stpsg כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
חילוני, ושמעתי על זה כבר כמה פעמים. לגבי שאלתך אם זה אמיתי, ובכן, כן, זה אמיתי שמאמינים בזה. ולא, זה לא אמיתי שחבורה של מלאכים שוברת שמירה.
זה מה שאני מנסה להבין, אם זה נכון שיש אנשים שמאמינים בזה. כלומר, ברור שיש אנשים, אבל השאלה היא אם יש גם דתיים סבירים (ובינוניים) שמאמינים בזה.
אדם סביר, לצורך ההגדרה - בנאדם שיש לו עבודה, שלמד לימודי חול, מישהו שהחוג החברתי שלו לא מורכב אך ורק מחרדים ושבאופן כללי מיסטיקה הזויה כזאת (בעיני) היא לא חלק מהיום-יום שלו.
מיסטיקה כזו היא לא חלק מהיום יום שלו? אם כך, הוא לא דתי.
על פי הדת, ולצורך העניין כדי להכליל את כל סוגי הדתיים, נלך רק על מה שכתוב בתורה, באו שלושה מלאכים לאברהם והוא דיבר איתם. אחד ריפא אותו, אחד בישר את שרה וכו'..
על פי הדת, מלאך עצר את אתון בלעם שלוש פעמים, עם חרב בידו, ובסוף היא פתחה את פיה ודיברה עם בלעם, ואז גם המלאך התגלה לבלעם. זו התורה, זו האמת, תגיד מיסטיקה הזויה-זו עדיין אמת.
על פי ההלכה, אני והרבה דתיים שאני מכיר, נמנעים מלשתות מים לאחר השקיעה במוצ"ש, כי זו השעה שבה הרשעים חוזרים לגיהנם.
אני לא מסוגל להגדיר אדם כ"דתי" וגם לא "דתי סביר" אם הוא קורא לדברים שלהלן, "סיפורי מעשיות" כמו שאולי ציפית בהודעת הפתיחה. זה הרב עובדיה. לעזאזל! אלו דברי הרמ"א, המרדכי, המהרי"ל, הבן איש חי! מילא לחלוק, יש חולקים-הרב מוצפי.
ציטוט:
הרמ"א בשולחן ערוך (יורה דעה, סימן קט"ז סעיף ה') פוסק "ומנהג פשוט שלא לשתות מים בשעת התקופה, וכן כתבו הקדמונים, ואין לשנות." הקדמונים אליהם מתכוון הרמ"א, הם האבודרהם, המהרי"ל, המרדכי ועוד
חשוב לדעת כי מדובר בהלכה פשוטה ופסוקה, ולא בדברים מיסטיים בעלמא, ואף מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שידוע היה כמי שהתרחק מפסיקות בעניינים מסטיים, מביא את הדברים להלכה וכך כתב בספרו "הליכות עולם" (ח"ז עמוד קפג): "יש להזהר שלא לשתות מים בעת ה"תקופה" מחשש סכנה. דהיינו, חצי שעה קודם התקופה, וחצי שעה לאחריה. וכן המנהג בארץ ישראל, ובשאר מקומות... וראוי להדפיס בלוחות השנה להודיע על כך. וכתבו האחרונים, שיש לתת ברזל בתוך המים בשעת התקופה. ואין להחמיר אלא במים, אבל בשאר משקים אין לחוש".
וכך הביא בילקוט יוסף להלכה, ש"יש להזהר שלא לשתות מים בעת התקופה מחשש סכנה, דהיינו חצי שעה קודם התקופה, וחצי שעה לאחריה, וכן המנהג בארץ ישראל, ובשאר מקומות."
"והיה המנהג בירושלים שמכריזים בבתי הכנסת בשבת שלפני התקופה ולהודיע שהתקופה נופלת ביום פלוני שעה פלונית. וראוי להדפיס בלוחות השנה להודיע על כך וכן כתב ה"בן איש חי"
דתי שיגיד על דברי חז"ל אלו סיפורי מעשיות והזיות וכדו', הוא לא דתי בעיני.