סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 10:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 703 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מכבי בעונה הבאה
הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 11:23 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ניהול הסיכונים של הנהלת מכבי לגבי רנדל , היה למרבה הפלא , נכון (שלא לומר נבון אבל אני לא מחסידי גור שלף).
שילוב של פריצת תקורת המס , בעיות הבריאות שלו (חזר לא טוב מהמחלה שלו) , והשליש האחרון של העונה , העמידו מולו אופציות טובות לא פחות בעמדה 4 עם סיכון הרבה פחות של פציעות.
נניח שהשמות שבאו להחליף את הקו הקדמי נכונות ויתממשו. אזי אמנם מכבי תחסר את משחק הפנים של סופו ( כ4-5 משחקים בעונה לפי כשרו הנוכחי) אבל תשתפר מהרבה תחומים שמשום מה אנשים שוכחים:

1. אחוזי עונשין - אין ספק שקו קדמי של אמבקווה,מקלין ופישר , זה שיפור רציני מאד אל מול סופו,טיוס ורנדל , וכך תמנע את ה האק דה סופו\טיוס שדי חרבן למכבי כמה וכמה משחקים.
2. ריבאונד - שוב , שיפור ניכר , סופו אמנם מרחיק את השחקן שלו מהצבע , אבל ריבאונדר רע עד נורא , טיוס בעיקר מהווה איום חסימה וריבאונד התקפה ורנדל נלחם בביל כולם - שוב יש פה שיפור.
3. maintenance - ללא ספק אמור (עד שלא יוכח אחרת) שיש פה שיפור לעומת הראש של סופו והחשק של טיוס.
4. גיוון - סןף סוף יהיה במכבי 5 שמסוגל לקלוע בצורה קבועה וטובה מחוץ לצבע.
5. הגנה - רנדל מגן אדיר , טיוס חוסם פנטסטי , סופו נון פקטור - פה צריך לראות מה גיא יעשה , שיטת החילופים מתאימה יותר לשלשייה החדשה , ביחוד בגלל סופו , אבל השיטה הזאת מחורבנת מיסודה.
אני לא יכול ראות מה עדיף , אבל אין ספק שעם סופו , מכבי הגנו 4 על 5 שלפעמים העזרה על סופו עשתה יותר נזק מתועלת.

נראה מה יהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 11:37 am 
Sophomore

לדעתי אמת המידה לא צריכה להיות קו הפנים של השנה החולפת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 12:01 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Equilibrium כתב:
ניהול הסיכונים של הנהלת מכבי לגבי רנדל , היה למרבה הפלא , נכון (שלא לומר נבון אבל אני לא מחסידי גור שלף).
שילוב של פריצת תקורת המס , בעיות הבריאות שלו (חזר לא טוב מהמחלה שלו) , והשליש האחרון של העונה , העמידו מולו אופציות טובות לא פחות בעמדה 4 עם סיכון הרבה פחות של פציעות.
נניח שהשמות שבאו להחליף את הקו הקדמי נכונות ויתממשו. אזי אמנם מכבי תחסר את משחק הפנים של סופו ( כ4-5 משחקים בעונה לפי כשרו הנוכחי) אבל תשתפר מהרבה תחומים שמשום מה אנשים שוכחים:

1. אחוזי עונשין - אין ספק שקו קדמי של אמבקווה,מקלין ופישר , זה שיפור רציני מאד אל מול סופו,טיוס ורנדל , וכך תמנע את ה האק דה סופו\טיוס שדי חרבן למכבי כמה וכמה משחקים.
2. ריבאונד - שוב , שיפור ניכר , סופו אמנם מרחיק את השחקן שלו מהצבע , אבל ריבאונדר רע עד נורא , טיוס בעיקר מהווה איום חסימה וריבאונד התקפה ורנדל נלחם בביל כולם - שוב יש פה שיפור.
3. maintenance - ללא ספק אמור (עד שלא יוכח אחרת) שיש פה שיפור לעומת הראש של סופו והחשק של טיוס.
5. הגנה - רנדל מגן אדיר , טיוס חוסם פנטסטי , סופו נון פקטור - פה צריך לראות מה גיא יעשה , שיטת החילופים מתאימה יותר לשלשייה החדשה , ביחוד בגלל סופו , אבל השיטה הזאת מחורבנת מיסודה.
אני לא יכול ראות מה עדיף , אבל אין ספק שעם סופו , מכבי הגנו 4 על 5 שלפעמים העזרה על סופו עשתה יותר נזק מתועלת.

נראה מה יהיה.

אני אוסיף בגיוון שמקלין יכול לשחק גם ב-4 וגם ב-5.
יהיה כנראה שנמוך בהגנה שרנדל נתן על שחקני חוץ.
לא ראיתי מספיק את אמבקווה אבל הוא נראה מגן יותר אקטיבי מאשר טיוס (שבעיקר נתן הגנה על הטבעת אבל בפיקנרול לא ממש הפריע לקבוצה היריבה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 12:03 pm 
Hall of Famer

חתיכת מהפיכה :6 זרים בחוץ וכנראה עוד 2 ישראלים(כהן ותיוס) ,בכל מקרה יקח לקבוצה החדשה של מכבי לא מעט זמן כדי להתחבר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 12:04 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
Equilibrium כתב:

נראה מה יהיה.

אני אוסיף בגיוון שמקלין יכול לשחק גם ב-4 וגם ב-5.
יהיה כנראה שנמוך בהגנה שרנדל נתן על שחקני חוץ.
לא ראיתי מספיק את אמבקווה אבל הוא נראה מגן יותר אקטיבי מאשר טיוס (שבעיקר נתן הגנה על הטבעת אבל בפיקנרול לא ממש הפריע לקבוצה היריבה).

מקלין מחליף ראוי לרנדל .אמבווקה זה חתיכת הימור .

אין למכבי ברירה אלה להביא את פישר במקום תיוס .פישר לדעתי שחקן לא פחות טוב הביעיה איך הוא יתמודד עם 2 מסגרות בשבוע בגיל 34

נערך לאחרונה על ידי RREEDDTT. בתאריך ד' יולי 01, 2015 12:08 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 12:05 pm 
Sophomore

רנדל היה בית ספר להגנה על כל העמדות מלבד סנטרים כבדים ובכל הסיטואציות. היה עוצר שחקנים מלזוז לגמרי. זה היה מחזה שנעים ונדיר לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 12:28 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 92664.html
מכבי תממש את האופציה על טיוס כדי שבמידה והוא מוצא קבוצה חדשה הוא יחויב לשלם למכבי 150 אלף. כתוב גם שמכבי קרובה לסגור עם אמבקווה.
זה יכול לחזור למכבי כבומרנג אם לא תתקבל הצעה גבוהה עבור טיוס (מה שלא יפתיע אותי כ"כ... גם קבוצות אחרות שומעות אם שחקן משחק עם חשק או לא) כי הוא ואמבקווה בעצם שחקנים שנותנים את אותו הדבר.
RREEDDTT. כתב:
מקלין מחליף ראוי לרנדל .אמבווקה זה חתיכת הימור.
אין למכבי ברירה אלה להביא את פישר במקום תיוס .פישר לדעתי שחקן לא פחות טוב הביעיה איך הוא יתמודד עם 2 מסגרות בשבוע בגיל 34

לא יודע כמה אמבקווה הוא הימור. בעונתו הראשונה באירופה (נזכיר שהוא בילה 6 שנים בקולג' בגלל מעברים בין מכללות אז בעצם הגיע לאירופה קצת יותר בשל מאמריקאים צעירים אחרים) הוא היה סגן מלך הריבאונדים ומלך החסימות של הליגה האיטלקית. בעונתו השנייה בגרמניה היה שלישי בחסימות, רביעי בריבאונדים וזכה באליפות עם באמברג למרות שלא היתה הפייבוריטית. אז שלא שהוא מגיע מהליגה הפינית... מדובר בשתי ליגות שהן כנראה יותר טובות מהליגה הישראלית.

לגבי הגיל המופלג של פישר - להזכירכם שדייוויד בלו היה אחד השחקנים החשובים של מכבי שזכתה בטרבל בגיל 34. פישר לא ממש מבוסס על אתלטיות אלא יותר על אורך וטיימינג והוא גם לא שחקן שנטחן בפנים אלא בורח לזריקות מחצי מרחק או מתגנב ללובים, כך שאין סיבה למעט פציעה קשה שהוא לא יחזיק מעמד בעונה ארוכה. חוץ מזה, אמבקווה ומקלין יכולים בכיף לשחק 5 בליגה שלנו אז אין סיבה שפישר ישחק יותר מ-20 דקות למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 12:37 pm 
Sophomore

יש לי תחושה שמיליון, מיליון וחצי דולר יעזרו לשריר החשק של החבר טיוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 12:53 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אד הורטון כתב:
יש לי תחושה שמיליון, מיליון וחצי דולר יעזרו לשריר החשק של החבר טיוס

יכול להיות. רק שטיוס לא מגיע אחרי העונה שעברה שהמניה שלו היתה בשיא אלא אחרי העונה הנוכחית שחלק גדול ממנה הוא בילה על הספסל חמוץ פנים עם פציעות מסתוריות או חסר חשק על המגרש.
עדיין כנראה שחימקי תביא אותו לחדש את שיתוף הפעולה עם רייס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 2:23 pm 
Sophomore

פישר בשתי העונות שלו במכבי היה שומר אישי נורא ואיום, ושומר קבוצתי סביר. זה היה בגיל 28-29, אני מפחד לחשוב מה הוא שווה בצד הזה היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 3:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
RREEDDTT. כתב:
חתיכת מהפיכה :6 זרים בחוץ וכנראה עוד 2 ישראלים(כהן ותיוס) ,בכל מקרה יקח לקבוצה החדשה של מכבי לא מעט זמן כדי להתחבר...

אולי עדיף ככה. הקבוצה של השנה התחברה יפה בינואר-פברואר וראינו מה קרה בסוף.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 4:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

hagai_sela כתב:
פישר בשתי העונות שלו במכבי היה שומר אישי נורא ואיום, ושומר קבוצתי סביר. זה היה בגיל 28-29, אני מפחד לחשוב מה הוא שווה בצד הזה היום.

הוא כנראה עדיין שומר אישי לא משהו אבל הוא דוקא היה שומר קבוצתי לא רע בכלל (ועם הנסיון ההגנה יכולה להשתפר)
בכל אופן יהיה לו קשה להיות גרוע יותר מסופו בצד הזה של המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 7:05 pm 
Sophomore

תמונה

פארגו חותם ביונטייד..או לא, בסין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 7:16 pm 
Sophomore

אירופה נמצאת אוטוטו במצב שהיא לא רק מלקטת פירורים מה-NBA, אלא גם מסין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 7:19 pm 
Sophomore

כאוהד הפועל , אני לא רציתי את פישר אצלינו בגלל שהוא וליאור ביחד זה קו שכל שחקן חזק מפרק בלי בעיות בכלל
אולי במכבי פישר יכול להיות מוסתר יותר בהגנה האישית , אבל שלא יהיה ספק הוא שומר ברמה לא גבוה מהרמה של סופו כשההבדל בינהם הוא שסופו לא מסוגל לשמור על כל מי שיכול לכדרר , ופישר לא ישמור בכלל על כל מי שהוא חזק

אם פישר אז לידו כנראה שתצטרכו איזה מפלצת (משהו כמו רנדל רק חזק יותר ) או שתהיה לכם שנה בכלל בכלל לא פשוטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 8:25 pm 
מנהל פורום

פאפאלוקס כתב:
אירופה נמצאת אוטוטו במצב שהיא לא רק מלקטת פירורים מה-NBA, אלא גם מסין.

בסופו של דבר, וזה מזכיר קצת את המנש, מספר הזרים בסין מוגבל ל38 (2 לקבוצה).
השאלה היא אם הליגה הסינית תמשיך להתרחב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 9:30 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
החתימה של פארגו בסין היא מאוד משמעותית, בהנחה שקבוצות יתחילו לעשות יותר את מה שהפועל עשתה עם דיון תומפסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 9:46 pm 
Senior

Equilibrium כתב:

נראה מה יהיה.

הסמול בול עם מספרי 5 נמוכים עבד בעיקר לאולימיפאקוס. אפשר להסתכל על הקבוצות שעלו להצלבה וכמעט בכל אחת מהן היה סנטר משמעותי: ריאל- איון(8 ו-4.5 יעילות פר דקה של סופו בעונות הטובות שלו וריבאונדר עדיף). אפס פילזן- קרסטיץ'(13 נקודות ו-5 ריבאונדים לערב, עלה ל-16.5 ו-6 בהצלבה מול ריאל), ברצלונה- טומיץ'(הסנטר הכי טוב באירופה), צסק''א-קאון(הסנטר השני הכי טוב באירופה), פנרבחצ'ה- 3 סנטרים מאסיביים ולא מאוד איכותיים, קו קדמי סופר ארוך עם וסלי(2.11) ובייליצה(2.08), פאנאתנייקוס- באטיסטה(10 ו-5.5). נשארנו עם מכבי ואולימפיאקוס, ואם להיות כנה- מכבי עלתה הרבה בזכות שני משחקים טובים מאוד של סופו מול ברצלונה וריאל. אבל היי, בוא נביא קפיץ שיהיה ה-5 המוביל שלנו, כי זה עובד טוב לקבוצה אחת באירופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 10:14 pm 
Hall of Famer

כן, שמעתי שמאריץ' פנוי אם רוצים איזה עוג שיסתום את הצבע.

וברצינות רגע, אחרי ההחתמות של רוצ'סטי, מקל, סמית' וההחתמה הצפויה של פישר (או לחילופין-ההישארות של טיוס, למרות שזה פחות סביר), אני לא חושב שלמכבי שיאר מספיק כסף כדי להביא שחקן בסדר גודל של קרסטיץ'/טומיץ'/ווסלי וכאלה, היא תצטרך לבחור בין ללכת על סנטרים אמיתיים ומאסיביים שיהיו סיכון סטייל מאריץ' וסופו (כל אחד והסיכונים שהוא הביא איתו, אבל זה יכול באותה מידה להיות שחקן צעיר ולא מוכח) או שהיא יכולה ללכת להמר על קפיץ כמו אמבקווה, שאם הוא באמת 2.07, אז הוא גם לא כל כך גמדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 11:40 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
כן, שמעתי שמאריץ' פנוי אם רוצים איזה עוג שיסתום את הצבע.

וברצינות רגע, אחרי ההחתמות של רוצ'סטי, מקל, סמית' וההחתמה הצפויה של פישר (או לחילופין-ההישארות של טיוס, למרות שזה פחות סביר), אני לא חושב שלמכבי שיאר מספיק כסף כדי להביא שחקן בסדר גודל של קרסטיץ'/טומיץ'/ווסלי וכאלה, היא תצטרך לבחור בין ללכת על סנטרים אמיתיים ומאסיביים שיהיו סיכון סטייל מאריץ' וסופו (כל אחד והסיכונים שהוא הביא איתו, אבל זה יכול באותה מידה להיות שחקן צעיר ולא מוכח) או שהיא יכולה ללכת להמר על קפיץ כמו אמבקווה, שאם הוא באמת 2.07, אז הוא גם לא כל כך גמדי.

בדראפט אקספרס כתוב שאמבקווה 2.03 עם נעליים (וזה מהמדידות לפני הדראפט) אבל שמוטת הידיים שלו היא 2.23 והסטנדינג ריץ שלו 2.70. טיוס לעומתו הוא 2.00 בלי נעליים (כנראה 2.03 עם) אבל מוטת הידיים שלו היא רק 2.12 והסטנדינג ריץ 2.63 אז בעצם אפשר להתייחס לאמבקווה כ2.08. יש לו גם 10 ק"ג יותר מטיוס והוא לא פחות קפיצי.

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ה' יולי 02, 2015 12:54 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 11:48 pm 
Senior

אמבקווה נמדד כ-2 מטר(6.75'6) בלי נעליים במחנות שלפני הדראפט, בגיל 24. כלומר 2.03 מ' עם נעליים. אלא אם הוא גבה ב-2 אינץ' כמעט(משהו מאוד נדיר אחרי גיל 24) זה כנראה הגובה הנוכחי שלו. להזכיר את מאריץ' זה סתם דמגוגי, הביאו אותו בספטמבר שכבר אין את מי להביא. בשורה התחתונה רוב השחקנים מהסוג של אמבקווה עולים כשחקני ספסל שהמטרה שלהם זה לשנות קצב במשחק ברוב הקבוצות, חוץ מאולימפיאקוס. לכדורסל המאוד ספציפי שלהם עם לחץ מאוד אינטנסיבי על הכדור זה יכול להתאים. זה מתאים גם לכדורסל שהיה למכבי בזמנו עם פארגו ופרקינס. אבל הרכז הנוכחי שהביאו(רוצ'סטי) הוא לא שחקן שיכול ללחוץ על הכדור. גם דווין סמית' הוא לא שחקן כזה. אם אי אפשר לייצר לחץ על הכדור ואין בצד השני גארד שיכול ליצור ולהתגבר על זה שההגנה מביאה עליו כל הזמן שמירות כפולות ומשולשות כמו ספאנוליס זה לא כדורסל יעיל. מכבי עם לאזמה ופישר ב-5 הפסידה סדרה עם ביתיות מול יריב נחות, בגלל שניסו לשחק סמול בול. ואז היה הרכב שעוד היה הרבה יותר מתאים לזה מאשר היום. זה טוב כשמעלים שחקן כזה מהספסל יחד עם הסקנד יוניט לתת הגנה. בתור פיתרון קבוע זה די צולע באירופה(בליגה גם ככה רוב הסנטרים הם כאלה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 01, 2015 11:57 pm 
Hall of Famer

הכל טוב ויפה שחף, אבל למכבי פשוט אין כסף להביא שחקנים כאלו, אז השאלה היא מה עדיף, סיכונים כמו שלקחו עם מאריץ' וסופו, נניח להביא את ראדוליצה והשגעונות שלו (אם הוא בכלל בתקציב של מכבי, אני לא בטוח) ולהסתכן בשחקן שלא מתפקד בכלל מכל מיני סיבות, או ללכת על שחקן יותר בטוח עם אפסייד יותר נמוך שלפחות תדע שיש סבירות גבוהה שייתן לך תוצרת יציבה לאורך עונה שלמה? לאור מה שראינו העונה, אני הייתי מעדיף את אופציה ב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 02, 2015 12:01 am 
Senior

אני לא מבין למה אתה דוחף לפה את מאריץ'. הוא הובא כסותם חורים כשהבינו שסופו כנראה לא יפתח העונה. בדיעבד היו צריכים להביא מישהו רציני יותר. הסיכון שמכבי לקחה בזמנו על סופו השתלם בסופו של דבר, כי בשתי העונות הטובות שלו מכבי הגיעה לגמר(ובאחת מהן זכתה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 02, 2015 1:02 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

סבבה, אז תביא שם של סנטר שהוא גיים צ'יינג'ר שמכבי יכולה להביא במגבלות התקציב. ואל תגיד לי ראדוליצה, ששיחק 14 משחקים בליגה הסינית ו5 משחקים שלמים במינסוטה בעונה החולפת בזמן ששחקנים אחרים באירופה שיחקו 50-60 משחקים. בשבילי זה דגל אדום (מצד שני גם גל מקל לא השתתף ביותר מדי משחקים בשנתיים האחרונות...) יצא לו לשחק בכלל ביורוליג? אני זוכר שמדברים עליו כמלפפון כבר כמה שנים טובות. מה הוא עשה מלבד קמפיין חביב כסנטר המחליף של סרביה באליפות העולם כדי להצדיק את הפטיש שלך אליו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 02, 2015 8:44 am 
Junior

צ׳ארלס, יש איזו תחושה ששחקנים שלא הצליחו במקומות אחרים (כמו סופו) או היו בינוניים וחלשים (אינסוף דוגמאות), הגיעו למכבי ונהיו ברמה אירופאית הכי גדולה.

יש מין הסתם דוגמאות הפוכות (בעיקר לבינוניים...) אבל שחקן עם נתונים טובים שרק לא הסתדר, לפעמים שווה למכבי להביא אותו במסגרת התקציב המצומם שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 703 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עופר האדום ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: