טוב, תורי.
13/10-21/10
אז מרוב דיבורים על צפון איטליה, דרום איטליה ומה שביניהם, החלטנו ללכת בדיוק על ביניהם - אומבריה.
קצת מצחיק בשבילי, שזו הפעם השנייה שלי בסה"כ באיטליה, והפעם הראשונה כבגיר, לנסוע לאזור שחובבי איטליה מושבעים משאירים בד"כ לסוף, אבל החלטנו לעשות את זה מכמה שיקולים:
1. היו לנו שמונה ימים וטיסה זולה בחוליו לרומא. החלטנו ש 8 ימים זה יותר מדי בשבילנו בעיר אחת, ובכלל התחשק לנו (לי ולארוסתי) טיול כפרי.
2. מז"א היה כבר קריר וגשום בצפון איטליה ובטוסקנה, ולכן החלטנו על משהו טיפה פחות, אבל לא בהרבה.
3. סה"כ שעה וחצי מקסימום נסיעה לתחנה הכי קרובה באומבריה לנמל תעופה פיומיצ'ינו ברומא.
התחלנו את הטיול באיסוף הרכב מהנמל ולא מהעיר - עניין דיי קריטי שמאוד מקצר בזמנים ומאוד מגדיל את הסיכויים שלכם לא למות בתאונה ביום הראשון. כבר ב 10:30 היינו בדרך לאורבייטו וקנינו סים מקומי. שימו לב שהסים המקומי עולה פי סכומים משוגעים בשדה התעופה. אל תתפתו! חכו לעיר הראשונה שתעצרו בה וקנו בקניון הראשון שאתם רואים.
אורבייטו עיר יפיפיה ונמצאת על צוק תלול. יש שם כנסייה עצומה ומרשימה שלא קשורה לגודל של העיר בשום צורה. זה נובע מכך שהאפיפיור היה בורח לפה מדי פעם כשהיו עושים לו צרות. העיר הזו כל כך קשה לכיבוש, בגלל הטופוגרפיה וגם בגלל שאחד האפיפיורים הורה לחפור באר בעומק 65 מטר שאפשר לרדת אליה במדרגות. הבאר והכנסייה הן שתי האטרקציות הבולטות, והבאר טובה למי שלא קשה לו במדרגות. רוב מה שכיף בעיר הזו הן החנויות הקטנות עם הדברים היפים. אנחנו מאוד התחרטנו שלא קנינו שם דברים כי חשבנו שבגלל שזה היום הראשון בטח נראה עוד מלא דברים גנריים ודומים בשאר הכפרים. אבל לא. אם אתם רואים משהו שאתם אוהבים, תקנו.
אחר כך נסענו לגסטהווז שלנו באסיזי. גסטהווז נחמד מאוד, carafanga, מחוץ לעיר אבל ממש מתחת לכנסייה של סן פרנצ'סקו, שגם נולד באסיזי. אסיזי גם היא יפיפייה אבל יותר ממוסחרת. שם מאוד שווה לראות את הכנסייה עצמה, אבל עוד יותר מגניב הוא המבצר שנמצא מעל העיר, עם נוף יפה ומחילות ומעברים ארוכים מאוד. יש שם גם תערוכה יפה של קרנבלי שחזורים שעושים באסיזי מדי פעם. באותו היום סתם הסתובבנו בעיר ופגשנו זוג חברים שלנו שהיה איתנו און אנד אוף כל הטיול. למחרת היינו חצי יום באסיזי וחצי יום בגוביו, שנמצאת צפונה משם. גוביו היא עיר מאוד ימי בייניימית וסמטאתית. יש שם גם רכבל מגניב ופתוח שלוקח לנקודת תצפית גבוהה מעל העיר. חזרנו ללון בגסטהווז באסיזי.
למחרת לקחנו את האוטו ונסענו לסיור קצר בספלו, גם כן כפר קטן וציורו, ואז יצאנו למסע בדרכים ציוריות ונופים טוסקנאיים במהותם, אם כי מעט הרריים יותר, כשהמטרה שלנו היא קסטלוצ'ו - כפר רועים מבוצר על ראש גבעה, באזור הזוי ושונה מאוד משאר הסביבה, כיוון שהוא חרוש לחלוטין על ידי חיות מרעה ואין בו כמעט עצים. משם המשכנו למקום הלינה השני שלנו בספולטו. זה כבר מקום שאם אתם מבקרים בסביבה אתם חייבים להגיע אליו. כנראה המקום הכי שווה בסביבה. שמו Il Songo. אני לא יודע מה המחיר בשיא העונה, אבל כשאנחנו היינו שם שילמנו בערך 100 יורו ללילה על שנינו ביחד, והייתה לנו דירה גדולה, עם שני חדרי שירותים, מרפסת פרטית, בריכה והנוף הכי יפה שאפשר לדמיין בסביבה, כשכל החלק העתיק של העיר פרוס לפנינו, ואנחנו נמצאים בשדות. מסתבר שמנהלת המקום נשואה לשחקן עבר מהסרייה A, אנצו פרווי שמו, שכנראה היה שוער. מקום סופר מומלץ. טיילנו טיול לילה בספולטו שהייתה ריקה מתיירים, וגם בבוקר למחרת. היינו באקוודוקט הענק ובטירה, וגם בשאר האטרקטיות החביבות בעיר, ואני חושב שזוהי העיר שהכי נהננו בה. בצהריים נחנו ובלילה נסענו במיוחד לפרוג'ה, העיר הכי גדולה באזור ובירת אומבריה, בנסיעה ארוכה במיוחד, כיוון שהיה בה פסטיבל שוקולד ענקי. בדרך עברנו דרך מונטפאלקו, שזו עיר חובה לחובבי יין וטיולי יקבים, קנינו יין ודהרנו לפרוג'ה. הפסטיבל כמעט נסגר עלינו אבל עדיין הספקנו להנות ממנו, וטיילנו בעיר בלילה. אכלנו בפיצרייה שהייתה הכי מוצלחת בטיול ונקראת Mediterranea, ובדרך כלל יש בה תור.
למחרת נסענו לראות מפלים מרשימים שנקראים cascata delle marmore, שהם למעשה תוצר אדם - סכר רומאי בנה אותם. בנראות שלהם, הם נראים מאוד מרשימים וטבעיים, וכנראה שאלפיים שנה הצליחו לגרום לטבע להתארגן יפה מסביב להם. למפלים הללו יש שעות פתיחה, אז צריך לבדוק מראש. כדאי להיות בדיוק לפני הפתיחה, כדי לראות את תהליך ההתגברות האיטי.
לאחר מכן נסענו לאגם שנוצר בגלל המפלים, מעליהם, piediluco להליכה קצרה על החוף וטיפה סטלבט בשמש. זזנו משם דיי מהר לעיירה נארני, שהיא חמודה, אבל בעיקר נמצאת בדרך לרומא.
אחר כך היינו שלושה לילות ברומא, אבל למי אכפת?
בעצם היה דבר אחד שווה מאוד ברומא - תערוכה שנקראת Doumo Romane, שנכנסת למתחת לבית רנסאנסי שנבנה באזור הפורום הטריאני על גבי שני בתים רומאיים מפוארים במיוחד. מה שמגניב בתערוכה הזו הוא שהקבוצות הן קטנות, ושיש שימוש בטכנולוגיות תאורה ולייזר מאוד מגניבות שיוצרות שחזורים דיי מדהימים. זו אחלה תערוכה גם לילדים שיכולים להבין אנגלית, אבל בעיקר למבוגרים. כדאי להזמין מקום, או לבוא להזמין במקום ולחכות לסיור בערך 4 שעות, שאפשר להסתובב בהן בעיר. העיר הייתה מפוצצת בתיירים, ולאור המיקום של התערוכה הזו ב tripadvisor, אני דיי בשוק שהיה לנו מקום. היא כנראה מאוד חדשה ועוד לא מכירים אותה.
http://www.tripadvisor.co.il/Attraction_Review-g187791-d2179620-Reviews-Le_Domus_Romane_di_Palazzo_Valentini-Rome_Lazio.htmlמסקנה עיקרית - טיילו לאט, בראש שקט. כנסו למסעדות, זה יהיה טעים בכל מקרה באומבריה. לזוללי הסלמי, הפרשוטו והטרטופו, אני ממליץ לכם לא לפספס את נורצ'ה. לנו לא היה זמן ואני טיפה מתחרט על כך.