יש כאן מומחים גדולים ממני לאיטליה אבל אתרום קצת מניסיוני מטיול באוקטובר שעבר (רומא וטוסקנה):
כבר באוקטובר היה קר אז דצמבר הוא ממש חורפי ואתה צריך להיערך בהתאם. עוד נקודה חשובה (וראה לעיל לגבי הלינה) היא מתי בדצמבר? אתה גולש לחג המולד או לשנה החדשה? בדוק היטב מה פתוח ומה לא והקדם להזמין לינה.
לדעתי יעד הטיסה שלך היה אמור להכווין אותך לכיוון צפון ולאו דווקא דרום אלא שבאמת שאלת החורף מחיבת בדיקה ואני לא בטוח שכל המקומות בכלל נגישים.
אם החלטת בכל זאת על טוסקנה:
במקומך לא הייתי נותן יותר מלילה לפירנצה (המדהימה), אפילו חצי יום, במידה ואתם ממש ממש לא בקטע של מוזיאונים. אם יש לכם גישה אפילו מינימלית לאומנות כן הייתי הולך על האופיצי ולו בשביל לספוג קצת מהחוויה. (הערת דוסים- חלק משמעותי מאד מהציורים, גם החשובים שבהם, מתארים ארועים מחייו של ישו ומהברית החדשה או את סיפורי התנ"ך בגישה נוצרית. לי זה לא הפריע. אם לך כן קח זאת בחשבון). בכל מקרה- כדאי להזמין כרטיסים מראש. שווה עוד כמה יורו שיחסכו לך תור בהחלט ארוך. לא לוותר בשום אופן על טיפוס במגדל הפעמונים ואפשר לוותר על הטיפוס לכיפה השנייה של ברנולסקי. ממליץ מאד גם על מוזיאון ברג'לו( שוב- דורש חיבה מינמלית לאומנות).
אם אתה ישן בפירנצה מומלץ מאד להישאר במרכז העיר שקרוב מרחק הליכה לרוב האתרים.
טוסקנה- חבל ארץ מהמם שרק ההסתובבות והנסיעה בו מספקים חוויה נהדרת. בכל זאת קח בחשבון שגם שם עשוי להיות חורפי מאד ולפי מה שקראתי בזמנו בחורף יש חובה שצמיגי הרכב יהיו מותאמים לשלג (אגב, רכב, הרישיון פלסטיק שלך לא מספיק כי הוא לא תואם לגמרי את התקינה האירופאית וכדאי להשקיע 30 ש"ח ברישיון מממס"י כי לחטוף 150 יורו משוטר איטלקי שלא מבין כשאתה מסביר לו שמשרד התחבורה סיכם עם האיטלקים שזה דווקא בסדר, זה לא נעים, ואני מכיר אנשים שזה קרה להם). אנחנו הזמנו רכב דרך אופרן והיה סבבה לגמרי.
הרבה מהחוות החקלאיות המדהימות שרוב התיירים בטוסקנה ישנים בהן סגורות בחורף וכדאי לבדוק היטב מראש. מה לראות? דרך הקיאנטי (יש יצרן יין כשר אחד), סן ג'ימינאנו המופלאה, פיזה (אנחנו ויתרנו) סיינה (יש גם בית כנסת יהודי פעיל, בעיקר בשבת, וקהילה יהודית קטנה) ובלי סוף כפרים יפהפיים (שצריך מאד להקפיד לא להיכנס למרכז שלהם עם הרכב). אם אשתך בעניין - יש מרכז קניות מותגים ענק שנקרא outlet village. בדצמבר אולי תמצא דברים שווים בזול. ניווטנו בהצלחה רבה עם ווייז, אלא שצריך לשים לב שהוא לא שולח אותך מדרכים הזויות. אפשר בכיף לבלות שם 3-6 ימים מלאים.
כשרות - בפירנצה יש מסעדה כשרה חביבה וצמחונית בשם רות. וזה יותר ממה שתוכל לקבל רוב הטיול מהבחינה הזו... באזור טוסקנה אפילו סתם לחם אתה לא יכול לקנות בלי לברר היטב כי יש בו שומן. אנחנו ישנו בטוסקנה בחווה הזו-
http://www.sanfabiano.com/- נחמד מאד, ממוקם מצוין- בעלי הבית נחמדים מאד, דוברי עברית (ישראלית לשעבר), שמחים לעזור בכל עניין ומסוגלים לספק לך מטבחון עם מוצרים כשרים- בהיצע הקיים באיטליה ובהנחה שתרצה ארוחה חמה ביום - בהחלט הייתי שוקל את זה ברצינות, על אף שהמקום לא מאד זול, אלא שצריך לברר כאמור אם הם פתוחים כשאתה נמצא (בד"כ בחורף הם לא אבל באזור דצמבר כן).