Gibon כתב:
מכבי רעננה זל כתב:
באמת הבאת עכשיו קישור לחקירה נגד סלומיאנסקי (שלא קשורה לעבודתו בוועדת הכספים) שנסגרה וקישור לכתבה שמדברת על הרבה דברים שהם כנראה לא בסדר אבל בהחלט לא מדברים על מעבר על החוק אלא במקסימום על התנהלות לא תקינה? ואת שני הקישורים האלה הבאת כהוכחה ניצחת לכך שסלומיאנסקי עבר על החוק?
שוב, מדובר בניצול ציני של המערכת הדפוקה והלא שקופה שלנו.
נדמה לי שגם במדינה עם משטרה כמו שלנו, על מעבר על החוק מעמידים לדין.
ושוב ושוב, אני לא תמים לחשוב שהבית היהודי נקיים מכל רבב פלילי אבל אני כן טוען שיש חוסר פרופורציה זועק בין עוצמת ההאשמות כלפי הבית היהודי מצד כמה חברי פורום לבין הטענות הענייניות והקונקרטיות לתמיכה באותן טענות.
רק להזכיר שלושה מקרים-
1. הבית היהודי רוצחי ילדים כי הם מתקצבים דברים שהם לא סל התרופות.
2. אורי אריאל גנב נתעב.
3. ניסן סלומיאנסקי עבר על החוק.
בשלושת המקרים הנל או שלא היו סימוכין רציניים (ולא, הקישורים שהבאת הם לא סימוכין) או שלא הייתה התמודדות עניינית עם טענות ענייניות. ואני חושב שזה נובע משנאה.
אתה כתבת: "אף אחד לא פתח נגד *אף אחד* מהם חקירה". אולי אני לוקח דברים באופן מילולי מדי, אבל ביחס למשפט כזה, העובדה שהתנהלה חקירה נגד סלומינסקי נראית לי רלוונטית.
ציטוטים מהכתבה:
"העברה תקציבית של 13 מיליון שקלים להתנחלות ברקן, שהועברה בוועדת הכספים
שלא כחוק."
"ח"כ ניסן סלומינסקי, יו"ר ועדת הכספים (הבית היהודי), הגיב היום לדברים:"מדהים איך ח"כ שפיר גונבת לעצמה קרדיט על מימוש פשוט של
חוק התקציב האוסר העברות תקציביות כאשר אין למדינה תקציב מאושר כפי שהמצב הוא כיום...""
שוב, אולי אני לוקח את הדברים יותר מדי מילולי, אבל לפי סלומינסקי עצמו חוק התקציב אוסר על העברה תקציבית מהסוג שסלומינסקי העביר - כלומר יש פה עבירה על החוק. אולי עבורך זה עניין פעוט, אני רואה פה ניסיון למחטף של 13 מיליון שקלים ע"י אדם האמון על הכסף של כולנו. אותי זה מטריד.
"ניצול ציני של המערכת הדפוקה והלא שקופה שלנו" - כן, ולאורך הקדנציה האחרונה סלומינסקי פעל רבות לשמור על חוסר השקיפות ככל הניתן. מעניין שהעברות תקציביות רבות לשטחים נעשות בצינורות חסרי שקיפות (החטיבה להתיישבות, בראשם). אולי יש פה משהו שמנסים להסתיר?
לגבי הבית היהודי רוצחי ילדים וכו' - אני לא כתבתי כך, אני לא זוכר ממה התחיל הויכוח הזה בינכם ואני לא מתערב בזה. אתה מדבר על "ענייני", מה ענייני בתגובה שלך אלי? מה ענייני בלתקוף אותי עם דברים שמעולם לא אמרתי?
אני באמת לא מבין איך אפשר לטעון שסלומינסקי לא עבר על החוק כאשר הוא בעצמו אומר שההעברה התקציבית הייתה בניגוד לחוק. אבל שיהיה, נקרא לזה התנהלות לא תקינה אם זה ישמח אותך. אתה מוכן לחיות עם התנהלות לא תקינה של אנשים בעמדות המפתח הכי קריטיות בכל הקשור לשימוש בכספי המדינה? שיהיה לך לבריאות. אני לא.
א. מילולי מדי. זאת אומרת, זה רלוונטי שהייתה חקירה אבל אם היא נסגרה מחוסר ראיות זה בעצם גול עצמי. זאת אומרת, אין פה ראיות לכך שסלומיאנסקי עבר על החוק.
ב. סלומי' אומר שלו הייתה נעשית העברה היא הייתה לא חוקית ועל כן היא בוטלה בהליך שגרתי שסתיו שפיר מנסה לקחת עליו קרדיט. אני מאמין שלו סלומי' היה מודה בעבירה על החוק הוא לא היה היום חכ. הלא כך?
ג. גם אותי כל מה שקורה בוועדת הכספים מטריד מאוד ועל הניסיון לשקף את התהליכים שם סתיו שפיר צריכה לקבל, ומקבלת, הרבה קרדיט. אבל ככל הידוע לא נעשים שם דברים לא חוקיים ולא נעשה שם שום דבר שונה ממה שהיה עושה פחות או יותר כל חכ אחר. שזה מה שמטריד יותר, אגב. היתרון של סלומי' בעיני, זה שלפחות כרגע (ושוב, אני לא תמים, זה בהחלט נתון לשינויים) אין שום מידע על כך שלקח משהו לכיסו. בניגוד לאחרים.
ד.חוסר השקיפות רלוונטית לא רק להעברות להתנחלויות- כל וועדת הכספים וכל העברת כספים שהיא זה דרעק אחד גדול.
ה. התגובה שלי התייחסה גם לפוסט שלך אבל גם לקרלטון וגם לצ'ונסי שמסיבותיו שלו מחליט לא להגיב. אולי אני משעמם אותו. בכל מקרה טוב שכך- טוב לא היה יוצא מזה.
ו. אני בהחלט לא מוכן לחיות עם התנהלות לא תקינה ואני בהחלט לא מבסוט מסלומי' או גפני כיושבי ראש וועדת הכספים אבל נכון לעכשיו לנכון למידע שחשוף בפנינו- זה אולי מסריח, אבל חוקי. בדיוק כמו ההתנהלות של שרון בהתנתקות או ההצבעה על אוסלו או ההתנהלות של קקל או החטיבה להתיישבות או...