סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 6:07 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אירוע בצפון
הודעהפורסם: א' פברואר 01, 2015 2:02 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
היום שמעתי תיאוריה חדשה :

היה ברור לכל שחיזבאללה יגיב והמטרה תהיה צבאית (עין תחת עין) אז למה תיגברו את האזור בכל כך הרבה חיילים חדשים (מטרות)
כמובן שאם לא היו מתגברים והיה לנו אירוע חדירה או חטיפה אז היו שואלים למה לא תיגברו את הגזרה בעוד חיילים.

להבנתי מאזני ההרתעה הם שונים מאד מהעבר.
כמו שחיזבאללה לא יכולים למנוע את התקפת חיל האוויר על המפקדים שלהם , לנו אין אפשרות למנוע את הירי שלהם.
נותר רק להגיב טוב לאירוע עצמו על מנת לצמצם נזק - ולבחון טוב טוב את המעשים והתגובות שלנו ולאן הן מגלגלות את האזור, ואני לא טוען שהירי על השיירה לא היה מוצדק פשוט התגובה שלו הייתה יותר מצפויה.

כנראה שיצאנו בתיקו חוץ ככה שהרווחנו קצת יותר מהאירועים , לך תספר את זה למשפחות של שני החיילים.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 01, 2015 2:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תומר, למדתי קורסי מודיעין אבל לא הגעתי עד פו"ם... אז אני מדבר מקומון סנס ולא מהשכלה צבאית שהיא מעבר לבה"ד 1 והשלמה חילית.
דבר ראשון, מידיעה כמו חלוקה מוקדמת של משכורות או החזרת יועצים בהולה מעירק וסוריה, אני מבין שפעולה של חיזבאללה לא רק שתקרה - אלא היא imminent. בטווח הזמן המיידי. כמובן, אם קצין המודיעין עשה את עבודתו כבר קיבלתי את זה מוכן. עכשיו, מזה אני גוזר את הפעילות.
במוצבי גבול, ועל אחת כמה וכמה בבסיסי קבע כמו אלה שהזכרת, אני מניח שיש אמצעי מיגון ו/או בונקרים וכו'. כמובן שלא מפנים אותם, אבל נותנים הוראה מיידית לא להיות בחוץ אם לא חייבים, ולהיות שקירבת אמצעי מיגון.
כנ"ל לגבי תנועה בין הבסיסים. אני לא יודע לגבי חסימת כביש לאזרחים, אבל לגבי החיילים - לא נעים בכבישים חשופים לירי אם לא צריך, ואם נעים - אז לא באיסוזו דימקס עם פח של עשירית מילימטר. אני יודע שגם רכב ממוגן לא עוצר קורנט, אבל בטח עדיף על איסוזו דימקס.

ביטלא: הבעייה היא לא שלא ידעו שחיזבאללה יגיב. הבעייה היא ש(שוב, אם הידיעות נכונות, אני שב ומסייג) נראה שמישהו שהיה אמור להבין, לא הבין את מה שהן צועקות - שחיזבאללה הולך להגיב בטווח המיידי ושפעולה כבר יצאה לדרך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 01, 2015 2:44 pm 
Senior

למיטב הבנתי הכביש הזה נחשב עורפי (יחסית כן?), זה לא כביש המערכת וטווח הירי הוא של חמישה ק"מ. להבנתי גם אם היו נוסעים ברכב ממוגן, לא הייתה לקורנט בעיה לפצלח אותו.

ברמת העיקרון חלקים נרחבים של כביש הצפון (כולל אלו שנחשבים רחוקים יחסית) נמצאים בטווח הזה וגם כמה כבישים מעבר לזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 01, 2015 2:46 pm 
Hall of Famer

אם אני מבין נכון כביש הצפון בחלקים ממנו הוא הרבה יותר "גדרתי" מאשר הכביש מהשבוע שעבר. הרי כביש הצפון בחלקים ממנו ממש רץ על גדר המערכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 01, 2015 2:52 pm 
Senior

כן, הקטעים האלה באמת היו סגורים לתנועת אזרחים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 01, 2015 3:34 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
להבנתי גם אם היו נוסעים ברכב ממוגן, לא הייתה לקורנט בעיה לפצלח אותו.

למעשה, סביר להניח שבמקרה הזה, אם היו שם רכבים ממוגנים (שאינם מרכבה 4/נמ"ר) זה היה נגמר רע הרבה יותר, כי הלוחמים שלא נפגעו מהמטח הראשון לא היו מספיקים לפרוק לפני השני.
אבל זו פרשנות בדיעבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 02, 2015 1:54 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:

ביטלא: הבעייה היא לא שלא ידעו שחיזבאללה יגיב. הבעייה היא ש(שוב, אם הידיעות נכונות, אני שב ומסייג) נראה שמישהו שהיה אמור להבין, לא הבין את מה שהן צועקות - שחיזבאללה הולך להגיב בטווח המיידי ושפעולה כבר יצאה לדרך.

ראי כולם ידעו שחיזבאללה יגיב וזה יהיה מיידי.

אומר זאת בזהירות :
כמות החיילים שהיו פה בשבוע בין האירועים (ולא התכוונו להביא אותם לחודש) + כמות האירועים שהוכרזו על הגדר בשבוע הזה (מבלי להיכנס למה בדיוק עשו בעקבותם) הראו שהצבא דרוך כמו קפיץ.

זה גם למה האירוע נגמר בנזק נמוך יחסית.

אני חושב שאם חיזבאללה היה מחכה חודש הוא יכל להשיג תוצאות טובות יותר מבחינתו.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה