סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' פברואר 23, 2025 7:02 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 51  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רצועת עזה
הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 4:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
משהו מוזר לי (סוג של תיאוריית קונספירציה, ואני מתנצל אם זה קצת גרפי).
לאורון שאול לא עשו לווייה, כי לא נמצא כנראה דבר שאפשר לקבור. להדר גולדין כן. שאלה לכותבים הדתיים פה: זה לא אומר שמצאו שרידים פיזיים של גולדין? ואני לא מתכוון יד או רגל, אלא כאלה שמוכיחים מעל לכל ספק שהוא מת. אחרת, מה קוברים היום בני משפחתו?
יתרה מזו, אמרו שאת השרידים שמוכיחים שהוא מת מצא הסמ"פ שפרץ למנהרה וחיפש אחריו. כלומר, זמן קצר אחרי האירוע עצמו.
בקיצור, האם ייתכן שישראל ידעה שהוא מת, אבל ניצלה את האירוע והציגה אותו כחטיפה כדי להרוויח רווח מדיני (לכלוך על החמאס והוכחה לעולם שהוא הפר הפסקת אש) ובאותה הזדמנות לקבל לגיטימציה לכסח לרפיח את הצורה, למען יראו וייראו?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 4:24 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
תראה, על פי ההלכה, יש לקבור גם טיפה אחת של דם אם היא חלק מתהליך המוות (דם הנפש), כלומר אם הוא אכן מת אין שום חשיבות כמותית במקרה זה, (ובשביל להוכיח מוות צריך כמובן הוכחות מדעיות או עדויות ראיה), אבל אני מניח שזה מגוחך לשאת ארון קבורה ששוקל רק את משקלו של הארון, כל שאר האפשרויות נותרו להשערתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 4:34 pm 
Junior

אפשרות אחרת - חניבעל הצליח ומצאו חלק מהגופה שלו באיזשהי דרך.
האפשרות הסבירה בעיני היא שניתחו את כמויות הדם, המרחק שלו מאלה שנהרגו והגיעו למסקנה שהוא נפטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 4:48 pm 
Hall of Famer

אזהרת תשובה גרפית במיוחד -

יכול להיות שמצאו דם, שרק בבדיקות שנערכו בהמשך גילו שהכיל כמויות משמעותיות של חומר מוח. ושיהיה ברור, אין לי מידע שכך היה. רק מעלה את האפשרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 4:56 pm 
Junior

בהלכתית: דם הנפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 5:04 pm 
Hall of Famer

שאלה לגבי חניבעל.
האם באמת קיים נוהל שכזה?
כי בתור בוגר יחידה קרבית שאפילו דיברו איתו על נוהל חניבעל, אז נוהל חניבעל כמדובר בתקשורת (מניעת חטיפה גם במחיר חיים של החייל) מעולם לא הוזכר לי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 5:05 pm 
Hall of Famer

מה היה הנוהל שכן דיברו אתכם עליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 5:05 pm 
Hall of Famer

מתי בגרת מהיחידה הקרבית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 5:08 pm 
Junior

תל אביב מקבלת את המנה היומית שלה.
אני מניח שזה לא ישנה את המדיניות של "לא נרד לרמה שלהם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 5:15 pm 
Hall of Famer

רואים את הייאוש והמצוקה על הרקטות האלה. או שמא זה איתות על רצון ברגיעה? לא ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 5:29 pm 
Hall of Famer

בגרתי ב-93 ומעולם לא דיברו איתי על נוהל שכן.
אני עוד הסתובבתי ואמרתי לתושבי השטחים להוציא את פח הצבע והמברשת שכל אחד החזיק בחצר (כן, כן זה קרה, זה מה שצה"ל דרש) ולצבוע איזה סיסמא פת"חית מטופשת שעיטרה את גדר הבית שלהם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 5:34 pm 
Hall of Famer

אני צריך להתחיל לנקד כאן, קצת בעיה מהטלפון…

שאלתי מה היה הנוהל sheken דיברו אתכם עליו, לא shachen…

אמרת שדיברו אתכם על נוהל חניבעל, אבל לא כזה, אז אני שואל: מה אמר הנוהל שכן דיברו אתכם עליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 5:47 pm 
Sophomore

עמוס, אני בגרתי אחריך ולנו נאמר בפירוש "גם בחיי... "

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 5:52 pm 
Hall of Famer

אני כבר לא זוכר בדיוק. אבל כן לנסות למנוע חטיפה, גם אם זה אומר כן לסכן את חיי החייל בצורה מסויימת, אבל לדוגמא, אם הם בורחים ברכב, לא לפוצץ את הרכב. כלומר תגובה חריפה שיכול להיות שהחייל ינזק ממנה, לא ירי מכוון בכדי להרוג את כל מי שנמצא, החוטפים פלוס החייל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 6:00 pm 
Junior

הנוהל הזה שייך לתקופה בה שבויי צה״ל עמדו בפני התעללויות אכזריות בידי צבאות ערב. כנראה שאז היה צורך אמיתי בנוהל, ורוב החיילים היו מעדיפים לחטוף אש צה״לית מהזוועות שמחכות במרתפים (למרות ששבויים רבים חזרו וחוו חיים טובים ומספקים).
כפי שלמדנו מגלעד שליט, שבויים פוטנציאליים בידי חמאס לא סובלים מדי בשבי. לא חושב שיש חייל צה״ל שיעדיף למות מלאכול חומוס עזתי ולצפות בטלוויזיה כמה שנים בחדר חשוך (לא להיט, לא נורא).
לכן זה נוהל ששייך לעבר ומוטב שיעלם מהלקסיקון.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 6:07 pm 
Sophomore

ממה שזכור לי, ההסבר בתדריכים היה "צה"ל מעדיף חייל מת על פני חייל חטוף".

לא חושב זה נובע מדאגה לנפש החייל כמו דאגה למחיר שהמדינה תצטרך לשלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 6:08 pm 
Hall of Famer

לפי מה שאני יודע, הנוהל הזה לא הונהג כתוצאה משבויי צבאות ערב, אלא בעקבות מלחמת של"ג. וכמו שאמרתי, לפחות בשנים שאני שירתתי, לא היה כזה נוהל של הריגת חטופים.
ולגבי תנאי השבי של גלעד שליט, אני לא יודע מה עבר עליו ואני מניח שגם אתה, למרות הבדיחה על החומוס, לא ממש יודע. התמונה שלו כשהוא חזר לא בדיוק הצביעה על כמה שנות נופש של חומוס וטלוויזיה, אלא על אדם במצב בריאותי לא טוב וזה עוד לפני שאנחנו יודעים מה עבר עליו בכל חמש השנים שהוא ישב בבור ומי טרח להתעלל בו ומי לא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 6:13 pm 
Hall of Famer

אם היחס בישראל לשבויים היה פרופורציונלי ולא הסטרי,ההתלבטות אכן היתה בין חומוס למוות.
בגלל שהיחס הוא "כל מחיר" שמשמעותו בסופו של דבר גם אבדן חיי אדם ( אם במאמצי השחרור ואם מידי המשוררים) החשבון הפשוט הוא חיי אדם אחד מול חיי מי יןדע כמה.
וזה האבסורד, אנשי ה"שחרור בכל מחיר" הכריחו אותנו להרוג חיילים משלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 6:52 pm 
Hall of Famer

"גורם צבאי בכיר" תידרך היום כתבים בקרייה. מה אני אגיד לכם, רמה כזו של ניתוק ושל חזרה כמו תוכי על דף המסרים של המדינאים - לא ראיתי.
"ההרתעה כבר הושגה", "חמאס כבר לא רוצה להילחם", הוא כנראה לא היה בישראל היום, אותו בכיר. הוא אפילו חזר על "לא רוצים למוטט את החמאס כי תהייה סומליה בעזה".
ומאחר ואפשר לשים כסף מי זה "המקור הצבאי הבכיר" שמתדרך עיתונאים כל יום - בקיצור, שם כסף שזה הבכיר מכולם - אין אלא לקבוע שהוא חלק, שלא לומר סמל, של דור המפקדים האבוד, דור ההשתבללות.
ואם קודם הייתה לי התלבטות מי הגביל את מי, המדינאים את בכירי הצבא או ההיפך - עכשיו ברור לי שאף אחד לא הגביל אף אחד. כולם מקשה אחת, כולם מקולקלים, כולם רקובים, כולם לא יכולים ו/או לא רוצים לנצח צבא רגלי פצפון בתנאים הכי נוחים שיפגשו באיזושהי זירה במזרח התיכון (ושלא יספרו לכם אחרת). צאו כבר ותגידו את האמת לתושבי הדרום (ובקרוב לכולנו) - נגזר עליכם לחיות ככה לתמיד. לנצח נצחים, או לפחות עד סוף המדינה הזמנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 7:38 pm 
Sophomore

ראי, אתה אומר שחמאס צבא קטן, חלש וכו וכו,ואומר שהתנאים נוחים.
אבל התנאים ממש לא נוחים. אמנם התנאים המדיניים עם מצרים נוחים,אבל כל השאר לא.
חמאס מנהל את הלחימה מתוך שכונות אזרחיות. מיתות חמאס, ככל הנראה, יצריך עוד חודשיים שלושה של לחימה זהירה ומרוסנת בפגיעה באזרחים, ועדיין תגיעה לעוד כמה אלפים של הרוגים בצד הפלסטיני,הבוקה ומבולקה אותה אתה מכנה.
עכשיו,לי אין בעיה עם בוקה ומבולקה כזאת,תפדאל. לאו"ם יש.

ודרך אגב,חמאס אכן נפגע קשה,ומסיפורים של אנשים שנמצאים שם יש להם ירידה חזקה במוטיבציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 7:44 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי, אני בכלל לא בטוח שבמבצע מהיר והחלטי היית מגיע לסדרי גודל יותר הרוגים אזרחיים. הזמן הוא גם פקטור פה, וככל שתתמרח האזרחים ההרוגים יצטברו.
הזמן הוא גם פקטור בהיווצרות מומנטום דיפלומטי שלילי או הפגנות המוניות נגדך. שים לב כמה זמן לקח להפגנות האלה להתחיל נגדך בכלל, וכמה זמן לוקח לטחנות הדיפלומטיות להתחיל לטחון. מה גם שבשבוע הראשון העולם היה עסוק בדברים אחרים וידענו את זה.

עכשיו בוא נדבר על התנאים.
היום, בכל זירה שלא תילחם בה במזרח התיכון, יילחמו איתך מתוך שטחים אזרחיים. תצטרך להתמודד עם זה (ובוא נודה על האמת, לישראל אין שום בעייה לסיים מבצעים לא מאד ארוכים עם מספר ארבע-ספרתי של אזרחים הרוגים, ועדיין להרגיש מאד טוב עם עצמה).
לעומת זאת, ואני אחזור על זה שוב ושוב - באף מקום לא תקבל צירוף כזה של תנאים: צבא אויב קטן שכולו רגלי, ללא סיוע חיל אוויר, חיל ים, שריון, ארטילריה כבדה או נשק נ.מ מתקדם, שתחום באזור מישורי וקטן, ושאין לך צורך למתוח בזירה קווי אספקה ארוכים ומסוכנים. לא יהיה לך צירוף תנאים כאלה באף זירה אחרת במזרח התיכון. אם בתנאים האלה אתה לא מסוגל להכריע - בחר בין סמסונייט לספידו. אתה עוד תפגוש אויבים גדולים יותר בתנאים טובים הרבה פחות.

ולגבי "הבוקה והמבולקה", היא לא כוונה ל"להרוג את כולם", אלא למצב השלטוני בעזה אחרי שנצא מבחינתי. אני לא מפחד מאנרכיה בעזה, או מה שהקופירייטרים של הממשלה והתקשורת קוראים לזה עכשיו "סומליה בעזה". יש סומליה בסוריה, וככל שזה נגוע לנו המצב שם הרבה יותר טוב לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 8:30 pm 
Sophomore

אם הבוקה והמבולקה שאתה מדבר עליה היא לא הרג,חורבן והרס של תשתיות ומאגר נשק,אתה מדבר על חיסול אישים בחמאס?
החיסולים הללו מאוד קשים לביצוע,אולי אני טועה,אבל זה הרושם שלי.

ראי, אם היו נותנים לך להיות עכשיו יעלון,גנץ וביבי יחדיו, מה היית עושה? לאילו הישגים מבצעיים צבאיים היית חותר? מה היית מורה לצבא לעשות פיזית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 9:38 pm 
Hall of Famer

כבר כתבתי את זה, אבל כדי שלא תצטרך לדפדף:
קודם כל - בהגדרה, מתוך הבנה ששלטון חמאס זה הדבר הגרוע ביותר בשביל ישראל, הייתי מגדיר את מיטוט שלטון חמאס כמשימה. לא הייתי מצהיר על זה בריש גלי, אבל זה מה שהייתי מנחה לעשות. התמרון הצבאי נובע מזה, תנועה לעומק ולא לרוחב. כן צריך לכבוש את הרצועה בשביל זה מן הסתם, ולצה"ל יש את הכלים, אבל המטרה היא פעולה מהירה שבה כל מקום פתוח בשבילי. אם המנהיגים מסתתרים בבי"ח שיפא אני נכנס לשם ומחפש שם.
פעולה מהירה זה אומר גג שבוע, אם העולם מאפשר לי עוד זמן אז אפשר קצת יותר (ובמקרה הזה, עם המטוס המלזי והמצב באוקראינה, ואחר כך המטוס האלג'יראי, היה לנו ים זמן שהעולם היה עסוק בדברים אחרים), בזמן הזה ישראל אוספת או משמידה כל נשק שתמצא, שובה או הורגת כל איש חמאס שתמצא (או כל ארגון אחר שמתנגד לה), פוגעת והורסת כל מוסד ממשלתי, צבאי, או כזה שקשור ל"מאני טרייל". נו אקספשן. ואז יוצאת ומשאירה אחריה מה שקראתי בוקה ומבולקה, ואקום שלטוני וסומליה בעזה מצדי. שחמאס, מה שנשאר ממנו, יישאר להילחם על חייו מול הארגונים האחרים על השליטה בעזה, תוך הבהרה שבתוך הזירה הפנימית שלהם זכותם (ואני מתכוון לכולם) לעשות מה בא להם בלי התערבות של ישראל, אבל מי שיורה על ישראל - מת. ואז חבל גם על המאבק הפנימי שלו, כי הוא יהיה לשווא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 9:54 pm 
Hall of Famer

סקר ערוץ 2:
73% אומרים שההרתעה נפגעה, 62% מרוצים מתפקוד ביבי...
עדר. לך תבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 03, 2014 10:37 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כבר כתבתי את זה, אבל כדי שלא תצטרך לדפדף:
קודם כל - בהגדרה, מתוך הבנה ששלטון חמאס זה הדבר הגרוע ביותר בשביל ישראל, הייתי מגדיר את מיטוט שלטון חמאס כמשימה. לא הייתי מצהיר על זה בריש גלי, אבל זה מה שהייתי מנחה לעשות. התמרון הצבאי נובע מזה, תנועה לעומק ולא לרוחב. כן צריך לכבוש את הרצועה בשביל זה מן הסתם, ולצה"ל יש את הכלים, אבל המטרה היא פעולה מהירה שבה כל מקום פתוח בשבילי. אם המנהיגים מסתתרים בבי"ח שיפא אני נכנס לשם ומחפש שם.
פעולה מהירה זה אומר גג שבוע, אם העולם מאפשר לי עוד זמן אז אפשר קצת יותר (ובמקרה הזה, עם המטוס המלזי והמצב באוקראינה, ואחר כך המטוס האלג'יראי, היה לנו ים זמן שהעולם היה עסוק בדברים אחרים), בזמן הזה ישראל אוספת או משמידה כל נשק שתמצא, שובה או הורגת כל איש חמאס שתמצא (או כל ארגון אחר שמתנגד לה), פוגעת והורסת כל מוסד ממשלתי, צבאי, או כזה שקשור ל"מאני טרייל". נו אקספשן. ואז יוצאת ומשאירה אחריה מה שקראתי בוקה ומבולקה, ואקום שלטוני וסומליה בעזה מצדי. שחמאס, מה שנשאר ממנו, יישאר להילחם על חייו מול הארגונים האחרים על השליטה בעזה, תוך הבהרה שבתוך הזירה הפנימית שלהם זכותם (ואני מתכוון לכולם) לעשות מה בא להם בלי התערבות של ישראל, אבל מי שיורה על ישראל - מת. ואז חבל גם על המאבק הפנימי שלו, כי הוא יהיה לשווא.

ומה אם בשבועיים האלה כל הבכירים נכנסים אל החורים ומחכים שם עד שתצא?
וכמה תהרוג בהשתוללות של שבועיים שלושה מתוך ארגון של כמה עשרות אלפי פעילים?
קיצור ראי ה"יהיה בסדר" שלך לגבי יום אחרי הנסיגה הוא זריית חול בעינים. ישארו המנהרות.ישארו הרקטות.אבדת מאה חיילים על כלום.

אין פתרון מלבד כיבוש השטח וחזרה לחרא של ממשל צבאי, אולי עם מעורבות מינורית של אבו מאזן בניהול האזרחי (אם ירצה בכך).
קראתי את התיאור של עמוס לב על הסיורים בשטחים וצביעת הסיסמאות על הקירות, ולא ידעתי אם לצחוק או לבכות.
לא ייאמן שאלו פעם היו הצרות שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1266 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 51  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: