עמוס לב כתב:
תקשיב, אני מפרגן להינקי. עם חלק מהצעדים שלו אני מסכים. אני פשוט לא מקהלת מתפעלים על כל צעד שהוא עושה. אני חושב שההימור על אמביד למשל היה נכון, אבל בעיני הוא גם היה הכי טריוויאלי. אם אמביד יהפוך למה שפילי קיוו שהוא יהיה כשבחרו אני לא אשרוק בהתפעלות ואגיד איזה גאון ההינקי הזה, איך הצליח להוציא את הבחירה הזאת משום מקום. מצד שני אני גם לא אגיד שהוא אידיוט אם אמביד למעשה גמר את הקריירה שלו. כנ"ל לגבי אוקאפור. מבאס שזה המצב שפילי בחרה את נואל, אמביד ואוקאפור בשלושה דראפטים עוקבים, אבל פערי הכישרון היו כל כך משמעותיים שהבחירה הנכונה הייתה בשלישיה הזאת. ואותו דבר לגבי הטרייד הזה. זה טרייד טוב לפילי. שלא יובן לא נכון. השכר של פילי מגוחך והיה להם מקום לספוג חוזים רעים תמורת כישרון גבולי ואופציה לשיפור בדראפט. אחלה טרייד. אבל מכאן ועד להזלת הריר על אחד הטריידים הכי חד צדדיים בשנים האחרונות, עסקה מטורפת וכו' המרחק מאד גדול. לצערי הרב עסקאות של יצירת קאפ ספייס תמורת כלום בשנים האחרונות קורות יותר ויותר. לא מדובר פה בעיני בטרייד חריג במיוחד. ניצול הזדמנות טוב של פילי שהסיכוי שהיא תצא ממנו עם כלום זהה בערך לסיכוי שהרווח יהיה גדול.
לי יש הרגשה שהינקי עסוק להיות מתוחכם אבל שוכח שצריך להיות חכם. קצת מזכיר לי את אייזיאה תומאס במובן מסויים. אם תסתכל בעסקאות שתומאס עשה בתקופת הניקס, אז תמיד הוא יצא עם הכישרון העדיף בעסקאות. זה שלכישרון בדר"כ גם נלווה מטען חורג (ע"ע סטיבי פרנצ'ייז, זאק רנדולף ואחרים) וכמעט תמיד ההתאמה לקבוצה לא הייתה קיימת לא עניין את תומאס. הינקי עסוק בהשגת נכסים, בהשגת נכסי דראפט ובאובססיה על כמה שיותר ראיית לעתיד. הוא רק שכח בדרך שכדי להגיע לעתיד הטוב הוא צריך גם לבנות קבוצה ולא רק לצבור פוטנציאלים שאין קשר בינם לבין הקבוצה. הוא שכח שהוא צריך ליצור תרבות של ניצחון כדי ששחקנים יהיו מוכנים לחתום בפילי וקאפ ספייס בלבד מביא את הרודי גאיי של העולם, לא את הלמרקוס אולדריג'ים. הוא שכח שקהל האוהדים מרגיש מרומה ממה שזורקים לו כל לילה על המגרש וההבטחה למה יהיה עוד 5 שנים נחמדה, אבל הוא באמת לא יכול לגבות אותה בשום ערבות כלשהי.
ודבר אחרון, ההרגשה שלי שהינקי משתין מהמקפצה. יותר מדי דברים רעים נקשרו לפילי מאז שהוא הג'י.אם. כמובן הסגלים המגוחכים, הטריידים הבוטים, ההליכה על האקסטרים של להיות גרועים בצורה הכי בוטה שיש. תוסיף לכך את הסאגה עם קירילנקו. את הסיפור על ג'רו הולידיי שבעקבותיו פילי נקנסה ב-3 מיליון דולרים. למעשה אמרו לקבוצות בליגה - הינקי הונה את ניו אורלינס בטרייד הזה. גם המשחק הזה סביב רצפת השכר מכעיס אנשים בליגה ובוודאי זאת לא הייתה כוונת המשורר/מחוקק.
שני דברים:
אתה מתייחס לבחירות הדראפט של הינקי בנפרד מהאסטרטגיה הכוללת ומהמהלכים שעשה כדי להגיע לשם. הוא הצליח לבחור את שלושת הגבוהים שבחר כי הוא שם את עצמו בסיטואציה לעשות זאת (על ידי הטרייד עם ניו אורלינס שאני בספק אם היית חותם עליו, על ידי אי החתמה של ווטרנים מיותרים שיחזקו את הקבוצה בטווח הקצר ויהיו חסרי משמעות בהמשך, על ידי שימור קאפ ספייס וכו'). זה כלל לא טריוויאלי. קצב צבירת הנכסים של הינקי - ויש שיתווכחו על טיבם - הוא מרשים, בייחוד בהתחשב בכך שהוא קיבל קבוצה כמעט ללא נכסים ראויים.
הינקי עסוק בהשגת נכסים, בהשגת נכסי דראפט ובאובססיה על כמה שיותר ראיית לעתיד. הוא רק שכח בדרך שכדי להגיע לעתיד הטוב הוא צריך גם לבנות קבוצה ולא רק לצבור פוטנציאלים שאין קשר בינם לבין הקבוצה - אני לא ממש מבין למה התכוונת. הרי אתה בעצמך אמרת שלמרות שזה מבאס הוא היה צריך לבחור את שלושת הגבוהים בדראפטים השונים. לגבי תרבות ניצחון - שים לב לתרבות הניצחון שיש בראפטורס או באינדי. תרבות ניצחון מגיעה אחרי שאתה רוכש את הכשרון המתאים, לא להיפך. אחרת אין משמעות לתרבות שנוצרת. אני גם חושב שאם היית רואה את פילי משחקת בשנה שעברה, היית מבין איזו תרבות נבנית בחדר ההלבשה ובין השחקנים למאמן ולארגון.