סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 2:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

נו אז מי?
הפועל חולון 2008 33%  33%  [ 14 ]
גלבוע/גליל 2010 7%  7%  [ 3 ]
מכבי חיפה 2013 5%  5%  [ 2 ]
הפועל ירושלים 2015 33%  33%  [ 14 ]
הפועל ירושלים 2007 19%  19%  [ 8 ]
בני השרון 2008 2%  2%  [ 1 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נו אז מי?
הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 11:15 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא אכנס לעניין האובר קואצ'ינג כי זה ממילא לא משנה , לא מודדים אותה לפי מה שהיא יכלה להיות אלה לפי מה שהיא היתה.

אין ספק בכלל שהיא היתה הקבוצה הכי יציבה בליגה (ולדעתי גם אין ספק שתקרית החזיז עזרה לחולון להתגבש ליחידה הלוחמת שהם היו )

אבל מבחינת הכדורסל שהם הציגו אני לא חושב שהם בטופ

וכמובן שזאת שאלה שאין שום דרך לענות עליה אז מבחינתי אני אפסיק כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 11:17 am 
Junior

ירושלים של 2007 הייתה קבוצה עם המון ירידות ועליות, אבל קשה להגיד שהיא הייתה כל כך חזקה (שיחקה כדורסל מאד יפה - כן, חזקה - לא כ"כ). לגמר היא אמנם הגיעה אחרי ניצחון יפה על בניה"ש בחצי, אבל אחרי חודש שבו היא הפסידה ב-33 למכבי ת"א, קיבלה 52 נק' ברבע מאשקלון והובסה במלחה, דו ספרתי לנהריה ו-17 הפרש לעפולה. אמנם היה את הרצף המטורף של הנצחונות אבל גם בשנה שעברה היה רצף כזה, וזו לא קבוצה שנחשבת לגדולה. אני זוכר שהגענו לגמר כאנדרדוגים מוחלטים, עם טפירו שלא מתפקד ביד אליהו וכו', ואיך שהמשחק התפתח הייתה יחסית הפתעה. בכלל, הקבוצה ניצחה את מכבי רק פעם אחת באותה העונה.
ירושלים של השנה מרשימה הרבה יותר - עם הפלייאוף המושלם, הדריסה של כל קבוצות הליגה, מאזן 3:2 מול מכבי (פעם ראשונה אי פעם שמנצחים 3 פעמים בעונה), מאזן סלים מטורף וגבוה ב-50% משל מכבי, וכמובן השורה התחתונה.
אני מתעלם מאירופה, בגלל שחולון לא שיחקה באירופה ובגלל שלא שמו פה את י-ם של היול"ב, לא רק בגלל שזה קצת יותר מעשור אלא כי היא הייתה קבוצה די בינונית בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 11:32 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וזו נקודה חשובה. יכול להיות שאם חולון 2008 הייתה משחקת באירופה דברים היו נראים אחרת. אולי. לעולם לא נדע. אולי משחקים פעמיים בשבוע היו שוחקים את השחקנים שלה והיכולת האתלטית שלהם הייתה קצת מתקהה.
אבל לנסיבות שבהן היא שיחקה, משחק אחד בשבוע בליגה הישראלית ולחבורה הספציפית הזו של שחקנים, סגנון המשחק החופשי שלה היה הכי מתאים לה ומיקסם את היכולת והתוצאות שלה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 2:35 pm 
Senior

דניאל כתב:
ירושלים של 2007 הייתה קבוצה עם המון ירידות ועליות, אבל קשה להגיד שהיא הייתה כל כך חזקה (שיחקה כדורסל מאד יפה - כן, חזקה - לא כ"כ). לגמר היא אמנם הגיעה אחרי ניצחון יפה על בניה"ש בחצי, אבל אחרי חודש שבו היא הפסידה ב-33 למכבי ת"א, קיבלה 52 נק' ברבע מאשקלון והובסה במלחה, דו ספרתי לנהריה ו-17 הפרש לעפולה. אמנם היה את הרצף המטורף של הנצחונות אבל גם בשנה שעברה היה רצף כזה, וזו לא קבוצה שנחשבת לגדולה. אני זוכר שהגענו לגמר כאנדרדוגים מוחלטים, עם טפירו שלא מתפקד ביד אליהו וכו', ואיך שהמשחק התפתח הייתה יחסית הפתעה. בכלל, הקבוצה ניצחה את מכבי רק פעם אחת באותה העונה.
ירושלים של השנה מרשימה הרבה יותר - עם הפלייאוף המושלם, הדריסה של כל קבוצות הליגה, מאזן 3:2 מול מכבי (פעם ראשונה אי פעם שמנצחים 3 פעמים בעונה), מאזן סלים מטורף וגבוה ב-50% משל מכבי, וכמובן השורה התחתונה.
אני מתעלם מאירופה, בגלל שחולון לא שיחקה באירופה ובגלל שלא שמו פה את י-ם של היול"ב, לא רק בגלל שזה קצת יותר מעשור אלא כי היא הייתה קבוצה די בינונית בליגה.

בו כמובן נתעלם מחולשת הליגה והשחקנים הישראלים ומכבי ועוד בהקשר של הפלייאוף המושלם של ירושלים השנה הא?

ירושלים של 2007 לדעתי מסיימת את הליגה השנה במקום הראשון ובקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 3:26 pm 
Hall of Famer

היה לי-ם 2007 את התבוסה המזעזעת ההיא בנהריה לא? שנגמר שם טריליון הפרש אם אני זוכר נכון (בחלק הראשון של העונה, לפני מוריס וג'ינקינס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 3:36 pm 
Junior

אזור ה40...הייתי בטוח ששמיר יעוף מיד אחרי זה,הוא נשאר ובהמשך אותו שבוע הם הדהימו וניצחו בסיינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 3:38 pm 
Hall of Famer

האמת שקשה מאוד לקבוע אם ירושלים של 2007 היתה חזקה מזו של 2006.זו של 2007 נתקלה במכבי ת'א חלשה הגיע לרבע גמר היולבקאפ וזכתה בגביע וכמעט באליפות
זו של 2006 נתקלה במכבי ת'א של פארקר והחברים ולא לשכוח שהגיע לחצי גמר היולבקאפ באותה עונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 3:45 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהייתי לוקח את 2006 על זו של 2007. למזלה הרע היא פגשה כאמור באותה מכבי. הנק' השלילית היחידה שלה היא אולי אותה התפרקות ברבע הרביעי בגמר מול מכבי אבל מצד שני, קבוצות גדולות מי-ם התפרקו מול מכבי בשנים ההן (טאו ויטוריה מצאה עצמה בפיגור 31 בחצי גמר הפיינל פור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 3:46 pm 
Junior

זו של 2006 שיחקה כדורסל די רע לדעתי, להוציא את המשחק ההוא מול רומא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 3:54 pm 
Hall of Famer

THE G1 כתב:
זו של 2006 שיחקה כדורסל די רע לדעתי, להוציא את המשחק ההוא מול רומא.

היא השתפרה בחצי השני של העונה כמו זו של 2007 עם ההצטרפות של מוריס(לא לשכוח שבתחילת העונה היה משבר גדול בקבוצה בין היתר עם תבוסות בליגה.)

אגב הקבוצה של 2006 היתה עם התקציב הגבוה בתולדות הפועל ירושלים (ובתולדות הכדורסל הישראלי עד היום )וזו של 2007 עם התקציב ה-2 בגודלו(הפועל של העונה עם התקציב ה-3....)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 5:12 pm 
Hall of Famer

THE G1 כתב:
אזור ה40...הייתי בטוח ששמיר יעוף מיד אחרי זה,הוא נשאר ובהמשך אותו שבוע הם הדהימו וניצחו בסיינה.

35.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 29, 2015 7:47 pm 
Junior

חולון. חד וחלק. אין דיון בכלל. אהבתי מאוד את שילוב ההאסל והכשרון של הקבוצה הזו.
ירושלים של דנשה רמה מתחת, והיא היתה טובה מכל שאר המועמדות בסקר לא במעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 30, 2015 10:15 am 
Hall of Famer

עוד קבוצה שלדעתי היתה אחת הטובות שנבנו אי פעם בישראל (מחוץ למכבי ת'א) היא הפועל תל אביב של 2004 שהגיע לחצי גמר היורופליג ולגמר הפלייאוף המקומי ,עם תקציב שיא של המועדון התל אביבי וחומר שחקנים מעולה בראשות המאמן הג'ינג'י.......... VP ,הוקיץ',לובין ...................

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 30, 2015 10:57 am 
Hall of Famer

אם כבר קבוצות מצוינות נוספות מחוץ למכבי וכאן אני הולך מאוד רחוק אחורה- הפועל ת"א 88' והפועל ת"א 80'. שתי הקבוצות הללו הגיעו כ"א לחצי גמר קוראץ', בימים בהם זה היה מפעל סופר חזק (הסגניות ומקום 3 הלכו לשם, כך שיכולת לפגוש שם קבוצות איטלקיות וספרדיות סופר חזקות שלעיתים גם לקחו את האליפות במדינתן באותה עונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 30, 2015 11:01 am 
Senior

אם כבר הולכים כל כך רחוק אחורה, אני לא חושב שאפשר להתעלם מהקבוצה שלקחה אליפות באמת היסטורית ב 92-3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 30, 2015 11:06 am 
Hall of Famer

תומר כתב:
אם כבר הולכים כל כך רחוק אחורה, אני לא חושב שאפשר להתעלם מהקבוצה שלקחה אליפות באמת היסטורית ב 92-3

ולמי ששכח באותה עונה הגיע לחצי גמר באירופה והודחה על ידי אפס פילזן .

בכל מקרה אני אישית התחברתי הכי הרבה להפועל ירושלים של אפי מעונת 98-99 עם H,פפי קני, המילטון וצ'ורה .5 ברמה גבוהה מאוד הבעיה היתה עם הספסל הדליל שבגלל ו המועדון לא זכה בדאבל באותה עונה וגם פריצת הדיסק של H באמצע העונה שהוא חזר ממנה(אחריי ניתוח) בסוף העונה צל של עצמו....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 7:50 am 
Hall of Famer

אפילו רק האיזכור של בני השרון 2007/8 בסקר הוא תעודת כבוד .
בסופו של דבר מדובר בקבוצה ללא זרים כוכבי על ( סטייל דונטה / אוסטין וכו' ) אלא אנדודי איבי וג'ייסון וויליאמס , כאשר ארז כץ הוא שחקן של למעלה מ-30 דקות במשחק , וניצן חנוכי בן ה-21 הוא שחקן שביעי .
הקבוצה הזו התמודדה בכבוד עם 4 זרים ( בלצ'ר וגריזארד כמעט ולא שיחקו יחדיו באותה תקופה ) כנגד 6 זרים של מכבי ת"א וחולון .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 9:59 am 
Junior

אני מחזיק בדעה שאם לאיבי כל הברגים היו במקום,הוא היה שחקן טופ יורוליג לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 10:57 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ואני בדעה שהנתון על ארז כץ לא מוכיח את האובראצ'יבריות של בני השרון כמו שהוא מוכיח כמה כץ היה שחקן אנדרייטד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 11:29 am 
מנהל פורום

ראובן כתב:
ואני בדעה שהנתון על ארז כץ לא מוכיח את האובראצ'יבריות של בני השרון כמו שהוא מוכיח כמה כץ היה שחקן אנדרייטד.

+1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 11:31 am 
Sophomore

כל הדיון הזה הוא מה היה אם ומשווה תפוחים לתפוזים. אז אם כבר כמה נתונים על האליפות של חולון -
1. המקום הראשון של חולון הוא בעיקר בגלל קריסה של מכבי בסיבוב השלישי (וכמה הפסדים שצברו עם קטש). חולון עדיין סיימה עם 7 הפסדים (לא כולל הפחתת הנקודה בגלל החזיז) מה שבשום עונה בעשר השנים האחרונות מלבד עונת 2008 לא היה מקנה לה מקום ראשון. אפילו העונה שמכבי הייתה מזעזעת לכל הדעות היא סיימה רק עם 6 הפסדים.
2. אם חולון באירופה, בכל מפעל שהוא, אין סיכוי שהיא מסיימת את הליגה עם מאזן כזה. זה קודם כל עניין של שמירת מתח לכל משחק וגם קצת של עייפות.
3. בזמן שטפירו נפצע (תחילת הסיבוב השלישי) בני השרון היו במקום הראשון. הפציעה שלו גרמה להם להידרדר מהר מאד למקום השלישי ובתכל'ס אם לא זה יש מצב טוב שבני השרון מסיימים ראשונים.
4. חולון עשו סוג של סבוטאז' המחזור הלפני אחרון מול נהריה כדי שנהריה יעלו ממקום 4 לפיינל פור ולא הפועל ירושלים (נהריה ניצחה אחרי שהובילה בקלות כל המשחק. שבועיים אח"כ בפיינל פור היא כבר קיבלה בראש). עם כל ההתפרקות של הפועל ירושלים אני לא בטוח שחולון עוברת אותם (ראה ערך חצי גמר גביע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 11:50 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סעיף 4 שלך קצת סותר את סעיף 1. בכל אופן כל הכבוד (ברצינות) על הזיכרון המרשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 12:47 pm 
Hall of Famer

גמליאל, לגבי סעיף 1 שלך, זה לא בלתי נכון, אבל לזכות אותה חולון ייאמר גם שזה היה בליגה חזקה במיוחד. לא בת השוואה לליגה של השנה, שבה חוץ משתי הראשונות כל הקבוצות שיחקו כאילו ממש ממש לא בא להן להיכנס לארבע הראשונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 1:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אורן כתב:
גמליאל, לגבי סעיף 1 שלך, זה לא בלתי נכון, אבל לזכות אותה חולון ייאמר גם שזה היה בליגה חזקה במיוחד. לא בת השוואה לליגה של השנה, שבה חוץ משתי הראשונות כל הקבוצות שיחקו כאילו ממש ממש לא בא להן להיכנס לארבע הראשונות.

ובחלק מהעונה, אפילו זה לא.

צריך כמובן להוסיף שגם בני השרון של אותה עונה לא שיחקה באירופה. אז אתה לא יכול להגיד ש"זה לא פייר, חולון לא שיחקה באירופה" ולתת הנחה לבני השרון כמו שעשית באחד הסעיפים שלך.
וצריך להוסיף שגם להפועל ירושלים של העונה הייתה עונה אירופית קצרה במיוחד. אני לא אומר את זה כדי לקנטר, אלא כדי לומר שגם ירושלים של העונה שיחקה חלק נכבד ממנה פעם בשבוע וגם לה לא מגיעה הנחה בהשוואה הזו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 1:33 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אורן כתב:

ובחלק מהעונה, אפילו זה לא.

צריך כמובן להוסיף שגם בני השרון של אותה עונה לא שיחקה באירופה. אז אתה לא יכול להגיד ש"זה לא פייר, חולון לא שיחקה באירופה" ולתת הנחה לבני השרון כמו שעשית באחד הסעיפים שלך.
וצריך להוסיף שגם להפועל ירושלים של העונה הייתה עונה אירופית קצרה במיוחד. אני לא אומר את זה כדי לקנטר, אלא כדי לומר שגם ירושלים של העונה שיחקה חלק נכבד ממנה פעם בשבוע וגם לה לא מגיעה הנחה בהשוואה הזו.

הפועל ירושלים של 2008 שיחקה באירופה עד אזור אמצע פבואר (הודחה מול בשיקטאש). זה לא ממש מעט.

לגבי שאר הטענות ברור לי ששום דבר הוא לא הוכחה חותכת כי כמו שהתחלתי ואמרתי זה השוואות בין תפוחים ותפוזים בסוף ויש כל כך הרבה פרמטרים שאפשר לבנות הרבה תאוריות. אני פשוט שומע יותר מידי שהעובדה שהאליפות של חולון היא "אמיתית" יותר משל האחרות מכיוון שהיא גם סיימה את העונה במקום הראשון (עלה גם בת'רד של הכוכבית על האליפות של הפועל השנה) ורציתי לשים קצת מלח על הטענה הזאת.

בסופו של דבר, אני מסכים לטענה שאם לא הסל של דיקסון חולון בקושי נכנסת לרשימה. הוא קלע אותו והביא אליפות היסטורית ולכן היא בפנים ובזכות אבל מכאן הדרך ארוכה לסופרלטיבים שהקבוצה הזאת מקבלת פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], יואי ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה