פגענו להם במנהרות אבל אי אפשר לדעת כמה לא גילינו והכי חשוב, אין שקט ליישובי הדרום. עכשיו נראה אם הצעד הזה יישא פרי, לדעתי אנחנו אמנם דופקים את החמאס אבל גם דופקים א עצמנו ובהתחשב בעבודה שהמטרה שלנו היתה להחזיר את השקט לדרום אז אנחנו לא משיגים בזה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 10:25 pm 
Senior

ראי, כמות הירי כבר היום בשיא המבצע ירדה מאד והם בעיקר יורים פצצות מרגמה עכשיו. דיברו לפני כמה ימים כבר על מתוך 9500 בערך שהם ירו משהו כמו 3000 ועוד 3500 הושמדו. מאז ירו עוד כמה מאות אז אם נניח שנשארו להם בסביבות 2000-2500 היום זה מאפשר להם אולי עוד שלוש שבועות של ירי וזהו בערך. אחרי זה נגמר הכל.

אם אנחנו ממשיכים לתקוף אין להם אפשרות להתחמש. הם יכולים לשקם את היכולת אם אנחנו לא תוקפים, אבל אם תוקפים בכל מקום כזה פשוט יהיו מתקפות.

אני יודע שהעוטף סובלים ולא נעים. אבל בשביל שיהיה להם שקט לאורך זמן אז צריך עוד קצת סבלנות.

שוב, אם ביבי היה מוכן ללכת לפירוז והשמדה של החמאס זאת דרך אחת. אם הוא לא מוכן אז הדרך הזאת עדיפה על שליחה של חיילים להרוג את עצמם בגלל שביבי לא מסוגל לקבל החלטה לא לכאן ולא לכאן.

בסופו של דבר החמאס יחנק וישבר. אם רק תהיה לנו הסבלנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 10:32 pm 
Hall of Famer

נסכים לפחות על דבר אחד - אם הייתי תושב הדרום, לפחות הייתי יוצא מעודד מזה שביבי לא אמר "השמדנו את המנהרות, האח הידד,] דונט וורי בי האפי, יאללה הביתה".
כמו שלאומית אמר, נראה אותו במעשים, אבל אני מפקפק בענק באורך הנשימה הקצר של חמאס כל עוד לא לוחצים עליו התקפית, ואני מתכוון - סכנת השמדה כארגון צבאי. יוזמת הפירוז לדעתי לא תשיג את זה, כי הוא לא יקרה בלי לחץ התקפי ומתן תחושה לחמאס שהוא עומד להתחסל, וראשיו עומדים להתחסל פיזית. לגבי ספירת הרקטות, אני שמעתי את אור הלר אומר רק שלשום שישראל פגעה במשהו כמו 50% מהמחרטות שמייצרות רקטות. אני מניח שהמקור שלו הוא צה"לי, אז זו כנראה עוד הערכה אופטימית במידה מסויימת. אז בוא לא נציג את זה כאילו אנחנו מונעים התחמשות חמאס בעוד רקטות באופן כולל.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' אוגוסט 02, 2014 10:34 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 10:33 pm 
Junior

קוף ירוק כתב:
ראי, כמות הירי כבר היום בשיא המבצע ירדה מאד והם בעיקר יורים פצצות מרגמה עכשיו. דיברו לפני כמה ימים כבר על מתוך 9500 בערך שהם ירו משהו כמו 3000 ועוד 3500 הושמדו. מאז ירו עוד כמה מאות אז אם נניח שנשארו להם בסביבות 2000-2500 היום זה מאפשר להם אולי עוד שלוש שבועות של ירי וזהו בערך. אחרי זה נגמר הכל.

אם אנחנו ממשיכים לתקוף אין להם אפשרות להתחמש. הם יכולים לשקם את היכולת אם אנחנו לא תוקפים, אבל אם תוקפים בכל מקום כזה פשוט יהיו מתקפות.

אני יודע שהעוטף סובלים ולא נעים. אבל בשביל שיהיה להם שקט לאורך זמן אז צריך עוד קצת סבלנות.

שוב, אם ביבי היה מוכן ללכת לפירוז והשמדה של החמאס זאת דרך אחת. אם הוא לא מוכן אז הדרך הזאת עדיפה על שליחה של חיילים להרוג את עצמם בגלל שביבי לא מסוגל לקבל החלטה לא לכאן ולא לכאן.

בסופו של דבר החמאס יחנק וישבר. אם רק תהיה לנו הסבלנות.

לאורך כל המבצע הזה אנחנו לוקים בהערכת חסר לגבי החמאס.
וגם אם נשארו 2,500 טילים מספיק שהוא יורה טפטופים של 20-30 ביום והוא יכול לתקוע אותנו בלי שום בעיה ל-3 חודשים, לא כולל פצמ״רים, לא כולל ייצור, לא כולל הברחות שמן הסתם ממשיכות כל הזמן, לא כולל מנהרות שמן הסתם
יצוצו. בקיצור, כל זמן שראש הנחש שם ולא גירדת את הציפורן של ראש הנחש, צפה לפיגועים, טילים, מנהרות וכל מה שצריך כדי להמשיך לגרום לתושבי הדרום לחיות בגיהנום. מבצע כזה שבו נפלו 60 ומשהו חיילים היו חייב להשיג יותר. זה לא קרה וגם הצעד הפחדני של היום הוא עוד צעד בכיוון ההפוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 02, 2014 11:08 pm 
Senior

חיו בדרום עם טפטוף כזה כמה שנים עד שהיה מבצע בפעם הראשונה, אפשר לשרוד עוד 3 חודשים עד שזה יגמר לחלוטין.

ראי, השמידו רק 50% מהמחרטות כי השאר במקומות שיהיו יותר נפגעים. אם החמאס ימשיך לירות ישראל תשמיד גם את המקומות האלה ותגבל גיבוי בין לאומי. זה לא יגמר תוך שבוע-שבועיים אבל כן תוך חודשיים-שלוש.

בינתיים לטווח ארוך כמו ת"א וכו' נשאר להם עשרות במקרה הטוב (כבר היום הם יורים מקסימום פעם ביום) וגם לדרום ירי רקטות קטן הרבה יותר. עם ממדים ועם כיפת ברזל אפשרי שתהיה לנו הסבלנות עד שהם ישברו.

זה מצריך סבלנות של העורף וזה מצריך גם כשהחמאס ישבר מגיעים איתו להסדר רק בתנאים שלנו של פירוץ ואם לא אז אין הסדר. שיגמרו את מלאי הרקטות ומשם ישראל פשוט תפעל בכל מקום שתרצה, בכל זמן שתרצה, בלי החשש שהם יתחילו סבב נוסף. תמנע את ההתחמשות שלהם כמובן ותגרום לרשאי החמאס מעכשיו ועד שיסיימו את תפקידם בעולם לחיות בבונקר בלי לצאת החוצה. האנשים שרגילים לצאת ולקבל את אהבת הקהל השבוי שלהם יצטרכו להתרגל למצב חדש שהם חיים מתחת לאדמה עד אשר הם יהיו מוכנים להתפרק מנשקם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 51  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: