סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 6:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 197 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 12:12 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
קוף ירוק כתב:
טוב, סיכום הערב בציונה מזווית צדדית.

הפועל נגד ראשון - מחצית ראשונה הייתה בשליטה מוחלטת של הפועל שהייתה צריכה לסיים אותה בדו ספרתי אבל לא סיימה בעיקר בגלל סיומת לא טובה שטויות וקצת עזרה מהשופטים. מחצית ראשונה של הפועל הייתה נהדרת עם תרומה של רוב השחקנים הבכירים, לימונד ומימון היו מצויינים, בראון טוב, סקוט, שולדנבראד וסקוורר גם היו בסדר והפועל שיחקה כקבוצה שנראת כמו אחת שתתן פייט ל1-4 שוב השנה. ראשון מהצד השני הייתה בעיקר אובנון ומהלכים אישיים. ראשון קבוצה מאד אגרסיבית ושומרת טוב מאד. יש להם סייז ויש להם אתלטיות כמעט בכל עמדה. הם מקשים עליך לשחק למרות שהפועל דיי הסתדרה יופי במחצית הראשונה. בראשון רק אובנון הוא המוציע לפועל ובמשחקים שהוא לא יתפקד הם יהיו בבעיה. במחצית השנייה היה משחק דיי נגרי, הגבוהים של ראשון למרות לא הרבה כישרון דיי טיילו שם ואובנון המשיך להיות המוציא לפועל, יאנגר ממשיך להיות יציב וטוב וגם חנוכי עם הגנה טובה וכמה חדירות יפות. סה"כ בחצי השני ראשון והובילה לסגנון שלה של אגרסיביות ופיזיות ופחות כדורסל והפועל שלא כל השחקנים שלה (גייטס ושולדנבראד) רגילים ואוהבים את הפיזיות הזאת לא הכי אהבו או הסתדרו עם זה. בסופו של דבר הפועל ניצחה בצדק אבל הייתה צריכה לסיים את המשחק יותר מוקדם לדעתי ולא להסתבך. סה"כ הפועל מאד הרשימה אותי דווקא בגלל שביום בינוני הם עדיין היו בשליטה מוחלטת במשחק. ראשון תשתפר התקפית כמו שאמרנו בעבר עם דאוסן שאחרי אובנון הוא שחקן ההתקפה הכי טוב בקבוצה, ונראה שהיא לא תסתבך בתחתית השנה לדעתי בגלל הסגנון שלהם ששווה לפחות מאזן של 50-50 ככה ומקום טוב באמצע.

המשחק הראשון בין נס ציונה להרצליה היה מוזר. 2 מחציות שונות לחלוטין. במחצית הראשונה הרצליה שיחקה עם הרכבים מוזרים והזויים לא מעט. חלמיש לא היה במשחק ולא שיחק, סלבי נראה ישב על הספסל עם מגבת ונראה כמו מישהו שלא מרגיש טוב, עלה ל5 דקות במחצית הראשונה ואחרי זה ירד ולא חזר יותר, גם לא לקחת זריקות בזמן הזה היה נראה עייף ותשוש. ככה שמי ששיחק כמעט כל המחצית בעמדה 2 היה למעשה אוחנון שלא ממש ברמה מתאימה. בנוסף מוסקוביץ שיחק גם הוא איזה 10 דקות מהמחצית כשהזר הרביעי של הרצליה שיחק אולי 2 דקות, או בקיצור אין מה לספר על הרצליה במחצית מלבד זה שרול היה טוב בדקות הפתיחה ואיבנקס היה סביר. נס ציונה כמובן ניצלה את זה לחלוטין ואחרי רבע ראשון של גישושים (שם עוד הרצליה שיחקה בהרכב הראשון + אוחנון בדקות הראשונות) צמוד ברבע השני היא פשוט פירקה את הרצליה לגורמים כשהרצליה לא מסוגלים לא לעשות סל ולא לעצור את נס ציונה (במזל נגמר רק 17 הפרש). בנס ציונה הרשימו במחצית הזאת איזלי הגבוה שהוא לא הכי מוכשר אבל פינישר טוב וליד טפירו זה תמיד מצוין, נואלס שממשיך בכושר הטוב שלו ואחד רובי בוסטיין שהיה במשחק הכי טוב שראיתי אותו מאז שהגיע לנס ציונה וכנראה לכבודי אחרי שליכלכתי עליו פה היה טוב. במחצית השנייה היה סיפור שונה, אחרי ההרכבים שציינתי במחצית הראשונה את השנייה הרצליה פתחה (תקשיבו טוב) עם 2 הגבוהים הזרים ואיבנקס + נעימי ובלייזר כישראלים. זאת אומרת שלמעשה נעימי גארד יחידי כשאיבנקס בעמדה 2 ובלייזר ב3. הרצליה שיחקה בהרכב הזה בלי חילופים לכל אורך המחצית כשרק הגבוה (רול) יוצא מידי פעם ולחילוף של מוסקוביץ. במפתיע ההרכב הזה עבד לא רע בכלל והרצליה התחילה לשמור ולהתקיף הרבה יותר טוב, נעימי השתלט על המשחק והיה מצוין במחצית השנייה ביחד עם איבנקס שהראה הרבה גיוון במשחק שלו צימצמו את ההפרש ל7 בסיום הרבע השלישי וברבע הרביעי כבר הורידו ל3 אבל בסוף טפירו בשלשה ונואלס בשלשה השאירו את נס ציונה במרחק ביטחון ואת הניצחון לקבוצה הביתית. אני לא בטוח שהרצליה עוד תשחק בהרכב הזה עוד פעם השנה למרות שלפי איך שזה הלך אולי עוד בסוף יחליטו לעשות בזה שימוש. סה"כ 2 הקבוצות לא הרשימו. נס ציונה נראת כמו קבוצה של טפירו בקיץ רדומה ומחכה שהעונה תתחיל. השחקנים הדומיננטיים בה הם אלו שמשחקים באנרגיות גם אם תעיר אותם ב4 בבוקר. השחקנים הוותיקים שם נראה שמשחקים בחצי רגל, טפירו וווילסון ואני מאמין שהם יראו יותר טוב שיתחילו לשחק. יש להם עומק יפה מאד בקבוצה בעמדות החוץ ואני מאמין שבדקות שטפירו לא שם הם יכולים להראות הגנה טובה בהרכבים מסויימים. אני חושב שעם קרייג סמית הם יהיו קבוצה יותר מגוונת התקפית ויותר קשה יהיה לשמור אותם אבל אני חושב שיש להם השנה בעיה בריבאונד ובסייז והם יצטרכו השנה דווקא לנצח משחקים בהתקפה ולא בהגנה כמו בשנה שעברה. הרצליה עשתה רושם של קבוצה עם הרבה כישרון אבל שעדיין לא יודעת מה היא רוצה מעצמה בדיוק ורחוקה מחיבור. נעימי במחצית השנייה נראה כמו השחקן מהפועל ירושלים בימים טובים, איבנקס היה מצוין, הגבוהים עדיין לא היה דומיננטים ובלייזר יעיל ועם קליעה טובה. יש שם כישרון שכל השחקנים יגיעו ושאני מניח עדיין יחליפו את הגבוה שנמצא במבחנים הם יראו הרבה יותר טוב. עדיין לדעתי המפתח שלהם זה עונה טובה של נעימי. הם ילכו לאן שהוא ייקח אותם כנראה.

תודה על הסיכום קוף.
אם אנחש שאיבנקס היה יכול להיות בעמדה 2 כי המצ'אפ שלו היה טפירו אני אהיה בצד הצודק?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 12:12 pm 
Junior

קוף ירוק כתב:
טוב, סיכום הערב בציונה מזווית צדדית.

הפועל נגד ראשון - מחצית ראשונה הייתה בשליטה מוחלטת של הפועל שהייתה צריכה לסיים אותה בדו ספרתי אבל לא סיימה בעיקר בגלל סיומת לא טובה שטויות וקצת עזרה מהשופטים. מחצית ראשונה של הפועל הייתה נהדרת עם תרומה של רוב השחקנים הבכירים, לימונד ומימון היו מצויינים, בראון טוב, סקוט, שולדנבראד וסקוורר גם היו בסדר והפועל שיחקה כקבוצה שנראת כמו אחת שתתן פייט ל1-4 שוב השנה. ראשון מהצד השני הייתה בעיקר אובנון ומהלכים אישיים. ראשון קבוצה מאד אגרסיבית ושומרת טוב מאד. יש להם סייז ויש להם אתלטיות כמעט בכל עמדה. הם מקשים עליך לשחק למרות שהפועל דיי הסתדרה יופי במחצית הראשונה. בראשון רק אובנון הוא המוציע לפועל ובמשחקים שהוא לא יתפקד הם יהיו בבעיה. במחצית השנייה היה משחק דיי נגרי, הגבוהים של ראשון למרות לא הרבה כישרון דיי טיילו שם ואובנון המשיך להיות המוציא לפועל, יאנגר ממשיך להיות יציב וטוב וגם חנוכי עם הגנה טובה וכמה חדירות יפות. סה"כ בחצי השני ראשון והובילה לסגנון שלה של אגרסיביות ופיזיות ופחות כדורסל והפועל שלא כל השחקנים שלה (גייטס ושולדנבראד) רגילים ואוהבים את הפיזיות הזאת לא הכי אהבו או הסתדרו עם זה. בסופו של דבר הפועל ניצחה בצדק אבל הייתה צריכה לסיים את המשחק יותר מוקדם לדעתי ולא להסתבך. סה"כ הפועל מאד הרשימה אותי דווקא בגלל שביום בינוני הם עדיין היו בשליטה מוחלטת במשחק. ראשון תשתפר התקפית כמו שאמרנו בעבר עם דאוסן שאחרי אובנון הוא שחקן ההתקפה הכי טוב בקבוצה, ונראה שהיא לא תסתבך בתחתית השנה לדעתי בגלל הסגנון שלהם ששווה לפחות מאזן של 50-50 ככה ומקום טוב באמצע.

המשחק הראשון בין נס ציונה להרצליה היה מוזר. 2 מחציות שונות לחלוטין. במחצית הראשונה הרצליה שיחקה עם הרכבים מוזרים והזויים לא מעט. חלמיש לא היה במשחק ולא שיחק, סלבי נראה ישב על הספסל עם מגבת ונראה כמו מישהו שלא מרגיש טוב, עלה ל5 דקות במחצית הראשונה ואחרי זה ירד ולא חזר יותר, גם לא לקחת זריקות בזמן הזה היה נראה עייף ותשוש. ככה שמי ששיחק כמעט כל המחצית בעמדה 2 היה למעשה אוחנון שלא ממש ברמה מתאימה. בנוסף מוסקוביץ שיחק גם הוא איזה 10 דקות מהמחצית כשהזר הרביעי של הרצליה שיחק אולי 2 דקות, או בקיצור אין מה לספר על הרצליה במחצית מלבד זה שרול היה טוב בדקות הפתיחה ואיבנקס היה סביר. נס ציונה כמובן ניצלה את זה לחלוטין ואחרי רבע ראשון של גישושים (שם עוד הרצליה שיחקה בהרכב הראשון + אוחנון בדקות הראשונות) צמוד ברבע השני היא פשוט פירקה את הרצליה לגורמים כשהרצליה לא מסוגלים לא לעשות סל ולא לעצור את נס ציונה (במזל נגמר רק 17 הפרש). בנס ציונה הרשימו במחצית הזאת איזלי הגבוה שהוא לא הכי מוכשר אבל פינישר טוב וליד טפירו זה תמיד מצוין, נואלס שממשיך בכושר הטוב שלו ואחד רובי בוסטיין שהיה במשחק הכי טוב שראיתי אותו מאז שהגיע לנס ציונה וכנראה לכבודי אחרי שליכלכתי עליו פה היה טוב. במחצית השנייה היה סיפור שונה, אחרי ההרכבים שציינתי במחצית הראשונה את השנייה הרצליה פתחה (תקשיבו טוב) עם 2 הגבוהים הזרים ואיבנקס + נעימי ובלייזר כישראלים. זאת אומרת שלמעשה נעימי גארד יחידי כשאיבנקס בעמדה 2 ובלייזר ב3. הרצליה שיחקה בהרכב הזה בלי חילופים לכל אורך המחצית כשרק הגבוה (רול) יוצא מידי פעם ולחילוף של מוסקוביץ. במפתיע ההרכב הזה עבד לא רע בכלל והרצליה התחילה לשמור ולהתקיף הרבה יותר טוב, נעימי השתלט על המשחק והיה מצוין במחצית השנייה ביחד עם איבנקס שהראה הרבה גיוון במשחק שלו צימצמו את ההפרש ל7 בסיום הרבע השלישי וברבע הרביעי כבר הורידו ל3 אבל בסוף טפירו בשלשה ונואלס בשלשה השאירו את נס ציונה במרחק ביטחון ואת הניצחון לקבוצה הביתית. אני לא בטוח שהרצליה עוד תשחק בהרכב הזה עוד פעם השנה למרות שלפי איך שזה הלך אולי עוד בסוף יחליטו לעשות בזה שימוש. סה"כ 2 הקבוצות לא הרשימו. נס ציונה נראת כמו קבוצה של טפירו בקיץ רדומה ומחכה שהעונה תתחיל. השחקנים הדומיננטיים בה הם אלו שמשחקים באנרגיות גם אם תעיר אותם ב4 בבוקר. השחקנים הוותיקים שם נראה שמשחקים בחצי רגל, טפירו וווילסון ואני מאמין שהם יראו יותר טוב שיתחילו לשחק. יש להם עומק יפה מאד בקבוצה בעמדות החוץ ואני מאמין שבדקות שטפירו לא שם הם יכולים להראות הגנה טובה בהרכבים מסויימים. אני חושב שעם קרייג סמית הם יהיו קבוצה יותר מגוונת התקפית ויותר קשה יהיה לשמור אותם אבל אני חושב שיש להם השנה בעיה בריבאונד ובסייז והם יצטרכו השנה דווקא לנצח משחקים בהתקפה ולא בהגנה כמו בשנה שעברה. הרצליה עשתה רושם של קבוצה עם הרבה כישרון אבל שעדיין לא יודעת מה היא רוצה מעצמה בדיוק ורחוקה מחיבור. נעימי במחצית השנייה נראה כמו השחקן מהפועל ירושלים בימים טובים, איבנקס היה מצוין, הגבוהים עדיין לא היה דומיננטים ובלייזר יעיל ועם קליעה טובה. יש שם כישרון שכל השחקנים יגיעו ושאני מניח עדיין יחליפו את הגבוה שנמצא במבחנים הם יראו הרבה יותר טוב. עדיין לדעתי המפתח שלהם זה עונה טובה של נעימי. הם ילכו לאן שהוא ייקח אותם כנראה.

תודה על הסיכום קוף.
אם אנחש שאיבנקס היה יכול להיות בעמדה 2 כי המצ'אפ שלו היה טפירו אני אהיה בצד הצודק?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 2:06 pm 
Hall of Famer

סיכום נהדר קוף , תודה !
איבנקס יכול לשמור גם גארדים , או שבלייזר קיבל את המטלה הזו ?
( התאפקתי לא להוסיף ולשאול גם אם נעימי מסוגל לשמור גארדים ... )

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 3:03 pm 
Senior

גם וגם נראה לי. לא עקבתי אחרי המצ'אפים בצורה אדוקה מספיק בשביל להגיד מי בדיוק שמר על מי אבל לא נראה לי שאיבנקס שמר על טפירו יותר מידי. זוכר שהוא שמר על נואלס ועל בוסטיין אחרי זה האמת לא ממש הייתה שם חלוקה הם גם שמרו אישית כל המחצית ועשו לא מעט חילופים בהגנה בהתאם להרכב הגבוה אחרי שבמחצית הראשונה בכלל שמרו אזורית כל הזמן נראה לי. נעימי היה בסדר גמור אפילו בהגנה אבל בעיקר היה נראה כמו בעל בית על המגרש, השאלה אם הוא יראה כמו במחצית השנייה רוב העונה או כמו במחצית הראשונה שם הוא נראה כמו צל של עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 3:08 pm 
Senior

חוצפן חיובי כתב:
אני לא חושב שלימונד ייתן 0 משחקים של פחות מ-14 נקודות כמו בעונה שעברה אבל להזכירך הערכת שהוא ייראה רע תחת קטש ואפילו העלית סברה שהוא יבקש להשתחרר כבר בקיץ הזה, בינתיים המציאות לא יכולה להיות רחוקה יותר. גם אני חושב שחסר לנו רכז זר וחשבתי ככה עוד בפגרה אז אין לי ויכוח איתך בנושא הזה, אבל ללימונד זה לא מפריע.
קטש ממש לא מחביא את מיימן, לדעתי הוא בכלל היה בדרך להיחתך, במשחק האימון הראשון הוא היה חלש מאוד ובתחילת האימונים לא היו מרוצים ממנו, כתבו על זה גם בוואן ובוואלה. קטש הביא אותו בתור שחקן שבעיקר מחליף את גייטס ונותן לו מנוחה והוא עדיין לא שינה קונספציה (וזו הסיבה העיקרית שמתן משחק ב-4, כי מיימן לא רואה שם דקות כמעט ואני מקווה שזה ישתנה). אגב יש להפועל אופציה עליו לעוד עונה כמו גם על סקוט.

הסברה הייתה בגלל שהוא אוהב את אדלשטיין בגלל שהיו לו הצעות גדולות יותר. גם אמרתי שלא ישחררו אותו. לגביי לימונד המבחן בעונה הרגילה ולא במשחקי אימון, לא חשבתי שבמשחקי אימון הוא לא יראה טוב. אני חושב שהבעיות של הפועל יצוצו יותר כיתחילו לשחק נגד טקטיקה ולא חופשי כמו במשחקי אימון. אני חושב שכשזה יקרה אז הדברים כן יפריעו ללימונד ואני חושב שהוא לא יראה כמו שהוא נראה אתמול. בשבילכם כמובן עדיף שאני טועה ואני בטוח שלימונד לא יהפוך לשחקן של 8 נק' באחוזים גרועים. אבל עונה של 12 נק' באחוזים פחות טובים מהשנה שעברה זה בשבילי נראה רע.

יכול להיות שאתה צודק וקטש בנה את הקבוצה בקונספציה של 2 שחקנים על כל עמדה ואז בשבילו שולדנבארד ונאור הם ה4 שיש גם אפשרות לגייטס ומימון. זה עוזר לגביי העומק שדיברנו והאפשרויות אבל זה בעייתי עם החסרונות של גייטס בהגנה. בכל מקרה הייתי ממתין אם ההחלטות שזה מה שהוא יעשה מכיוון שאני חושב שגם מאמנים לומדים את הקבוצה במהלך הקדם עונה וגם הם לא רוצים להראות את כל הקלפים ויכול להיות שתופתע וקטש פתאום ישחק עם מימון 30 דקות כי אם אתה רואה שככה הקבוצה טובה יותר למה שקטש לא יראה? ובסופו של דבר שניכם רוצים אותו דבר וזה שהפועל תנצח כמה שיותר משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 9:47 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

במשחק אימון הערב בעין שרה גברה עירוני נהריה על מכבי SCE אשדוד 86:89.
הרבו לנהריה: אייל שולמן 19, נייט מילר וג'ון וויליאמסון 14 כ"א, ג'וליאן מבונגה וג'יי אר גידנס 13 כ"א.
הרבו לאשדוד: נועם לייש ואיוון אסקה 16 כ"א, דריוס רייס 15, טרל האריס 13, אדווין יובילס 12, ג'רמיין הול 8 וזאק רוזן 6 (9 אס').
דרור חג'ג' נפצע ברבע השני בברכו. חומרת הפציעה תתברר מחר
רוברט רות'בארט פצוע וייעדר מספר שבועות. נהריה החתימה את דניאל איידן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 11:20 pm 
Junior

אני לא רוצה להכנס לויכוח המעייף הזה, אבל ה׳אתם התחלתם׳ שלך מדבר על מדינה שלמה, שתהא הסיבה אשר תהיה רובה אוהדת מכבי (אלקטרה תל אביב בשבילך) וגם מכנה אותה ככה וגם בקרב האוהדים שלא אוהדים את אותה מכבי, כשהם מדברים עליה הם אומרים ׳מכבי׳ וכשהם מדברים עליכם זה בדרך כלל חיפה.

אז חאלס.

אני יכול להבין את הדרישה שבתרד יעודי למכבי חיפה, אם מדברים על ההיא מתל אביב אז שיסבירו, אבל בכל תרד רגיל כשאומרים מכבי, הכוונה לזאת מתל אביב. יש בעיה? תפנה לשמעון ולערוץ 1 ולקבר של מוני פנאן ועוד רשימה ארוכה,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 11:23 pm 
Hall of Famer

לפחות כשרושמים הפועל, אז כולם יודעים על מי מדובר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 01, 2014 11:44 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

Dovi כתב:
אני לא רוצה להכנס לויכוח המעייף הזה, אבל ה׳אתם התחלתם׳ שלך מדבר על מדינה שלמה, שתהא הסיבה אשר תהיה רובה אוהדת מכבי (אלקטרה תל אביב בשבילך) וגם מכנה אותה ככה וגם בקרב האוהדים שלא אוהדים את אותה מכבי, כשהם מדברים עליה הם אומרים ׳מכבי׳ וכשהם מדברים עליכם זה בדרך כלל חיפה.

אז חאלס.

אני יכול להבין את הדרישה שבתרד יעודי למכבי חיפה, אם מדברים על ההיא מתל אביב אז שיסבירו, אבל בכל תרד רגיל כשאומרים מכבי, הכוונה לזאת מתל אביב. יש בעיה? תפנה לשמעון ולערוץ 1 ולקבר של מוני פנאן ועוד רשימה ארוכה,

אני אסביר לך את הצד הפרובינציאלי שלי:
מכבי זה שם חיבה, בדיוק כמו הפועל

בעולם מתוקן, בשיחה עם אוהדי קבוצתי אשתמש בשם מכבי, ובפורום ניטרלי או בכלי תקשורת שאמור להיות ניטרלי אני הייתי מצפה שישתמשו בשם המלא של הקבוצה.
אין לי בעיה שתקרא לקבוצתך מכבי, להפך זה לגיטימי כל עוד אתה בפורום מתאים (תל אביבי).
שאל את הבן שלי בן השבע מי זו מכבי הוא יידע לבד שמכבי זו מכבי חיפה, כי ככה אני מחנך אותו. לנסות לחנך את כל העולם או כל פורום סלניוז לחשוב כמוני זו מלחמה די אבודה בדיוק כמו המלחמה שלך לשכנע אותי שמכבי תל אביב היא יותר "מכבי" מאיתנו.
אם אני קורא לקבוצתי מכבי פה בפורום סלניוז (בניגוד להסבר שלי) זה גם מתוך הרגל וגם כפעולת תגמול... על כל פעם שאני רושם פה מכבי במקום מכבי חיפה, אתם רושמים חמישים פעם מכבי במקום מכבי תל אביב.
שוב, לא תצליח לשכנע אותי שלמכבי תל אביב יש בלעדיות על הכינוי מכבי. זה פשוט עניין סביבתי.
בוא תראה מקומון בחיפה ותראה שתמיד שרשומים שם מכבי מתכוונים למכבי
המקומית. (אני די בטוח שכך גם בפתח תקווה או בראשון כדוריד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 12:20 am 
Junior

אני ממש לא מתכוין לשכנע אותך להבין שמכבי יש רק בתל אביב, נהפוך הוא, אני מסכים איתך שייתכן שהמצב לא תקין אבל עובדה ש׳ככה מדברים׳ (גשש).
אתה מחנך את הילד שמכבי זו חיפה?! זכותך. רק שהוא יגדל וידבר עם חברים על כדורסל ויגיד כל פעם ׳מכבי תל אביב׳ ולחילופין כשידבר עליכם יגיד רק ׳מכבי׳ הוא יהיה השונה ולא הם.
בסופו של דבר אני רק אומר לך שתעזוב, לא תצליח לשנות אותי ואת רוב הציבור. הדרישה ממי שבא לדבר על מכבי תל אביב בפורומים יעודיים של מכבי חיפה או כל מכבי אחרת, שיזכיר שהוא מתכוין למכבי תל אביב, היא דרישה
לגיטימית, לבקש שבכל פורום שהוא, גם כזה שלא מדבר דווקא על מכבי מתל אביב, שיזכירו בכל פעם ׳מכבי תל אביב׳ וזה רק כי בשבילך מכבי זה חיפה היא לא לגיטימית (לדעתי כמובן).
מכבי בפי הרוב המוחלט היא מכבי תל אביב, תרצה או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 12:34 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

Dovi כתב:
אני ממש לא מתכוין לשכנע אותך להבין שמכבי יש רק בתל אביב, נהפוך הוא, אני מסכים איתך שייתכן שהמצב לא תקין אבל עובדה ש׳ככה מדברים׳ (גשש).
אתה מחנך את הילד שמכבי זו חיפה?! זכותך. רק שהוא יגדל וידבר עם חברים על כדורסל ויגיד כל פעם ׳מכבי תל אביב׳ ולחילופין כשידבר עליכם יגיד רק ׳מכבי׳ הוא יהיה השונה ולא הם.
בסופו של דבר אני רק אומר לך שתעזוב, לא תצליח לשנות אותי ואת רוב הציבור. הדרישה ממי שבא לדבר על מכבי תל אביב בפורומים יעודיים של מכבי חיפה או כל מכבי אחרת, שיזכיר שהוא מתכוין למכבי תל אביב, היא דרישה
לגיטימית, לבקש שבכל פורום שהוא, גם כזה שלא מדבר דווקא על מכבי מתל אביב, שיזכירו בכל פעם ׳מכבי תל אביב׳ וזה רק כי בשבילך מכבי זה חיפה היא לא לגיטימית (לדעתי כמובן).
מכבי בפי הרוב המוחלט היא מכבי תל אביב, תרצה או לא.

אני שמח שהבנו אחד את השני. הערה לגבי הבן שלי: הוא גר בחיפה
ככה מדברים פה. לא רק אני. רוב אוהדי הספורט/כדורגל/כדורסל:
מכבי זו מכבי המקומית. זה לא רק אני ושני חברים למקרה שתהית.
מה שלדעתך כל הארץ זה בגלל שהתקשורת התל אביבית מדברת בסלנג מקומי וזה אכן משפיע על המון אנשים.
תנסה להגיד בסמי עופר שמכבי זו תל אביב ותראה איזה פרצופים זועמים יעשו לך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 1:22 am 
Sophomore

בכל הארץ הפועל ומכבי הן הפועל ומכבי תל אביב, למעט כמה כיסים כמו ירושלים ובעיקר חיפה שיש שם רגשי נחיתות. מאותה סיבה בדיוק גם היה הפסטיבל חסר הפרופורציות סביב האצטדיון החדש בחיפה שלא התקיים עבור אף מתקן ספורט אחר בארץ.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 6:50 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

חוצפן חיובי כתב:
בכל הארץ הפועל ומכבי הן הפועל ומכבי תל אביב, למעט כמה כיסים כמו ירושלים ובעיקר חיפה שיש שם רגשי נחיתות. מאותה סיבה בדיוק גם היה הפסטיבל חסר הפרופורציות סביב האצטדיון החדש בחיפה שלא התקיים עבור אף מתקן ספורט אחר בארץ.

"בכל הארץ מלבד העיר הראשונה בגודלה ומלבד העיר השלישית בגודלה". הידד למדינת תל אביב שכל הארץ מדברת לפי הסלנג המקומי שלה ולא מתייחסת לערים זניחות שכאלה.
תסביר לי איך הפסטיבל חסר הפרופורציות קשור לרגשי נחיתות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 7:06 am 
Hall of Famer

המושבע ה-13 כתב:

בעולם מתוקן, בשיחה עם אוהדי קבוצתי אשתמש בשם מכבי, ובפורום ניטרלי או בכלי תקשורת שאמור להיות ניטרלי אני הייתי מצפה שישתמשו בשם המלא של הקבוצה.
אין לי בעיה שתקרא לקבוצתך מכבי, להפך זה לגיטימי כל עוד אתה בפורום מתאים (תל אביבי).
שאל את הבן שלי בן השבע מי זו מכבי הוא יידע לבד שמכבי זו מכבי חיפה, כי ככה אני מחנך אותו. לנסות לחנך את כל העולם או כל פורום סלניוז לחשוב כמוני זו מלחמה די אבודה בדיוק כמו המלחמה שלך לשכנע אותי שמכבי תל אביב היא יותר "מכבי" מאיתנו.
אם אני קורא לקבוצתי מכבי פה בפורום סלניוז (בניגוד להסבר שלי) זה גם מתוך הרגל וגם כפעולת תגמול... על כל פעם שאני רושם פה מכבי במקום מכבי חיפה, אתם רושמים חמישים פעם מכבי במקום מכבי תל אביב.
שוב, לא תצליח לשכנע אותי שלמכבי תל אביב יש בלעדיות על הכינוי מכבי. זה פשוט עניין סביבתי.

זה לא אתה שהגבת בבוז על הניסיונות של אוהד הרצליה לדאוג שיכתבו את השם הנכון של הקבוצה שלו?
גמל ודבשת וכו'.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 7:35 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
המושבע ה-13 כתב:

זה לא אתה שהגבת בבוז על הניסיונות של אוהד הרצליה לדאוג שיכתבו את השם הנכון של הקבוצה שלו?
גמל ודבשת וכו'.

1. לא הבנתי את הקשר 2. לא זכור לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 9:16 am 
Junior

לי גם זכור....
אבל עשה רושם שזה בקריצת עין.

כתבת למכבי רעננה ז״ל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 9:27 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

Dovi כתב:
לי גם זכור....
אבל עשה רושם שזה בקריצת עין.

כתבת למכבי רעננה ז״ל

למיטב זכרוני אם כתבתי ,אז זה היה משהו על כך שאנשים כבר לא זוכרים מתי היה בני השרון ומתי בני הרצליה

מכל מקום ,כדי לסכם את נושא "מכבי" :

לא מנסה לחנך אף אחד, כשהגעת לסלניוז מאוד התעצבנתי אבל הבנתי שאין מה לעשות ,ככה רגילים פה
מישהו פה העלה את הנושא אתמול ולכן ראיתי לנכון לחלוק את נקודת ההשקפה שלי. אף אחד לא חייב להסכים איתה .רק שתפתחו את הראש ותדעו איך אחרים חושבים ...בסופו של דבר, כולנו מתייחסים לסוגיה כפי שהרגילו אותנו וכנראה שזה גם לא ישתנה

הכי חשוב, יום ראשון ירושלים מגיעים אלינו לרוממה . יאללה מכבי ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 10:54 am 
Hall of Famer

אני גם לא זוכר מתי היה מכבי, מתי מ.כ., מתי נשר. מאד קשה הקבוצות הללו שכל הזמן משתנות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 11:09 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

עמוס לב כתב:
אני גם לא זוכר מתי היה מכבי, מתי מ.כ., מתי נשר. מאד קשה הקבוצות הללו שכל הזמן משתנות.

כדי שלא תשכח : מאז שג'ף רוזן פה אנחנו מכבי חיפה ,לא היינו מ.כ. ,לא נשר ולא כלום. (היה שנה אחת מכבי חיפה היט אבל גם אז היה מכבי חיפה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 11:26 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
עדיף רגשי נחיתות על רגשי עליונות. במיוחד כשהאחרונים מגוחכים ומגחיכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 11:31 am 
Junior

חוצפן חיובי כתב:

לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 11:33 am 
Junior

עפ"י המנהלת, הפורוורד נתנאל ארצי עובר מהאקדמיה לבוגרים של מכבי חיפה

המגמה לפיה בוגרי האקדמיה המצטיינים תופסים מקומות בקבוצות הבוגרות בשתי הליגות הבכירות נמשכת והאחרון שעושה את הדרך הזו הוא הפורוורד המוכשר נתנאל ארצי (17, 1.97) שחוזר אחרי שנתיים באקדמיה של איגוד הכדורסל במכון וינגייט לקבוצת האם שלו מכבי חיפה ויהיה בסגל הבוגרים. ארצי סיים את אליפות אירופה לנוער דרג ב' בקיץ האחרון עם ממוצעים של 8.1 נקודות ו-3.4 ריבאונדים ויהיה בסגל גם בקיץ הקרוב מכיוון שהוא נמנה על המחזור הצעיר של הנבחרת

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 11:35 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

לאומית כתב:
חוצפן חיובי כתב:

לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב.

וואלה גאונים אתם. כל הארץ יישרה קו עם מדינת תל אביב, רק החיפאים והירושלמים הנחותים האלה מסרבים ליישר קו !

ואיך דחפתם את סמי עופר לעניין ? איזה פסטיבל התרחש פה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 11:38 am 
Hall of Famer

מגמה נוראית בעיני. בעיקר ארצי ובלאט, שני ילדים בכיתה י"ב שבעיקר צריכים דקות להתפתח. במקום זה הם יהיו קבורים על הספסלים של הפועל ושל מכבי חיפה. גם אם הם יהיו עם כרטיס כפול עדיין לא נראה לי שהם יזכו לכמות דקות מהותית (לפחות לגבי בלאט. את ארצי אני פחות מכיר, אבל אני יודע שהוא עדיין בוסרי מאד). הובר בהפועל כפר סבא לפחות הלך למועדון נטול כסף עם סגל מאד צעיר וסביר להניח שהוא יהיה חלק מהרוטציה. אבל בעיני גם הובר עשה טעות לא קטנה, כי הוא צריך לעבוד קשה מאד בכדי להפוך לרכז אם הוא רוצה להגיע רחוק. אם הוא פשוט ימשיך להיות קלע, אז הליגה הלאומית היא הרף לאחד מהשחקנים היותר מוכשרים שיצא לי לראות.

המגמה הזאת היא כרגיל מגמת חוסר הסבלנות של הכדורסל הישראלי. העצוב הוא שהאקדמיה עשתה כל מה שאפשר וכופפה חוקים בכדי להכניס את השלושה לתוכנית שלה וכעת הם נוטשים אחרי שנתיים בלבד.

דרך אגב, הודעת המנהלת היא אות ומופת. לוקחת מקרה בעייתי והופכת אותו בספין מטופש למשהו חיובי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 02, 2014 11:40 am 
Junior

מושבע, אין בעיה, זכותך לחיות בסרט, בסלון שלך תרגיש בבית.
כאן יידעו אותך לגבי המצב בחוץ. תוציא רגע מהתמונה את אוהדי מכבי ת"א, הפועל תל אביב, הפועל ירושלים ומכבי חיפה, תשאל את כל שאר האוהדים מי זה מכבי ומי זה הפועל, תקבל רוב מוחץ שיגיד לך שהפועל זו הפועל ת"א ומכבי זו מכבי האלופה ולא משנה אם מי ששאלת הגיע ממדינת באר שבע, מדינת אשדוד, מדינת פתח תקווה, מדינת חולון או מדינת ראש העין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 197 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: