Carlton Myers כתב:
רן כתב:
העולם גם יכול לחשוב שזה קונצנזוס לפי הדין הבינלאומי לתת לפלשתינים מה שהם רוצים. בלי שמירה על רצף טריטוריאלי אנחנו מסכנים את המדינה סכנה קיומית אסטרטגית מהמעלה הראשונה.
אלו שרק מעלים את הבעייתיות שלנו מול המדינות האחרות בעולם ואת חוסר הצדק בכיבוש אף פעם לא מציעים פתרון לדאגות הבטחוניות שלנו אלא רק מציעים שקודם ניתן ונוותר ואחרי זה יהיה בסדר.
שבעתי מכאלו שחושבים שיהיה בסדר.
אין לי בעיה שיקחו את ההתנחלויות ואפילו את מזרח ירושלים כל עוד שזה במסגרת הסכם עם ערובות בטחוניות, אחרת נתחיל שבוע אחרי הויתור מלחמה חדשה ושנה אחרי אינתיפאדה של ערביי ישראל ש"פתאום" ירצו הגדרה עצמית וזכות שיבה לבני דודים שלהם.
אם לא היה צדק כלשהו עם החששות שלנו ועם מה שאנחנו אומרים על הכוונות של הצד השני העולם מזמן היה כופה עלינו את הפתרון והופך את ישראל לקוסובו. אז באוניבסיטאות באירופה מוכנים להקריב אותנו, בארה"ב ועוד כמה מדינות עדיין לא.
זה עוד עלול להגיע בטח עם רוה"מ בריון מטופש שמעליב את בת בריתנו העיקרית והיחידה שתגן עלינו במועצת הביטחון. לנו בוודאי שאין אינטרס לוויתורים ללא הסדר קבע.
מה בפתרון 2 המדינות דופק לך את הרצף הטרטוריאלי?
אם אני אחד מ"אלו שרק מעלים את הבעייתיות ואת חוסר הצדק", אז:
1. למה אתה חושב שהבטחון בישראל הוא בעיה שלך יותר מאשר שלי? אני לא אזרח כאן? אני לא נמצא בסכנת טרור או מלחמה כמוך?
2. מי אמר שאין פתרון? אלא שהפתרון חייב להתבסס בראש ובראשונה על סיום הכיבוש. זה מובן מאליו.
3. מסכים איתך שערובות בטחוניות זה חשוב, אבל הגישה הישראלית היא קצת בעייתית: אנחנו, למשל, דורשים פירוז גרעיני מאיראן אבל לא מעצמנו. כך אנחנו נדרוש פירוז של עזה, אבל האם אנחנו נפורז?
הבעיה היא לא בפתרון של שתי מדינות שאני מסכים אליו וכבר ציינתי את זה.
הבעיה שאתה מתחיל את המו״מ מהנקודה שהוא צריך להסתיים.
סיום הכיבוש והקמת המדינה הפלשתינית צריך להיות נקודת הסיום כאשר בדרך הם מוותרים על הסכסוך ועל זכות השיבה.
כאשר אתה יוצא מנקודת המבט שהכיבוש צריך להסתיים לאלתר והמדינה שלהם ברורה מאליה אז אתה משאיר אותם לבנות רשימה חדשה של דרישות שמתבססת על אלו כמובנות מאליהן.
זאת גישה תבוסתנית ומסוכנת.
וכן אנחנו הוכחנו ב-40 שנה של אחזקה של נשק גרעיני שגם 3 מלחמות לא גרמו לנו להשתמש בו למרות שהמצרים ניסו לשכנע את הרוסים שהיינו בדרך.
איראן לעומתנו מחזיקה בגישה קיצונית שקוראת להשמדתנו, לא בדיוק מעצמה שאתה רוצה לתת לה נשק גרעיני.
בנשק קונבנציונאלי בלבד לא תהיה שום הרתעה מתקיפה משולבת של כל אויבנו נגדנו ביחד.
אז כן, פירוז הדדי כאשר צד אחד רוצה שלום והוכיח אחריות ובגרות ועמידה בלחצים להשתמש בזה לעומת מדינה עויינת שמנהיגיה
חושבים שאנחנו צריכים להישמד הוא מגוחך. זה כמו להגיד שצפון קוריאה מוכנה להתפרק מנשקה אם ארה"ב תתפרק מנשקה.
לחשוב שפירוז הדדי הוא הוגן בנסיבות האלו שקול בעיני להתאבדות ותפיסת עולם אידאליסטית נאיבית ומסוכנת.
בדיוק הסיבה שלא רוסיה ולא ארה״ב הולכות לפירוז הדדי מלא. הסיכון גדול מידי.