מכיוון שאנחנו לקראת סוף העונה, בואו נעבור קבוצה-קבוצה ונראה האם משבצת הסופמורים נראית רלוונטית אחרי העונה השנייה:
דוג- הסופמור של דוג זה נרלנס נואל. נואל כנראה לא יכנס כיוטיליטי כי לדוג יש את מלו, מונטה, קמבה ורונדו על עמדות הגארד-סמול ועוד את גאלו המתקאמבק, אז הסיכוי שלו להישאר בקבוצה זה על משבצת אחד הגבוהים. מתחרים איתו על עמדות הקיפרים של פאוור וסנטר כרמלו, דאנדרה ג'ורדן, פאו גאסול וגרג מונרו. כרמלו אמנם די לוק לקיפר למרות הפציעה, אבל סביר שדוג יקח אותו לעמדת הסמול, מה שמשאיר אותנו עם ג'ורדן, גאסול ומונרו. ג'ורדן הוא מפלצת ב-3 קטגוריות: חסימות, אחוזי שדה וריבאונד, והוא גם צעיר יחסית, אז די סביר שהוא לוק לעמדת הסנטר. נשארנו עם גאסול ומונרו לעמדת הפאוור. מונרו צעיר וסולידי, אבל האפסייד שלו מוגבל, הוא לא חוסם, לא מוסר, האחוזים שלו לא מדהימים והוא לא קולע שלשות, לא קיפר נוראי אם הוא יפול לסיטואציה נוחה, אבל האפסייד של נואל גבוה יותר. גאסול לעומתו נותן עונה מפלצתית, אבל יהיה בן 35 בקיץ, לא קיפר לטווח ארוך בבירור. בקיצור, כרגע נואל פחות טוב משניהם, אבל בראייה לטווח ארוך אני בהחלט יכול לראות את דוג נותן לו את עמדת הקיפר, הסטטיסטיקות ההגנתיות שלו כבר מפלצתיות ובקבוצה עם טאנקינג קצת פחות בוטה מבחינת סגל השחקנים, כזו שמחזיקה גם רכז נורמלי, אני מניח שגם התוצרת ההתקפית שלו תשתפר.
אלון- הסופמור של אלון זה קלי אוליניק שממש לא נראה כמו חומר לקיפר כרגע. אלון אמנם עם בור מסויים בעמדות הגבוהים עם הפציעה של בוש, ההזדקנות של דאנקן והעונה החלשה של נואה, אבל יש לו את ווסטברוק ב-1, ווייד ב-2, הייוורד ב-3, לברון ב-4, ודראמונד ב-5, זה משאיר את אוליניק להתחרות עם בוש או נואה על עמדת היוטיליטי והסיכויים שלו נראים אפסיים.
עודד- הסופמור של עודד זה גורגוי דיינג כשהקיפרים האחרים שלו הם קארי ב-1, מתיוז (?) ב-2, פול ג'ורג' (?) ב-3 ואל ג'פרסון ואל הורפורד ב-4 ו-5. לעודד בבירור יש בור רציני בעמדות 2-3 אם מתיוז וג'ורג' לא חוזרים כמו שצריך מהפציעות, אבל זה פחות משפיע על דיינג. ספוט ב-4 או 5 הוא לא יקבל על חשבון הורפורד וג'פרסון, מה שמשאיר אותנו עם עמדת היוטיליטי. כאן התחרות לא ממש מרשימה, ג'ף גרין? ת'אד יאנג? פול פירס? בוגוט? דיינג הרבה יותר צעיר מהם, יש לו אפסייד גבוה והוא הוכיח שכשהוא מקבל דקות הוא גם נותן תוצרת. בקיצור ולעניין, בהחלט יש לו סיכוי טוב להישאר כקיפר בעמדת היוטיליטי, במיוחד אם הוא נופל בעונה הבאה לסיטואציה טובה יותר ולא נתקע מאחורי פקוביץ' חצי עונה.
מוק- הסופמור של מוק זה אלכס לן שמראה ניצוצות יפים לילד שעוד לא בן 22, אבל הקבוצה של מוק כבר עמוסה ב-6 שחקנים שהם קיפרים מצויינים, וול, תומפסון, הארדן, קאזינס, לילארד ואיבקה כשזאק ראנדולף מחכה בפינה למקרה שהפציעה של איבקה רצינית מאוד, בקיצור, לן לא יחזיק לעונה הבאה.
הצ'יטות של איתי (ג'ינובילי)- הסופמור כאן זה טריי ברק שנותן עונה די בינונית ומתחרה על עמדות קיפרים עם רוביו, קוואי, דרוזן, טוביאס האריס, וויצ'ביץ', ווייטסייד, ברוק לופז, באטום ורג'י ג'קסון. לאיתי יש קו קדמי מאוד סולידי שכנראה יתפוס לו את העמדות 4-5 ויוטיליטי עם וויצ'ביץ', לופז ו-ווייטסייד, אבל עמדת הרכז נראית די רעועה, לרוביו יש אפסייד מצוין, אבל הוא פצוע כל הזמן, האחוזים שלו זוועתיים מהשדה, הוא לא קולע שלשות, הוא קולע מעט נקודות באופן כללי, מאבד הרבה ונותן תרומה רצינית רק באסיסטים וחטיפות. האופציה השנייה היא רג'י ג'קסון שנותן מספרים טובים בדטרויט החלשה, אבל לא ממש הבריק באולקהומה. בקיצור, שלושת האופציות לא נראות מזהירות, אבל אני לא בטוח שלמישהו מהם יש כרגע יתרון מכריע, יותר עניין של מי יפול לסיטואציה טובה יותר בשנה הבאה. לטעמי ברק קצת מאחורי ג'קסון וקצת לפני רוביו כרגע, אבל זה עוד נזיל.
הסיקסרים של עמוס- עמוס שמר הרבה כסף בצד בשביל אולדיפו בשנה שעברה ולמרות שהוא לא סופרסטאר כרגע וספק אם יהיה, לאור הפציעות החוזרות של ג'רו הולידיי ודריק רוז לא נראה שתהיה לו בעייה לשמור על משבצת של קיפר, בטח ובטח לאור העובדה שלעמוס גם אין 3 גבוהים תותחים שיתפסו לו את משבצת היוטיליטי.
הזומבים של עידן- עידן שיחק אותה ומצעיד לרשימה 2 סופמורים איכותיים, הגריק פריק ודו"ח גוברט. מי שמועמדים לעמדות הקיפרים של דראגיץ', אירווינג, קונלי, גיי, מילסאפ, גאסול ופייבורס. כאן זה נהיה קצת יותר מסובך, לעידן יש 7 מועמדים לגיטימיים לקיפרים, אבל אף אחד מהגבוהים הוא לא ממש סופרסטאר וגם התחרות על עמדת היוטילטי היא קשה. מצד שני, שני לסופמורים שלו בהחלט יש אפסייד יותר ממספיק כדי לקחת עליהם צ'אנס לעתיד, בטח ובטח אם הם נופלים לסיטואציה טובה. בקיצור, לעידן יש הרבה אופציות והסיכויים של אחד הסופמורים להשאר כקיפר כאן הם לא מאוד גבוהים, אבל גם לא כאלו שאפשר לבטל אותם, אם עידן יעשה עליהם טרייד, נניח הגריק פריק לקבוצה של עודד או גוברט לאלון, הסיכויים שלהם עולים משמעותית.
צ'ונסי- הסופמור של צ'ונסי זה MCW, רוקי העונה משנה שעברה. הקיפרים הצפויים שלו זה לאוסון, בלדסו, דוראנט, לאב, חדגבה ו... פה קצת נתקעתי. קריס מידלטון אחלה לאחרונה בזמן ש-MCW הלך לאחור אחרי עונת רוקי מצוינת, במיוחד אחרי המעבר למילווקי. שניהם צעירים, רק שלמידלטון יש עוד עונה ניסיון ברקורד. המירוץ כאן נראה די פתוח, אני הייתי נותן יתרון קל ל-MCW, אבל שוב, זה תלוי סיטואציה בעונה הבאה והפער שהיה די גדול מצטמצם כרגע.
התוכים המתים שלי- הסופמור של זה בן מקלמור. מתחרים איתו על עמדת הקיפרים לעונה הבאה לאורי, IT, באטלר, גריפין, אולדריג', ג'וש סמית', קאנטר, ולנצ'יונאס, דווייט הווארד ו... הפסקתי לספור, הוא לא יהיה קיפר.
הגענו כאן ל-3 קבוצות שבטוח לא ישמרו את הסופמורים שלהן (אני, מוק ואלון), אחת שבטוח תשמור (עמוס) ועוד 5 עם סיכוי סביר פלוס מינוס לשמור על הסופמורים שלהן כקיפרים, מי יותר ומי פחות. בהתחשב בעובדה שדראפט 2013 נחשב לגרוע באופן מיוחד, אני לא חושב שיש צורך מיוחד לעשות שינויים גדולים בעמדה הזו ולהאריך אותה נניח ל-4 שנים כמו שהוצע כאן, אם גם במחזור דראפט גרוע רק 3 קבוצות לא שוקלות בכלל להשאיר את הסופמורים שלהן ו-5 נמצאות בדילמה כזו או אחרת (שזו בדיוק המטרה של העמדה, להכריח את המנג'רים לחשוב, מה החוכמה להחליט אם מישהו שווה קיפר לטווח ארוך או לא אחרי 4 עונות בליגה?), זה די אומר שהטענה של מוק שכמעט כולנו נזרוק את הסופמור שלנו בסוף העונה השנייה די הופרכה.
_________________ כורסה נוחה זה התחלה של סוף
|