סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 12:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 1:03 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה אמיתי? זו בדיחה? מעניין אותי לשמוע מה דעתם של אנשים דתיים שלא סגורים בגטו חרדי. יש אנשים סבירים שמאמינים לזה? או שזה נחשב לסיפורי מעשיות גם בקרב דתיים?

http://www.kikar.co.il/176036.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 2:13 am 
Hall of Famer

דתי , ומעולם לא שמעתי על כך .
פרסמתי בפייסבוק מתוך סקרנות לקרוא תגובות של חברים ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 8:49 am 
Sophomore

א. אין שום קשר בין הכותרת לבין המובא במקורות.
ב. מפורש בהלכה שאין לעסוק בכך ברבים.
ג. "במופלא ממך אל תדרוש ובמכוסה ממך אל תחקור במה שהורשית התבונן אין לך עסק בנסתרות" (חגיגה יג., ספר בן סירא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 5:22 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סעיפים ב' וג' שלך נורא מסתוריים...

יש אנשים שדנים במחשכים בסוגיות כאלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 6:13 pm 
Junior

זה תרד גינות קלאסי.
חבל שהוא לא מגיב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 7:33 pm 
מנהל פורום

חילוני, ושמעתי על זה כבר כמה פעמים. לגבי שאלתך אם זה אמיתי, ובכן, כן, זה אמיתי שמאמינים בזה. ולא, זה לא אמיתי שחבורה של מלאכים שוברת שמירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 8:22 pm 
Hall of Famer

מה נסגר בסוף? יש דיווחים על אנשים שנפטרו בצהריים כתוצאה משתיית מים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 9:16 pm 
Hall of Famer

רובן, ב' ו-ג' שלו חליפיים זה לזה. אז כן, יש כאלה שדנים בדברים האלה במחשכים, ויש כאלה שמאמינים שלא צריך לדון בזה בכלל כי "במופלא ממך אל תדרוש".

ערן, פספסת הזדמנות נהדרת לצטט את נילס בוהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 9:22 pm 
מנהל פורום

איזה ציטוט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 9:27 pm 
Hall of Famer

נילס בוהר, המדען הדני המפורסם, תלה על דלת משרדו פרסת סוס למזל. חבר ספקן שאל אותו: האם אתה באמת מאמין בזה? "ברור שלא", ענה בוהר; "אבל אומרים שפרסת סוס עוזרת גם לאלו שאינם מאמינים בה".

בהזדמנות הזו, לא מיותר להזכיר שהוא היה יהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 9:30 pm 
מנהל פורום

רק שכאן זה ההיפך. אני מסופק אם יש מישהו שאכן יימנע משתיית מים מהעילה הזו גם אם הוא חושב שתורת הקבלה הוכחה מדעית עד הפסיק האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 9:59 pm 
Hall of Famer

לפעמים אני נדהם, רובן, מכמה עבות דפנות הבועה שבה אתה חי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 10:06 pm 
מנהל פורום

בכל אופן, בועה בועה, אבל אם אתה טוען שיש נילס בוהרים בסיפור הזה אז תצטרך להוכיח לי את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 10:07 pm 
מנהל פורום

וחוץ מזה שהיה צום אמיתי השבוע. המלאכים לא יכלו להתחלף במהלכו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2015 10:15 pm 
Hall of Famer

עד שבאת לכאן, לא יכולת לשאול למה המצור לא יכול היה להתחיל ביוה"כ? למה לא יכלו לדחות את רצח גדליה בשבוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2015 12:57 am 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
חילוני, ושמעתי על זה כבר כמה פעמים. לגבי שאלתך אם זה אמיתי, ובכן, כן, זה אמיתי שמאמינים בזה. ולא, זה לא אמיתי שחבורה של מלאכים שוברת שמירה.

זה מה שאני מנסה להבין, אם זה נכון שיש אנשים שמאמינים בזה. כלומר, ברור שיש אנשים, אבל השאלה היא אם יש גם דתיים סבירים (ובינוניים) שמאמינים בזה.
אדם סביר, לצורך ההגדרה - בנאדם שיש לו עבודה, שלמד לימודי חול, מישהו שהחוג החברתי שלו לא מורכב אך ורק מחרדים ושבאופן כללי מיסטיקה הזויה כזאת (בעיני) היא לא חלק מהיום-יום שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2015 7:19 am 
מנהל פורום

אני מכיר חילונים שמאמינים בזה, כן?

אורן, אני תליתי את בוהר למזל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2015 7:25 am 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אני מכיר חילונים שמאמינים בזה, כן?

.

הפייסבוק שלהם בעברית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2015 9:16 am 
Sophomore

אין באמת שום מקור תלמודי למנהג הזה (ושוב, מנהג ולא פסק). ומבין המעטים שהתייחסו אליו, נמצא גם כאלו ששללו אותו בטענה שיש בכך משום ניחוש (הט"ז בשם ראב"ע). עכ"פ, באמת שהעומד מאחורי הדברים, הוא עניין היחס לקבלה, גבולותיה, מעמדה, סגנונה ומקומה. וזה כבר עולם שלם ביהדות לדורותיה שהפורום, במחכ"ת, צר מלהכיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 09, 2015 1:23 pm 
מנהל פורום

אורן כתב:
עד שבאת לכאן, לא יכולת לשאול למה המצור לא יכול היה להתחיל ביוה"כ? למה לא יכלו לדחות את רצח גדליה בשבוע?

נובמת, אין לי ציפיות כאלה מהרומאים או מרוצחים למיניהם. אבל מהמלאכים מותר לצפות להתחשבות בתאריכים כאלה, לא?

בכל אופן וביתר רצינות, זו לפחות תשובה הולמת לטענות ה"אבל לא לשתות מים זה מסוכן". אני מניח שמי שצם כמנהג יום שלם בתפוז, יכול לשרוד גם שעה אחת בלי לשתות, בלי קשר למידת המפוקפקות וההיגיון של המנהג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 1:24 am 
Junior

stpsg כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

זה מה שאני מנסה להבין, אם זה נכון שיש אנשים שמאמינים בזה. כלומר, ברור שיש אנשים, אבל השאלה היא אם יש גם דתיים סבירים (ובינוניים) שמאמינים בזה.
אדם סביר, לצורך ההגדרה - בנאדם שיש לו עבודה, שלמד לימודי חול, מישהו שהחוג החברתי שלו לא מורכב אך ורק מחרדים ושבאופן כללי מיסטיקה הזויה כזאת (בעיני) היא לא חלק מהיום-יום שלו.

מיסטיקה כזו היא לא חלק מהיום יום שלו? אם כך, הוא לא דתי.
על פי הדת, ולצורך העניין כדי להכליל את כל סוגי הדתיים, נלך רק על מה שכתוב בתורה, באו שלושה מלאכים לאברהם והוא דיבר איתם. אחד ריפא אותו, אחד בישר את שרה וכו'..
על פי הדת, מלאך עצר את אתון בלעם שלוש פעמים, עם חרב בידו, ובסוף היא פתחה את פיה ודיברה עם בלעם, ואז גם המלאך התגלה לבלעם. זו התורה, זו האמת, תגיד מיסטיקה הזויה-זו עדיין אמת.
על פי ההלכה, אני והרבה דתיים שאני מכיר, נמנעים מלשתות מים לאחר השקיעה במוצ"ש, כי זו השעה שבה הרשעים חוזרים לגיהנם.

אני לא מסוגל להגדיר אדם כ"דתי" וגם לא "דתי סביר" אם הוא קורא לדברים שלהלן, "סיפורי מעשיות" כמו שאולי ציפית בהודעת הפתיחה. זה הרב עובדיה. לעזאזל! אלו דברי הרמ"א, המרדכי, המהרי"ל, הבן איש חי! מילא לחלוק, יש חולקים-הרב מוצפי.

ציטוט:
הרמ"א בשולחן ערוך (יורה דעה, סימן קט"ז סעיף ה') פוסק "ומנהג פשוט שלא לשתות מים בשעת התקופה, וכן כתבו הקדמונים, ואין לשנות." הקדמונים אליהם מתכוון הרמ"א, הם האבודרהם, המהרי"ל, המרדכי ועוד

חשוב לדעת כי מדובר בהלכה פשוטה ופסוקה, ולא בדברים מיסטיים בעלמא, ואף מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שידוע היה כמי שהתרחק מפסיקות בעניינים מסטיים, מביא את הדברים להלכה וכך כתב בספרו "הליכות עולם" (ח"ז עמוד קפג): "יש להזהר שלא לשתות מים בעת ה"תקופה" מחשש סכנה. דהיינו, חצי שעה קודם התקופה, וחצי שעה לאחריה. וכן המנהג בארץ ישראל, ובשאר מקומות... וראוי להדפיס בלוחות השנה להודיע על כך. וכתבו האחרונים, שיש לתת ברזל בתוך המים בשעת התקופה. ואין להחמיר אלא במים, אבל בשאר משקים אין לחוש".

וכך הביא בילקוט יוסף להלכה, ש"יש להזהר שלא לשתות מים בעת התקופה מחשש סכנה, דהיינו חצי שעה קודם התקופה, וחצי שעה לאחריה, וכן המנהג בארץ ישראל, ובשאר מקומות."

"והיה המנהג בירושלים שמכריזים בבתי הכנסת בשבת שלפני התקופה ולהודיע שהתקופה נופלת ביום פלוני שעה פלונית. וראוי להדפיס בלוחות השנה להודיע על כך וכן כתב ה"בן איש חי"

דתי שיגיד על דברי חז"ל אלו סיפורי מעשיות והזיות וכדו', הוא לא דתי בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 6:02 am 
מנהל פורום

זה בסדר, הכרתי דתיים שיגידו שמי שמאמין לסיפורים האלו הוא לא דתי בעיניהם.
אני חושב שגם אלו וגם אלו דתיים.
כמו שיש חילונים שמאמינים בקשקושים כמו האילומיניטי או מכביזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 8:00 am 
Junior

ערן, פלאש הביא פה סיפורים מהצורה. לא יודע איך אפשר להיחשב דתי ולא להאמין בתורה.
רוצה עוד דוגמאות, ולא רק של סיפורים אלא ממש של מעשים? סבבה. אנשים קושרים על היד ועל הראש קוביות שחורות כל יום (חלקם קמים לצורך כך לפני הזריחה!) נמנעים במשך שבוע מאכילת לחם ושלל מוצרים נלווים, לא אוכלים, שותים, לובשים נעליים, מתקלחים או מקיימים יחסי מין במשך 25 שעות פעמיים בשנה, נמנעים מ39 סוגים שונים של מלאכה, כאשר לכל אחד מה39 יש מאות תתי סעיפים (גלישה בסלניוז היא אחד מהם) וכן הלאה.
אני באמת לא יודע איך אפשר לקרוא דתי למי שלא מקפיד כל כל הרשימה הזו.

בכל מקרה, העניין לא באמת רלוונטי כי כתוב שם במפורש שבימינו, שהמים עוברים בצינורות ולכן נוגעים בברזל והכל בסדר (לא יודע למה זה מסדר את העניין, אבל אני גם לא יודע מה העניין מלכתחילה).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 8:19 am 
Sophomore

FLASH כתב:
stpsg כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

מיסטיקה כזו היא לא חלק מהיום יום שלו? אם כך, הוא לא דתי.
על פי הדת, ולצורך העניין כדי להכליל את כל סוגי הדתיים, נלך רק על מה שכתוב בתורה, באו שלושה מלאכים לאברהם והוא דיבר איתם. אחד ריפא אותו, אחד בישר את שרה וכו'..
על פי הדת, מלאך עצר את אתון בלעם שלוש פעמים, עם חרב בידו, ובסוף היא פתחה את פיה ודיברה עם בלעם, ואז גם המלאך התגלה לבלעם. זו התורה, זו האמת, תגיד מיסטיקה הזויה-זו עדיין אמת.
על פי ההלכה, אני והרבה דתיים שאני מכיר, נמנעים מלשתות מים לאחר השקיעה במוצ"ש, כי זו השעה שבה הרשעים חוזרים לגיהנם.

אני לא מסוגל להגדיר אדם כ"דתי" וגם לא "דתי סביר" אם הוא קורא לדברים שלהלן, "סיפורי מעשיות" כמו שאולי ציפית בהודעת הפתיחה. זה הרב עובדיה. לעזאזל! אלו דברי הרמ"א, המרדכי, המהרי"ל, הבן איש חי! מילא לחלוק, יש חולקים-הרב מוצפי.

ציטוט:
הרמ"א בשולחן ערוך (יורה דעה, סימן קט"ז סעיף ה') פוסק "ומנהג פשוט שלא לשתות מים בשעת התקופה, וכן כתבו הקדמונים, ואין לשנות." הקדמונים אליהם מתכוון הרמ"א, הם האבודרהם, המהרי"ל, המרדכי ועוד

חשוב לדעת כי מדובר בהלכה פשוטה ופסוקה, ולא בדברים מיסטיים בעלמא, ואף מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שידוע היה כמי שהתרחק מפסיקות בעניינים מסטיים, מביא את הדברים להלכה וכך כתב בספרו "הליכות עולם" (ח"ז עמוד קפג): "יש להזהר שלא לשתות מים בעת ה"תקופה" מחשש סכנה. דהיינו, חצי שעה קודם התקופה, וחצי שעה לאחריה. וכן המנהג בארץ ישראל, ובשאר מקומות... וראוי להדפיס בלוחות השנה להודיע על כך. וכתבו האחרונים, שיש לתת ברזל בתוך המים בשעת התקופה. ואין להחמיר אלא במים, אבל בשאר משקים אין לחוש".

וכך הביא בילקוט יוסף להלכה, ש"יש להזהר שלא לשתות מים בעת התקופה מחשש סכנה, דהיינו חצי שעה קודם התקופה, וחצי שעה לאחריה, וכן המנהג בארץ ישראל, ובשאר מקומות."

"והיה המנהג בירושלים שמכריזים בבתי הכנסת בשבת שלפני התקופה ולהודיע שהתקופה נופלת ביום פלוני שעה פלונית. וראוי להדפיס בלוחות השנה להודיע על כך וכן כתב ה"בן איש חי"

דתי שיגיד על דברי חז"ל אלו סיפורי מעשיות והזיות וכדו', הוא לא דתי בעיני.

לא מומלץ להיסחף. לדתי הזה יהיו אילנות גבוהים מאוד להיתלות בהם. וכבר ציינתי לעיל את הט"ז בשם הראב"ע (ונוסיף שברמב"ם זה כלל לא מוזכר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 12, 2015 10:21 am 
Senior

צוד כתב:
... אני באמת לא יודע איך אפשר לקרוא דתי למי שלא מקפיד כל כל הרשימה הזו. ...

אם בעיניך המשמעות העיקרית של להיות דתי היא קיום המצוות האלה אז אני מניח שאתה צודק. יכול להיות שאולי יימצאו בחיפוש דקדקני שנים או שלושה אנשים בעולם, אולי דתיים, שבעיניהם הדתיות מבוססת על דברים אחרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Dan ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה