סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 2:31 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 2:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הסרטון הזה לא משווה את השמאל (כל השמאל, כן, שלא נתבלבל) ליודנראט, אלא לפי כותרת הסרט, ליהודי הנצחי, היהודי כפי שהנאצים הציגו. כולל הסממנים של האף הארוך, הרדיפה אחרי הכסף וכו' וכו'.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 3:22 pm 
Sophomore

אין לי בעיה כלל וכלל עם הסרטון והמסר שהוא מעביר. עם זאת, אני בהחלט רואה פגם בכך שגוף הממומן ע"י המדינה מפרסם תעמולה מהסוג הזה. אין לי ספק שטענה כזאת היתה עולה אצלי מיידית במידה ובצלם היו מתוקצבים ע"י כספי ציבור.
מבחינת לגיטימיות התוכן - הוא לגיטימי לחלוטין בדיוק כמו שהתוכן של ארץ נהדרת לגיטימי, גם אם הוא מעצבן חלק מן האוכלוסייה. רק שכאמור, ארץ נהדרת היא תכנית בבעלות פרטית.
אין ספק שהמצב האידאלי ביותר הוא שהמדינה לא תתקצב גופים המפיצים תעמולה פוליטית כלשהי, וחבל שזה לא כך במציאות. כך למשל, אני טוען שהמדינה לא צריכה בשום אופן לתקצב סרטי קולנוע ישראליים שכל תכליתם היא להפיץ תעמולה שמאלנית קיצונית, בארץ ובעולם, וכל זאת על חשבון משלם המסים הישראלי.

* יש לציין שאין לי מושג האם הגוף הנ"ל (שעד היום לא ממש שמעתי עליו יותר מידי) הוא אכן מתוקצב ע"י המדינה, אלא לקחתי את הדברים שנאמרו כאן כאקסיומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 3:29 pm 
Junior

כמו שכבר כתבתי קודם, התוכן במובן שיש גופים חיצוניים למדינה שמתערבים במערכת הבחירות הוא אכן נכון וחשוב. לא שונה מגורמים אמריקאים שמוכרים לכולנו שעושים אותו דבר לצד השני.
השימוש ביהודי הנצחי ובאף הנשרי וכו' זה פשוט גועל נפש. יש דרכים לא מעליבות ולא מכוערות להעלות מודעות לנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 3:39 pm 
Sophomore

לא ראיתי בדיון הנל שום 'עובדה' שהיא, ראיתי טענות לכל צד ככה שאני לא מבין מה לא מבלבל אותי.
כמו שאני 'מתעלם' מכך שיש הבדל בין גוף מתוקצב שמביע דעה פוליטית בעייתית (כמו ערוץ 10) לבין גוף פרטי שעושה זאת, כך אתה מתעלם מכך שרוב רובה של המערכת הפוליטית והתקשורתית תזדעזע הרבה יותר מתוכן שמשווה שמאלנים ליודנראט/ליהודי הנצחי (לא ברור לי מה יותר גרוע) לתוכן שישווה ימנים לנאצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 6:33 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סיכום ביניים: אף תגובה ימנית, לא מגנה ולא משבחת, למעט תגובה אחת שבעיקר טוענת שהצד השני לא גרוע יותר. ציפיתי ליותר בלגן.

אשר לסרטון שרעננה הביא:

1. אני דווקא לא מסכים עם הטיעון של צ'ונסי, ואם כבר להיפך, במידה רבה מערכונים של תכניות סאטירה בפריים טיים משמעותיים בהרבה מאיזה סרטון אינטרנטי של עמותה הזויה כלשהי (גם אם העמותה ההזויה כלשהי מקבלת הרבה כסף מהמועצה המקומית הרלוונטית).

2. אף פעם לא הבנתי ואף פעם לא אבין את שיטת הויכוח של להוכיח שהצד השני לא פחות גרוע. מה התועלת בכך? איזו מטרה זה משרת חוץ מהסטת הדיון ורידוד שלו?

3. לגופו של עניין, יש הבדל תהומי בין הטענה "X מתנהג כמו הנאצים בעניין מסוים" ובין הטענה "Y הוא יהודון בוגדני שמוכר את נשמתו תמורת בצע כסף". מה שנחמד בסרטון של קצובר זה שההשוואה לנאצים היא החלק הפחות גרוע בו (ממילא זה האירופאים, מותר להגיד עליהם הכל). החלק היותר דוחה זו האמירה שהנאצים צדקו והיהודי הנצחי חי וקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 7:28 pm 
Sophomore

לגבי 2, בהתחשב בפתיחת התגובה שלך, נראה לי שלא הסטתי שום דיון.
ומה התועלת? עד שאני לא קראתי אי פעם מאמר של הרב שרלו שעוסק בחשיבות האחידות לא טרחתי לנסות להקפיד בנושא. לי זה נראה סופר חשוב כך שבמקום בו אני מרגיש שיושרה זו לוקה בחסר אני טורח ומציג את האחידות הנדרשת מתוך תקווה שזה יעורר אנשים.
אני שלעצמי משתדל מאוד בכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 7:47 pm 
Sophomore

לגביי סעיף 2 שלך, ראובן, אני לא חושב שאנשים (ו-90% מהאנשים עושים זאת אגב) מנסים להצביע על הסירחון בצד השני על מנת להכשיר את זה שאצלם, אלא שהם מלינים על כך שהמזועזעים למיניהם עושים בעצמם איפה ואיפה, ולא מגיבים באותה צורה כאשר דברים דומים נעשים בצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 8:28 pm 
מנהל פורום

פאפאלוקאס, נובמת. וההערה שלך בסוגריים ממחישה בדיוק את העניין - זה לא שלאנשים חשוב שכולם יהיה בסדר אלא שנוח להם להאשים את האחר במקום להתמודד עם הטענות כלפי המחנה שלהם. אני בכל אופן גאה להיות בין ה10%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 9:26 pm 
Sophomore

לא אמרתי שאני תומך בזה, ובתגובתי לסרטון לא טענתי טענה כזו, אלא שזו לדעתי הסיבה ושזה מאוד נפוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 9:39 pm 
מנהל פורום

האמת, לא הבנתי את תגובתך לסרטון. ולא אמרתי שאתה תומך את זה - הנובמת כוון לפרשנות שלך שלפיה לכאורה ל90% מהציבור נורא איכפת מהצביעות של האחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 9:59 pm 
Sophomore

תגובתי לסרטון מאוד פשוטה - הוא כשלעצמו לא מזעזע אותי כלל וכלל, ואין לי כל בעיה איתו. עם זאת, גוף שמתוקצב מכספי מסים (במידה ואותו ועד מתיישבי השומרון אכן כזה) לא צריך לפרסם תעמולה פוליטית כ"כ בולטת, לפחות מנקודת המבט שלי, וכפי שאחרים אמרו כאן לפניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 16, 2015 11:16 pm 
מנהל פורום

אז יותר מעניינת הרישא וההתיחסות לתוכן מהפורמליזם הגנרי הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 17, 2015 12:02 am 
Sophomore

קודם כל, תגובתי הראשונה נגעה לטענה האם המקרה הנוכחי זהה באופן עקרוני למערכונים של ארץ נהדרת, כפי שטען מכבי רעננה ז"ל בניגוד לדעתם של השאר, שבעיקר הצביעו על העובדה שמחד מדובר בגוף הממומן ע"י המדינה ומאידך מדובר בתכנית בבעלות ובמימון פרטיים.

שנית, דעותיי כלפיי השמאל הקיצוני הן שליליות לפחות כמתואר בסרטון הנ"ל, אני לא חושב שזה באמת כזה מעניין או מפתיע. עם זאת, אני מאוד עקבי. לכן כמו שאני הייתי מגיב בחריפות יתרה במידה ובצלם או כל ארגון שמאל קיצוני אחר, היה ארגון הממומן מכספי ציבור, כך אני יכול להבין את הזעם של חלק מהמגיבים פה לאור העובדה שגוף הממומן ע"י המדינה (לטענתם, אני בכל אופן לא יודע אם הנתון הזה נכון), מפרסם תעמולה אנטי-שמאלנית קיצונית. אי לכך, על אף שהסרטון רחוק מלזעזע אותי, בשורה התחתונה הגעתי למסקנה זהה לזו שאליה הגיעו רוב הכותבים בת'רד הזה, כולל המזועזעים שבהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 17, 2015 12:13 am 
מנהל פורום

טוב, נו. קיר.

האם אתה חושב שאירגוני השמאל הם יהודונים שמשתוקקים לכסף הזר ומוכנים למכור לשם כך את המדינה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 17, 2015 12:20 am 
Sophomore

נהיה יותר מדוייקים - אני חושב שארגוני השמאל הקיצוני מורכבים מיהודונים שמכרו את נשמתם לשטן, והם משתפים איתו פעולה מידי יום ביומו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה