סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:56 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עבודה/פרנסה/קריירה
הודעהפורסם: א' דצמבר 07, 2014 7:12 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
היו פה כבר בעבר שאלות על לימודים, על פסיכומטרי, ייעוצי הרזיה וכושר למיניהם, אז חשבתי שאולי קהילת סלניוז תוכל לעזור לי בסוג של ייעוץ קריירה.
יש פה אנשים עם הרבה ניסיון בחיים ורובם גם קשור בדרך זו או אחרת לספורט... אז ננסה:

אז מבלי להיכנס ליותר מדי פרטים - אחרי הצבא התחלתי ללמוד הנדסה ביו-רפואית באונ' בן-גוריון ובמקביל לאמן כדורסל.
אחרי כשנה וחצי של לימודים החלטתי ללכת עם מה שפחות או יותר העסיק אותי ממתי שאני מתעורר בבוקר ועד שאני נרדם: ויתרתי על החלום (של האמא) להיות מהנדס והחלטתי ללכת לקריירה בחינוך ואימון כדורסל בגילאים הצעירים.
עד כאן נשמע אולי טוב, אלא שמסתבר שהמאמן הותיק שהיווה לי מנטור צדק כל הדרך כשאמר לי שאני מפגר, כי בארץ מאמן זה לא מקצוע וצריך גם להתפרנס.
אז עכשיו אני עם תואר ראשון בחינוך, שמלכתחילה הלכתי אליו "כדי להיות מאמן טוב יותר", כיוון שבכל הקשור לעבודה הוא לא ממש עוזר, עובד כמאמן כל יום בשעות אחר-הצהריים, אבל בלי באמת כיוון לאיך להתכלכל ולפרנס משפחה.

מורה לחינוך גופני לא בא בחשבון. הוראה בכללי במצב הנוכחי של מערכת החינוך גם לא באה בחשבון, אלא אם כן אולי במסגרות מיוחדות.
חשבתי על להיות מאמן חדר-כושר בבקרים, אבל הבנתי שגם שם מדובר בתחום לא קל עם משכורת מאוד נמוכה והרבה תחרות.

מה עוד אני יוכל לעשות? באיזה תחום אפשר להשתלב מבלי לעשות עכשיו תואר נוסף כלשהו, אבל שכן איכשהו יהיה קשור ספורט/חינוך/ילדים????
:|

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 07, 2014 8:00 pm 
Hall of Famer

אם כבר חדר כושר, אז אימונים אישיים ושיעורים למיניהם. להיות בייביסיטר בחד"כ עצמו זה באמת על הפנים. אבל נראה לי שאתה ווי טו מאץ' אוברקווליפייד גם לשתי האפשרויות האחרות.

מה לגבי פיזילוגיה? פיזיותרפיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 07, 2014 8:22 pm 
Sophomore

ודים, קודם כל מצדיע לך על ההליכה עם החלום-אתה יכול להסתכל על עצמך במראה ולומר שבאמת הלכת עם מה שרצית, שזה דבר שלא כל אחד יכול לומר לעצמו.

אבל נכון, לא מתפרנסים מזה. ממה כן? אני חולק עליך לגבי הניתוח של מערכת החינוך. מערכת החינוך בישראל משוועת לגברים. אתה יכול להכנס לאתר של "אופק חדש", ולראות פחות או יותר כיצד אתה יכול להתקדם מבחינת שכר. דווקא כמורה לחנ"ג יש לך אפשרויות מצוינות: מורה לחנ"ג בישראל לא באמת עובד קשה בהכנת מערכי שיעור וכו' (אא"כ אתה בוחר בעצמך להשקיע), ויש לו המון זמן פנוי יחסית-שלא לדבר על החופשים המרובים, חודשיים בחופש הגדול, כל חג וכו'. מורה לחנ"ג יסיים עבודה בשתיים-שלוש אחה"צ ואחרי זה יכול לאמן כדורסל עד הערב, זה קלאסי. זה לא המון כסף, אבל זו פרנסה בטוחה. כאמור, לגברים במערכת החינוך יש ביקוש גדול, ואתה יכול למצוא את עצמך די מהר בתפקיד של מחנך כיתה, רכז שכבה וכו'-תפקידים שמעלים לך את השכר בלי באמת לעבוד יותר מדי קשה. אם אתה מגיע לתיכון שגם יש לו נבחרת כדורסל טובה-בכלל שיחקת אותה. יש לא מעט מאמני ליגת על בוגרים שהתחילו באימון קבוצות תיכון. יש את האפשרות של קייטנות כדורסל בקיץ-באמת שיש מה לעשות.

ויש גם הצד האידאולוגי, שאני רואה שקיים בך. תאר לך שבשנים שתעבוד במערכת תמצא שחקנים ותגדל אותם. תחנך אנשים להיות טובים יותר. יש לי מכר טוב שהוא מורה ותיק לחנ"ג ומרכז שני מועדוני כדורסל, האיש בן 50 וקצת ומרוויח יפה מאד, אבל היופי מבחינתו זה הקשר עם כל האנשים והשחקנים שהוא גידל. אין לזה תחליף.

אני במקומך הייתי הולך לשם.

"הקאבס לא עמוקים מספיק. זה בדרך לסוויפ. 4:0 לבולס. תרשמו."-satriani מהמר על קאבס-בולס 2015.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 07, 2014 8:35 pm 
Hall of Famer

מורה לחנ"ג יכול להיות מחנך? זה קורה?

(שאלות אינפורמטיביות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 07, 2014 8:40 pm 
Sophomore

ודאי.

"הקאבס לא עמוקים מספיק. זה בדרך לסוויפ. 4:0 לבולס. תרשמו."-satriani מהמר על קאבס-בולס 2015.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 07, 2014 8:58 pm 
Hall of Famer

וזה בלא שהוא מלמד שום מקצוע נוסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 07, 2014 9:26 pm 
Sophomore

אכן.

למה זה כה מפתיע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 07, 2014 11:34 pm 
Junior

אורן, לא ראית 'עניין של זמן'?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 08, 2014 12:05 am 
מנהל פורום

אורן כתב:
אם כבר חדר כושר, אז אימונים אישיים ושיעורים למיניהם. להיות בייביסיטר בחד"כ עצמו זה באמת על הפנים. אבל נראה לי שאתה ווי טו מאץ' אוברקווליפייד גם לשתי האפשרויות האחרות.

מה לגבי פיזילוגיה? פיזיותרפיה?

פיזיותרפיה זה תחום שמאוד מעניין אותי ושיש לו בו הרבה ידע וניסיון אישי, אבל כבר בעבר שקלתי ופסלתי כי לא ראיתי איך אוכל לשלב לימודים עם האימון.
זה גם לא יהיה מוזר להתחיל עכשיו בגיל 30 לימודי פיזיותרפיה? השאלה אם יש משהו בתחום, אבל שלא דורש תואר ולימודים כה תובעניים?

לגבי פיזיולוגיה - זה יכול להיות מעניין ללמוד, אבל יש מקצוע כזה?

Carlton Myers כתב:
אבל נכון, לא מתפרנסים מזה. ממה כן? אני חולק עליך לגבי הניתוח של מערכת החינוך. מערכת החינוך בישראל משוועת לגברים. אתה יכול להכנס לאתר של "אופק חדש", ולראות פחות או יותר כיצד אתה יכול להתקדם מבחינת שכר. דווקא כמורה לחנ"ג יש לך אפשרויות מצוינות: מורה לחנ"ג בישראל לא באמת עובד קשה בהכנת מערכי שיעור וכו' (אא"כ אתה בוחר בעצמך להשקיע), ויש לו המון זמן פנוי יחסית-שלא לדבר על החופשים המרובים, חודשיים בחופש הגדול, כל חג וכו'. מורה לחנ"ג יסיים עבודה בשתיים-שלוש אחה"צ ואחרי זה יכול לאמן כדורסל עד הערב, זה קלאסי. זה לא המון כסף, אבל זו פרנסה בטוחה. כאמור, לגברים במערכת החינוך יש ביקוש גדול, ואתה יכול למצוא את עצמך די מהר בתפקיד של מחנך כיתה, רכז שכבה וכו'-תפקידים שמעלים לך את השכר בלי באמת לעבוד יותר מדי קשה. אם אתה מגיע לתיכון שגם יש לו נבחרת כדורסל טובה-בכלל שיחקת אותה. יש לא מעט מאמני ליגת על בוגרים שהתחילו באימון קבוצות תיכון. יש את האפשרות של קייטנות כדורסל בקיץ-באמת שיש מה לעשות.

ויש גם הצד האידאולוגי, שאני רואה שקיים בך. תאר לך שבשנים שתעבוד במערכת תמצא שחקנים ותגדל אותם. תחנך אנשים להיות טובים יותר. יש לי מכר טוב שהוא מורה ותיק לחנ"ג ומרכז שני מועדוני כדורסל, האיש בן 50 וקצת ומרוויח יפה מאד, אבל היופי מבחינתו זה הקשר עם כל האנשים והשחקנים שהוא גידל. אין לזה תחליף.

אני במקומך הייתי הולך לשם.

יוצא לי להסתובב הרבה בבתי ספר, לעבוד במסגרות כדורסל בתוך בית הספר וגם לדבר עם מורים לחנ"ג ואין מצב שאני עושה את זה לעצמי. עם כל הכבוד לשליחות... אני פשוט יודע שאני לא אהיה מסוגל. מדובר בעבודה שתהיה מאוד קשה בשבילי ולא מתגמלת נפשית, אז מבחינתי גם אם (וזה כמובן אם מאוד גדול) המשכורת תהיה בשמים אני לא ארצה להיכנס לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 08, 2014 12:08 am 
Hall of Famer

מה כל כך קשה בלקיחת אחריות שהילדים יחזירו לך את הכדור בסוף השיעור? :)

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 08, 2014 12:29 am 
Hall of Famer

Carlton Myers כתב:
אכן.

למה זה כה מפתיע?

לוידע, כל המחנכים שהיו לי היו גם מורים מקצועיים לתחומים שנלמדים בכיתה. למעשה, למעט אחד מהם, כולם לימדו שני מקצועות לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 13, 2014 8:39 pm 
מנהל פורום

אני עם מאיירס בעניין של הוראה, לא משכורות גבוהות אבל בחינוך העל יסודי יש משכורות סבירות, פנסיה מובטחת ו job security הרבה מעל הממוצע במשק הפרטי
שני הורים שלי אנשי הוראה ואני לא זוכר מחסור בדל קורתנו הדלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 14, 2014 2:58 pm 
Junior

תישאר עם החלום , ותהפוך אותו לפרנסה.

אתה מוזמן לגליל :hi_hi_hi:

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 20, 2014 1:06 pm 
מנהל פורום

תודה, אבל אני עדיין מרגיש שהוראה של ממש זה לא מתאים לי. אולי אני צריך לנסות להשתלב במקום שבו לא דורשים תעודת הוראה, רק כדי לראות אם אולי כן זו אופציה ואז לעשות תעודת הוראה או השלמה לחינוך גופני.

אם יש עוד רעיונות אני אשמח.

beatla כתב:
תישאר עם החלום , ותהפוך אותו לפרנסה.

אתה מוזמן לגליל :hi_hi_hi:

הלוואי.
אתה מסדר לי בית בקיבוץ? :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 21, 2014 3:48 pm 
Junior

המחאה החברתית חזקה פה.
המחירים בשמיים.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 24, 2014 11:28 pm 
Sophomore

התכוונתי להציע לך ללכת על החלום ולבוא לגליל, ואז ביטלא הקדים אותי (מזמן לא הייתי בעוף...)

ובכן,
מה שביטלא אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה