תגובה ראשונה רצינית, עדיין לא מצד גורם רשמי (מתוך פוסט של חבר שמצטט את אבי פיקאר- ד"ר למשהו שגר בירוחם כ30 שנה):
כותב אבי פיקאר, וחוסך לכם את ים השטויות שרצות כאן. הכתבה על שוד הדירות הגדול ששודרה בים ג' בערוץ 2, המצורפת כאן נראית כמו המשך למתקפת הגרעינים. כמה פרטים נראו לי תמוהים. אז הנה הפרטים הרלוונטים לירוחם (אני מניח שכמו שבירוחם הכתב עיוות לשם השגת המטרה, כך הדבר בכל מקום אחר). הדברים נכתבו על ידי אוהד, הבקי בפרטים, בגרופ צדק חלוקתי בירוחם (שממש במקרה החל דיון על הדיור הציבורי יומיים לפני פירסום הסקופ של חיים ריבלין). "לא אתייחס לכתבה, כיון שאני יוצא מתוך נקודת הנחה שהיא מביאה חצאי אמיתות ומעוותת את המציאות, אתייחס רק לעניין הנוגע לירוחם- א. הדירות המדוברות הוקצו בהליך חוקי ועל פי כל דין לדירות המיועדות למוסדות ציבור, הרבה לפני שאורי אריאל בכלל חשב להיות ח"כ או שר. למעשה לפי חישוב פשוט נראה שזה היה בתקופתו של פואד (שהיה שר השיכון ב92-96). ב. בתכנית הספציפית של מכירת הדירות, למיטב ידיעתי, הכסף הולך לקרן המיועדת לרכישת דירות חדשות. כך פרסם משרד השיכון לאחרונה, וזו למיטב ידיעתי היתה המדיניות של השר עוד מתחילת הקדנציה שלו - להיפטר מדירות שיכון ישנות ולרכוש דירות חדשות לדיור ציבורי. ג. הדירות נמסרו לישיבת ההסדר לפני כמעט עשרים שנה, כשבירוחם היו 1,200 דירות ריקות (לא רק דירות עמידר, גם דירות פרטיות עמדו ריקות) ושמשו לצרכים שאינם הולמים. (אנקדוטה בעניין הזה - שאלתי פעם את מישל, מנהל סניף עמידר בירוחם, מדוע בחלק מהדירות יש סורגים ובחלק אין, וציפיתי לשמוע שדירות שהיו מאוישות פעם זכו לקבל סורגים. התשובה היתה הפוכה - כל הדירות שלא היו מאוישות קיבלו סורגים כדי שלא יפלשו אליהם גורמים פליליים שונים). ד. הבהרה לסעיף ב' - הישיבה לא 'קיבלה' את הדירות. במשך כל השנים הללו הישיבה שילמה (ומשלמת) שכ"ד מלא על הדירות הללו, בעוד שעמידר אינה עוסקת כלל בטיפול ו\או שיפוץ ו\או השבחה של הדירות בשום צורה שהיא (שלא כמו בדירות של דיירי עמידר שעוברות שיפוץ כל תקופה, וזכאיות לתיקונים על ידי קבלני עמידר). במהלך השנים השקיעה הישיבה מאות אלפי שקלים בתחזוקת הדירות, בהפיכתן לראויות למגורים ובשמירה עליהן. ה. ההצעה לרכישת הדירות הונחה על שולחן הישיבה לפני פחות מחודש וטרם נערך דיון בנושא. [הערה שלי, אבי פיקאר, די מוזר ששוחד בחירות מונח כך על שולחן ולא מנצלים אותו מיידית. אז אולי זה לא שוחד בחירות]. ו. בהצעה נאמר (מה שלא כתוב בכתבה) שמכירת הדירות כפופה לקבלת אישור פטור ממכרז מועדה במשרד האוצר. ז. רוב מוחלט של הדירות המדוברות הן דירות קטנות בנות 48 מ"ר בקירוב, שאי אפשר לשכן בהן משפחה. כל הדירות הינן בבניינים ולא צמודות קרקע כך שאי אפשר לשכן בהן נכים. ח. בירוחם עדיין יש דירות עמידר ריקות שאינן מנוצלות (נדמה לי שיש באזור 15 דירות, אבל זה נתון ששווה בדיקה), ישנה רשימת זכאים הממתינים לדירות ואינם מתאימים\מוכנים לקבל את הדירות המוצעות." עד כאן הדברים של אוהד. וכאן אני מוסיף תובנה שהגעתי אליה אחרי הרבה שנים של צריכת תקשורת. כמעט תמיד, כשיש דיווח על משהו שאני מכיר, אני מזהה הרבה עיוותים. אז כנראה העיוותים הללו קיימים גם בדברים אחרים, שאותם אני לא מכיר. כשבאתי לירוחם, ב-1990, היו בלוקים שלמים ריקים. היו אפילו ראש מועצה, ברוך אלמקייס, שהרס בלוק שלם ועד היום רואים ריבוע ריק . הדירות הללו היו מוזנחות מאד ועמידר לא התכוונה כלל לשפץ אותם. הישיבה שיפצה אותם על חשבונה. בכל מקרה, לפי הדיווח של מיכאל ביטון ראש מועצת ירוחם, אין אף משפחה בירוחם שממתינה לדיור ציבורי. יש משפחות שנמצאות בדיור ציבורי שלא מתאים להם, אבל הדירות הללו של הישיבה, בוודאי לא מתאימות להם. בכתבה אפשר לראות שכל אותם דירות נמצאות מחוץ לאזורי הביקוש. חלקן הן דירות שנמצאות במקום שכלל אין בהם זכאי דיור ציבורי כמו אלון שבות. אפשר לשאול למה הדירות הללו, שנמסרו לגופים ציבורים, נמסרו לעמותות דתיות וחרדיות (ואוניברסיטת בן גוריון ועמותת גוונים החילונית בשדרות)? כי חוץ מהם אף אחד לא בא לעיירות הפיתוח לפני 20 שנה. רק היום יש מלא קבוצות של מרצ, הקשת הדמוקרטית ומפלגת העבודה (או שגם היום הם לא באים? לא, יש קצת קבוצות של דרור ישראל, בוגרי הנוער העובד. להערכתי, חלקן גרם בדיור ציבורי שאין לו ביקוש). 51% מהדירות נמסרו לגופים שאין להם שום קשר לבית היהודי. חיים ריבלין, התחקירן, השתדל להצניע את העובדה הזו, כי העובדות הפריעו לתיאוריה שמדובר בשוחד בחירות. גם את העובדה שאף דירה לא נמסרה ולא תימסר עד אחרי כינון ממשלה חדשה, השומטה משום מה מהתחקיר.
|