סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 8:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' פברואר 27, 2015 8:22 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני באמת לא זוכר לבן נמוך ואיטי כמו האוסטרלי. סטיב קר נראה כמו ווסטברוק לידו.
אם היתה לו ידית, הייתי אומר בסדר. אבל גם זה אין לו.
וויל ביינום פנוי לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 27, 2015 10:45 pm 
Hall of Famer

אנונימי 9 כתב:
לא נכנס לדיון הזה שוב. אני מאמין בספרס. אני מאמין שהם לא בפוקוס של אליפות עדיין אבל שיש ביכולתם לעשות את הסוויצ' בפלייאוף. גם בשנה שעברה הם חירבשו סיבוב ראשון לא טוב אבל התעלו שצריך. ברור שזה לא נראה טוב כרגע אבל אני מאמין שהשיטה שלהם והמשחק שלהם משנה שעברה לא הלך לשום מקום וברגע שזה יגיע למשחקים של להיות או לחדול כמו פלייאוף הקודם הם יהיו מסוגלים לעשות את הסוויצ'. נכון שזה נראה לא הכי הגיוני היום אבל מאמין שאם הם יעברו את הסיבוב הראשון נגד הביתיות תהיה מי שזאת תהיה הם יכולים לצבור על הסיבוב הראשון ביטחון שיריץ אותם חזרה למעלה. אני חושב שדווקא המשבר וזה שלא סופרים אותם עכשיו יעזור להם בסופו של דבר ויתן להם את הדלק והרעב שכנראה חסר להם מאד עכשיו. הכי קל זה למחוק אותם ולהגיד שהם נראים לא טוב (מה שנכון) אבל גם קל לשכוח כמה טוב הכדורסל שהקבוצה הזאת שיחקה בשנה שעברה ואני לא שוכח וכדורסל מסוג זה שהם שיחקו זה לא משהו ששוכחים. קשה מאד לדרוש מקבוצה שהגיעה ל2 גמרים רצופים ולקחה אליפות בצורה מדהימה בשנה שעברה לשמור על רעב במהלך העונה הסדירה אבל הם בהחלט יכולים לעשות את השינוי בהגיעם לפלייאוף ואני מאמין שהם יעשו אותו.

אולי כן ואולי לא, בהחלט אפשרי, אבל... פייבוריטיים? come one

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2015 12:33 am 
Hall of Famer

אפשר אולי להגדיר את ככה נגיד : הספרס יהיו פייבוריטים לאליפות אם יעברו 2 סיבובים ( קרי , כבר יצברו מספיק ביטחון ועוצמה בכדי שיהיה קל יותר להתחיל ולהאמין שהם יכולים להתקרב במשהו ליכולת מהשנה שעברה ) .
לצורך העניין אם הם ישחקו מול ממפיס בסיבוב הראשון , אז טיעון סביר יהיה שממפיס פייבוריטיים בסדרה , אך לספרס סיכוי גבוה מהם לזכות באליפות .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2015 2:56 am 
Junior

אם אתה כמוני מאמין שהספרס מסוגלים לעשות את הסוויץ' ברגע המתאים ולחזור לכדורסל שהם הציגו בפלייאוף בשנה שעברה אז כן גם בשבילך הם היו פייבוריטים. ברור שרוב האנשים לא מאמינים שהם יכולים. אני מאמין. הסיבה היא שהכדורסל שהם הציגו הוא כדורסל של שיטה, של פירגון ולא של יכולת אישית. בגלל זה אני מאמין שיותר קל יהיה להחליף הילוך, זה בעיקר דורש פוקוס, רצון לחלק את הכדור ולדעת שאין מחר וכו'.

אני חושב שכשהם יגיעו לפלייאוף יש סיכוי גדול שזה יקרה, שהשחקנים שיודעים שאין להם עוד הרבה צ'אנסים ביחד יעשו את זה. הם הוכיחו יכולת בעבר לעשות את זה אם הם בריאים. אם יהיו להם פצועים אז לא, אבל אם הם יגיעו בריאים אז כן אני עדיין חושב שהכדורסל שהם הציגו בשנה שעברה בפלייאוף היה בלתי ניתן לעצירה.

גם בפלייאוף של שנה שעברה הסיבוב הראשון היה מאד חלוד ולא מרוכז, הם קיבלו בראש מדאלאס בהתחלה בגלל שהגיעו בלי פוקוס אבל שהם היו עם הגב לקיר הם ניצחו, פעם אחרי פעם (היה גם ניצחון שנגנב שם עם סל ניצחון פיסיכי של קארטר). אני מאמין בספרס עם הגב לקיר. אני מאמין שזה חשוב הם יעשו את מה שצריך.

אני גם חושב שקצת מגזימים ביכולת הלא טובה שלהם. עם כל הפצועים וכל היכולת הלא טובה הם מחזיקים באותו מאזן כמו הקבוצה של בלאט בסופו של יום. הדבר החשוב מבחינתם זה להגיע בריאים לפלייאוף ואז כן מצטער אני לא נותן לשום קבוצה מולם בשום סדרת פלייאוף יתרון וחושב שהם פייבוריטים לעבור. הם פייבוריטים לעבור את גולדן סטייט שהיא הקבוצה הכי טובה בליגה היום. הם בהחלט פייבוריטים לעבור את ממפיס, פורטלנד, יוסטון, דאלאס. לא חושב שלאף אחת מהקבוצות האלה יש יתרון על הספרס. כל מה שהספרס יצטרכו זה להניע את הכדור, לשחק בלי אגו, לחזור לחשוב כמו הקבוצה הגדולה של שנה שעברה. אני מאמין שהם מסוגלים לזה.

אם כבר הקבוצה היחידה שאני לא שם אותם פייבוריטים מולם זאת אוקלהומה סיטי בריאה וזה כי אני חושב שאוקלהומה סיטי בסגל מלא היום מעמידים מצ'אפ מאד בעייתי ביכולת האישית שיש להם והאתלטיות שהמשחק המדהים של סן אנטוניו גם בשיא של השנה שעברה עלול לא להספיק. למזלם של הספרס דווקא העונה הגרועה שלהם עד עכשיו והפציעות שלהם ושל אוקלהומה סיטי כנראה ימנעו מהם להפגש אחת עם השנייה עד הגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2015 7:53 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אני חושב דוקא הפוך ממך בסוגייה הכי בסיסית - לטעמי הכדורסל שהם הראו בשנה שעברה הוא משהו שיהיה להם קשה מאד לשחזר. זו היתה פורמה קבוצתית נדירה, טרנסאנדנטית, איזון פיזי ומנטלי מסויים שאני לא יודע אם אפשר פשוט לייצר אותו מחדש כל שנה. כלומר, הם עדיין יכולים להיות קבוצת כדורסל מצויינת, אבל התחושה שלי היא שבשנה שעברה ראינו משהו נדיר שספק אם נראה דומה לו בחיינו שוב. עד כדי כך. קצת כמו שהלברשאם וסימונס מדברים על הפורטלנד ההיא של וולטון שהיתה לזמן קצרצר הקבוצה המושלמת...ואז נעלמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2015 4:24 pm 
Hall of Famer

הספרס נחלשו (גיל,מנטלית,פציעות) והשאר התחזקו - ממפיס השתפרו מאד, GS אדירים, פורטלנד שומרים יותר טוב ועם ספסל יותר טוב (ועוד כמובן נסיון), יוסטון עם סגל יותר חזק מאשתקד (מאזן מרשים לקבוצה ללא הווארד), אוקלהומה החסירה את ווסטברוק ודורנט ועדיין עם סגל מלא, מי רוצה לפגוש קבוצה כזאת?
הספרס ממש לא פייבוריטים. זאת לא תהיה הפתעת המאה אם יקחו סידרה ללא ביתיות כי זה עדיין הספרס, אבל הם כעת לא הפייבוריטים (דגש על כעת. אם הם הולכים כעת ל20 נצחונות רצופים זה סיפור אחר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2015 5:28 pm 
Junior

הכל עניין של השקפה. אני חושב שהגיל כרגע לא נראה כמשחק תפקיד, דאנקן זה היחידי שהגיל שלו באמת ברמה של להשפיע והוא ממשיך ביציבות וביכולת הטובה שלו. ג'ינובלי גם בשנה שעברה היה בעיקר אקס פאקטור וגם השנה הוא יכול להיות כזה בפלייאוף. הבעיה שלהם שפארקר קצת במשבר אבל זה משבר חיובי לדעתי שזה עכשיו יכול לעזור לו להגיע לפלייאוף כמו שצריך דווקא. בסופו של דבר היו להם המון פצועים השנה, מלאנרד, לפארקר, ספליטר, מילס וכו'. זה מאד הקשה להכנס לקצב, אבל הם לא צריכים להכנס לקצב עכשיו אלא בעוד 25 משחקים.

ציטוט:
אני חושב דוקא הפוך ממך בסוגייה הכי בסיסית - לטעמי הכדורסל שהם הראו בשנה שעברה הוא משהו שיהיה להם קשה מאד לשחזר. זו היתה פורמה קבוצתית נדירה, טרנסאנדנטית, איזון פיזי ומנטלי מסויים שאני לא יודע אם אפשר פשוט לייצר אותו מחדש כל שנה. כלומר, הם עדיין יכולים להיות קבוצת כדורסל מצויינת, אבל התחושה שלי היא שבשנה שעברה ראינו משהו נדיר שספק אם נראה דומה לו בחיינו שוב. עד כדי כך. קצת כמו שהלברשאם וסימונס מדברים על הפורטלנד ההיא של וולטון שהיתה לזמן קצרצר הקבוצה המושלמת...ואז נעלמה.

עמוס, אולי להגיע לאותה רמה יהיה קשה. מצד שני אני חושב שמספיק להגיע ל70-80 אחוז מזה בשביל לקחת אליפות, אז לא תהיה אליפות בצורה כל כך דומיננטית אבל עדיין תהיה. אני חושב שברמה הקבוצתית אם הם בפוקוס הם עדיין הכי טובים. ובמערב למרות שהוא מאד איכותי רוב הקבוצות לא מתבססות על כישרון יוצא דופן של הקבוצה ואתלטיות מלבד אוקלהומה סיטי בריאה (אבל הם כרגע לא בריאים). אני חושב שבמערב יש רק 2 קבוצות שהייתי נותן להם צ'אנס להדיח את הספרס, גולדן סטייט בגלל שיש להם אולם סופר ביתי וכישרון אדיר בעמדת הרכז שמאד מקשה על פארקר. ואוקלהומה סיטי שמולם לדעתי זה 50-50. עדיין בגלל הניסיון והצ'אנס האחרון הייתי נותן את היתרון מול גולדן סטייט לספרס שיתנו את הכל לפני שההרכב מתפרק.

גם אמרתי אני חושב שזה שמספידים אותם ולא סופרים אותם זה בדיוק מה שהם צריכים. היה להם הרבה יותר קשה עם מטרה על הגב ואני חושב שזה שהם דווקא יבואו מלמטה כשלא סופרים אותם ואומרים שהם זקנים וגמורים דווקא זה מגדיל את הסיכוי שלהם ללכת עד הסוף השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2015 9:24 pm 
Senior

לא תמצא דלק מיוחד למוטיבציה לקבוצה אחרי שהיא לקחה אליפות בזה ש"מספידים אותם ולא נותנים להם סיכוי", בוודאי לא קבוצה שזה נכון לגביה בערך כל שנה חוץ מאשתקד ב-5 השנים האחרונות. ועוד קבוצה שיש לשלישייה המובילה שלה שלוש אליפויות. אני באמת חושב שזה לא מעניין את השחקנים בספרס מה אומרים עליהם, בעיקר לא ווטרנים כמו מאנו ודאנקן.

לגבי ההזדקנות, פארקר יחגוג במאי הקרוב 33. לגארד שחדירה לסל זה בסופו של דבר זה הלחם והחמאה שלו זה גיל מבוגר יחסית. בניגוד לדאנקן שכל המשחק שלו לא מתרומם יותר מ-10 ס''מ,פארקר מתבסס הרבה יותר על הזריזות שלו, וזה דבר שהולך לאיבוד עם הגיל.

אני בהחלט רואה תסריט ריאלי מאוד שהספרס עפים גם בסיבוב הראשון מול קבוצה כמו יוסטון, נניח. פארקר יקבל שומר קרצייתי כמו בברלי ועם דוויט וג'וש סמית' שסוגרים את הצבע כמות העזרות שיצטרכו להביא מול החדירות שלו נמוכה יחסית. מול הווארד יהיה גם קשה להכניס כדור לדאנקן ולצפות שיעשה קסמים בפוסט. גם קוואי לא ילקק דבש מול טרבור אריזה וקורי ברואר כנראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2015 9:39 pm 
Junior

הספרס עפו בשנים קודמות בסיבוב ראשון גם שסיימו במקום הראשון בליגה והיו דומיננטיים. בדיוק להפך אני חושב שדווקא לבוא מנמוך יעזור להם לעשות פלייאוף טוב. אם אני לא טועה זה עדיין לא קרה להם? מצב של עונה סדירה ממש לא טובה ומיקום נמוך. זאת פעם ראשונה ואני דווקא כן חושב שזה יתן להם דלק. אני חושב שאתה מזלזל בעובדה שהשחקנים האלה שמשחקים ביחד כבר איזה 10 שנים ולקחו אליפויות ביחד יודעים שהם מתקרבים לסוף וזה בהחלט דלק בשבילם לתת לזה פעם אחת אחרונה ודי. הלייקרס בעונת פייטון ומאלון הצליחו לעשות את זה עד הגמר שם פשוט נתקלו באגרסיביות והקבוצתיות המדהימה של דיטרויט ששמה לזה סוף. אני חושב שסן אנטוניו יהיו באותה גישה, פארקר, ג'ינובלי ודאנקן ידעו שזה כנראה הצ'אנס האחרון שלהם אולי לעשות ריצה ולעשות מה שהם לא עשו ביחד וזה בק טו בק.

אם הם יצליחו או לא רק הזמן יגיד אני מניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 01, 2015 9:51 pm 
Senior

ההבדל הגדול בין פייטון ומאלון לשחקנים של הספרס היא שלשניהם לא הייתה אליפות. פארקר לעומת זאת הוא אובראצ'יבר. יש רכזים הרבה יותר מוכשרים ממנו בליגה או בהיסטוריה בכלל כמו ווסטברוק או פול שאין להם עדיין טבעת. לפארקר יש 4. גם מאנו הוא אובראצ'יבר ביחס לכישרון שלו. אף אחד לא מזלזל בספרס, אבל אתה מתעלם מזה שריפיט הוא משהו שרק 2 קבוצות עשו בשני העשורים האחרונים בינתיים( או בעצם שלוש, אם מסתכלים על שתי הגרסאות השונות של הלייקרס עם קובי ושאק והלייקרס עם קובי וגאסול). ברוב השנים של הספרס העונה הרגילה הייתה די מראה של הפלייאוף שלהם. הם לא לקחו אליפות ממקום שביעי ולמרות שהם עפו פעם אחת בסיבוב הראשון ברוב השנים שהם סיימו מקומות 1-2 בליגה הם הגיעו רחוק. בעצם, מאז העונה המקוצרת של 1999 אף קבוצה שדורגה מתחת למקום רביעי בקונפרס שלה לא לקחה אליפות ואפילו לא הגיעה לגמר(רק בוסטון ב-2010 הגיעה לגמר ממקום 4. כל השאר עשו את זה ממקום שלישי. ככה שגם על זה לא הייתי בונה). גם לקבוצות וותיקות קשה לשחק 3 סדרות נגד הביתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2015 1:26 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
לא הייתי כל כך ממהר להחליט שפול את ווסטברוק מוכשרים מפארקר בשיאו. האיש הוביל את הNBA בנקודות בצבע, לפני כל הסנטרים שבעולם, והוא הפך לשחקן שמשחק כמעט בלי טעויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2015 10:18 am 
Senior

כשאתה משחק אצל המאמן הכי טוב בעולם, שכל קלע סוג ז בליגה נראה אצלו כמו ריי אלן(רוג׳ר מייסון וגארי ניל מוסרים דש) עם הספייסינג הטוב בעולם, יהיה הרבה פחות מי שיפריע לך כשתיכנס לצבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2015 11:06 pm 
Hall of Famer

למה סתם לכתוב קלישאות? הבנאדם בשיאו, לא רק שידע לחדור לצבע, ידע גם לסיים בצורה מדהימה. ריברס לייאפ מכל בלטה, פלואטרים, הטעיות ומה שאתה לא רוצה ובאחוזים גבוהים מאוד.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2015 11:10 pm 
Senior

לא אמרתי שפארקר לא שחקן טוב, בעיני בשיא שלו הוא פחות טוב מווסטברוק של היום או מפול בשיא שלו(וגם קצת אחריו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2015 11:11 pm 
Junior

נו באמת שחף! פארקר בשיאו שחקן מדהים וכמעט בלתי עציר. קליעה מדהימה מחצי מרחק, יכולת סיום אדירה בצבע ובכלל הגעה לטבעת, פיק אנד רול שבלתי ניתן לעצירה. הוא המנוע של כל המכונה של הספרס בכל התקופה הזאת. מה שפופוביץ עשה זה להלביש שיטה שמתאימה בול מסביב ליכולות המדהימות של פארקר אבל זה לא מוריד בכלום מהיכולת שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2015 11:38 pm 
Senior

פארקר זה לא קובי וגם לא לברון. נכון שהשיטה של הספרס בנויה מסביבו אבל הספרס גם עובדים בשבילו. אני נאמן למה שכתבתי קודם. אם הוא משחק אצל מאמן אחר ובלי דאנקן(הפאוור הכי טוב בהיסטוריה של המשחק) היו מחזיקים ממנו פחות.

ואם כבר רכזים- נייט רובינסון פנוי להובלה מעמדת הרכז המחליף. אולי כדאי שגריפין או לברון ירימו את הכפפה לפני שדלבדובה אשכרה יצטרך לשחק בפלייאוף...שחקן מביך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], נורטון ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה