ראובן כתב:
א. מה הצבעה בפריימריז קשורה לעניין (מה גם שאשמח אם תביא לי ציטוטים הולמים מתקופת הפריימריז של הנבחרים שציינת)? אבל לא נפתח את דעתי על שיטת הפריימריז. היא קשורה לכך שבפריימריז נבחרו מועמדים רבים שברור לכולם שהם מתנגדים לשבת בממשלת ימין. אני ממש לא הולך לחפש ציטוטים, אם לא ברור לך שלפחות יחימוביץ', מיכאלי, שפיר, כבל, בירן, רוזנטל, בהלול ויונה (ואני משוכנע שיש עוד, אבל מחמת הזהירות לא מציין את השמות) מתנגדים לשבת אצל ביבי-בעיניי זו ראיה לא נכונה שלך. מבחינתי זו אקסיומה.
ב. מעניין שציינת את יחימוביץ' כשבבחירות הקודמות דווקא היא הותקפה על כך שהיא עומדת לעשות את מה שהרצוג מואשם בו עכשיו. לא מתיימר לדבר, כאמור, בשם מצביעי העבודה ובטח לא בשם החלק האופורטוניסטי שבהם. אלה שתקפו את יחימוביץ' על כך שלא נכנסה לממשלה שהיא איפכא-מסתברא של כל מה שהיא והמפלגה אמורים להאמין בו-בעיניי אלה אותם אופורטוניסטים שידחקו להכנס לכל ממשלה. לא רואה למה אני צריך לתת להם כבוד. יחימוביץ' עמדה בעקרונותיה ויצאה מנהיגה אמיתית. אצל בוז'י העניין בספק רב.
ג. אתה עצמך אמרת שאין התבטאות של הרצוג שמתחייבת לא לשבת עם הליכוד בשום סיטואציה (וזה למרות שהוא הותקף משמאל על כך שהוא עתיד לעשות את זה). אז או שהרצוג משדר שהוא עשוי לשבת עם ביבי (ואז אין שום בגידה ומי שמצביע לו יודע מה הוא עשוי לקבל) או שלא. אזהו, שכמו שאמרו לך ושהיית צריך לשים לב לבד, בוז'י יצא לא בקמפיין נגטיבי נגד ביבי, אלא באמ-אמא של הקמפיינים הנגטיביים. הוא פאקינג שם צללית בשחור וקרא לנתניהו "הוא" כאילו זה וולדמורט. ההיא שרצה איתו בראש הרשימה קראה לנתניהו "זבל" בפריים טיים, ושאר פנינים. אז מצופה מאנשים כאלה שלא ישבו עם ביבי. אלא מאי? שהם כבר ישבו איתו, ושהם לא מתחייבים שלא ישבו איתו. אז הלוואי וזה היה בינארי כמו שאתה מציג את זה, אבל זו הבעיה: זה לא. בוז'י הצליח גם לנהל מסע השמצה נרחב נגד ביבי וגם לשדר שלא אכפת לו לשבת אצלו בממשלה. זה מדאיג.
ד. שוב, יש הבדל עצום בין "לא מעוניין בממשלת אחדות" (שזו דעה הגיונית מאוד וכרגע לא רק הציבור דוגל בה) ובין "מתנגד לממשלת אחדות בכל מצב". אני למשל מחזיק בעמדה הראשונה אבל ממש לא בשניה. אז סקרים כמו זה שלאומית הביא הם חסרי חשיבות לסוגיה. אפשר יהיה לדעת את עמדת הציבור או כשתיהיה הצעה קונקרטית על הפרק (ואז אפשר לבדוק כמה בעדה/נגדה) או להסתמך על תוצאות הבחירות.
אלא שלא כל כך מדובר בממשלת אחדות, אלא בלשרת את ביבי.