סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:06 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 3:03 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.mako.co.il/entertainment-cel ... =769885919

משטרת המחשבות מתקדמת.
עכשיו אסור לבחורה להחליט עם מי היא רוצה לצאת אם זה לא מתאים לבון טון.
מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 3:24 pm 
Hall of Famer

נו, מצאת דוגמא למקרה שבו משטרת הפוליטיקלי קורקט דווקא צודקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 3:28 pm 
Junior

אבימאל: אתה רציני? אתה חושב שזה לגיטימי לפסול על פי צבע עור ושאין זכות להוקיע כזאת אמירה.
זכותה להכל זה לא אומר שזאת בחירה הגיונית ולא גזענית. היא יכולה לפסול בחורים לפי כמות החורים שיש להם בשיניים אבל לפסול לפי גזע בראיון ציבורי מראה על חוסר אינטיליגנציה משווע.
שלא לדבר על זה שאני מסכים איתה על הטמטום שבאמירה הזאת.
חבל, התחלתי דווקא מאד להעריך אותה על העבודה שהיא עושה ב- tyrant ועכשיו נראה שהיא הרבה פחות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 3:41 pm 
Hall of Famer

אם כבר, אז כל הכבוד שהיא התנצלה. לא ראיתי את הראיון, אבל אפשר לחשוב - הרבה אנשים והרבה מחבריי (גם הלא דתיים, וגם הלא יהודים) לא היו יוצאים עם שחור\שחורה. לא בגלל גזענות כזאת או אחרת, אלא בגלל שהצבע לא עושה להם את זה. (אותי אישית, הצבע דווקא די מטריף. אבל גם זו גזענות. אני אעדיף בחורה שחורה על בחורה לבנה מקבילה לחלוטין רק בגלל הצבע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 3:47 pm 
Junior

היא מתנצלת ואומרת שזו היתה אמירה מטומטמת ולא נכונה שלעולם לא הייתה צריכה להיאמר ואתם מגינים על האמירה?
כמה הזוי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 4:01 pm 
Hall of Famer

אני לא מבין,בחורה לא יכולה לבחור עם מי לצאת?
אסור לה לומר שהיא לא תצא עם גינגים,יהודים,ערבים,נכים,קרחים,שמנים,מבוגרים,צעירים?
אנחנו לא מדברים על קבלה לעבודה או מתן שירות במסעדה,מדובר על דייט,זוגיות,גם שם כבר אין לנו בחירה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 4:04 pm 
Junior

אמרתי כבר בתגובה הראשונה שהיא יכולה לפסול על בסיס חורים בשיניים או כל סיבה איזוטרית שבא לה.
לא כל דבר אומרים בפומבי, במיוחד פסילה על בסיס גזעי.
אני אישית חושב שפולניות כמעט תמיד פאסיביות אגריסיביות ברמות על אבל לא הייתי אומר את זה בראיון ל- Ynet :hi_hi_hi:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 4:20 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
צריך להגיד שהבעיה במקרה הזה היא עם השאלה ולא עם התשובה. אם כי כמובן שמהרגע שהיא בחרה לענות ההתנצלות מאוד במקומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 4:22 pm 
Hall of Famer

צודק לגמרי, ראובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 4:30 pm 
מנהל פורום

אבימאל, ברגע שזה משהו שנאמר בפומבי בראיון אז זה כבר לא בגדר מחשבות פרטיות. זה קצת כמו בבדיחה עם השחקן כדורסל ששואל את השופט אם הוא יכול לקבל טכנית על מה שהוא חושב, אחרי שהשופט אומר לו שלא, אז הוא אומר "אם ככה אז אני חושב שאתה @#$#&*^%".

גם קל לך להגיד את זה כשאתה לבן, אבל נגיד תחשוב אם איזה שחקנית מפורסמת הייתה אומרת בראיון: "אני לא יוצאת עם יהודים", גם אז זה בסדר? אני יודע שזה לא בדיוק אותו דבר כי אין באמת מאפיין פיזי אחיד לכל היהודים, אבל זה גם נכון חלקית לשחורים, כי מה זה כבר צבע העור מבחינת משיכה?? אני יודע שכשאני רואה אישה מושכת, הדבר האחרון שמעניין אותי במראה שלה זה צבע העור שלה.

ושוב, לפסול אנשים על בסיס צבע עור?? אם בא לה אז שתסרב לצאת עם שחורים, אבל זה מפגר ובטח לא משהו שצריכים להכריז עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 4:34 pm 
Hall of Famer

זה לגמרי סביר אם שחקנית (כלבה) לא רוצה לצאת עם יהודים.
מותר לכל אדם לבחור את החברה שלו.אני ממשיך להתפלא מזה שצריך להגיד את זה בכלל.
והאמירה שיש דברים שמותר לחשוב ואסור לומר נשמעת לי הכי גרועה. צביעות בפקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 4:35 pm 
Hall of Famer

לא יודע, גם אם אני לא יודע אם אני מסכים עם אבימאל, אני אגיד דבר אחד - לרקוד על דם של בחורה שעשתה פי אלף מרובנו למען אותם "שחורים" (ואחרים) זו ציניות וצביעות במיטבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 10, 2014 4:59 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

תרדו ממורן אטיאס

"מורן אטיאס נשמה "

מפגינה לטובת ישראל ,מייצגת אותנו בכבוד . נשאלה שאלה שלא במקום , והתנצלה מבלי להאשים אף אחד
"דברי הוצאו מהקשרם וכו'"

שיחפשו עץ אחר לטפס עליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 11, 2014 1:03 pm 
Junior

מורן אטיאס באמת נשמה.

תתביישו כולכם שאתם מדברים עליה סרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 11, 2014 4:51 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

שתהיה בריאה כפרה עליה ילדה של אבא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 11, 2014 9:54 pm 
Junior

WTF???
אם שחור היה אומר שהוא לא היה יוצא עם לבנה זה גזענות? מה זההההההה? ואם לא, אז מה ההבדל בין זה, לבין אמירה של לבנה אשהיא לא היתה יוצאת עם שחור?

אני לא מאמין שגרמו לה להתנצל!!

לגטימי לחלוטין. החשיבה של האנושות התעוותה כל כך!

אין לי שום בעיה שאדם יגיד שהוא לא יוצא עם יהודיה, כמו שאני יגיד בכל מקום שישאלו אותי שאני לא אצא עם נוצריה או מוסלמיה, ואני בטוח שהרבה מחבריי החילונים יגידו כמוני. שום גזענות. ואם זו גזענות, אני מעדיף גזענות אמיתית, על פני צביעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 11, 2014 11:38 pm 
מנהל פורום

לא, לא התכוונתי ל-"יהודי" מבחינת דת. דיברתי על יהודי מבחינת לאום ולדעתי זה ממש ממש דבילי ומפגר אם מישהי שהיא לא נוצרית-דתייה או מוסלמית-דתייה תסרב לצאת עם אדם חילוני לגמרי כמוהה אבל יהודי. זה גזענות נטו, פר הגדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 12, 2014 1:39 am 
Hall of Famer

אבל שחור זה צבע עור, זה לגמרי ולחלוטין לגיטימי לא להידלק על מישהו מצבע עור מסוים
כאמור, לא מבין למה צריך להגן עליה כאן, כפרה, נשמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 12, 2014 8:09 am 
Hall of Famer

זה לגמרי ולחלוטין לגיטימי לא להידלק על מישהו מצבע מסויים ואם אטיאס הייתה אומרת ששחור לא עושה לה את זה, אז אני לא חושב שלמעט פיקנטריה, מישהו היה מתייחס לזה. אבל ברגע שהיא פסלה קטיגורית שחורים זה כבר מעבר להעדפת מראה או צבע עור או אופי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 12, 2014 9:11 am 
Hall of Famer

אני במקומה גם לא הייתי אומר בראיון שצבע שחור לא עושה לי את זה. בערך כמו שלא הייתי אומר שציצי קטן לא עושה לי את זה.

זה משלב כ"כ הרבה רמות של פוליטיקלי רונג.

אבל בצורה שהיא אמרה את זה (או שצוטטה, לא יודע מה אמרה באמת) זה כבר הרבה מעבר לסתם פוליטקלי רונג - וכל זה, אגב, לא אומר שאני חושב שצריך לעשות לה זובור או לשכוח את העמדה האמיצה (במונחים של תעשיית השואו הבינ"ל שהיא חיה בה) שהיא נוקטת בה בחודשים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 8:10 am 
מנהל פורום

לא שמעתי את הראיון, רק קראתי את ההתנצלות, אז אין לי דעה על טרור הפי.סי, בכ"א, התנצלות למופת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 2:07 pm 
Junior

מה אתם רוצים ממנה זה בסה"כ ***אזהרת יק"ב*** Too beaucoup

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 2:52 pm 
Sophomore

עצם העובדה שהיא לא היתה יוצאת עם שחור היא יותר מלגיטימית, ייתכן שהיא יכלה להתחמק מהשאלה הזאת בשביל השקט הנפשי שלה, אבל מדובר בדעה לגיטימית. הטענה האמיתית צריכה להיות מופנית למראיין ששאל שאלה כ"כ דוחה.

נ.ב, מישהו כאן אמר שדבריה שקולים לאמירה של מישהי שתגיד שלא היתה יוצאת עם יהודי (בגלל הלאום ולא בגלל הדת). אבל ההשוואה כלל לא דומה, כי בתכלס להגיד שיהודי זה לאום זו בדיחה. יהדות זו דת בלבד, ולראייה יש יהודים מכל מיני צבעים "וגזעים" - לבנים, שחורים, צהובים וכתומים. אז הסיבה היא בהכרח דתית והיא כשלעצמה לגיטימית, בדיוק כמו שאני לעולם לא אצא עם מי שאינה יהודיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 4:18 pm 
מנהל פורום

פאפאלוקס כתב:
עצם העובדה שהיא לא היתה יוצאת עם שחור היא יותר מלגיטימית, ייתכן שהיא יכלה להתחמק מהשאלה הזאת בשביל השקט הנפשי שלה, אבל מדובר בדעה לגיטימית. הטענה האמיתית צריכה להיות מופנית למראיין ששאל שאלה כ"כ דוחה.

נ.ב, מישהו כאן אמר שדבריה שקולים לאמירה של מישהי שתגיד שלא היתה יוצאת עם יהודי (בגלל הלאום ולא בגלל הדת). אבל ההשוואה כלל לא דומה, כי בתכלס להגיד שיהודי זה לאום זו בדיחה. יהדות זו דת בלבד, ולראייה יש יהודים מכל מיני צבעים "וגזעים" - לבנים, שחורים, צהובים וכתומים. אז הסיבה היא בהכרח דתית והיא כשלעצמה לגיטימית, בדיוק כמו שאני לעולם לא אצא עם מי שאינה יהודיה.

הודעה כזו היא בדיחה ומראה על המון בורות.
יהדות היא גם דת וגם לאום. למישהו דתי (או ממשפחה דתייה) יהיה כנראה קצת קשה לקבל ולהפנים את זה, אך זו עובדה.
הבעיה שלפעמים יש חפיפה ולפעמים אין וזה יצר מצב שבאת מישהו אפריקאי, סקנדינבי או צרפתי יכול להתגייר ולהפוך ליהודי. אז במקרה הזה הוא יהיה יהודי מבחינת הדת אבל ישאר אפריקאי/סקנדינבי/איטלקי.

אני יהודי, כי ההורים שלי יהודים וההורים שלהם יהודים וכך הלאה. אין לי שום קשר ליהדות כדת.

כשאני נתתי את ההקבלה, אז כן התכוונתי לקטע של המוצא ולא לדת ולכן זה לא קשור ולא לגיטימי כי אין לזה שום צידוק רציונלי למעט גזענות ובורות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 5:00 pm 
Sophomore

אתה טועה ברמות קשות. סקנדינבי, ערבי או סיני שיתגייר יהיה יהודי לא פחות ממך גם מבחינת ה''לאום'' (קל וחומר מבחינה הלכתית). בניגוד אליך אני מציג עובדות, והעובדה היא שהמדינה מכירה בו כיהודי מבחינה לאומית. רבים הם היהודים שמסתובבים בקרבתך (ואולי אפילו אתה בעצמך), צאצאים לאנשים שהתגיירו במרוצת השנים. אז מה, הם לא יהודים מבחינה ''לאומית''?
אגב, ה''לאום'' (שהוא אגב פרי המצאתם של אנשים שחיו בתקופה לא רחוקה מידי) היהודי כולל אנשים שמבחינה הלכתית הם אינם יהודים כלל, למשל גויים גמורים שעברו גיור רפורמי או קונסרבטיבי בחו"ל עונים להגדרת יהודי לצורך חוק השבות ורישומים שונים במשרד הפנים. וכאן למעשה ישנה אי חפיפה זועקת ובולטת בין הפן ה''לאומי'' לפן הדתי.

אגב, כשאתה אומר שאתה יהודי "כי נולדת להורים יהודים" וכו', אתה בעצם מציג בפניי טיעון הלכתי למחצה, בהנחה שאתה מקבל את העובדה שמי שנולד לאם יהודיה בלבד הוא יהודי לכל דבר. כך שאתה יהודי כי הדת קבעה שאתה יהודי, ורק כמה אלפי שנים אחרי קמה מדינה שהעניקה לך גם סטטוס לאומי שנובע כאמור מאותו סטטוס דתי שקדם לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה