נוביצקי כתב:
אני רק שאלה. ומצטער על ההשחתה השנית של הדיון.
פאפולקס, כאדם ששותף איתך פלוס מינוס את אותו השקפה פוליטית למרות שדי בוודאות לא מצביע לאותה מפלגה, תגיד, למדת פעם קוראן? אתה יודע ערבית? טרחת פעם לאשש את הדעות שלך?
כי אם כן, אותו דיון יכל להיות כל כך הרבה יותר ענייני אם היית משלב ציטוטים והשקפות עולם מלאות של אנשי דת ספציפים ולא רק שברי סיסמאות ומשפטים שכל אחד מאיתנו נתקל בהם בעבר.
ואם לא, תשמע, אני חושב שאתה הרדיקל הכי מעפן שנתקלתי בו. תחקור. תעמיק. נשמע לי די פתטי להחזיק בהשקפה כל כך החלטית ונחרצת על סמך ידע שנראה כאילו נגזר מכתבות בווינט וכמה ערכים הזויים בוויקיפדיה.
אז ככה, ראשית כל הסברה שלך שאינך מצביע בוודאות לאותה מפלגה שלי היא בהחלט נכונה, מן הטעם הפשוט שאני פשוט לא מצביע בבחירות הקרובות, קרוב לוודאי. בבחירות הקודמות הצבעתי לשלי (ואני מודה שחלק גדול מכך נובע יותר מתיעובי את ביבי), אך הצטרפותה של לבני טרפה את הקלפים מבחינתי ומחקה לחלוטין את האפשרות שאצביע להם בשנית.
לגביי החלק השני, אחלק אותו לשתי נקודות:
1. חקרתי ברמה מסוימת את האסלאם, את ''נביאו'', את החדית' ואת התבטאויותיהם של ''חכמי'' האסלאם. עם זאת, אני לא יודע ערבית, ולא קראתי את הקוראן ברמה מפורטת. אך סלח לי אם אומר שזו דרישה מטופשת לחלוטין מצדך (בלי להעליב) שלכאורה בלעדיה אין יכולת להסיק מסקנות לגביי האסלאם, וזה שקול לכך שאגיד לך שאם לא קראת את המיין קאמפ של היטלר, יהיה ''מעפן'' מצדך להעביר ביקורת על הנאציזם. וזאת מאחר שלגביי האסלאם הדבר פשוט מדבר בעד עצמו, ואין צורך שההמון הפשוט יפשפש לו בין דברי "הקודש" האסלאמיים על מנת להגיע למסקנה פורצת הדרך. העובדה היא שכל ארגוני הטרור האסלאמיים פועלים בשם ובשליחות האסלאם. יתרה מכך, הם מקבלים היתרים הלכתיים מעלק חכמי ההלכה שלהם, כך שלא ניתן להאשים כי מדובר בכמה עשבים שוטים שסטו מן המקובל. עובדה נוספת היא שכל הארצות המוסלמיות, הן גן עדן להפרות זכויות אדם וברבריזם מהסוג הטהור ביותר. כך שאם זה הולך, נשמע ונראה כמו ברווז - זה ברווז, ואני יכול להסיק זאת גם מבלי לחקור באיזה מדגרה הוא גדל ומה מס' העסק שלה, מי אמא שלו, במה האכילו אותו וכו'.
2. כפי שטענתי בתחילת סעיף 1, כן חקרתי בצורה מסוימת עם מי יש לנו עסק.
(א) בחדית', המקבילה המוסלמית לתורה שבע"פ, מתוארים היהודים כמעין מפלצות החותרות נגד ''שליחו של האל'', וידוע בעיקר המשפט הבא, המיוחס למחמד, שמשמש כסוג של מוטו עבור ארגוני טרור רבים הפועלים נגד ישראל ויהודים ברחבי העולם:
לא תגיע השעה (יום הדין) עד אשר יילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו אותם המוסלמים, ועד אשר יסתתר היהודי מאחורי האבנים והעצים, ואז יאמרו האבנים והעצים: "הו מוסלמי, הו עבד אללה, יש יהודי מתחבא (מאחורי), בוא והרגהו". סלחו לי מעומק עמקי נשמתכם אם איני מוכן להתייחס בכבוד לדת חולנית כנ"ל ולמי שמיוחסת לו אמרה זו.
(ב) בנוסף, תקרא קצת על
קרב ח'ייבר, שרק ממחיש את הטירוף של "נביא" האסלאם שאינו היה אלא רוצח מתועב ועלוב, אשר מזכיר בהתנהלותו את ארגוני הטרור של ימינו.
(ג) אותם היתרי הלכה לפיגועי טרור, כאמור לעיל, נובעים בעיקר מהמושג ג'יהאד. כמובן שכל המוסלמים ישר יקפצו בהיתממות ויגידו שפירושו של דבר הוא "מאמץ אישי של המאמין לשיפורו העצמי", וזה כשלעצמו נכון במסגרת ה''ג'יהאד הפנימי'', עם זאת ישנו
ג'יהאד חיצוני שמטיף למלחמת חורמה נגד עובדי אלילים לא מוסלמים, או נגד עמים שאינם מוסלמיים בכלל,
במידה והם תוקפים מוסלמים או מורדים בשלטון מוסלמי. ישראל בדיוק עונה לחלק המודגש, כיוון שהמוסלמים מאמינים שמקום בו שלטו בעבר מוסלמים אזי הוא נתון לשליטתם עד אין קץ הימים, ובמידה והדבר אינו כזה בפועל - יילחמו בכוח על מנת להשיגו.
ורק אוסיף משהו לסיום: רק עכשיו בעצם קפצה לי המסקנה שגם אם כל מה שכתבתי לעיל הוא קשקוש (והוא לא) וגם אם אלמד את האסלאם מבוקר עד ערב ואגיע למסקנה כי ניתן להגיע לפרשנות לפיה מדובר בנופת צופים או לחילופין בתקנון של תנו לחיות לחיות - זה פשוט לא רלוונטי, שכן הרוב המוחלט של המוסלמים בחרו בפרשנות הרדיקלית והם פשוט מהווים בעיה עולמית, ועיוור לחלוטין מי שלא רואה זאת.