סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' אפריל 20, 2025 12:11 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 202 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 10:21 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
המאמן של הולנד זה לא הייזנברג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 10:21 pm 
Senior

8-4 לישראל ברבע הרביעי. ברררררר... :?

לדעתי הרגע שסימל את המשחק הזה היה כשפניני התרומם 6 מילימטרים מהרצפה, גבר על ההולנדי שזרק את הכדור והצליח לקפוץ כלפי מטה ובכך סיפק את החסימה הכי פחות אתלטית שראה הענף, אפילו שלף הגיב בנימה של אוי ואבוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 10:51 pm 
Senior

בעעעע
הגיע הזמן שפיב''א תחתוך את מספר המשתתפות באליפות אירופה, ואולי הגיע הזמן שיוסיפו כמה נבחרות לדרג ב'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 10:57 pm 
Sophomore

כאן באמת רק התוצאה חשובה אז ברכות על הנצחון
ונקווה שבמשחק הבא גם נראה יותר טוב
שיהיה בהצלחה מול הבולגרים ביום ראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 11:33 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

היה משחק קשה לצפייה. מספר הערות:
גיא מקל אמנם עם ה+/- הכי גבוה בנבחרת (+16) ויפה שהוא מנסה להיות קבוצתי ולהכניס את החברים למשחק אבל בחייאת גל, אתה שחקן NBA אז תיקח כדור לסל מול ההולנדים החביבים.
לא יודע מה עבר על כספי הערב אבל לפעמים נראה שיש לו יכולת שליטה בכדור שהיתה מביישת ילד בקטסל.
גם אני לא הבנתי למה אדלשטיין התעקש על אפיק ניסים שלא מסוגל לסיים לייאפ (פעמיים!) אבל מצד שני יש את לימונד שפשוט לא מסוגל לעלות לזריקה אם הוא לא מכדרר לפני. אז אם שניהם לא מסוגלים לקלוע למה לא להשתמש ביבזורי?
מה בדיוק הלפרין עושה על המגרש, אני מתכוון חוץ מלכדרר ואז להיפטר מהכדור בהתקפה ולהמר על חטיפות במקום לשמור עם הרגליים בהגנה?
השפת גוף של פישר מתחת לכל ביקורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 13, 2014 11:34 pm 
Junior

sir charles כתב:
גיא מקל אמנם עם ה+/- הכי גבוה בנבחרת (+16) ויפה שהוא מנסה להיות קבוצתי ולהכניס את החברים למשחק אבל בחייאת גל, אתה שחקן NBA אז תיקח כדור לסל מול ההולנדים החביבים.
לא יודע מה עבר על כספי הערב אבל לפעמים נראה שיש לו יכולת שליטה בכדור שהיתה מביישת ילד בקטסל.
גם אני לא הבנתי למה אדלשטיין התעקש על אפיק ניסים שלא מסוגל לסיים לייאפ (פעמיים!) אבל מצד שני יש את לימונד שפשוט לא מסוגל לעלות לזריקה אם הוא לא מכדרר לפני. אז אם שניהם לא מסוגלים לקלוע למה לא להשתמש ביבזורי?
מה בדיוק הלפרין עושה על המגרש, אני מתכוון חוץ מלכדרר ואז להיפטר מהכדור בהתקפה ולהמר על חטיפות במקום לשמור עם הרגליים בהגנה?

כל מילה פנינ(י)ה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 10:42 am 
Junior

sir charles כתב:

אחד לאחד מה שאני הייתי כותב

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 10:55 am 
Hall of Famer

רק אציין שלא רק מקל לא לקח את הכדור לסל, אלא כל השחקנים של הנבחרת, למעט ניסיונות ספורדיים של כספי, לא ניסו להגיע לטבעת. הסיבה לכך הייתה המגדלים ההולנדים שהגנו על הצבע. ההגנה ההולנדית נעלה לחלוטין את הצבע בפני חדירות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 11:31 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מגדלים הולנדים... זה לא שרוי היברט עמד שם. בשביל לחדור לצבע צריך מנטליות שלא מפחדת להתלכלך קצת. אז מאליהו והלפרין אני כבר לא מצפה שיחדרו לצבע כי "איה איה זה כואב" (דרך אגב, בשני השידורים לא היה קשה להבחין בבטן המלאה שיש לשלף על ליאור אליהו), אבל אין סיבה שמקל ששרף את מכבי של סופו וג'יימס לפני שנתיים בחדירות לסל או שלימונד הסקורר הישראלי המוביל בליגה בעונה שעברה לא יעשו את זה. כספי מנסה אבל אצלו זה יום עסל יום בסל - חוץ מיתרון בגודל וקצת באתלטיות אין לו באמת יכולת לקחת מגנים טובים לסל באופן יציב (כי הוא לא יודע לכדרר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 11:50 am 
Hall of Famer

זה לא שרוי היברט עמד שם, אבל עדיין שחקני נבחרת ישראל באופן די גורף נמנעו לחדור לצבע. זה נראה יותר כמו החלטה מהספסל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 11:56 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לא'דע נשמע לי מוזר שהמאמן יחליט במודע שהשחקנים שלו לא יחדרו לצבע... הרי גם הנבחרת לא לוקחים ריבאונד בהגנה ואני לא חושב שזו הוראה מהספסל. דרך אגב להולנדים לא היתה חסימה אחת בכל המשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 12:08 pm 
Hall of Famer

תשמע, זה שהשחקנים לא הולכים עד לטבעת זה משהו ששמתי לב אליו במשחק. גם שמתי לב שההגנה של ההולנדים הייתה מכווצת ושבצבע הייתה תמיד נוכחות של הגבוהים ההולנדים (בדיוק כמו בנבחרת ישראל רק לגמרי ההיפך). היו מספר מקרים ששחקנים ניסו לחדור לצבע ונתקלו בגבוהים ההולנדים והמהלך הסתיים בהוצאת כדור לקשת השלוש.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 1:12 pm 
Senior

עצוב היה לראות את ליאור אליהו אתמול
מי שלפני ממש לא הרבה זמן היה השחקן הישראלי הטוב ביותר, הפך להיות אופציה מרעננת אם כי לא נטולת בעיות מהספסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 1:14 pm 
Senior

עוד יותר עצוב לראות את דיאור פישר שחקן ש2 הקבוצות הגדולות בליגה רדפו אחריו ולמזלם רק הדרישות ההזויות שלו הצילו אותו מפניהם... כי אם אחת מהם הייתה משלמת לו 400-500 אלף דולר כמו שאמרו שהם מוכנות הם היו אוכלות את עצמם הרבה זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 5:32 pm 
Sophomore

לא מבין איך הלפרין בכלל עוד משחק בכלל בנבחרת. אם הוא לא חודר, לא שומר ולא קולע, לא עדיף לתת ליבזורי את הדקות האלה? או לשון דאוסן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 5:38 pm 
Sophomore

והכי עצוב זה יותם הלפרין , שחקן שניתן לסכם את הקרייריה שלו במשפט "מיצה רק 20% מהפוטנציאל שלו"
שיותם בחמשייה קו הגארדים שלנו פרוץ לכל רוח , וכל גארד חותך לאמצע , מושך את פישר , ומכאן זה או לשלשה בחוץ או לכדור לשחקן גבוה שני , על רוטציה כנראה
אדלשטייין לא עובד.

מדברים על גבוהים , ושזאת המחלה של הכדורסל הישראלי בנבחרות , אבל אני לעומת זאת חושב שהבעיה של הכדורסל הישראלי מסתכמת ב 3 דברים:

1. רמה נמוכה של טכניקה - באה לידי ביטוי בעיקר בזריקות עונשין (רק לראות את טכניקת הזריקה של מקל,כספי,אליהו מעלה בי חלחלה), בסגירה לריבאונד ובשמירה אישית.
2. רמה נמוכה של קבלת החלטות , המון איבודים במתפרצות , אי ניצול מומנטומים , שהיריב מעל 4 עבירות לא חודרים לסל וכו'.
3. אין יסודות כלל להגנה אישית , פניני חיי על השכל , מקל על מוטיבציה , והשאר? כספי , אליהו , פישר , הלפרין פשוט לא מזיזים רגליים , לא נותנים צחת , מפסידים בכל מצב של 50\50 , ועושים
מהמתקיף מינימום לברון.

גם אם אדלשטיין טועה וימשיך לטעות , עדיין הבעיות הם בעיקר בעיות ברמת השחקנים , כנראה באמת שלא מלמדים יסודות כדורסל בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 5:43 pm 
Sophomore

לפטופ כתב:
לא מבין איך הלפרין בכלל עוד משחק בכלל בנבחרת. אם הוא לא חודר, לא שומר ולא קולע, לא עדיף לתת ליבזורי את הדקות האלה? או לשון דאוסן?

הלפרין הוא אתרוג של התקשורת , הוא כבר ממזמן לא שחקן כדורסל מוביל או אפילו חצי מוביל.
כל שפת הגוף שלו משדרת - "תעזבו אותי , למה כל הלחץ הזה?"
"מה ,צריך לזרוק עכשיו?"

כנראה לאלוהי הכדורסל יש חוש הומור מעוות , איך הוא גודע קרייריות מבטיחות כמו של קטש , שפר , ספר ושומר מכל משמר על שחקנים חסרי אופי ועמוד שדרה כמו יותם.

אבל גם אם הוא אתרוג של התקשורת , אני כלל לא מבין את ההתעקשות עליו מצד המאמן , כאילו מה בדיוק יותר תורם לנבחרת? במה הוא עדיף על לימונד,יבזורי,אפיק?

קבלת החלטות? נו שויין , גם אני יודע למסור את הכדור שהוא מגיע אלי , הגנה? הבחור לא מסוגל לשמור על פמוט , קליעה? - כן אבל הוא לא זורק , ריבאונד? ממש לא

אז למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 5:54 pm 
Junior

תומר כתב:
עצוב היה לראות את ליאור אליהו אתמול מי שלפני ממש לא הרבה זמן היה השחקן הישראלי הטוב ביותר, הפך להיות אופציה מרעננת אם כי לא נטולת בעיות מהספסל.

זהו שהוא כבר הרבה זמן לא כזה וכשמכבי הבענה את זה ושיחררה אותו היא חטפה ביקורת מאוד לא מוצדקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 6:22 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

יותם אתמול הזכיר לי את אינגלס בעונה האחרונה במכבי (שזו ממש לא מחמאה) - לא זורק אלא אם הוא ממש חייב (ובד"כ זו תהיה זריקה קשה בסוף שעון), מכדרר 2 מטר מחוץ לקשת בלי בכלל לחשוב על חדירה ובהגנה רך איטי ומהמר.

לגבי אליהו - ראינו בשני המשחקים האחרונים את כל הבעיות שלו, וגם את היתרונות, סליחה, יתרון (הגויאבה), אבל אני אתמקד ב-4 מהלכים עיקריים שמסמלים את המשחק שלו:
1) מול מונטנגרו - לקראת סיום ההארכה, רגע אחרי שלימונד החטיא פעמיים ממטר הכדור החוזר עף רחוק מהסל. אליהו היה צריך להשתטח על הרצפה בשביל לזכות בו אבל ברור שהוא לא עשה את זה ואחד הגארדים המונטנגרים לקח את הכדור ואת המשחק.
2) מול הולנד - אליהו מקבל כדור כמה שניות לסיום הרבע כשיש לו מסלול פתוח לחלוטין לסל. במקום ללכת חזק לסל ולהטביע בפרצוף למי שלא יגיע לנסות לעצור אותו או לפחות לסחוט עבירה, הוא זורק את הגויאבה המכוערת שלו ומחטיא.
3) אותו משחק - לפחות פעמיים אליהו יוצא למתפרצת בכדרור ובמקום לנצל את היתרון המספרי עוצר ומחכה לחברים ועוד מתפרצת פוטנציאלית הולכת פייפן.
4) עדיין מול הולנד - שנייה לסיום, ליאור על הקו. המשחק כבר גמור אבל עדיין חשוב ההפרש. ליאור קולע את הראשונה אבל השופטים עוצרים את המשחק ופוסקים זריקה נוספת. באותו רגע הייתי שם אלפייה שהוא לא קולע את שתי הזריקות וכמובן שהוא החטיא את השנייה.

כמה אני שמח ששניהם כבר לא במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 6:23 pm 
Sophomore

הוא עדיף עליהם בזה שהם (לפחות לימונד וניסים) עושים טעויות. יותם לא עושה טעויות. מנגד, הוא גם לא עושה שום דבר חיובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 6:47 pm 
Sophomore

פשששששש, איזה אוננות מאסיבית פה של אוהדי מכבי. זיהו את החולשה של יותם וליאור כמו נשר שחג מעל גוייה וישר משתלחים בשחקנים ומסכמים קריירות. אני מזהה פה מעקב אדוק אחרי שחקני הפועל את לפרט האחרון כולל ניתוחים של מהלכים, שפת גוף, ממש אובססיה. מישהו פה טרח לעקוב אחרי הגנת הקונוס של פניני? אחרי זה מספרים לנו שאנחנו עסוקים בלשנוא את מכבי.

לעניין, ליאור רך כחמאה, יותם לא שומר גדול - מה חדש? עדיין זה ישראלים הכי טובים שיש לנו מחוץ לאלה שבמנש וזו הסיבה שהם רואים דקות, הג'ינג'י היה זורק אותם לספסל אם היה לו תחליף ראוי. תמשיכו לטחון מים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 7:05 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Bozzy כתב:
הוא עדיף עליהם בזה שהם (לפחות לימונד וניסים) עושים טעויות. יותם לא עושה טעויות. מנגד, הוא גם לא עושה שום דבר חיובי.

בגלל זה אני לא מבין למה יבזורי ודאוסן לא משחקים (דאוסן אפילו לא שרד את הניפוי). מהגארדים שמשחקים אתה די יודע מה תקבל:
הלפרין - לא יאבד כדורים, מדי פעם ימסור אסיסט יפה או יקלע כשהוא ממש ממש חופשי, לא יקח על עצמו שום דבר כשהנבחרת תקועה.
ניסים - יכול מדי פעם לתפוס יום בקליעה אבל נמצא בצד היורד של הקריירה והמהירות לא מה שהיתה פעם.
לימונד - לוחץ בהגנה, מדי פעם יעשה מהלך טוב בהתקפה אבל אפשר לרשום לו בטופס לפחות איבוד אחד ממש שטותי בזמן הכי לא מתאים והוא פשוט לא מסוגל לעלות לקליעה ברגע שהוא מקבל כדור חופשי (אני לא יכול להדגיש יותר כמה זה מטריף אותי שגארד לא מסוגל לעלות לקליעה מהמקום... מילא אם ההטעיות שהוא תמיד עושה היו מקפיצות את השומר ונותנות לו יתרון בחדירה לסל אבל גם זה לא)

יבזורי אף פעם לא קיבל את ההזדמנות בנבחרת וכנראה מחכים שדאוסן יגיע לגיל 25 לפני שיתנו לו לשחק.

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ה' אוגוסט 14, 2014 7:12 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 7:11 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Luiscola כתב:
פשששששש, איזה אוננות מאסיבית פה של אוהדי מכבי. זיהו את החולשה של יותם וליאור כמו נשר שחג מעל גוייה וישר משתלחים בשחקנים ומסכמים קריירות. אני מזהה פה מעקב אדוק אחרי שחקני הפועל את לפרט האחרון כולל ניתוחים של מהלכים, שפת גוף, ממש אובססיה. מישהו פה טרח לעקוב אחרי הגנת הקונוס של פניני? אחרי זה מספרים לנו שאנחנו עסוקים בלשנוא את מכבי.

לעניין, ליאור רך כחמאה, יותם לא שומר גדול - מה חדש? עדיין זה ישראלים הכי טובים שיש לנו מחוץ לאלה שבמנש וזו הסיבה שהם רואים דקות, הג'ינג'י היה זורק אותם לספסל אם היה לו תחליף ראוי. תמשיכו לטחון מים.

אף אחד לא מתמקד בהם בגלל שהם שחקני י-ם, אתה זה שהפך את זה לעניין של מכבי/הפועל. אני מתמקד בהם כי הם שחקני נבחרת, כמו שביקרתי גם את פישר וכספי (שמזוהים עם מכבי).
דוקא את פניני אתה מביא כדוגמא? השחקן הכי טוב של הנבחרת אתמול. אם לאליהו היו היכולות ה(לא)אתלטיות של פניני הייתי מוותר לו אבל הפער בין היכולות האתלטיות שלו לבין חוסר המחויבות/מלחמה שהוא מציג פשוט בלתי נתפס.
ותסלח לי אבל יותם הוא כבר לא הגארד המוביל מחוץ למנש, ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 14, 2014 7:17 pm 
Junior

לא חושב שיש כאן ענין אישי, גרין (הירושלמי כמובן) לדוגמא, היה נהדר, מה לעשות שהלפרין ואליהו היו מזעזעים, כשהראשון היה מתחת לכל ביקורת, ופניני? תוכל לומר עליו הרבה דברים, אבל הגנת קונוס אינו אחד מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 15, 2014 9:03 am 
Junior

לאליהו היו דקות רעות וגם הרבה דקות טובות. הנבחרת שיחקה הכי טוב מבחינה הגנתית (!) כשהוא היה בסנטר. נראה לי עם כל הכבוד לגרין ופישר שההרכב הכי טוב הוא עם כספי ב4 וליאור ב5.
אני מבין את הביקורת על יותם, לקרוא לו אנמי זה אנדרסטייטמנט. יחד עם זאת יש לזה את הצד השני. הוא אף פעם לא מאלץ שום דבר, תמיד יקבל את ההחלטה הנכונה והוא כל כך לא אגואיסט שהוא כאמור אנמי. הוא לא שחקן לבנות עליו את ההתקפה אבל הוא שחקן עם שכל, עם הבנה של המשחק, הבנה קבוצתית. אני חושב שעם כל התסכול ממה שהוא ממצה או לא ממצה מהפוטנציאל, ההשפעה שלו על המשחק חיובית באופן כללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 202 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Euro_Basket, Google [Bot], עמוס לב ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: